silinmiştir
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
2007-2008 | Transfer Dosyası
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Emorfo tarafından yazılan
Konuyla alakasız olacak ancak yine de yazayım. Ziya Doğan eleştirilemez diye bir şey demiyorum. Sahaya sürdüğü 11, oyun anlayışı, verdiği taktikler, yaptırdığı oyuncu değişiklikleri, transferler vs eleştirilebilir. Hatta saçı olmaması da eleştirilebilir ki nitekim ne alakaysa eleştiriliyor
Benim dikkat çekmek istediğim nokta Ziya Doğan'ın teknik direktörlüğünü, zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiren yeni neslin futbol profosörü edasıyla tartışmak istemesi.
Futbol nihayetinde bir matemetik, bir fizik olmasa da bunun gibi bir çok ilimle dolaylı yolla da olsa ilişkilidir. Herşeyden önce halı sahada dahi futbol oynamayan bir insanın futbol denen kavramı anlayacağını düşünemiyorum. Ziya Doğan'ı bu sezon eleştirmek ne derece doğrudur. Bana göre bu kayıp sezonun sorumlusu Ziya Doğan'dan önce yönetimdir. Defalarca aynı şeyleri yazmayalım ilk yarıda takım neden bu hallere düşdü yazdık çizdik. O zamanlar Ziya Doğan'ı ikinci yarıdaki performansına göre değerlendirmek lazım diyordum. Sonuç olarak ilk yarıdaki rezillikleri yaşamadık, ligin kalitesi düşse de ikinci yarıda Ziya'nın çalıştırdığı takım en çok puanı toplayabildi. Şansımız biraz yanımızda olsa çok daha farklı olabilirdi. Ziya Doğan bu takımı şampiyonluğa oynattığı sezon çok mu kaliteli takımımız vardı. Bana göre hayır.Sadece Fatih Tekke faktörü vardı. O zamanlar Ziya Şimek'i istiyordu becerip alamadılar. Ziya gidince aldılar. İstemekle ne kadar haklı olduğu görüldü. Ziya'nın aldırdığı adamlar hepsi biz de faydalı olmuştur. Celaleddin oldukça başarılıydı. Volkan öyle, Emrah öyle, defansta Tolga öyle. Bu sene ise, Ceyhun ikinci yarıda çok iyi olmasa da bir kaç maçı çevirdi. Ayman ortasahada Hüseyin'in yükünü hafifletti. Risp'i göremedik sakatlandı. Ben en çok ondan umutluydum. Ziya Doğan elbette Capello değil ama adam da gerizekalı amatör bir hoca değil. Nihayetinde şu Türkiye liglerinde ilk 5 veya 10 içerisinde gösterilecek bir hoca kendisi. Futbolun defans yönüne ağırlık veriyor. Ancak bunu yaparkende hücumu unutmuyor. Ziya'nın çalıştırdığı takımlar genelde az gol yer çok gol atar. Ziya Doğan'ı ben de eleştiriyorum. Bazen çıldırıyorum ama adamın hocalığını tartışma konusu yapıp, burdaki çok bilmiş haddini bilmez arkadaşlarımız gibi yok kel, çoban vb sıfatlarla adama hakaretlerde saydırmıyorum. Futbol bilgisayar başında orasını burasını kaşıyarak cins cins yorumlar yapılarak tartışılan bir olgu değildir. Takım öyle veya böyle bir hocısı var. Adam gitmiyor bu sene de orda. Kendine göre bir sistemi var. Ona göre transferler yapılıyor. Arkadaşlarımız bu durumu eleştirir eyvallah ta, herşeyin bir adabı usulü var. Forumun seviyesi yerlerde, yani öyle şeyler yazılıyor ki bazen, kahvedeki ağzında sigara dişleri sapsarı, kirli sakallı, küfürbaz taraftarımızı forumda görür gibi oluyorum
yani kahvede izlenen ve mağlup biten maçın ardından sinirle söylenen sözleri forumda okumak istemiyorum. Akıl ve mantık ölçülerine sığmayan, eleklenmemiş, bomboş laflar neden forumda yazılsın ki. Forumlar sadece tartışma platformaları değil ki, tartışırken de bir amaca hizmet etmek lazım, forumda yazılanları, okuyanlara yön göstermek nihayetinde fayda sağlamak önemli. her transfer sezonunda forum maalesef garip bir hal alır, kalite düşer, transferler biter ligler başlar ortalık biraz sakinleşir. Şunu anladım transfer sezonları mağlup bitirilen maçların sonrasından daha beter. Bu forumda yazı yazan arkadaşlarımız şunu unutmamalılar. Burda yazdıklarımızı çeşit çeşit takımların taraftarları, kendi taraftarlarımız okuyor. Bu gibi platformaların faydacı anlayışa göre hizmet etmesini düşünen biriyim. Bu faydacı anlayışta Trabzonspor'a hizmet etmektir. Trabzonspor'a hizmet etmek maça gitmek veya ürün almakla alakalı değil sadece, şu platformada güzel, anlaşılır, yararlı yazı yazmakla da mümkündür
forumun kalitesinin yükseltilmesi son derece gerekli sırf yazmak için yazılmamalı bende sonuna kadar katılıyorum
"Bir ülkede küçük adamların gölgesi uzuyorsa;O ülkede güneş batıyor demektir."
