Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Onu Bir Gün Terkedeceğim... BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Mehmet Fırat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Sigara tiryakilerini üzen haber!

Sigara tiryakilerini yarın büyük bir sürpriz bekliyor. Eğer sigara kullanıyorsanız bu haberi okumadan sigaranızı yakmayın!

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, 4207 sayılı kanun gereği 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren lokantalar, kahvehane, kafeterya ve birahanelerde sigara yasağının başlayacağını hatırlatarak, ''Bir 18 ay daha süre istemenin mantıklı bir gerekçesi olamaz'' dedi.

Dağlı, yaptığı açıklamada, sağlıklı nesiller adına atılmış en önemli adımlardan biri olan genişletilmiş sigara yasaklarının yarın 1. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Kanunun, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli halk sağlığı kanunlarından biri olduğunu, bu nedenle kanuna sahip çıkılarak uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Dağlı, 5727 sayılı yasa ile kuvvetlendirilerek 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe giren 4207 sayılı yasanın uygulanmasında lokantalar, kahvehane, kafeterya, birahaneler için 18 ay süre tanındığını hatırlattı.

Dağlı, ''Kanun gereği 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren lokantalar, kahvehane, kafeterya, birahanelerde sigara yasağı başlayacaktır. Dünya nefesini tuttu bizi izliyor. Tamamen sigarasız 13. ülke olacağız. Halk sağlığı önderliği ile yola çıkmış ülkemizin geri adım atma olanağı yoktur. Yasakların başlaması için hazırlık süresi gerekmez. Bir 18 ay daha süre istemenin mantıklı bir gerekçesi olamaz. Kalan iki ay işletmeleri temizleme ve yasak yazılarını asmak için yeterli süredir'' dedi.

''YASAK İŞLETMELERİ ZARAR ETTİRMEZ''

İşletmelerin tütün ürünleri kullanılan ve kullanılmayan bölümler yapıp havalandırma taktırma süresi istediklerine işaret eden Dağlı, ''Kanun böyle bir ayrıma izin vermemektedir. Dolayısıyla böyle bir süreye de ihtiyaç yoktur. Yasayı durdurmaya çalışmak işletme çalışanının sağlığını hiçe saymaktır'' görüşünü dile getirdi.

Dağlı, işletme karlılığı öne sürülerek, insanları hastalık ve ölüme sürüklemenin kabul edilemez olduğunu ve yasal yaptırım gerektirdiğini kaydetti.

Havalandırma sistemlerinin tütün dumanını temizlemediğini, bu konuda birçok bilimsel çalışma yapıldığını ve bunun raporlarla belgelendiğini ifade eden Dağlı, sigara firmalarının işletmelere havalandırma sistemleri taktıracağının beyan edilmesinin, kanunu engellemek için yanıltıcı kampanyaların arkasında sigara endüstrisi olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Dağlı, Türkiye'nin 2004 yılında imzaladığı Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi gereği havalandırma sistemi koyarak sigara içilen yer ayırmanın uygun olmadığını dile getirdi.

Sigara yasağının işletmeleri zarar ettirmeyeceğini, benzer kanunların çıktığı hiç bir ülkede de işletmelerin zarar etmediğini, sigara endüstrisinin ikram sektörünü yanlış verilerle korkuttuğunu savunan Dağlı, açıklamasında şunları kaydetti:

''Hastalığın ve ölümün devam etmesinden para kazanmayı istemek ahlak dışıdır. 4207 sayılı kanun, sigara içmeyenlerin kapalı alanlarda sağlığını korumak, ülkemizde yaşayan milyonlarca kronik akciğer hastası, astımlı, kalp hastası, hamile, yaşlı ve çocukların giremedikleri tütün dumanlı alanları ortadan kaldırarak ayrımcılığa son vermektedir. 4207 sayılı kanun, ülkemizde sigara içen 22 milyon kişinin bağımlılığından kurtulması, yılda sigaraya bağlı 100 bin ölümün, 90 bin akciğer kanserinin azalması için , gençlerin sigaraya başlamaması için bir fırsattır. İşletme karı kandırmacası ile en önemli halk sağlığı yasasının önüne çıkmak, hastalığı, ölümü devam ettirmeyi talep etmektir. Hastaların, çocukların, sigara içmeyen 50 milyon kişiyi gözardı etmektir.''

internethaber
    Bravo mehmet güzel paylaşım küçücük kardeşlerimizin ellerinde sigaralar görüyorum toplumuzu bilinçlendirmemiz lazım bu konuda okullarımızda eterli egitim ve seminer verildigine inanmıyorum rehberlik dersi sayısı arttırılmalı bu ve benzeri konularda egitim verilmeli..

Yorum

• Son zamanlarda 2 defa sigara bırakma girişiminde bulundum.

