Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 11 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 1461 Anadolu'dan ümit besleyerek alacağımız ve alt yapıdan çıkarmayı düşündüğümüz oyuncular için büyük nimet. Alt yapıdan A takıma çıkacak her oyuncu 1461 Formasını giymeli, orda maç kondisyonunu sağlamalı. Gerçek bir lige alışmalı. Tabi burada kilit nokta 1461'in hocası. Bu takım üst lige çıkma mücadelesi veren bir takım formatında oynamamalı. Amaçları sadece güzel oyun oynamak olmalı, ligi kaçıncı sırada bitirdikleri önemli değil. Belli bir futbol anlayışı içinde oyuncu geliştirme takımı gibi olmalı. Bu da uzun soluklu, üzerine düşünülmüş bir yapılanma ve A takım ile paralel bir ilişki içinde olmalı.

Yorum

• En fazla 6-7 transfer yapacağımızı, onlarında çoğunun bonservissiz, geri kalanların da ucuz oyuncular olacağını düşünüyorum.
      Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• İlk olarak asilhamsi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Semih TSL temposunu kaldırabilecek bir bek degil,orayı cavanda ile değiştirdim.

umar kanat forvet olarak cok daha etkili bir isim.

Bu dizilimde kanatlar gercek manada cok zayıf kalmıs.

Okay tek basına defansif yuku kaldırabilecek bir oyuncu degil.

Tum bu bilgiler ısıgında

-------------------onur----------------------

cavanda------kara-------papy--------eren

-------ndiaye-----vukcevic----yusuf/ekici---

umar------------hodzic--------------yeni ngbakoto

gibi kadroyu revize ettim.

esteban,akakpo,ramazan,abdulkadir parmak,batuhan,okay,yusuf erdogan,muhammet gibi oyuncuları da yedek kadroya yazdım.
        Abi Semih bu yaz döneminde kendini geliştirir ve kondisyonunu yükseltirse seneye Cavanda'dan daha verimli bir bek olacağını düşünüyorum. Şahsen Cavanda'yı beğenmiyorum.

Umar'ı kanat forvet olarak yazdım zaten. Mücadele gücü yüksek, koşan bir oyuncu. Umar ve Muhammed'in kenarlardan, Ndiaye'nin de ortadan bindirdiği bir maçta çok gol atarz. Bu üçlü aynı şekilde rakip ataklarında ortasahaya kadar pres de uygulamalı.

Orta saha dört kişiden oluşuyor; Okay, Ekici,Yusuf ve Ndiaye. Hem ofansif, hem defansif organizasyonlarda yelpaze gibi açılıp kapanan, koşan, mücadele eden bir orta saha hayal ediyorum. Ekici sağa, Yusuf sola açılıp bekler ve kanat forvetler arasında köprü oluşturabilecek futbolcular. Savunma anlamında ise iki kanatta da üçer futbolcu pres uygulayabilir. Örneğin Muhammet ortasahaya kadar pres yapabilecek bir futbolcu, arkasını da Eren doldurur. Yusuf da var. Şahsi görüşüm tabi.

.........................Onur..................... .
        ..........Belkalem...........Papy.D..........
        Semih................Okay.................Eren
        ..............Ekici..............Yusuf............
        .......................Ndiaye..................... .
        ..........Umar.................M.Demir........
        En son ToyerSefa tarafından düzenlendi; 09.05.2016, 16:10.
        Onur Recep Kıvrak

Yorum

Semih TSL temposunu kaldırabilecek bir bek degil,orayı cavanda ile değiştirdim.

umar kanat forvet olarak cok daha etkili bir isim.

Bu dizilimde kanatlar gercek manada cok zayıf kalmıs.

Okay tek basına defansif yuku kaldırabilecek bir oyuncu degil.

Tum bu bilgiler ısıgında

-------------------onur----------------------

cavanda------kara-------papy--------eren

-------ndiaye-----vukcevic----yusuf/ekici---

umar------------hodzic--------------yeni ngbakoto

gibi kadroyu revize ettim.

esteban,akakpo,ramazan,abdulkadir parmak,batuhan,okay,yusuf erdogan,muhammet gibi oyuncuları da yedek kadroya yazdım.
          Yeni N'gbakoto ile ilgili yönetimin ve scout ekibinin bir bilgisi var mı acaba. Çok yetenekli bir adama benziyor. İstatistikleri de çok iyi.

