Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ersun Yanal | Teknik Direktör

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak dedili tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bir yukarıda açıklamıştım ama???

Çokta MANTIKLI ve güzel açıklamıştın oysa ki.

İlk olarak dedili tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    ya maçta yenilseydik diye düşünmüş olmalıdır bence.çünkü eğer bu maçta yenilseydik yorumlar şöyle olacaktı:trabzon hava çıktı,şişirilmiş balonmuş,beşiktaş yetti gibi
    peki berabere kaldık durum ne:trabzon dişli olduğunun gösterdi beşiktaş diş geçiremedi v.b...
    bence bu daha iyi ersun hocayı taktiklerinden-sağlam oynama -dolayı kutluyorum.
    Kesinlikle katılıyorum.

Tüm bjk taraftarı her yerde " diğer istanbul kulüpleri artık ordan 1 puan da alamaz " yorumlarına başladı.

Yenilse idik açıkçası bu yeni takım için büyük darbe olabilirdi.
    Her yerde bu yeni bir araya gelmiş , yaş ortalaması 23 olan insanlar , " gazsınız ulen " lafları ile karşılaşabilirlerdi.
    Hassas düşünmek lazım.

Ha kazanabilir miydik ? Elbette.
    Ama risk almadık.
    Şu sıralar çokta zamanı değildi zaten (bence)
    Kendini geliştirmeli(!). Hiç bir futbolcu Trabzonspor'dan üstün değildir(!). Yeniden yapılanalım(!). Özümüze dönmeliyiz(!). Transferi kapattık(!).

Yorum

• Doktor Ersun Yanal, bir elinde kulaklık, diğeri iğneli
      Dinler sağı solu teşhis eder bozuk ciğeri,
      Keser onu takımdan dağıtmaz sanma neferi,
      Fazla bozuk oldumu dürülür adamın defteri.
      En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 18.09.2008, 15:48. Sebep: imla imla imla
      BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• düzenlendi.
        ''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover

Yorum

• İlk olarak ab102482 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ersun Hoca'nın hızlı/agresif/ saldırgan oyun/futbol felsefesinin Trabonspor taraftarlarının / Trabzon şehrinin hızlı düşünme, konuşma tarzına, hızlı yaşam tarzına, hızlı horonu ile büyük oranda uyuştuğunu düşünüyorum, tam da bizim tüm Trabzonspor taraftarlarının gördüğüm,takip ettiğim kadarı ile istediği oyun tarzı, ancak eldeki kadroyla bu futbol tarzını sahaya yansıtmak teorikte mümkün görükse depratik de mümkün değildir bana göre , çünkü her futbolcu ( her insan ) rakibi karşısında baskı kuran , rakibini kendi oyunu karşısında mahkum eden oyun tarzı ile oynamak ister,ancak istemek başka yapmak başka.
          Bırakın 90 dakikayı 25-30 dakika pres yapan Bir Yattara,Gökdeniz, Ceyhun şu ana kadarki maçlarda gördünüz mü? ki bunlar bir futbol takımın beyni, oyunun sonucuna etki eden en kritik bölgenin/ortasahanın oyuncuları .

Bu saydığım futbolcular ayrı ayrı birer değer bu başka bir mesele, ancak bunların üçü bir arada ( beşibiryerde gibi bişey) olduğu takımda Ersun Hoca'nın kafasındaki futbolu TFF 1. Ligindeki sayılı takımlara karşı oynarsınız. Ersun Hoca'nın oyun tarzı için takımın 3/2 'sini revize etmen gerekir. ( Ersun Hoca'nın maçtan sonraki demeci bunun bir işareti hadi Hayırlısı. )

Y
          aşasın! hücüm futbolu,Yaşasın! gözehoş gelen futbol (!)
          TARİH ABDULLAH'IN FENER'E ATTIĞI GÖLÜ UNUTTU. HER HAFTASONU FENER'İN GÖĞSÜNDEKİ 3 YILDIZI YAZIYOR.
          K.K

.......................................................................................

