sayın hoca son macta cok oynadıgı takım fornatını umarım bu macta eskiye donrurur
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ersun Yanal | Teknik Direktör
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
İlk olarak The Legend tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülevalla hoca uzun süredir bu takımın başında ve ben takımda ne bir organize gelişen atak ne de bir serbest vuruş organizasyonu görmedim.
Geçen hafta aldığımız Denizlispor mağlubiyetinden en az oyuncular kadar Ersun Yanal'ın da sorumlu olduğunu düşünüyorum. Hocamıza destek verelim, kendisi kaliteli hocalardan biridir ama yanlışlarını da itiraf etmeliyiz. Ortaya birkaç soru atmak istiyorum. Trabzonsporumuzun orta sahasının zayıf düştüğü ve rakibin iyi bastığı Denizlispor maçında, rakibe en çok basan Colman'ı (sarı kartlı olsa da) çıkartmak doğrumuydu? Sol açığımız yok diye dünyanın parasını vererek transfer ettiğimiz Alenzinho'yu, daha takıma bile ısınamamışken mevkisi olamayan sağ açıkta oynatmak neyin nesiydi? Adeta ölüsüyle bile üç kişiyi meşgul eden Yattara ile maça başlamamak yanlış değil miydi? Barış gibi fiziği şu an itibariyle Alenzinho'dan daha güçlü ve süper lig maçlarına hazır olan bir oyuncuya neden doğru düzgün şans tanınmaz? Hep son dakikanın oyuncusu mu olacak bu çocuk? Ersun Hoca birçok maçta Yattara'yı erkenden oyundan alma cesaretiini gösterirken, Denizlispor maçında ofsayttan ofsayta gezip dolaşan Isaac'a neden son dakikaya kadar sabretti? Orta sahamızda top kesici bir eleman yokken, o bölgede Ceyhun oynatılacağına neden Serkan Balcı ile kumar oynanır? Madem Serkan oynayacak durumdaydı, neden bu futbolcu sağ bekte oynatılmaz? Takımda, Denizlispor maçında neden kazanma arzusunu göremedik? Neden futbolcularımız şampiyonluğa oynayan bir takım gibi sahada mücadele etmediler? Rakibimizin kontra atak futboluyla sonuca gitmeye çalıştığı ayan-beyanken, orta sahamızın ve dolayısıyla defansımızın direnci kırılacak şekilde oyuncu değişikliği yapmak nasıl bir aklın ürünüdür? Ortada takımı maça motive edememe durumu varsa bunun en büyük sorumlusu Ersun hoca değil midir? Maç sonunda Denizlisporun teknik direktörü Mesut Bakkal, Trazonsporu iyi analiz ettiklerinden bahsederken, Ersun hocanın "beklemediğimiz bir yenilgi aldık" şeklindeki açıklaması, maçın kaybedilme gerekçesini açıklar mı? Bu mudur teknik direktör olmak. Mesut Bakkal'ın Trabzonsporu ciddiye alıp çalıştığı kadar, siz Ersun hoca olarak Denizlispor'u aynı ciddiyetle analiz edip takıma yön verdiniz mi? Ben inanıyorum ki takımımız Denizlispor maçına gerektiği şekilde hazırlansaydı
bu maçı asla ama asla kaybetmezdik. Bu noktada teknik direktörümüz Ersun Yanal, bir takım basit bahanelerin arkasına saklanmamalı, tüm sorumluluğu üzerine almalıdır. Aynı şekilde Ersun Yanal gibi futbolcularımızda kendilerini sorguya çekmelidirler. Başarıya başka şekilde ulaşılamayacağı kanaatindeyim.
Açık konuşmak gerekirse ben, Ersun hocanın en az bu sezon sonuna kadar takımın başında kalması taraftarıyım. Sonrasında şampiyonluğu elde etsek bile gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Sezon sonuna kadar Ersun hocamızı istikrar adına destekliyorum ama kendisine güvenmiyorum. Hocanın, Trabzonspora sezon başından beri oynattığı sistemsiz futbol, oyun esnasında takıma sağlıklı müdehalede bulunamaması ve önemli maçlara takımı motive edememesi bende, ona güven duygusu bırakmadı. Burada şunu kabul etmek lazım. Ersun hoca hatasız değildir. Kendisine destek olsak da bu hataları görüp, ifade etmemiz lazım. Eleştiri yapmadan kalite artmaz arkadaşlar...En son Cihan_Şumul tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 15:00.
Yorum
-
hocayı sezon sonuna kadar desteklemek istikrarı desteklemekle aynı kefeye konulabilir mi?
ben de haftaya kadar destekliyorum...(istikrarı istedğimden)
sonrasında sırasıyla tüm türk hocalar beşer hafta ''istikrarlı'' bir şekilde takımı yönetsinler.
ve haftaya kazanırsak ta sezon sonuna kadar kalması taraftarıyım...
yok olmazda sonraki hafta kaybederse,dört hafta daha ''istikrarını''korusun...
ne kadar basitleşmiş istikrar
ben de şimdi çıkıp arsen wenger'in ilk geldiği sene örnekleriyle uğraşamam şimdi ama kısa bir not geçeyim...
______
linkte şahsın hayatı gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçiriliyor...
arsene wenger ve sersun yanal ne alaka da diyebilirsin saygı duyarım...
lakin arsene wenger'in ilk senesinde de çok başarılı bulunduğu söylenemez
nerden biliyorsun diyecek olursan
bkz:
''Tony Adams ise Fransa’dan gelen bu adamın futbolu ne kadar bilebileceğini sorgulayıp efsanevi Arsenal hocalarından George Graham ile kıyaslanmasının mümkün olmadığını belirtmişti. Arsene Wenger’in kendi futbolcularına cevabı ise çok çabuk ve etkili gelecekti. Başa geldikten sadece bir yıl sonra, 1997/1998 sezonunda, 1991 yılından beri şampiyon olamayan Arsenal’i mutlu sona ulaştırarak, İngiliz futbolunu egemenliği altına almaya başlayan Alex Ferguson ve Manchester United etkisini de kırmayı başardı''
verdiğim linkte daha geniş anlatımı mevcut...
burada ligi egemenliği altına alan 2 güzide takımımızın kim olduğunu da biliyoruz..
konuyu çok dağıtmışımsağlık olsun...
En son otuken55 tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 15:33.
Yorum
-
hoca artık sana bi şey demeyecem,bugün yenilseydik senin ne suçun var dı mesela...
ben yeni bir hoca gelip iki sene takıma alışana kadar tekrar gönderilmesini beklemetense-sürekli benzer döngü olacak çünkü- ersun hoca gibi bi adamı bulmuşken yola devam derim....
şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum