Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tam kıvamında oynamayı bir beceremedim gitti
    .

Yorum

• Bugün Ligtv'de ve Show Tv Spor'da izleyebilirsiniz sanırım.
      Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Habu oyunu çok vahşi oynarım İnşallah Beşiktaş maçına gidersek Kazım kardeşimle bir düello yaparız.
        uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• Olabılır ben cok yaptım duello..

Trabzon Lunapark'ta Ankara' 19 Mayısta..
          Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• bugünde baya iyidi ya... Kazım ın ayakları yerden kesildi
            ''Trabzonspor''

Yorum

• Kolbastinin kızlar tarafından oynanıp oynamaması hakkındaki tartışmalar bence çok anlamsız.Bu bizim yöresel oyunumuzsa kızlar da erkekler de bunu oynayabilmeli diye düşünüyorum.

Son olrak melalde gördüğüm bir kişisel iletiyi sizlerle paylaşayım

Kolbasti oynamak insanın içindeki özgürlük ateşini dışavurumudur
              Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
              Her Türlü

Yorum

• İlk olarak Mertcan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                bugünde baya iyidi ya... Kazım ın ayakları yerden kesildi
                Kazım bakıyorum da artık bensiz takılmaya başlamışsın kolbastide :hıh
                Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
                Her Türlü

Yorum

• İlk olarak TSümeyye tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  bencede kızlara yakışmıyo...
                  ben abilerimden öğrendim müziğe ayak uydurmak önemli olan içinden geldiği gibi oynuyosun song gibi de oynarsın barış gibide içinden ne geliyosa
                  İlk olarak Dilara Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kolbastı oymayı cok az biliyorum ya zaten kızlara pek yakışmıyo kolbastı
                  Bu yorumlarin kizlardan gelmesi ilginc

Güzellerim ben size ögrenitirim Amaaaa gelip de burada bir daha "kizlara yakismiyor" derseniz veeee Melal'imi küstürürseniz cadiligi ele almak durumunda kalacagim. Nokta.

Yorum

• Herşeyi ilk önce Erkekler yapar Çünkü Kadınların o şeyi yaptığında güzel yapacağını bilirler !

Hoptek bayana da erkeğe de çok yakışır oynama stili farklı olabilir ama ikisinede çok yakışır!

Benim anlamadığım 1 sene önce bu oyun meşhur değildi bu sene meşhur oldu ve kavgalar başladı

Oyun Giresunundu Trabzonundu Erkek oynardı Kız oynardı demek birşey ünlü oldu mu bitiyor

Hemen 10'larca grup kurulmaya başlandı yok ilk faroz oynadı diyen yavaş oynayan takım
                    Yok hızlı oynanır yoksa heycan olmaz o misket olur gerçek hoptek budur diyenler

Benim özümü alıyorlar ağızlarına sakız yapıyorlar eğer böyle olacaksa bu oyun meşhur olmasın !
                    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Kolbastı hoptek gibi oyunları ben pek sevmiyorum. ..Karadenizli olarak Bizim Genel Oyunumuz Horondur.Konu başlığındada belirtildiği gibi kolbastı mahalli oyundur.

Son 1 yılda bu oyun aşırı şekilde yozlaştırılıp popüler kültür malzemesi haline getirildi.Öyle ki elini açıp bişeyler oynamaya çalışan herkes için kolbastı oynuyor benzetmesi yapıldı.

Bu oyun yıllardır Trabzonda sokak aralarında eğlencelerde oynanan bi oyun.Yemekteyiz yarışmasında oynayan Farozlu Gençler oyunun 60 yıllık bir tarihi olduğunu söyledi.60 yıldır bu oyunu gerçek sahipleri gerçek şekilde
                      de oynadı.

Karadeniz oyunlarıyla başlayıp bu yıl Trabzonsporla devam eden Kolbastıyı tanıtma çabaları ardından herkes kolbastıyı sahiplenip modernize etme bahanesiyle yozlaştırdı gerçeğinden farklılaştırdı...

Farklı yörelerden insanların kolbastıya merak sarması emek vermesi güzel bişey.Fakat bu oyun bizimdir diyip oyunun tarihi geçmişini göz ardı etmek hiç etik bi davranış değildir.
                      Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                      Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• İlk olarak Seda tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bu yorumlarin kizlardan gelmesi ilginc

Güzellerim ben size ögrenitirim Amaaaa gelip de burada bir daha "kizlara yakismiyor" derseniz veeee Melal'imi küstürürseniz cadiligi ele almak durumunda kalacagim. Nokta.
                        emirhan ,poyraz abi,seda ve melal abla(biraz tuhaf oldu ama hoşnut değilseniz kusuruma bakmayın=) ...bi kaç gün görünmeyince kızışmış ortalık yanlış anlaşılma olmuş
                        ben kolbastı oynamayı çok seviyorum çok eğlenceli kendimde biraz yerinde duramayan çılgın biri olduğum için tam bana göre bi oyun her fırsatta da alt komşunun bangır bangır ses şikayetlerine rağmen oynuyoruz küçük yiğenlerime de öğrettim=) okulun kolbastı ekibine de katıldım kolbastı adı geçince direk beni atıyolar ortaya ben kızlar oynamasın demiyorum sadece erkeklere yakıştığı kadar yakışmıyo(bence) melal abla sana mani olmayalım hatta bi gün birlikte de oynayabiliriz bi ts maçı öncesi bakarsın görürüm seni tahmin edemiyeceğin kadar isterim senin gibi kolbastı aşığı biriyle oynamayı
                        En son Sümeyye Şahin tarafından düzenlendi; 30.01.2009, 23:20.
                        Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
                        Trabzonspor 'eski' kaptanı

Yorum

• Kolbastı çılgınlığına bizzat şahit oluyorum. Çok şaşkınım.

Geçen yılki Marmara bahar şenliklerine iki adet arkadaşımı götürmüş, kolbastı izletmiştim.
                          O günden sonra arkadaşlarımdan biri azmetmiş kolbastı öğrenmiş, tam bir kolbastı delisi.
                          Telefonunda kolbastı müzikleri var... Ve kendisinin değil Trabzon, Karadenizle bile alakası yoktur.

Bir diğer arkadaşım da Ankara'daki Trabzon günlerinde görmüştü ilk kez kolbastıyı ( yine benim sayemde, öhöm öhöm )
                          O da o günden sonra kolbastı hayranlarından oluverdi.

Geçenlerde sınav öncesi sınıf kapısı önünde bekleşirken yine Karadenizle alakası olmayan bir arkadaşım yanıma gelip ''Gamze kolbastı biliyor musun sen? diye soruverdi.
                          Bilmiyorum maalesef.
                          Ben biliyorum demez mi?
                          Figürler göstermeye başladı bana orda.
                          Bir başkası gelip ''Aha kolbastı'' falan diye topladı milleti.
                          Baktım ki benden daha çok biliyorlar kolbastıyı bunlar
                          Noliyruk?

Acayip bir fırtına esiyor, acayip. Ummadığım kişilerden kolbastı adını duyuyor, izliyorum.
                          Bugün kısa bir bilgi de verdim arkadaşlarıma kolbastıyla ilgili.
                          Görev bilinci diyelim.

Kolbastıyı seviyoruz efenim.

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Kolbastı çılgınlığına bizzat şahit oluyorum. Çok şaşkınım.

Geçen yılki Marmara bahar şenliklerine iki adet arkadaşımı götürmüş, kolbastı izletmiştim.
                            O günden sonra arkadaşlarımdan biri azmetmiş kolbastı öğrenmiş, tam bir kolbastı delisi.
                            Telefonunda kolbastı müzikleri var... Ve kendisinin değil Trabzon, Karadenizle bile alakası yoktur.

Bir diğer arkadaşım da Ankara'daki Trabzon günlerinde görmüştü ilk kez kolbastıyı ( yine benim sayemde, öhöm öhöm )
                            O da o günden sonra kolbastı hayranlarından oluverdi.

Geçenlerde sınav öncesi sınıf kapısı önünde bekleşirken yine Karadenizle alakası olmayan bir arkadaşım yanıma gelip ''Gamze kolbastı biliyor musun sen? diye soruverdi.
                            Bilmiyorum maalesef.
                            Ben biliyorum demez mi?
                            Figürler göstermeye başladı bana orda.
                            Bir başkası gelip ''Aha kolbastı'' falan diye topladı milleti.
                            Baktım ki benden daha çok biliyorlar kolbastıyı bunlar
                            Noliyruk?

Acayip bir fırtına esiyor, acayip. Ummadığım kişilerden kolbastı adını duyuyor, izliyorum.
                            Bugün kısa bir bilgi de verdim arkadaşlarıma kolbastıyla ilgili.
                            Görev bilinci diyelim.

Kolbastıyı seviyoruz efenim.
                            evet bende şaşkınlık içindeyim niğdeli bi arkadaşım var kız demezmi sümeyye ben kolbastı grubuna katılıyorum bunu duyar duymaz başımdan kaynar sular döküldü hemen dedim sümeyye sen niye katılmıyosun ve katıldımgüzel oldu ülkemizin her bir yanı seviyor bu oyunu her ne kadar deli oyunu deselerde herkes severek izliyor oynuyor...bulaşıcı hastalık gibi bişey bu ya
                            Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
                            Trabzonspor 'eski' kaptanı

Yorum

• şu trabzon ne renkli heyecanlı zengin bi şehir ................karadenizin incisi

Yorum

• ben uşaklıyım... arkadaşlarıma izletiyorum hepsi hayran kaldı. çok popüler oldu heryerde.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X