Bu adam da iyi bir sağ kanat...Hernani.Porto'nun futbolcusu fakat olimpiakosta oynuyor kiralık..

http://www.transfermarkt.com.tr/hernani/profil/spieler/172142
          En son Erdal UZUNYILMAZ tarafından düzenlendi; 09.05.2016, 16:10.

Yorum

• baskanimiz yeni aciklamalar yapmis büyük beklentilere girmeyin diyorum ..

bu hafta sonuna Kadar yeni hoca aciklanacakmis diye anladim

rizesporu yenersek yanariz diye yazmistim bir kac gün evel ve aynen öyle oluyor

simdik baskanin elinde koz var rizeyi yendik demeki oluyormus diyecek
            BiZe HeR yEr TrAbZoN

"Dünyâ'da, menfaat için sevgi gösterisinde bulunan insanlar kadar alçağı yoktur!"

Yorum

• İlk olarak zaga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              baskanimiz yeni aciklamalar yapmis büyük beklentilere girmeyin diyorum ..

bu hafta sonuna Kadar yeni hoca aciklanacakmis diye anladim

rizesporu yenersek yanariz diye yazmistim bir kac gün evel ve aynen öyle oluyor

simdik baskanin elinde koz var rizeyi yendik demeki oluyormus diyecek
              Başkanın şöyle bir şey demesine şahsen ihtimal vermiyorum

Bekleyip görelim.
              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• bir takımı iyi takım yapan bazı unsurlar var. toplama bir takımı iyi bir takıma dönüştürmek için oyuncu profili üzerinden yapılması gereken şeyler var. yıllar boyunca takip ettiğim takımlarda hep rastladığım şeyler. pratik bilgi gibi oldu artık.

ilk önce iki oyuncu tipinden bahsetmek gerek var. ya yıldızlarımız var neden olmuyorun cevabı niteliğinde.

orta sahada çok koşan rakibi rahatsız eden takıma enerji veren bir oyuncuya ihtiyaç var. ekstra özellikleri olabilir tabi ama o enerjiyi koyması gerekiyor, kendinden fazla fazla vermesi gerekiyor. bunu iki üç oyuncu ortaklaşa da yapabilir, tek oyuncuya fazla yüklenildiği de olur.toplamda sistemin işlemesi gerek.

ikinci oyuncu tipi ise hücumda baskı yapan, rakibin kolay gelmesini engelleyen hücumda takıma enerji veren boş koşular yapan oyuncu tipi. bu oyuncu veya özellik olmadığında rakip kolay geliyor ve sorunlar başlıyor.

bu iki oyuncu tipi veya özellik takımı kaynaştıran direnci sağlayan, yıldız oyuncuların performansını yükselten sağlam takım görüntüsünü sağlayan çok önemli kaynaştırıcı özellikler.bence olmazsa olmaz.

bunun üzerine çok net bir şekilde formda golcü lazım.bulduğunu atacak tartışması yok.

ikinci olarak oyun kurucu. top bu adam geldiğinde pozisyonun şekilleneceğini anlayacaksın. takımın beyni olacak. bu 10 numaralı futbolcu da olabilir, savunmanın önünde oynayan oyuncu da olabilir. iki oyuncu ortaklaşa da yapabilir. ama diğer futbolcular bu oyuncuyu arayacak pozisyonu başlatması için.öyle herkes kendi kafasına göre hücuma top gönderirse olmaz bu iş.

son olarak hücumda çilingir görevi gören, kilit pası ve golü atan, kilit ortayı açan, pozisyon yaratan takımın yetenekli oyuncusu diyebileceğimiz bir oyuncu tipi. bu 10 numara da olabilir, kanat oyuncusu da olabilir. hücumda serbestlik bu adama ait olacak, doğaçlama yapabilecek.

bu 5 oyuncuyu tutturduktan sonra 6. oyuncuyu elindeki malzemeye dizilişe göre seçebilirsin.

defansa girmiyorum. oraya güvenilir 4 oyuncu seçeceksin ve birlikte uzun süre oynayacaklar başka çaresi yok. bir tanesi kaptan tipli olup geriyi yönetecek, arkadaşlarını uyaracak.

bunlar toplama takımı işletmek için oluşturulmuş pratik bilgiler.bunun ötesine geçen takımlar var tabi. mesela a.madrid. onlar tek beyinden yönetilirmiş gibi hareket ediyor.beyin de kenarda.bütün oyuncular dirençli. hepsi birlikte savunma yapıyor, direniyor.çünkü yarıştıkları alanda aşmış takımlar var.tek oyuncu hata yapsa tembellik etse ceza kesiliyor.

yine bu şekilde olan barcelona var. bu adamlar başka bir şey oynuyor. hepsi olağan üstü teknik oyuncu. pas üzerine oynuyorlar, birlikte alan kapatıyorlar. teorik bilgilerin saha üzerinde mükemmel bir şekilde uygulandığını görüyoruz.o yüzden bu takımlar konu dışı, örnek vermek doğru olmaz. bizde iki transfer üst üste aynı akıl tarafından yapılamıyor daha.

şimdi bu bilgiler üzerinden bir kaç takım örneği vereyim. mesela şampiyonluğa oynayan beşiktaş. toplam olarak dirençleri düşük olsa da pas üzerine oynadıkları için ve asgari oranda kriterleri tutturdukları için takım işliyor.ben direnç yönünden daha iyi bir takımı tercih ederim ama bu da olumlu.

orta sahada direnci koyan çok çalışan oyuncu atiba.

hücumda çok çalışan baskı yapan oyuncu olcay. niye oynuyor bu adam sorusunun cevabı anlattıklarımda gizli. hem uzun süredir takımda, hem de kaynaştırıcı görevini üstleniyor.

golcü gomez, yedekten girip gole katkı yapan cenk.bir de süper yedek kavramı var tabi oralara girmedim.ayrıntı onlar.

oyun kurucu oğuzhan, yardımcısı sosa.

yetenkli oyuncu quaresma, bazen gökhan. bu kavrama yardımcı olan sosa.

sonuç olarak elimizde başarılı bir takım var. leicester city takımında teorimi kanıtlayacak güçlü örneklere rastlıyorum. bizim son şampiyon kadromuzda da örnekler var. ufak ufak yöntem farklılıkları var. bir özelliği iki oyuncunun paylaştığı oluyor.

bu anlattıklarım oyuncu profili üzerinden olaya bakış. takımdaki huzur, istikrar, iyi yönetim, iyi hoca, güzel stat, düzgün çim, paraların zamanında ödenmesi gibi konular ayrıca tartışılır. bunlar halledilirse oyuncu profilini tartışmaya başlayacağız inşallah.
                En son artvints tarafından düzenlendi; 09.05.2016, 17:21.

Yorum

• İlk olarak machengin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yeni N'gbakoto ile ilgili yönetimin ve scout ekibinin bir bilgisi var mı acaba. Çok yetenekli bir adama benziyor. İstatistikleri de çok iyi.

Bu adam da iyi bir sağ kanat...Hernani.Porto'nun futbolcusu fakat olimpiakosta oynuyor kiralık..

http://www.transfermarkt.com.tr/hernani/profil/spieler/172142
                  Yönetim takip ediyormu bilemiyorum ama ben 2 senedir trasnfer sayfasında bu ismi ısrarla yazoyorum.

Kanatlarda umar ve yeni oynarsa rakipler icin cok ciddi bir tehdit olustururuz.
                  ALAYINA İSYAN,ALAYINA BAŞKALDIRI,ÖLENE DEK MÜCADELE..

BÜYÜKLERLE SEVİŞEN YÖNETİM İS-TE-Mİ-YO-RUM.