Yorum
-
Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında çarşamba günü yapılması planlanan toplantı ertelendi..
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada toplantı öncesinde yaşanan gelişmeler aktarıldı ve kararın gerekçeleri açıklandı..
İşte TFF'nin açıklaması ;
ÇÖZÜM ERTELENDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin "yabancı statüsündeki oyuncularla ilgili sayısal kısıtlama kaldırılsın" talebi sonrasında, öncelik bu talepte olmak üzere, yayın gelirleri, tesciller, alt yapı fonları ve PAF Ligi gibi futbolumuzun son derece önemli konularının görüşüleceği toplantının 19 Haziran tarihinde yapılması için Kulüpler Birliği ile günler öncesinden mutabakata varmıştır.
Yabancı statüsündeki oyuncular konusunda detaylı bir rapor hazırlayan Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul'da yapılması kararlaştırılan toplantıya, Haluk Ulusoy başkanlığında, aralarında Yönetim Kurulu üyeleri ve uzmanların da bulunacağı geniş bir kadroyla katılmayı planlamıştır.
Ancak Kulüpler Birliği, bugün farklı bir talepte bulunmuş ve anlaşılamayan bir nedenle, yeri ve tarihi önceden saptanan bu toplantının 20 Haziran'da Ankara'da yapılmasını istemiştir.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, söz konusu tarihte günü önceden belirlenen bir başka toplantıya katılacağından bu talebe olumsuz yanıt vermiştir. Bu gelişmenin ardından. Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında yapılacak toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Trabzonspor'dan Polermo bombası
Trabzonspor rotayı Arjantin'e çevirdi. Bordo-mavili yöneticiler, Boca Juniors'un süper golcüsü Martin Palermo'yu renklerine katmak için harekete geçti. 33 yaşında olan ve bonservisi elinde bulunan Arjantinli futbolcuya yıllık 1 milyon dolarlık teklif yapıldığı öğrenildi. Arjantin'de yayın yapan La Nacion gazetesinde yer alan habere göre Palermo, Trabzon'un teklifine sıcak baktığı ve her an imza atabileceği belirtildi.
Polermo'da işlem tamam
bordomavi.netTrabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi
Yorum
-
Ziya Hocanın bazı konulardaki inadından kimse bahsetmiyor. adam reslmen yıldız düşmanı.
Ya elinde musampa gibi bi adamın var adamı resmen harcadı .
sonra marcelinyoyu hayatında oynatmadığı yerde oynattı bıktırdı yolladı. gittiği takımda sadece yarım sezonda neler yaptığını hepimiz gördük demekki yerinde oynatınca marceyi takır takır gol atıp attırıyormuş.
7 bazen 8 defans ile takımı oynatıp 3 tane gol yiyen başka bir td varmıdır acaba. helede capello ile onu karıştırmak en basit anlamıyla futbolu bilmemektir. capellonun son maçında 3 tane değişiklik yaptı. bi tanesi rakibi hallaç pamuğu gibi salladı ( salgado) öbürü 2 gol attı bi tane attırdı ( reyes) ziy hoca hangi değişiklikle hangi maçı çevirmiş. tani elinde böyle bir kadro yoktu ama rakipleride barcelona değil. eften püften sıradan takımlar...
ziya hoca 2. yarıca en çok puan toplayan hoca olabilir ama kazanması gereken hiç bir maçıda kazanamadı buda bir gerçek. dökülen gsyi ligden düşen erciyesi bile yenemedi.