İlki 2 gün sürdü.İkincisi geçen hafta 5 gün sürdü.Sigarayı bırakmak çok kolay aslında ama alışkanlıkları bırakmak çok zor.

Bir anda bırakamayacağımı anladım.Azaltarak bırakmayı hedefliyorum.
      Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Son zamanlarda 2 defa sigara bırakma girişiminde bulundum.

İlki 2 gün sürdü.İkincisi geçen hafta 5 gün sürdü.Sigarayı bırakmak çok kolay aslında ama alışkanlıkları bırakmak çok zor.

Bir anda bırakamayacağımı anladım.Azaltarak bırakmayı hedefliyorum.
        Sadece kendini kandırıyorsun azaltarak bırakmak diye bir şey yok... ...Bende içiyordum ve bıraktım 15 gün oldu
        Twitter Adresim

Yorum

• Ahmet benim için bir anda bırakabilmek diye birşey de yok.Azaltarak bırakılamasa da sonuçta daha az içiyosun.
          Azaltarak bırakılmaz diye azaltmayalımmı şimdi.
          Özkan SÜMER

Yorum

• Babam 50 yıldır içtiği sigarayı 2 ay kadar oldu artık hiç içmiyor..

Ama aldığı sinir hallerini,tavırlarını,yani bizim evin hallerini sormayın gitsin..

Bazen lazım değil başlasın dedirtiyor..

Yorum

• Sigarayı bırakmanın tek ve en kötü yanı o işte.Anlık gerilimler fazla oluyor.Bıraktığım 5 günlük süreçte otobüslerde evde dışarda baya gerilimli dakikalar yaşadım.

Öyleki foruma bile hiç girmedim.
              Özkan SÜMER

Yorum

• aman karar verin birkaç güzelliği birlikte yapın sakinde olun..
                En son Serap tarafından düzenlendi; 25.05.2009, 21:49.

Yorum

• Bu konuda yazılıp konuşulabilecek çok şey var aslında.

Sigarayı bırakmış olanları(en az 6 ay içmemiş) bu başlığa bekliyoruz.Sigarayı bırakabilen insanlar benim gözümde çok güçlü insanlar.İçenlerede olumlu yönde örnek oluyorlar bakın işte ben bıraktım siz de bırakabilirsiniz tarzında.
                  Özkan SÜMER

Yorum

• Onu asla terk etmeyeceğim.

Yorum

• Hastanelerdeki sigara bırakma merkezleri bırakmak isteyip de bırakamayanlara oldukça faydalı olabiliyor.

Sigara bırakma kararı almadan önce veya aldıktan sonra bir göğüs hastalıkları uzmanına gidip bilimsel destek almakta fayda var
                      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                      - Eomer -

Yorum

• valla gecen gün öksürük şikayetiyle doktora gittim,doktor baktı inceledi filim çekti,boru gibi bişeyler bağladı nefes kontrolü yaptı,,

sonuç :bu yaşta bu ciğer,ciğerlerin zift kaplamış,sigarayı hemen bırak , içmeye devam edersen sonun kötü olabilir dedi

ben tabi doğal olarak inanmadım,aklımın ucundan acaba sigarayı bırakmam içinmi öyle dedi

fazlada içmiyorum günde en fazla 12 tane vardır

ama en kısa zamanda bırakacağım,
                        Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                        Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• O boru gibi şey senin akciğer kapasiteni ölçüyor Zafer abi. Solunum Fonksiyon Testi deniyor ismine de

Doktor sonuçta kendisi için birşey istemiyor. Değerlerin çok düşük çıkmış olmalı. Günde yarım paket de pek masum bir içicilik değil. Hastaneler günde yarım paket sigara içen akciğer kanseri hastalrı ile dolu.

Bence de sigarayı bırakmayı ciddi olarak düşünmelisin.
                          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                          - Eomer -

Yorum

• İlk olarak poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Onu asla terk etmeyeceğim.
                            O bizi terk edecek hocam
                            T R A B Z O N S P O R

Yorum

• Askerde çok uğraşmıştım başlamak için ama bir türlü beceremedim.

İş yerimizde sigara sadece dışarda kafeteryada içilebiliyor
                              Bu arada benim çalıştığım ofiste. 4 arkadaş birbirleriyle iddaya girdi.Kim başlarsa diğerlerine takım elbise alacak.Bir tanesi var çok rahat.Diğerleri onun başladığından şüpheleniyor ve az önce kamera kayıtlarını incelemek için kamera odasına gittiler

Yorum

• Ben Sigara Tiryakisi Değilim , Sigara içerken Düşündüğümün Tiryakisiyim.. :'(

Allah'ım En Sevdiğimi En Sevdiğin Eyle Değmesin Sana Yaklaşmayacak Sevgi Yüreğime..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X