Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2007-2008 | Transfer Dosyası

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Mazlum Uluç
    muluc@takagazete.com

Takımların şekillenmeleri açısından en önemli dönemlerden birisi transfer sezonları. Şampiyon takımlar bile ellerindeki kadrolarla yetinmek yerine daha güçlü oyuncularla takviyeler yapmayı, güçlerine güç katmayı tercih ediyor bu dönemde. Geçmiş sezonu daha gerilerde bitiren takımların da önündeki rakipleri geçebilmeleri için daha iyi oyuncularla, daha kuvvetli kadrolar kurmaları gerekiyor. Buraya kadar yazdıklarım basit mantık gerçekleri.
    Şimdi sezonu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın arkasında dördüncü sırada bitiren, yirmi küsur yıldır olduğu gibi yeni sezona da şampiyonluk hevesiyle başlayacak olan Trabzonspor’un transferdeki hâl-i pür melaline bir göz atalım. Bütün Trabzonsporlu taraftarların kafasında, geçtiğimiz sezon 18 puan gerisinde kaldığı Fenerbahçe’yi geçebilecek bir kadro oluşturmanın hayalleri kuruluyor. Peki, ortaya çıkan ilk isimler hangileri? Yakından bir göz atalım isterseniz.
    Birincisi Kayseri Erciyesspor’un sağ kanat oyuncusu Jabi. "Küme düşen takımdan da oyuncu mu alınır?" ucuzculuğuna hiç girmeyeceğim. Çünkü mesela lige veda eden Antalyaspor’da bugünkü Trabzonspor kadrosundan çok rahatlıkla oynayacak en az 4-5 oyuncu ismini bir çırpıda sıralayabilirim. Ancak Jabi, küme düşen bir takımın oyuncusu olduğu için değil, geçtiğimiz sezon takımına katkı sağlayamadığı için soğuk baktığım bir isim. Kayseri Erciyesspor’un devre arasında transfer ettiği Jabi, 17 maçlık lig periyodunda sadece 10 maçta forma giyebilmiş bir futbolcu. Toplam 900 dakika tutan bu 10 maçta da 645 dakika yer alabilmiş. Üstelik hiç cezalı duruma düşmemesine ve sakatlanmamasına rağmen. Yani Bülent Korkmaz, Jabi’ye öyle aman aman bel bağlamamış. Hatta onun yerinde Trabzonspor’da bir dönem "forma giyemeyen" Özgür Bayer’i oynatmayı bile tercih etmiş. İşte Trabzonspor’un transferin gözdesi diye baktığı Jabi, küme düşen Kayseri Erciyesspor’da bile banko oynayamamış bir futbolcu.
    Üstelik Jabi’nin oynadı maçlarda hücuma katkısı da son derecede sınırlı. Ancak galiba tam da bu özelliği onu Trabzonspor’un gözdesi kılıyor. Ziya Hocanın "stoper kafalı bek" mantalitesine Jabi "cuk" oturuyor. Rakip yarı sahaya geçmeyecek, sadece karşısındaki oyuncuyu karşılayacak, ters kademe yapabilecek, fizik gücü yüksek bir oyuncu. Daha ne olsun değil mi?
    Transferdeki gözdelerden biri de Serkan Balcı. O da Fenerbahçe’deki son sezonunda 34 maçın sadece 12’sinde forma şansı bulabilmiş. Sahada toplam 972 dakika kalabilmiş. Ben "Trabzonspor iki sağ beki ne yapacak?" diye düşünürken, sağ olsun Ziya Hocamdan aydınlatıcı bilgi geldi. Serkan’ı orta sahada oynatacakmış! Onun en son oynayacağı yer sağ bekmiş. "Eh yüreğime soğuk sular serpildi" diyemeyeceğim vallahi. Tam tersine sadece bu açıklama bile Trabzonspor’un gelecek sezonundan da umudumu kesmeme yol açtı.
    Düşünsenize, Serkan Balcı Fenerbahçe’nin elinde ve siz de bu takımı geçmek için çalışıyorsunuz. Ancak Serkan, o takımın daha önceki hocası Daum tarafından da daha sonra göreve gelen Zico tarafından da orta sahada hiç düşünülmüyor. Daum, sadece birkaç maçta Serkan’a orta sahada ön libero olarak görev veriyor. Zico ise Deniz’e bile sarıldığı bu bölgede Serkan’ı aklının ucundan geçirmiyor. Fenerbahçe’nin Aurelio ve Appiah gibi oyunun iki yönünü de oynayabilen oyuncuları kullandığı bu mevkide siz Serkan’ı oynatacak ve şampiyonluk düşleri kuracaksınız. Ne diyelim? Mutlu rüyalar!