rispin maliyeti 2 trilyondan fazla maçlardan alacağı primleri bile sakat olmasına rağmen ödedik. ziya onu almak için bin dereden su getirdi şimdi ise satacak. musampanın maç başı maliyetinin hesaplayanlar rispin maç başı maliyeti 400 milyara geliyor bundan nedne bahsetmiyorsunuz.
istediğim bütün oyuncular alındı diyor oysa takımda en az 5 tane oyuncu eksiği var. ya güldürmeyin beni bu adam 3. ligde bile takım yönetemez.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Son haftalarda aldığı sonuçlarla çıkışını sürdüren Gençlerbirliği'nde, Hırvat asıllı Avustralyalı futbolcu Josip Skoko, takımlarda üst düzey hedefler olmazsa aklının karışacağını belirterek, ayrılma sinyali verdi..
Bu sezon ligde üçüncü teknik direktörle çalıştığını ve hepsinin farklı yapıya sahip olduklarını anlatan Skoko, ''Erdoğan ve Oğuz hocalar futbolun güzelliğini sergilemeye yönelik çalışma yaptırıyorlardı. Ziya hoca ise rabiki oynatmamaya yönelik olarak idman yaptırıyor'' dedi.
marcelinho szymkowiak musampa skoko vs
ayrica ilhan cavcav bir roportajinda 30 yillki futbol hayatinda en buyuk hatasinin ziya dogan oldugnu soylemisti..ziyanin ne oldugunu cozmek icin alim olmaya gerek yok..
hersey cok acik
En son Erdem Keser tarafından düzenlendi; 19.06.2007, 09:40.
Yorum
-
bu haberi okumak bile insanı heyecanlandırıyo ama ne kadar doğru bilşinmez.iyi bi topçu ama bizim yönetim ne anlarİlk olarak uğur 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTrabzonspor'dan Polermo bombası
Trabzonspor rotayı Arjantin'e çevirdi. Bordo-mavili yöneticiler, Boca Juniors'un süper golcüsü Martin Palermo'yu renklerine katmak için harekete geçti. 33 yaşında olan ve bonservisi elinde bulunan Arjantinli futbolcuya yıllık 1 milyon dolarlık teklif yapıldığı öğrenildi. Arjantin'de yayın yapan La Nacion gazetesinde yer alan habere göre Palermo, Trabzon'un teklifine sıcak baktığı ve her an imza atabileceği belirtildi.
Polermo'da işlem tamam

Yorum
-
Süper Ziya Doğan
Bugün bir Ziya Doğan klasiği izledik. Sahada mükemmel bir taktik vardı. Koskoca Kayseri Erciyes takımı karşısında çok iyi defans yaptırdı ve Tolga’nın da yardımıyla üç puanı kaptı. Bu gidişle 4. büyüklüğü Kayseri Erciyes’in elinden alacağız Ziya Doğan sayesinde. Yönetim Ziya Doğan’ın arkasında durmalı ve Avrupa’dan iki tane daha kaliteli ön libero ile bir sağa bir de sola olmak üzere iki tane de defans oyuncusu almalı. Ayrıca Umut Bulut hariç bütün forvetler satılmalı ve ortasahaya yardım edecek forvet oyuncuları almalılar. Iyi çalım yapan ve pas yetenekleri yüksek fakat yeterince koşmayan Yattara ve Ceyhun satılmalı. Onların yerine Mustafa Keçeli gibi ortasahaya hatta defansa dönük sağ ve sol açıklar almalılar. Ayrıca verilen taktiği sıkça yok sayan ve kafasına pozisyonunu değiştirip gol atmaya kalkan Gökdeniz’ı de satmalılar çünki genç oyunculara kötü örnek oluyor. O zaman siz görün Ziya hocanın takımını. Bunlar yapılsın bu camia en az beş sene üst üste şampiyon olur.
“Bu adam iyice kafayı yemiş” deyişinizi duyar gibiyim. Sonunda kafayı yedim diyebilirim. Yine de size yukarıda yazılanların tersini düşündüğümü söyleyim. Bugün sahada canla başla uğraşan Trabzonspor uşaklarına artık acımaya başladım çünki emeklerinin Ziya hoca tarafından boşa verilmesini göre göre onlarda kafayı yiyecekler. Bir takım düşünün gol atana kadar oyunda üstün ve doğru düzgün pozisyon vermemiş. Bununla beraber bir kaç pozisyonda bulmuş ve sonunda milli maç yorgunu ama kalbi dinç oyuncusu sayesinde öne geçmiş. Aynı takım daha canlanacak ve kontraataktan pozisyon bulacakken nerede ise kendi yarısahasından çıkamayacak. Ziya hoca belki “ben onlara geriye yaslanın” demedim diyecek ama rakipleri oyuncularının gözlerinde büyüterek korkaklığı onların kalbine yerleştirdiğinin farkında bile değil.