Yorum

• 1-onur
                    2-cavanda
                    3-papy
                    4-kara
                    5-vukcevic
                    6-eren albayrak
                    7-yeni ngbakoto
                    8-ekici
                    9-hodzic
                    10-ndiaye
                    11-umar

yedekler:
                    1-esteban/ugurcan
                    2-ramazan
                    3-ugur demirok
                    4-akakpo
                    5-aytac
                    6-guray
                    7-abdülkadir parmak
                    8-okay/batuhan
                    9-muhammet
                    10-yusuf yazici
                    11-yusuf erdogan
                    ALAYINA İSYAN,ALAYINA BAŞKALDIRI,ÖLENE DEK MÜCADELE..

BÜYÜKLERLE SEVİŞEN YÖNETİM İS-TE-Mİ-YO-RUM.

Yorum

• Altınordu başkanı Seyit Mehmet Özkan: "Çağlar Söyüncü için Freiburg'la anlaştık. Kulüple işimiz bitti, ailesinin ufak tefek istekleri var."
                      Mustafa Yumlu.

Yorum

1-onur
                        2-cavanda
                        3-papy
                        4-kara
                        5-vukcevic
                        6-eren albayrak
                        7-yeni ngbakoto
                        8-ekici
                        9-hodzic
                        10-ndiaye
                        11-umar

yedekler:
                        1-esteban/ugurcan
                        2-ramazan
                        3-ugur demirok
                        4-akakpo
                        5-aytac
                        6-guray
                        7-abdülkadir parmak
                        8-okay/batuhan
                        9-muhammet
                        10-yusuf yazici
                        11-yusuf erdogan
                        .....................onur
                        cavanda.....kara....papy.....eren
                        .............ndiaye...vukcevic
                        ....ngbakoto.....................ekici
                        ...............hodzic....umar

böyle de işler kadro.ndiaye'yi orda tercih etmem ama ufak dokunuşlarla halledilir, sorun olmaz. çok amaçlı direnci yüksek, kendimizi kandırmayacağımız, ortaya mücadele koyacak, güçlü rakiplere dur hemşerim , hayırdır diyecek bir takım.zamanla gelişir. ramazan ve yusuf yazıcı da gönül rahatlığıyla rotasyona sokulur.

Yorum

• İlk olarak slmn tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Altınordu başkanı Seyit Mehmet Özkan: "Çağlar Söyüncü için Freiburg'la anlaştık. Kulüple işimiz bitti, ailesinin ufak tefek istekleri var."
                          Bu arada Çağlar'ın yerine 17 yaşında Recep diye bir çocuğu monte edeceklermiş, u-17 milli takımında oynuyormuş. 1461'in yapması gerekeni Altınordu yapıyor.

Ayrıca Cengiz Ünder'le Alman kulüpleri ve 2 Süper Lig ekibi ilgileniyormuş, biri biziz muhtemelen.

Ayrıca 2001 doğumlu 2 oyuncusu Barcelona yaz kampına gidecekmiş. Yine u-16'dan 2 oyuncusunu City izliyormuş.
                          Mustafa Yumlu.

Yorum

1-onur
                            2-cavanda
                            3-papy
                            4-kara
                            5-vukcevic
                            6-eren albayrak
                            7-yeni ngbakoto
                            8-ekici
                            9-hodzic
                            10-ndiaye
                            11-umar

yedekler:
                            1-esteban/ugurcan
                            2-ramazan
                            3-ugur demirok
                            4-akakpo
                            5-aytac
                            6-guray
                            7-abdülkadir parmak
                            8-okay/batuhan
                            9-muhammet
                            10-yusuf yazici
                            11-yusuf erdogan

Kadro çok iyi de bu kadar transfer yapmayız abi. 6 tane transfer yaparız tahminim.Senin kadroda 8 yeni transfer var. Stoper için 1 adam alınacağını düşünüyorum.Ön libero için de Yusuf Yazıcı ve Ramazan'ı harcamamak adına sadece 1 transfer yapılır diye düşünüyorum.

Yorum

• düşmesi kesinleşmiş olan levate şamp.ligi finalisti atletico'yu mağlup ederek şampiyonluk hayallerine son vermiş.
                              Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                              Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

• Bonservisi elinde olan Hatem Ben Arfa, Barcelona'dan yıllık 3 (üç) milyon Euro net ücret istedi.

Yorum

Yükleniyor...
                                X