Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• The Human Factor veya öteki adı İnvictus olarak geçen C.Eastwood yönetmenliginde M.Freeman ve M.Damon başrollerini paylaştığı filmi biraz önce bitirdim.Filmde ciddi mesajlar verilmekte.N.Mandela'nın hayatının bir kısmını anlatıyor.Gerçekten tavsiye ediyorum filmi.Fakat rugby konusunda bilgi eksikliğinden dolayı filmin sonunun tam ne zaman geldiğini ilk kestiremiyoruz belki de bana öyle geldi.Ama tavsiyem izleyin.Bizzat gerçek görüntülerinede baktım son maçın.Zaten haka dansı ayrı bir dava bildiğin tahrik ediyor.Spoiler vermeyelim.Puanım 8/10

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Trabzon Cinebonus'ta REAL D 3D olarak gösterimde. Cinebonus buradaki diğer salonlardan daha kaliteli o yüzden çakma bir görüntü olacağını sanmıyorum.
      Vallahi Kadıköy Naitulus' daki Cinebonus' da izledim ben ve son derece etkileyiciydi. Üstelik hafif çaprazda olmama rağmen gayet iyiydi..

Bence 2 ya da 3 ncü sırada tam cepheden izlemek en güzeli olsa gerek. Tabii tahmini konuşuyorum

@ Poyraz

Dursun, o filmin bir de ikinci bölümü var. Hakikaten iyi bir John Woo filmidir..

@Murat Dinç

Yahu bir kere bile alamadım filmlerden. Ne zaman gitsem gazete bayii "kalmadı ağbi" diyor anasını satayım

@ Cyzio

abi o afişte gözüken Şarlo bozması herife feci kıl oluyorum, ama bi izlerim senin tavsiyen üzerine
      "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• Şimdi She is the Man filmini izleyeceğim. Fikri olan var mı?

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şimdi She is the Man filmini izleyeceğim. Fikri olan var mı?
          Hiçbir fikrim yok, zira adını ilk kez şimdi duydum..

Kim var ki başrolde

GW

Yorum

• İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Hiçbir fikrim yok, zira adını ilk kez şimdi duydum..

Kim var ki başrolde

Yorum

• Neyse filmi direk HD olarak indirdiğim için uyumlu altyazi bulamadım sonra uğraşırım Pursuit of Happyness'ı izlemeye karar verdim. Will Smith'in başrolünde oynadığı film.

Yorum

• Filmin nasıl bir şeye benzediği afişten az çok belli oluyor zaten

"Yeterince boş vaktin varsa izle" diyeyim ben..

Heh bak Pursuit of Happyness kıyaktır işte..

GW

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Neyse filmi direk HD olarak indirdiğim için uyumlu altyazi bulamadım sonra uğraşırım Pursuit of Happyness'ı izlemeye karar verdim. Will Smith'in başrolünde oynadığı film.

Güzel filmdir Pursiut of Happyness..
                  uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• İlk olarak KUTADGU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Akıl ile korkutmalı.

Yani insanın aklını korkutmalı.

Soru işaretleri ile dolu olmalı.
                    Akılla korkutmayı pek algılayamadım. Soru işaretlerinin olduğu yerde alt tür değişir.

Sesten korkmaz mıyız ? Mesela gece yarısı bir mezarlıktan gelen sesler ? Mutlaka korkutur.

Şimdi sinema türlerinde eğer bir akıma bağlı kalınıyorsa klişeler kaçınılmazdır. korku sineması da klişelerle doludur. Klişe olması kötü bir şey değil. Bir klişe iyi bir şekilde uygulanırsa takdir kazanır elbette. Bir geirlimi veya korku filminin unsurları kuşkusuz ses ve ani yakalamalardır. Bunlar değişmez unusrular. Bazı filmlerde o kadar çiğ uygulanır ki güler geçeriz. Bazılarında ise ciddi anlamda gerilir veya korkarız.

Şimdi korku sinemasından bu klişeleri nasıl ayıralım ?

Kesme biçme görüntülerinin fazlasıyla olduğu bir teen slasher korkutur mu sizleri ? Yoksa bir gerilim veya tiksinti mi yaratır ?

Korkunun alt türleri çok.

Psişik bir korku ? Sürrealist ? Gotik ? Splatter ? Okült ? Hatta bilim-kurgu... Aklınıza hangi korku filmi gelirse gelsin bu kategorilerden birine girer. Lakin gerilim ile korkuyu ayırt etmeliyiz.