Artık Ziya hocamızın yanlışlarını yazmaktan bıktım. Her maç acaba hangi oyuncu Ziya hocanın taktiğinin dışına çıkacakta birşeyler olacak diye hem dua edip hemde tırmaklarımızı yemeye devam edeceğiz. Ziya hocaya sadece bir kaç söz:
1. Yattara eğer yedek kulübesinde ise bu takımda oynar.
2. Haftalardır şans verdiğin halde oyununu bir dirhem bile geliştirememiş Mustafa Keçeli’yi oynatmak diğer oyuncuların hakkını yemektir.
3. Çift forvet oynayıp ortasahada pas yapabilen sadece bir oyuncun var ise forvetlerin rakip sahada çim yolar.
4. Elinde Cem Demir gibi koşan, iyi kafaya yükselen, ve isabetli şut atan bir oyuncun var ise yedek kulübesinde çürütmemelisin.
ferhat sahin ..internetspor
Yorum
-
Jabi de Trabzonspor’lu Oldu
Trabzonspor yönetimi, daha önce her konuda anlaşmaya vardığı Gineli Futbolcu Daouda Jabi ile Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde üç yıllık sözleşme imzaladı.
Siyahi futbolcu, Trabzonspor'un Türkiyede'deki en büyük kulüplerden biri olduğunu belirterek, “böyle bir kulüpte top koşturacağımdan dolayı çok mutluyum” dedi.
Jabi, İbrahim Yattara'nın Trabzonspor'a gelmesinde çok büyük katkısı bulunduğunu, hemşerisiyle aynı takımda futbol oynayacağından dolayıda bir yabancılık çekmeyeceğini vurguladı.
Cordoba Deportivo Cali'de
Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği kaleci Oscar Cordoba sürpriz bir kararla ülkesine geri döndü.
Antalyaspor'la sözleşmesi bittiği için bonservisi elinde olan 37 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, 8 sezon önce formasını giydiği Kolombiya şampiyonu Deportivo Cali ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
Kayserispor'la anlaşan David Gonzalez'in yerine yeni sezonda Deportivo Cali'nin kalesini koruyacak olan Cordoba, baskılara dayanamadığı için yeniden futbola dönme kararı aldığını söyledi.
Kaynak:haber61.net
Yorum
-
CORDOBA ÇALIMI
Trabzonspor’un prensipte anlaştığı Oscar Cordoba Kolombiya şampiyonu Deportivo Calli ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bordo-mavililerin bu haberin ardından Orkun’a ibreyi çevirdiği öğrenildi
BREZİLYALI kalecisi Jefferson’u gönderip, Antalyaspor’dan ayrılan 37 yaşındaki Kolombiyalı Oscar Cordoba ile anlaşan Trabzonspor, tecrübeli file bekçisinden hiç ummadığı bir çalım yedi. Antalyaspor’da sezonu tamamladıktan sonra futbolu bıraktığını açıklayan Cordoba, Kolombiya şampiyonu Deportivo Cali ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu şok haberle sarsılan bordo-mavili yönetimin, öncelikle yurt dışında kaleci arayışını sürdüreceği, girişimlerden sonuç alınamaması halinde Erciyes’ten ayrılan Orkun’la görüşeceği öğrenildi.
Kayserispor’un transfer ettiği David Gonzalez’in yerine önümüzdeki sezon Deportivo Cali takımının kalesini koruyacak olan Cordoba, “Emekliliğim 20 günden az sürdü. Israrlara dayanamayarak Deportivo Cali’nin teklifini kabul ettim. Ülkemde futbol oynayacağım için çok memnunum” dedi. Oscar Cordoba, daha önce 1988-1989 sezonunda Deportivo Cali’nin formasını giymişti. 1 yıl sözleşme yapan Kolombiyalının futbolu orada bırakacağı öğrenildi.
