Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Folklörde kolbastı yeni bir usul, geçmişi eskilere dayanmıyor, seyredilişi gençler arasında oynanan bir oyun olarak görülüyor,

Oysa yetişkinler, yani bizim yaşta olanlar bu oyunu oynamamayı tercih etmez.

1980 lerde düğünlerde çat pat oynanırdı, o zamanlar bile yadırgandığını hatırlıyorum,

Trabzon bu oyuna fazla itibar göstermez diye düşünüyorum.

Futbol maçlarında belki gösteri amaçlı şirin gözüksede, tüm karadenizin benimsediğine ihtimal vermiyorum.
    BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Futbol maçlarında belki gösteri amaçlı şirin gözüksede, tüm karadenizin benimsediğine ihtimal vermiyorum.
      Bırakın Karadenizi ben Kütahyada okuyorum bütün arkadaşlarım severek ve beğenerek izliyorlar bu oyunu müziğini de çok seviyorlar oynamak istiyorlar.. Bütün Türkiyede meşhur ve popüler oldu bu oyun...

Yorum

• İlk olarak hkaradeniz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        ben zaten netten video izleyerek öğrendim
        Bende farklı değilim Gurbetteyiz kimden izleyipde öğrenelim işte internetten gördüğümüzle.
        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Folklörde kolbastı yeni bir usul, geçmişi eskilere dayanmıyor, seyredilişi gençler arasında oynanan bir oyun olarak görülüyor,

Oysa yetişkinler, yani bizim yaşta olanlar bu oyunu oynamamayı tercih etmez.

1980 lerde düğünlerde çat pat oynanırdı, o zamanlar bile yadırgandığını hatırlıyorum,

Trabzon bu oyuna fazla itibar göstermez diye düşünüyorum.

kolbastinin folklörlesmis hali ancak bukadar olurdu... tanitim amacli güzel oldu...

zaten kolbastinin suandaki halini gencler oynuyor, daha dogrusu oynayabiliyor. cünkü hizli ve efor isteyen bir oyun. diger yavaslatilmis orjinal oyunu yaslilarimiz tercih ediyor.

genclerin oynadigini sevmediklerini sanmiyorum. hic degilse izlemeyi bile severler... cünkü cok güzel seyredene ve oynayana keyif veren bir oyun...

Yorum

• Trabzon doğumlu arkadaşlarım kolbastı'nın trabzonda,yayılmış bir oyun stili olduğunu söylüyorlar.
            Oyunun hikayesi balıkçıların,avlanırken kendilerine has hareketlerin bir,
            oluşumu diye anlatılmıştı bana.
            Zannediyorumki Giresunlu kardeşlerimizde oyunun onlardan çıkmadığını sanki biliyorlar ama,müzik bizim diyorlar son zamanlarda,kabul etmeleri gerekir'ki
            Trabzon'dan çıktığıdır..
            Ama haklarını teslim edelim'ki onlarda bana göre,layığıyla bu yöresel oyunu,
            icra ediyorlar..
            Kolbastı eğlenceli bir oyun çok süratli,estetik açıdan şık bir oyun,
            temennim bundan sonra,herkesin daha çok benimsemesi ve dünya'ya duyurmasıdır.
            Bu arada ''dans özürlü'' olduğumdan ben oynayamıyorum............
            Bmn|Bursa
            Trabzonspor'lular Birliği
            ''Rize'li Trabzonspor'lular''

Yorum

• Kolbasti aslında şuanda oynandığı gibi hızlı bir oyun değildir çok eski videolar izledim çok eski oynayan adamları dinledim şuanda izlediğimiz ve oynadığımız Break Dance ve Kolbasti Birleşimiden oluşan bir oyun sitilidir.
              Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Oyunun özünü izlemek isteyenler Murat abiye ( Murat Aydın ) rica etsinler.
                Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• İlk olarak Dilara Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kolbastı oymayı cok az biliyorum ya zaten kızlara pek yakışmıyo kolbastı
                  hoptek oyna ozaman
                  HAMSİ
                  Dünyanın gördüğü en büyük başarı önce bir hayaldi, en büyük çınar önce bir tohumdu, en büyük kuş, bir yumurtada gizliydi.