Bağlayayım... Gerçekten bir korku unsuru yaratmak zor. Ama ses korku türünün vazgeçilmez öğesidir. Ustaca kurgulanmış bir korku türü zaten soru işaretleri barındırır. Bu saydığım bütün alt türler için geçerli Klişeler başarılı uygulandığında korkuyu hissederiz. Ses korku sinemasının değişmez unsurudur bence... Lakin bunu göstere göstere yapmak var bir de sinsice kurgulamak var. Burada işin kalitesi ortaya çıkar.
                    Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Akılla korkutmayı pek algılayamadım. Soru işaretlerinin olduğu yerde alt tür değişir.

Sesten korkmaz mıyız ? Mesela gece yarısı bir mezarlıktan gelen sesler ? Mutlaka korkutur.

Şimdi sinema türlerinde eğer bir akıma bağlı kalınıyorsa klişeler kaçınılmazdır. korku sineması da klişelerle doludur. Klişe olması kötü bir şey değil. Bir klişe iyi bir şekilde uygulanırsa takdir kazanır elbette. Bir geirlimi veya korku filminin unsurları kuşkusuz ses ve ani yakalamalardır. Bunlar değişmez unusrular. Bazı filmlerde o kadar çiğ uygulanır ki güler geçeriz. Bazılarında ise ciddi anlamda gerilir veya korkarız.

Şimdi korku sinemasından bu klişeleri nasıl ayıralım ?

Kesme biçme görüntülerinin fazlasıyla olduğu bir teen slasher korkutur mu sizleri ? Yoksa bir gerilim veya tiksinti mi yaratır ?

Korkunun alt türleri çok.

Psişik bir korku ? Sürrealist ? Gotik ? Splatter ? Okült ? Hatta bilim-kurgu... Aklınıza hangi korku filmi gelirse gelsin bu kategorilerden birine girer. Lakin gerilim ile korkuyu ayırt etmeliyiz.

Bağlayayım... Gerçekten bir korku unsuru yaratmak zor. Ama ses korku türünün vazgeçilmez öğesidir. Ustaca kurgulanmış bir korku türü zaten soru işaretleri barındırır. Bu saydığım bütün alt türler için geçerli Klişeler başarılı uygulandığında korkuyu hissederiz. Ses korku sinemasının değişmez unsurudur bence... Lakin bunu göstere göstere yapmak var bir de sinsice kurgulamak var. Burada işin kalitesi ortaya çıkar.
                      Aklıma uymayan şeylerden korkarım demek istedim
                      Bu ses ise sesten, görüntü ise görüntüden korkarım demek anlamına geliyor aslında.
                      Ama en önemli şey kurgu.
                      Yoksa gülerim ben hacı.
                      Açık açık gülerim.

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Eğer Real 3D'de o etki yakalanıyorsa o zaman güzel...
                        Ben xpand 3d formatında izledim ve gözlerim inanılmaz yoruldu.Renkler de starndart formatta olduğundan daha koyu idi.Real 3d formatının daha iyi olduğu söyleniyor.

İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Vallahi Kadıköy Naitulus' daki Cinebonus' da izledim ben ve son derece etkileyiciydi. Üstelik hafif çaprazda olmama rağmen gayet iyiydi..

Yorum

• Yalnız "korku" derken filmi esnasında aniden zıplatmak ile film sonrasında bile yusuflatmak arasındaki farkı göz ardı etmemek gerek..

Bence izlerken değil de, film bittikten sonra da etkisini devam ettirebilen korku filmleri daha etkilidir ve daha başarılıdır..

Yoksa o güçlü keman sesi her filmde zıplatır adamı

Mesela "Emily Rose" beni film bittikten sonra da biraz etkilemişti

GW

Yorum

• Korku demişken biraz sonra Sam Raimi'nin The Evil Dead filmini izleme gibi bir fikrim var.

Ne dersiniz ?

En son yine Sam Raimi'nin yönettiği Kara Büyü'yü izlemiştim.Beni korkutan filmlerden bir tanesi idi.

Yorum

• Yahu o filmin tavsiyeye ihtiyacı mı var Murat

Bir çok korku filminin esin kaynağıdır. Duayenlerdendir. Yani meraktan bile izler insan..

İyi filmdir, kesin izle ama dönemin şartlarına göre değerlendir tabii

GW

Yorum

• İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Yahu o filmin tavsiyeye ihtiyacı mı var Murat

Bir çok korku filminin esin kaynağıdır. Duayenlerdendir. Yani meraktan bile izler insan..

İyi filmdir, kesin izle ama dönemin şartlarına göre değerlendir tabii
                                Aha işte Sam Raimi varsa bir işte. Ben o işten direk uzaklaşırım.

Dönem filmi falan da dinlemem

Hakikaten nefret ederim Sam Amca'dan....
                                (İki mesaj birden, hem sinemasal hem de politik)

Saygılar.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X