Kötü ipuçları
    Ziya Doğan’ın Jabi ve Serkan gibi oyuncuları düşünmesi, bu oyuncuların kişisel yeterliliklerinin yanı sıra Trabzonspor’un gelecek sezondaki oyun anlayışı açısından da endişe verici.
    Diyorum ki, iyi futbol oynayacaksanız oyunun boyunu kısaltmak, defans bloğunu öne çıkartarak oynatmak zorundasınız. Böyle bir oyun tarzında hücum yönü gelişmiş, topu iyi kullanabilen, dripling özelliği yüksek, çabuk, süratli ve iyi orta yapabilen beklere ihtiyacınız var. Peki, Jabi bu tarife uyuyor mu? Bin kere hayır. Jabi’yi transfer etmek demek, dörtlü defansınızı stoper özellikli oyunculardan kurup sadece savunma işlevini düşündüğünüz anlamına geliyor.
    Diyorum ki, iyi futbol oynayacaksanız, orta sahada ön libero olarak görev yapan oyuncularınızın sayısı ikiyi geçmemeli. Bunlardan en az bir tanesi mücadele gücünün yanı sıra yüksek tekniği, oyunu okuma zekâsı ve şut atabilme özellikleri taşımalı, oyun kurabilmeli.
    Peki, Serkan bu tarife uyuyor mu? Bin kere hayır. Serkan sadece mücadele gücü ve fizik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Sadece markaj yapmaya, oyun bozmaya yarar. Böyle bir oyuncuyu Hüseyin ve Ayman’ın bulunduğu bir orta sahada düşünmeniz de dörtlü savunmanın önüne bir üçlü savunma bloğu daha koyacağınız anlamına geliyor. Üçü de birbirine benzeyen, oyunun savunma yönünü oynayan ama hücum bölümünde ciddi eksikleri olan oyuncular.
    Geriye sadece üç hücum oyuncusu kalıyor ki, bu da tıpkı geçen sezon olduğu gibi mevcut kadrodan Ceyhun, Gökdeniz, Yattara, Umut, Ersen beşlisinden sadece üçünü tercih edeceğiniz anlamına gelir. Tabii forvete başka takviye yapmayacağınız hesabıyla.
    Biz, Hüseyin’in stoper oynatılıp Ayman’ın yanına oyunun hücum yönünü de ifa edebilen bir ön libero – Aurelio, Appiah gibi – alınacağını düşünürken, Ziya Hoca’nın kafasında üçü de birbirine benzeyen bir orta saha üçlüsü yatıyor demek ki.
    24 yıldır işkence çekenler için bir yıl daha dayanmaktan başka çare yok galiba.
    Dilerim ben öngörülerimde yanılırım ve dilerim Ziya Hoca’nın bu transfer hamlelerini yanlış yorumlamış olurum.
    Güneş, "Eskiden zenginler izler fakirler oyndardı, şimdi ise zenginler oynuyor fakirler izliyor"

Yorum

• İlk olarak huseyin75 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Türkiyeyi Dünya ücüncüsü yapan TD destek verilmedi.
      Bundan ötesi varmi

Ulan ben böyle Basinin......
      Haklisin, su Ziya'ya verilen destegin 10'da biri keske Senol Hoca'miza verilseydi..

Ama Senol Hoca'da sutten cikmis ak kasik degil kusura bakmayin.. Sampiyonluga oynayan kadronun bugunlere gelmesinde Albayrak ve Ziya'dan cok Atay Aktug ve Senol Hoca'nin payi var bence.. cunku surec onlarla basladi.. Albayrak basa geldiginde dusus hizlanmisti, ben gitcem diye aglayan F.Tekke, ust uste kacan iki sampiyonluktan sonra motivasyonu bozulmus bir takim.. Albayrak'ta sutten cikmis ak kasik degil kabul ama, bu hale gelmemiz Senol Hoca zamaninda baslamistir..
      İnadına Trabzonspor !

Yorum

• balahor61 ne oluyo kac defa yolladin
        TRABZONSPOR
        https://twitter.com/Muticancolak

Yorum

• ne bileyim anlamadım
          Güneş, "Eskiden zenginler izler fakirler oyndardı, şimdi ise zenginler oynuyor fakirler izliyor"

Yorum

• İlk olarak ıloveyouszymek tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Konyadan bir haber vereyim...Tristan işi %70 bitti...Konya da Jaziri de alındı, Neca takımda tutuldu...İnanmayacaksınız ama şehirde çok ilginç bir hava var...Başkan seneye ilk 3 dedi dün yerel bir kanalda...Stadyum inşaatı da başlamış...İlginç...
            vallahi seneye ilk 3 girerler mi bilemem ama bildiğim birşey varki tristan gibi futbolcular ancak 35 yaşından sonra türkiye ye gelir oda çuvalla para alarak. oldu da türkiye ye gelirse geleceği takımda konya olmaz buna emin ol...

Yorum

• Eğer bonservisi elinde kaleciler değerlendiriyorsa bunların içinde Osasuna'nın kalecisi Ricardo Lopez de olmalı
              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• fb nin roberto carlos u alması bizim için ne kadar kötü haberse tuncay ın ve ümit in takımdan ayrılması da o kadar iyi haberler. futbol sadece yıldızlarla oynanmıyor takım ruhuda çok önemli ve fb de bu ruhu ateşleyen , takımı bir arada tutan 2 isimde bu sene takımdan ayrıldı. bu sene kağıt üzerinde süper bir kadro kurabilirler ama en ufak bir çalkantıda hele de başlarında zico gibi bir td varken çok kolay dağılacaklarını düşünüyorum.