Yorum

• Eskılerın Serserı oyunu dedıgı gun gectıkce cıg gıbı buyuyerek popurelıtesını arttırıyor Bunun farkına varan gıresunlular bızım dı o dıye ortaya cıktılar Ilgınc sonu TBMM kadar gıdermı dersınız?
                    Rejime el koyamadıgımız anda bile,yön vermeye devam ederiz.(KUZEYİN ÇOCUKLARI)

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Yorum

• Herkez özünü biliyor neyin ne olduğunu biliyor!!!!
                      TRABZONSPOR

Yorum

• Giresun ile Trabzon'u bu şekilde kıyaslamak çok yanlış.!
                        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Giresun ile Trabzon'u bu şekilde kıyaslamak çok yanlış.!
                          Haklısın gereksiz yere bu tartışma uzadı,benim kişisel görüşüm,kolbastı oyunu Trabzon/merkez faroz mahallesinden çıkmadır,müzik konusunda bir fikrim yok
                          TRABZONSPOR 1967

Yorum

• Dereboyu Kavaklar türküsü Giresun'a ait, zaten türkünün orjinalinde de "Bulancak" geçiyor, Barış Manço da seslendirmiş türkünün orjinalini, geçen arşivimi karıştırırken büyük bir şaşkınlıkla fark ettim. Fakat Giresunlu kardeşlerimiz bir şeyi kabul etmeliler ki ezgi onlara ait de olsa dans kolbastı-hoptek-Faroz kesmesi ne derseniz diyin Faroz'a aittir, Trabzon menşeilidir...
                            Acıyla büyüyor içimizdeki Trabzonsporluluk, kalbimizi en derinden yakmaya devam ediyor... Serhat ve Bünyamin Abiler'i, Mesut'u ve Mami'yi unutmayacağız...

Yorum

• Ben bu kolbastı onundur bunundur tartışmasını çok gereksiz ve bir o kadarda saçma buluyorum.Bİr laf vardır bir deli kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz.Ha Giresun'un ha Trabzon'un ne farkeder !!! Yediğimiz yemek,oynadığımız horon,konuştuğumuz dil,nefesini aldığımız hava..vs. hepsi ortak iken gereksiz bir tartışmayla Giresun ve Trabzon arası açılmaya çalışılıyor.Ben Giresun'luyum ancak şunu savunuyorum.Kim oynarsa oynasın hakkını vererek kolbastıyı Türkiye'ye tanıtıyorsa helal olsun.Ha Giresunlu ha Trabzonlu farketmez!!!Önemli olan bu oyunu Karadeniz dışı ve Türkiye dışındaki ülkelerin sahiplenmesine engel olmak.
                              Belki Çoğu Şey Yolunda Gitmedi, Ama Hiçbir Şey Beni Yolumdan Edemedi.

Yorum

• İlk olarak Bahattin Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ben bu kolbastı onundur bunundur tartışmasını çok gereksiz ve bir o kadarda saçma buluyorum.Bİr laf vardır bir deli kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz.Ha Giresun'un ha Trabzon'un ne farkeder !!! Yediğimiz yemek,oynadığımız horon,konuştuğumuz dil,nefesini aldığımız hava..vs. hepsi ortak iken gereksiz bir tartışmayla Giresun ve Trabzon arası açılmaya çalışılıyor.Ben Giresun'luyum ancak şunu savunuyorum.Kim oynarsa oynasın hakkını vererek kolbastıyı Türkiye'ye tanıtıyorsa helal olsun.Ha Giresunlu ha Trabzonlu farketmez!!!Önemli olan bu oyunu Karadeniz dışı ve Türkiye dışındaki ülkelerin sahiplenmesine engel olmak.
                                Ek olarak ;

Kardeşliğimizi çekemeyen bazı insanların bizi birbirimize düşürmesidir bu gerginlik.
                                ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X