orkunu almayalım bence tolga dan farkı yok ki
Yorum
-
adam çok güzel yazmış ziya okumuşmudur inşallah okumuşturİlk olarak chovy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSüper Ziya Doğan
Bugün bir Ziya Doğan klasiği izledik. Sahada mükemmel bir taktik vardı. Koskoca Kayseri Erciyes takımı karşısında çok iyi defans yaptırdı ve Tolga’nın da yardımıyla üç puanı kaptı. Bu gidişle 4. büyüklüğü Kayseri Erciyes’in elinden alacağız Ziya Doğan sayesinde. Yönetim Ziya Doğan’ın arkasında durmalı ve Avrupa’dan iki tane daha kaliteli ön libero ile bir sağa bir de sola olmak üzere iki tane de defans oyuncusu almalı. Ayrıca Umut Bulut hariç bütün forvetler satılmalı ve ortasahaya yardım edecek forvet oyuncuları almalılar. Iyi çalım yapan ve pas yetenekleri yüksek fakat yeterince koşmayan Yattara ve Ceyhun satılmalı. Onların yerine Mustafa Keçeli gibi ortasahaya hatta defansa dönük sağ ve sol açıklar almalılar. Ayrıca verilen taktiği sıkça yok sayan ve kafasına pozisyonunu değiştirip gol atmaya kalkan Gökdeniz’ı de satmalılar çünki genç oyunculara kötü örnek oluyor. O zaman siz görün Ziya hocanın takımını. Bunlar yapılsın bu camia en az beş sene üst üste şampiyon olur.
“Bu adam iyice kafayı yemiş” deyişinizi duyar gibiyim. Sonunda kafayı yedim diyebilirim. Yine de size yukarıda yazılanların tersini düşündüğümü söyleyim. Bugün sahada canla başla uğraşan Trabzonspor uşaklarına artık acımaya başladım çünki emeklerinin Ziya hoca tarafından boşa verilmesini göre göre onlarda kafayı yiyecekler. Bir takım düşünün gol atana kadar oyunda üstün ve doğru düzgün pozisyon vermemiş. Bununla beraber bir kaç pozisyonda bulmuş ve sonunda milli maç yorgunu ama kalbi dinç oyuncusu sayesinde öne geçmiş. Aynı takım daha canlanacak ve kontraataktan pozisyon bulacakken nerede ise kendi yarısahasından çıkamayacak. Ziya hoca belki “ben onlara geriye yaslanın” demedim diyecek ama rakipleri oyuncularının gözlerinde büyüterek korkaklığı onların kalbine yerleştirdiğinin farkında bile değil.
Artık Ziya hocamızın yanlışlarını yazmaktan bıktım. Her maç acaba hangi oyuncu Ziya hocanın taktiğinin dışına çıkacakta birşeyler olacak diye hem dua edip hemde tırmaklarımızı yemeye devam edeceğiz. Ziya hocaya sadece bir kaç söz:
1. Yattara eğer yedek kulübesinde ise bu takımda oynar.
2. Haftalardır şans verdiğin halde oyununu bir dirhem bile geliştirememiş Mustafa Keçeli’yi oynatmak diğer oyuncuların hakkını yemektir.
3. Çift forvet oynayıp ortasahada pas yapabilen sadece bir oyuncun var ise forvetlerin rakip sahada çim yolar.
4. Elinde Cem Demir gibi koşan, iyi kafaya yükselen, ve isabetli şut atan bir oyuncun var ise yedek kulübesinde çürütmemelisin.
ferhat sahin ..internetspor
http://www.internetspor.com/v3/yazar.php?yaziID=2553
Yorum
-
KUTADGU
transferde son durum..
Kaleci... beklemede, nelerin yaşandığı hakkında düzgün birbilgi yok.
sol kanat... en yetersiz olduğumuz yer ama transfer düşünülmüyor sanırım.
sağ kanat.. alınan futbolcular özellikle de jabi iyi performans sergilerse problem kalmayabilir.
10 numara tabiri... carle olayı büyük umutsuzluk yaşattı, belki de yetkililerin bir arayışı yok, sadece kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.
forvet...arapsaçı, alınacak mı? bilinmiyor...
kısaca nokta transferler ne olacak merak içindeyiz bekliyoruz hala....
Yorum
-
Ziya okusa hatalarından dönerdiİlk olarak bordomavilican tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleadam çok güzel yazmış ziya okumuşmudur inşallah okumuştur
..TaKLiTLeRi aSıLLaRı Ya$aTıR...TaRz oLMaK ßir AyRıCaLıKDıR..
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum