Herkese bu yolda başarılar diliyorum.Meslek lisesi vs olup sadece YGS düşünenlere tavsiyem polisliği de düşünsünler.Ayrıca diğerlerine de bu konuda bilgi verme şansım olur.Merakı olanlar sorsun.Ben olayın içindeyim herşeyiyle açıklarım.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
YGS - LYS Maratonu | 2017 Sınav Sonuçları Açıklandı
Daraltma
X
-
Sen Polislikmi okuyorsun Oktay?BordoMavi.Net
Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım
- Alıntı
Yorum
-
Madem sınava ilk girenlerdeniz öyleyse tecrübelerimizi paylaşalım biraz.
Öncelikle eşit ağırlık ve sayısalcılar için iş Haziran'daki Mat-geo sınavında bitiyor.Geometri altyapınız sağlam olmalı ki 45 dakikada 30 soruya cevap verebilesiniz.Gözünüze soruları iyi kestirin,yapabileceklerinizi hemen çıkarın aradan sonra ötekilere dönüp tekrar bakarsınız.
Ne kadar deneme,test vs. varsa hepsine girin.Sonucu iyi olsun kötü olsun önemli değil burada asıl amaç elinizin alışması,pratikleşmeniz ve olabildiğince fazla soru tipini görmenizdir.
Matematik sınavına gelince.50 soru 75 dakika.Burada çok terleyeceksiniz.Çok süratlı,pratik ve direkt sonuca gitmelisiniz.Bunun için soru kaçırmamanız gereken konular var.Misal matris determinant,dizi seri,logaritma,toplam çarpım sembolleri gibi.İkinci derece denklemler,mutlak değer,aritmetik ortalama geometrik ortalamayı da bunlara dahil edersek takribi 20-25 soruya tekabül eder burası.Seri işlem yeteneğiniz ve denklem bilginiz iyiyse bu bölümden zorlanmadan çıkarsınız.Ama yine de matematiğin baba konuları denen integral türev trigonometri felaket zaman alıyor bence onları sona saklayın.Limitte önce löpital denen,türev alma metodunu öğrenin işinizi çok kolaylaştırır.
Trigonometri altyapınız önceki senelerden bu yana sağlam değilse İntegral'e hiç bulaşmayın.Maksimum 6 soru gelir integralden ve geri kalan 44 soru sizi hayallerinizin üniversitesine sokmaya yeterlidir.
Ben dershaneye gitmedim ama gördüğüm kadarıyla dershaneler integrali en sona bırakıyor ve integral matematiğin uzak ara en zor konusu.Zaten 6 tane integral sorusunu o dar zamanda,o stresle yapan adam benim gözümde otomatik beyin makinasına sahiptir.
Bu demek değil ki integralin ne olduğunu hiç bilmeyin.Elbette integral almayı bilin,türeve uyarlanışını öğrenin ve bir kaç basit formülleri aklınızda bulunsun.
Geometri'de eski sistemde 9 soru sorulurken soru sayısı 30'a çıktı.Her konudan soru gelebilir en ufak detaya kadar öğrenin,testlerini çözün.
Matematikte grafik okumayı çok iyi bilmelisiniz.Fonksiyonları,parabolleri yalayın yutun.En önemlisi pratiğini öğrenin.Gerekirse bu konulardan özel ders alın çünkü hocalar genelde bu konuların uzun uzun çözümleri üzerinde durur.Türev hayati bir konu!
Bu anlattıklarım Lys içindi.Ygs de tabii çok önemli ama o sınavda bir bakıma kaderinizle başbaşasınız.Her şey o 160 dakikadaki performansınıza bağlı.
Tekrar tekrar söylüyorum sınav stratejisi belirlemek ve pratikleşmeniz açısından deneme sınavlarının hepsine girin çıkın.Sonuçlar moralinizi bozmasın önemli olan pratikleşmek!
Sağda solda herkes bir şeyler söyler.Kulak asmayın,kendi planlarınız varsa benim söylediklerimi de dinlemeyin.Mesela kitap okumak.Şu zamanda kitap okumak sizin için zaman kaybından başka bir şey değil.Anlam bilgisi sorularını çözmede falan kolaylık sağlamaz onun ayrı bir tekniği var.Kelime dağarcığıymış bilmem neymiş bunlar ilkokul lafları.Sizin zaten ortalama okuma hızınız vardır,sözcük bilginiz vardır.Sorularınıza yoğunlaşın gerisi hikaye.
Kankalıkları,manitacılık peşinde koşmayı,mevzulara akmayı bırakın dünyanın en gereksiz olayları sizi hedeflerinizden saptırmasın.Okul puanı çok büyük rol oynuyor.Ben Yıldız Teknik İktisat'a raharlıkla girecekken okul puanı beni 24bin kişi geriye atmıştı Lise hocalarıyla aranızı iyi tutun yeter.
Üniversite hayatı bambaşka,böyle bir rahatlık ve keyif yok arkadaşlar.Kankanın da,manitanın da en hasını burada yaparsınız emin olun.
Son olarak Ösym bu sınav sisteminde 15-20 senedir sorulmayan soruları sormayı çok seviyor.Örneğin 4x4 matris.Geçen sene bekliyordum sorulmadı ama bu sene geleceğini düşünüyorum 3x3 matristen farklı bir çözümü var aha da buraya not ediyorum,çıkabilir.
Hele şu sınavlara bir girin çıkın,sonra tercih zamanları da bildiklerimizi yazarız.Tercih konusunda en iyi dershanelerin danışmanları bile dünyadan bihaber milleti Kilis'e Iğdır'a sürüyorlar İstanbul'da okuyacakken.Neyse bu konulara daha var siz derslerinize bakın Allah kolaylık versin.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Oğuzlu_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebugün ygs ile fena kapıştım acayip zordu, yada bana öyle geldi.. bakalım kaç point alacam..
ygs3 - 330
ygs4 - 326
evet beklediğim gibi oldu ama bu sınav harbi zordu beaist(final)genelinde yapıldı sınav 314. olmuşuk.. 22 şube var, toplamda kaç öğrenci girdi onu bilemeyrum, hafta sonu bakarız.. neyse önümüzdeki sınavlara bakıcaz
"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Hülya Ayan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleson 88 gun....Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
00111101
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Hülya Ayan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleson 88 gun....
az kalmış yaw
gazetecilik okuyan birileri yok mu şu forumda, marmara üniv dışında..biraz bilgi alsam.. sözelciyim, gazetecilikten başka birşey düşünmüyorum zaten fazla seçenekte yok(!) marmara üniv kazanabileceğimi sanmıyorum, bunun dışında konya kayseri elazığ erzurum, buralarda var gazetecilik bölümü.. yolumuz inşallah düşer bunlardan birine, ayrım yapmam arkadaş her yere giderim yeterki 4 yıllık kapağı yerleştireyim(:
"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
başvurulular yapıldı mı uşaklar ?unutmayın sakın.
çok az kaldı ula sınav kapıda... çevremde arkadaşlarım harıl harıl çalışıyor, inek oldular resmen dershanelerde yatıp kalkıyorlar ben sezon başından beri evde oturup 2 test çözmemişimdir, çözdümde az yani... işin ilginç yanı, denemelerde o inekleri her defasında geçiyorum iyi sonuçlar alıyorum, onlarda şaşırıyor tabi ''ulan çalışmadan nasıl bu puanları alıyosun?!'' gibi sözleri her sınavdan sonra duyuyorum. (çok çok iyide değil, bir ist - marmara üniv kazandıracak düzeyde değil ama hedefime ulaştıracak düzeyde olduğu söylenebilir)
doğama aykırı abi, ben kendimi bildim bileli anasınıfıyla başlayan kariyerimde aha lise sondayım evde oturup herhangi bir sınava 2-3 gün önceden hazırlanmamışımdır, sınav oldumu bir gün öncesinde oturur 1-2 saat kitaba deftere notlara vs.. göz atarım öyle girerim sınava fazlası yok yani.. bu sene okulu bitirdim kafamda, sınavlara giriyoz çıkıyoz işte girende var çıkanda var idare eder diyeyim.. alttan 2 ders var ama diploma işi şu lanet sınav kazanıldıktan sonra halledilir, hallederim.
işin özeti şu arkadaş, hani diyorlar ya ''çalışmadan olmaz, hiçbir yeri kazanamazsın !'' .. bakalım bu sözlerin geçerliliği var mıymış ?"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
Bende çalışmam ama denemelerim berbat geçiyor nasıl olacak ççç
Ben başvuru işlerini yarın halletmeyi düşünüyorum 19uydu değilmi son tarihBordoMavi.Net
Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBende çalışmam ama denemelerim berbat geçiyor nasıl olacak ççç
Ben başvuru işlerini yarın halletmeyi düşünüyorum 19uydu değilmi son tarih
evet 19 ocak sonsen yine rahatsındır, meslek liselisin dimi ? sizde olay nasıl valla bilmiyorum siz sadece ygs ye gireceksiniz galiba, dimi ? ben düz lisede okuyan bir şahısım, üniv tek çare dostum. sözelciyim bide, bizim ülkede sözelci olmak zor biliyorsundur.. önceki yorumlarımdada yazmıştım gazetecilik istiyorum, buraya odaklandım lise 1 e başladığımdada aynısını söylüyordum şimdide aynısını söylüyorum : gazeteci olacağım
da bu bölümde her yerde yok işte dedik ya sözelciyiz, ist-marmara üniv, kocaeli konya kayseri elazığ erzurum... ist olmazsa yolum anadolumun bu güzel şehirlerinden birine düşecek, neresi olursa giderim arkadaş.
- Alıntı
Yorum
-
300 puan Gazi Üni. Enerji Sistemleri Mühendisliği .
Olur inşallahBordoMavi.Net
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle300 puan Gazi Üni. Enerji Sistemleri Mühendisliği .
Olur inşallah
rahat yaparsın sadece ygs 300p ula ne var ondagazi ünivi bende yazacam, gazetecilik 400 point istiyor (!) benim işim biraz daha zor ama belki yolumuz kesişir
babam gazi üniv mezunu, ankara da okuduteyzemler oturuyor ankara da, buraya geleceksin diye tutturdular eniştem fanatik Trabzonsporlu onunla çok iyi bir ikiliyiz, ankara ya gitsem ikimiz karıştırırız orayı
- Alıntı
Yorum
-
Hele ikimiz Gazi'de olursak fena karışır ortalık merak etmeBordoMavi.Net
- Alıntı
Yorum
Yorum