İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
İlk olarak cihatöztürk tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Tuncay Soyak... Türk futbol tarihinin en iyi hücum presi yapan santrforlarından biri... Bence Hakan Şükür'den bile iyi... 1978-86 yılları arasında Trabzonspor'da oynadı. Gol ve goller attı. İnter'e attığı o muhteşem gol hala hafızalardadır. Şampiyonluklar gördü, milli oldu. İnanılmaz inatçı, hırslı bir futbolcu idi. Önceki gece TRT 3'te Orhan Ayhan'ın nostalji programında konuktu. Bir anısını anlattı. Tuncay, tutturmuş illa da Galatasaray'a gidecek. Dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz bir yandan, yönetimde görevli Sadri Şener öte yandan ikna etmeye çalışıyorlar. "Gitme de gitme..." diyorlar. Tuncay inatçı... Öyle az buz değil... Gökdeniz'in ısrarları onun yanında sönük kalır. Sonuçta Trabzonspor satmak zorunda kalıyor. Ama şimdiki başkan Sadri Şener, Tuncay'a dönerek "Gidersen, inşallah (veya umarım) ayağın kırılır!" diyor. Tuncay gülüyor. Şener'in söylemi ile ayağı kırılacak değil ya! Üstelik Şener de bunu yarı şaka söylemiştir! Ama, Tuncay'ın Galatasaray'a gittikten bir hafta sonra idmanda ayağı kırılıyor! Her gördüğünde Sadri Şener'e hatırlatıyormuş bu sözü Tuncay... Şener de "Yaa, yahu gerçekten öyle mi demişim?" diyormuş.
Sözün kısası... Sadri Şener 1991-93 yılları arasında da başkanlık yaptı. Şimdi yeniden başkan. Bence bir başkan ne söyleyeceğini değil ne söylemeyeceğini iyi hesap etmelidir. Mesela "Gökdeniz yıldız değildi" sözü boynunda asılı kalacaktır. Aynı şekilde F.Bahçeli yöneticilerin söylediği sözü hiç araştırmadan, kulübün defterlerine bakmadan, ulu orta dile getirmesi, Fatih Tekke'ye Rusya'nın Zenit kulübünün 10 milyon euro verdiğini, bu paranın 2 milyon 600 bin eurosunun kasada olmadığını beyan etmesi büyük gaftı ve inanılmaz yanlıştı. Sonuçta hem eski başkan Nuri Albayrak tarafından ağır şekilde itham edildi, hem de Zenit kulübü sportif direktörü tarafından yalanlandı...
Her halde çok sevildiğinden olacak! böylesine büyük yanlışları pek dile getirilmedi! Bir başkan böyle durumlara düşmemeli... Şimdilerde taraftara, camiaya çok büyük vaatlerde bulunup, kulübün hedefini ve çıtasını inanılmaz ölçüde yüksek tutmaya çalışıyor. Umarım bunların da altında kalmaz.
Bakın Trabzonspor hala teknik direktör Ersun Yanal'la gelecek sezon için devam edip etmeyeceğinin kararını verememiş durumda... Gelecek böyle mi planlanıyor? Hep "Ersun Yanal'la gelecek sezon da devam etmeyi düşünüyoruz!" veya gayr-i ciddi bir şekilde "2030'a kadar sözleşmemiz devam ediyor!" demek Trabzonspor'u da, taraftarı da, camiayı da ciddiye almamaktan başka nedir? Yani şu anda Ersun Yanal'la "Tamam mı, devam mı?" kararı bile verilmemiş... Trabzonspor başkanının, yönetiminin, Ersun Yanal'ın, taraftarın, basının bunu bilmesi gerekmez mi? Bu iş sürüncemede kaldığı sürece başkan da, yönetim de, Yanal da ve Trabzonspor için adı geçen teknik direktör olarak her kim varsa yıpranmıyor mu? Net bir şekilde neden açıklama yapılmıyor? Veya karar verilemiyor?
Tuncay'a gelince... Ben o dönem Anadolu Ajansında spor muhabiri idim. Gitmek istediğini bana da söylemiş "Ağabey yap bana bir haber de Galatasaray'a gideyim." diye aylarca başımın etini yemişti. Sonunda ipin koptuğu zaman, flaş bir haber yazmıştım. Ve o haberle Tuncay Soyak bir çok ulusal gazeteye manşet olmuştu. Allah biliyor ya, gitmesini hiç ama hiç istememiştim. Trabzonspor'a mal olmuş hiçbir oyuncunun ayrılmasını istemediğim gibi... Hala da aynı düşüncedeyim.
İhsan Öksüz
http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=10054&y=IhsanOksuz
Yorum