Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
  •  
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    2012.....

Öncelikle belirteyimki bol vakti olanlar izlesin.... Çünki 158 dakikalık bir film reklam filan derken 3 saati buluyor.

Film Dünyalar Savaşı filmi ile Yarından sonra karışımı bir film olmuş..... Olaylar karakterler hep birbirine benzer... Dünya çok kısa sürede felakete uğruyor. Filmin kahramanları hep nedense ailevi sorunları olan kişiler. Abd Başkanı hep en büyük fedakarlıkları yapıyor ve en sonunda ölüyor. Filmde Çinlilere iyi yönde göndermeler var.. Rusların hepsini doğal olarak öldürüyorlar çocuklar hariç tabi..

Yani hep klişeler hep klişeler.... Çok saçma yerlerde var. Mesela hep John Kusakı takip ediyor ateşler yarıklar. O dursa felakette duracakmış gibi bir hava oluyor. Dalga yüksekliği 1500 metreyi geçmiş diyorlar bir bakıyoruz 8000 metrelik Himalayaları bile aşmış sular... Sonra son ana kadar telefon hatları kesilmiyor her nedense....Sonra koskoca gemi yapmışlart 100 bin kişilik kapağı 2 cm kapanmadı diye mtoru çalıştıramıyorlar hiç ama hiç inandırıcı değil bu....

Sonra felakete daha 3 yıl var bütün Dünya devletleri çabalıyor ancak 4 gemi yapabiliyorlar buda saçma geldi...

Konu klişe olaylar klişe kimin ne zaman öleceğini biliyorsunuz. Yani 260 milyon dolar harcanan bir filmin konusu daha güzel olmalıydı diye düşünüyorum...

Buna rağmen ben güzel vakit geçirmek istiyorum görsel efektleri de severim derseniz tam size göre bir film.... Ama sanatsal bir yön aramayın sakın....

Filmde Rus işadamı rolündeki adamın aksanıyla... " Bunu yaparsa Çinliler yapardı" lafı kaldı...

10 üzerinden 4 veriyorum o da görsel efektler için... Başka bir şey beklemeyin...
    ---spoiler---

Çok ağır olmuş abi ya Amerika Başkanı'nın fedakarlığı, Rus'un ölmesi aşırı klişe oldu artık onlar kabul. 8000 metrelik Himalayalar'ı aşmış demişsin ama benim bildiğim Himalayalar'ın içinde 8000 metrelik olan tek dağ Everest zaten onu da aşmıyor sular eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen başka o yükseklikte dağ olup olmadığı konusunda. Telefonlar ve iletişim kesiliyor, kesilmediği kanısına nereden vardınız? Yarıklar ve ateşlerin sürekli takip etmesi konusunda katılıyorum. Filmin sonunda 6 ve 7 numaralı gemi bize katıldı diyor yani aslında 4'ten fazla gemi yapılmış yoksa ben mi yanlış anladım?

Ek olarak şunu eleştirmek istiyorum: felaket olurken bütün kara parçaları KÜÇÜK parçalar haline geliyor ancak filmin sonunda Amerika kıtası aynen yerinde, nasıl birleşmiş anlayamadım.

---spoiler---

10 üzerinden 7 veriyorum ben.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      ---spoiler---

Çok ağır olmuş abi ya Amerika Başkanı'nın fedakarlığı, Rus'un ölmesi aşırı klişe oldu artık onlar kabul. 8000 metrelik Himalayalar'ı aşmış demişsin ama benim bildiğim Himalayalar'ın içinde 8000 metrelik olan tek dağ Everest zaten onu da aşmıyor sular eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen başka o yükseklikte dağ olup olmadığı konusunda. Telefonlar ve iletişim kesiliyor, kesilmediği kanısına nereden vardınız? Yarıklar ve ateşlerin sürekli takip etmesi konusunda katılıyorum. Filmin sonunda 6 ve 7 numaralı gemi bize katıldı diyor yani aslında 4'ten fazla gemi yapılmış yoksa ben mi yanlış anladım?

Ek olarak şunu eleştirmek istiyorum: felaket olurken bütün kara parçaları KÜÇÜK parçalar haline geliyor ancak filmin sonunda Amerika kıtası aynen yerinde, nasıl birleşmiş anlayamadım.

---spoiler---

Anladığım kadarıyla 4, 6 ve 7 numaraları gemilerin yapımı tamamlanmış. Planlanan ise 10 gemi yapmaktı.

İzlerken klişelere fazla dikkat etmedim. Sanat filmi beklemiyordum zaten. Dediğim gibi sırf final aşırı abartılı olmuş.

Spoiler:
      İnsanlık mesajı vermeye çalıştılar. Mantıklıydı da. "İnsanlığı kurtarmaya çalışıyoruz" dedikleri sırada çok büyük bir Allahsızlık yapıyorlardı. Ama bu zaten göze batıyordu. Ve yönetmen bıraksaydı da gemiye binemeyenler ölseydi, çok daha etkileyici bir final olurdu.