Yorum

• İlk olarak huseyin75 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Erhan Küçük bitmek üzere

Trabzonspor, Kasımpaşa'da forma giyen Erhan Küçük'ün transferini bitirmek üzere. Umut'un yanına alternatif forvet olarak alınmak istenen Erhan'ı Ziya Doğan'ın çok istediği öğrenildi. Trabzon doğumlu olan Erhan'ın da bu transfere sıcak bakması bordo-mavili yöneticileri harekete geçirdi.
                  Bu habere sevindim işte. inşallah alırız.

Yorum

• peki erhan küçük nasıl bir futbolcu ben tanımıyorum pek gelse yararlı olurmu cem demirde iyiydi ama oynatmadı ziya ali güzeldalıda kaçırdık
                    ALLAH UTANDIRMASIN

Yorum

• İlk olarak x_man tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      peki erhan küçük nasıl bir futbolcu ben tanımıyorum pek gelse yararlı olurmu cem demirde iyiydi ama oynatmadı ziya ali güzeldalıda kaçırdık
                      Erhan Trabzonlu, ben ilk diyarbakıra son dakkada 30 metreden frikik atmıştı doksana orda bayıldım buna. 15 gol attı ligde. Hırslı bir çocuk.

Yorum

• Tekke'nin dönmesi zor gözüküyor

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke'nin yeni sezonda Trabzonspor formasını yeniden giymesinin zor olduğu belirtildi. 2006-2007 sezonunun başında rekor bir fiyatla Rusya'nın Zenit Saint Petersburg takımına transfer olan Fatih Tekke ile Trabzonspor'un aşkı bitmiyor. Her fırsatta Bordo-mavili formaya olan aşkını dile getiren yıldız oyuncuyu Trabzonspor taraftarı da unutamadı. Zaman zaman Fatih Tekke'nin yeniden Trabzonspor'a döneceği şeklindeki haberler ise, Bordo-mavili taraftarları heyecanlandırıyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın golcü oyuncu için düşüncelerini açıklaması, Fatih Tekke'nin Bordo-mavili takıma yeniden döneceği gibi algılansa da, bunun çok zayıf bir ihtimal olduğu belirtiliyor. Rusya'da liglerin şu anda devam etmesi ve Eylül ayında bitecek olması nedeniyle bu transferin gerçekleşme olasılığının zor olduğu vurgulanıyor. 7.5 milyon euro gibi yüksek bonservis fiyatıyla Zenit'e transfer olan golcü oyuncunun kulübü de bu duruma sıcak bakmıyor. Fatih Tekke'nin isminin yeniden Trabzonspor ile anılmasından rahatsız olan Mavi-beyazlı kulüp, ödemiş olduğu yüksek bonservis bedeli karşısında golcü oyuncuyu bırakmayı düşünmüyor. Golcü oyuncunun sakat olduğu dönemde Trabzon'da bulunması ve çalışmalarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı şeklinde haberlerin çıkmasının ardından Zenit Kulübü, Fatih Tekke'ye ulaşarak bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etmiş ve çalışmalarını Rusya'da sürdürmesini istemişti. Bunun yanında Trabzonspor'un da içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle bu transferi gerçekleştirmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, golcü oyuncu Fatih Tekke'nin Rusya'dan İngiltere veya İspanya liglerinden birine transfer olmak istediği öğrenildi.
                        13.06.2007
                        Kaynak : İHA
                        2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

peki erhan küçük nasıl bir futbolcu ben tanımıyorum pek gelse yararlı olurmu cem demirde iyiydi ama oynatmadı ziya ali güzeldalıda kaçırdık
                          izlediğim kadarıyla toplara çok iyi vurduğuna eminim metin aktaş bile ondan yediği golde türkiyede hiçbir kaleci o topu çıkaramaz dedi pişmesi biz genç oyuncuyu kullanmasını bilmeyen bir teknik direktöre sahibiz bu yüzden gelmesi iyi olur mu bilemem cem demiri es es maçının 20. dakikasında oyundan alan bir hocadan ne beklersin ki ?
                          UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

izlediğim kadarıyla toplara çok iyi vurduğuna eminim metin aktaş bile ondan yediği golde türkiyede hiçbir kaleci o topu çıkaramaz dedi pişmesi biz genç oyuncuyu kullanmasını bilmeyen bir teknik direktöre sahibiz bu yüzden gelmesi iyi olur mu bilemem cem demiri es es maçının 20. dakikasında oyundan alan bir hocadan ne beklersin ki ?
                            UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

• iyi o zaman hayırlısı olsun
                              ALLAH UTANDIRMASIN

Yorum

• aldığımız kesin değil ama ...

alırsak iyi olacağından eminim en azından trabzonlu çocuk ...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X