Gemiye sadece zenginlerin binmesiyle kapitalizme hafif bir dokundurma yapılıyor. Eğer o insanlar binemeseydi gemiye, çok daha sarsıcı bir eleştiri olurdu.

Hadi kapılar açıldı, bindiler dedik. Bizim aileye geminin malum bölgesinde bu kadar adrenalin yaşatmalarını anlamsız buldum. Zaten film epeyi heyecanlı. Aksiyon beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Finali izlerken "Yuh lan, yeter artık" dedim sinemada
      En son Mayls tarafından düzenlendi; 18.11.2009, 12:58.
      Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
      Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        ---spoiler---

---spoiler---

Himalayalar 500 km yi aşan bir dağ sırasıdır.... 1200 metreyle Hindistandan başlar gitgide yükselir... Olayın olduğu Tibette ortalama yükseklik 6000 metre dir. ....

İletişim konusu binaın üzerine bomba düşmeden iletişim kesilmiyor. Onu kastettim. Birde en sonunda kesiliyor ama dünya yıkıldıktan sonra....
        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Coen Kardeşlere bir nevi saygı duruşudur bu yazım.

Adamlar sinemamın altını üstüne getiriyor resmen.
          En son Misafir tarafından düzenlendi; 19.11.2009, 15:24.

Yorum

• Ben de adet yerini bulsun diye 2012 filmine gittim.En baştan şunu söylemek istiyorum filmin bu kadar uzun olması bence çok ama çok gereksiz olmuş.Hele filmin sonuna doğru iyice sıkıldım.Yani bir kabloyu çıkarmak bu derece uzun sürer.Hadi anladık tamam insalığı kurtaracaksınız ama kardeşim bu kadar da uzatılmaz ki?Ben filmi maalesef türkçe dublajlı olarak izledim.Orjinal dilinde izlemeyi tercih ederdim ama maalesef olmadı.Filmin efektleri gerçekten de muhteşem olmuş.Daha önce böyle efektleri hiçbir filmde izlememiştim izleyen varsa bana söylesin ben de izleyeyim hemen.
            Filmde yine güzel bir Amerikan propogandası var.Modern Nuh'un gemilerinin tasarımı gerçekten de muhteşem olmuş.Filmi kurtaran tek bir şey var bana göre onlar da efektler.Hele bir de güzel bir ses sistemi olan bir yerde izlerseniz filmi daha da zevk alıyorsunuz.Filmde John Cusack'ı beğenemedim ben pek.Oyunculuk adına da pek birşey göremedim.Dediğim gibi film görsel efektleri için izlenebilir.

Benim filme verdiğim puan 7.5

Yorum

• Bugün gideceğim 2012'ye. Yazılarınızı okumak istemedim spoiler nedeniyle. Umarım pişman olmam
              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
              - Eomer -

Yorum

• Ömer pişman olmayacağını garanti edebilirim.Ama filmin ikinci yarısında sıkılabilirsin.

Yorum

• Sonuna doğru aksiyonun dozunu kaçırmışlar gerçekten, insan izlerken bunalıyor Ama izlenir, ve çıktıktan sonra 3 saatime yazık oldu denmez.
                  Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                  Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Bırakın modern filmleri beyler..70'ler 60'lar hatta 80'ler 90'lar çok güzel..

Bu ara geçmişe sardım..Çok iyi gidiyor.

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• 2012 de Woody Harrelson'ın oyunculuğundan başka takdir ettiğim ikinci bir kişilik vardı. İkinci kişiliğin takdir ettiğim yanı oyunculuğu değil, karakteri. Bizim memlekete bunlardan 5-10 bin tane lazım.
                      Dünyanın sonu gelmiş, herkes öleceğini biliyor, parası olan gemiye binmiş gidecek. Geride kalanlar birazdan ölecek. Bizim abi son yarım saatini, gidecek gemilerden birinin gövdesinde gerekli bir tamiratı (donanımlarla birlikte, baret,özel kıyafet filan) yapmak üzere tehlikeyle sallandığı bir ipin ucunda geçirmeyi tercih ediyor. Hani deriz ya yarın ölecekmiş gibi ibadet et, hiç ölmeyecekmiş gibi çalış.
                      İbadet kısmını bilemiyorum ama iş kısmında tam böyle birisiydi. Helal olsun işinin hakkını verdi. Gemiyi yolladı, geriye kalan 3-5 dakikalık ömrünü huzur içinde geçirmiştir.

Yorum

• Paranormal Activity

Değişik bir korku filmiydi. Yer yer irkildim, ancak elemanın üç harfliyi tiye almasına zaman zaman güldüm. Sonrası malum ikisi de mefta.
                        Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                        (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• Up vardı bi de çizgi film başları güzeldi sona doğru baydı.
                          Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                          (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• Yok mu 7 Kocalı Hürmüz'e giden ?
                            Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

• Kurtlar vadisi gladio diyorum başka birşey demiyorum Gerçekten süper bir film

Yorum

• Ömer nerelerdesin.

Beğendin mi 2012'yi.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X