Şu anki Ersun Hoca’nın bir de oyun düşüncesi, felsefesi, nasıl başarıya ( BAŞARI burada nedir ?: Senin bütün sezon boyunca ne yaptığın değil neye ulaştığındır) ulaşırım yolundaki taktiklerine oyun sistemine bakacak olursak;

Ersun Hoca’nın futbol anlayışı neydi ?”- herkesin malumu- ilerde çok adamla basan, takım savunmasını ikinci planda tutan, risk alan , yediğimden fazlası atarım düşüncesi ile göze hoş gelen futbol tarzıydı.” Bu düşüncesinin en verimli karşılığını Gençlerbirliği’ndeki başarısı ile ulaşmıştı. Denizli, Ankaragücü, Vestel maceraları göze hoş gelen futboldan öteye gidemedi.
          Ersun Hoca takımın başına geçen sezonun yarısında geldiğinde, birçok kişi tarafından,” Ersun Hoca’nın takıma bir yenilik getireceği, daha önceki Anadolu takımlarında başaramadığı/perçinleyemediği hücum futbolu felsefesini Trabzonspor adı altında daha iyi başarma imkanına sahip olduğu “söyleniyordu.
          Yine medya açısından bakıldığında böyle bir fırsatın olduğu, ancak bunun günümüz futbolunda büyük riskler taşıdığını düşünülüyor, söyleniyordu. Çünkü bazı medyada endam gösteren futbol otoriteleri , buradaki görüş yazan bazı arkadaşlar – buna ben de dahil-Ersun Hoca’nın futbolun savunma yönünü ikinci planda bıraktığını ve günümüz futbolunda savunma yapmayan takımların veya savunmayı ikinci plana atan takımların günü birlik başarılardan ötemeye gidemeyen bir bakıma demode olmaya mecbur kaldıklarını söyledik, söylemeye çalıştık.”( yukarda alıntı yaptığım yazım ile bunu anlatmaya çalışmıştım. ). Ve ben Ersun Hoca takımın başına ilk geldiği dönemde Trabzonspor’un başarısını istemeyen rakiplerin, medyanın içlerinden “iyi ki Ersun Hoca Trabzonspor’da , bu onun son şansı, bu kadro ve futbol anlayışı ile başarı çok zor “ diye ellerini ovuşturduklarını tahmin etmekteydim.
          Şimdiye bakarsak takımın büyük çoğunluğu değişti. Ersun Hoca’nın istediği adamlar takıma katıldı……….Ve bu yeterli miydi? Bana göre HAYIR; yeterli değildi .Bundan sonrası Ersun Hoca’nın takıma ne oynatacağına bağlıydı. Benim sezon başında korkularım vardı Hoca ile ilgili .Acaba yine Ersun Hoca eski futbol anlayışını mı sahada göreceğiz diye. Ancak ilk maçtan itibaren bakıldığında, iç saha ve dışarda önce risksiz futbol, maçın gidişatına göre ileri çıkan defans , kanat bindirmeleri……….Beşiktaş maçına bakın, sağda Yattara’nın yokluğunda Niye Isaac değil ? ( Ha hazır mı değildi) O zaman niye Ergin değil? Veya niye bir başkası değil de Serkan arkasına Tayfun……….. Bu seçimler hocanın AKILLI seçimleri idi Ha birde ikinci yarı çıkan Serkan’ın yerine forvet değil de Ferhat girmişti. Bunlar Ersun Hoca’nın maça göre değil de bir sezon boyunu düşünerek yapılan bana göre akıllı hamlelerdi.
          Yenilmeyecektin , ezeli rakibine yenilerek takımın kafa olarak dağılmasını engelleyecektin, daha sezon başıydı, bir yenilginin takımın üzerine oluşturacağı etkiyi iyi hesaplayacaktın ve tabi ki rakibine vereceğin morali de”.
          Bunları Ersun Hoca bana göre iyi hesapladı, hesaplıyor. Ortada bana göre büyük bir düşünce değişimi, futbol anlayışı değişimi var. Bu şimdilik böyle , böyle olmak zorunda. Ha ilerde ne olur belli olmaz. Takım oturur, herkes birbirine uyum sağlar , gerekli yerlere takviyeler yapılır, Ersun Hoca o zaman riskli oyununa geri döner. Ancak eldeki donanımla bu maceradan öteye gidemez.
          Yeri değil ancak Ziya döneminde kaçan 2 şampiyonluk en azından kazanılan 2.likler bu futbol anlayışı ile gelmişti. Ziya Hoca’nın dışarıdaki hayat tarzı, ilişkileri, kafasında bulunan düşünceler beni ilgilendirmez ben o dönemdeki sahada gördüğüm takımdan, başarıdan bahsediyorum, bu başarılar “elindekilerinin verimli kullanılması” ile gelmişti. Takımın şu hali ile eldeki verileri iyi kullanılarak Ersun Hoca doğruları yaptı, yapıyor. Yukarda bir yerde AKILLI kelimesini kullanmıştım. Ersun Hoca futbol dairesi içinde AKILLI işler yapıyor.Bu hali ile tabiki Ersun Hoca'nın arkasındayız.
          En son CEMEFKER tarafından düzenlendi; 20.09.2008, 22:22.
          ''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover

Yorum

• 10 tam puan

Süper Lig'de ilk 4 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak 10 puanla zirveye kurulan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, başlangıç için "Çok iyi" dedi. Tecrübeli hoca, "Bu sezon kadroyu baştan aşağı yeniledik. 23 transfer yaptık. Adeta sıfırdan bir takım kurduk. Uyum sorunu var. Buna rağmen ilk 4 haftada Beşiktaş maçı dışında puan kaybetmedik. Bundan iyisi can sağlığı" diye konuştu.

Yattara etkiledi
            Takım olarak savunmayı oturttuklarını, sadece ofansta sıkıntı yaşadıklarını belirten Yanal, "Bu da kanatlardan kaynaklanıyor.
            Yeterli gol organizasyonu yapamıyoruz. Yatara'nın sakatlığı bizi etkiledi. İsaac de takıma geç katıldı. Henüz 90 dakika kullanamadık. Bu iki oyuncunun aramıza katılmasıyla bu sorunu da çözeceğiz" ifadesini kullandı.

Keyif alacaklar
            Ligin ilerleyen haftalarında daha da iyi olacaklarını iddia eden bordo-mavili teknik adam sözlerini şöyle bitirdi: "Sonuçta yeni bir ekibiz. Her geçen hafta takım oturacak. Oyuncular birbirlerini tanıyacak. Bu dönemi en az kayıpla geçmek önemli. Eksiklerimizi de giderince hem kazanan, hem de taraftarına futboluyla keyif veren bir takım olacağız."
            TÜRK;E KEFEN BİÇENİN SONU KORKUNÇ OLUR;

Yorum

• bence gidişat iyi,ersun hoca da elinden geleni yapmaya çalışıyor,bu takım iyi yolda,tamamen yeniden kurulan bir takım olduğumuzu düşününce şampiyonluk belki bu sene olamayabilir ama çok uzak olmadığını düşünüyorum.
              şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

• Teknik Direktör Ersun yanal Karabük karşısında yüksek tempoda oynayamadıklarından yakındı. Peki Trabzonspor kime karşı yüksek tempoda oynayacak..

YÜKSEK TEMPODA OYNAYAMADIK

Teknik Direktör Ersun Yanal, Karabükspor karşısında yüksek tempoda bir oyun ortaya koyamadıklarını söyledi.
                Karşılaşmayı ilk ve son dakikada buldukları gollerle kazandıklarını hatırlatan Ersun Yanal, ''Yüksek tempoda bir oyun oynamadık. Ama sonuçta kazandık ve grupları oynayacağız. Onun için oyuncularımı kutluyorum'' dedi.

Yattara'nın bir Katar kulübüne transferine de değinen Yanal, bu konunun 3-4 gündür gündemi meşgul ettiğini belirterek, ''Kendisi ayrılma niyetinde ve bunda ısrarcı olduğunu söyledi. Biz kendisiyle uyumlu çalışıyoruz ve bir problemimiz olmadı. Trabzonspor önemli bir forma ve camia. O da profesyonel bir oyuncu, şartları zorlamaya çalışıyor. Bu transfer konusunda yönetimle iletişim içindeyiz. Yattara, önemli oyuncu ama istediği halde transferi gerçekleşmezse problem olur'' diye konuştu.
                bordomavi.net | Trabzonsporlular Birliği 1999

Yorum

• Teknik Direktörümüz Ersun Yanal Antalyaspor maçının bu sezon oynadığımız en yüksek tempolu maçlardan birisi olduğunu vurgulayarak, ‘’ Oyuncularımı kutluyorum. Ayrıca taraftarlarımızda çok güzel bir atmosfer yarattılar” dedi.

Bu tür maçları çok oynayacaklarını ifade eden Yanal, ''Zirve yarışında beraber yarıştığımız takımların performanslarını değerlendirecek olursak, Türkiye'de futbol eşit mücadele şeklini alıyor. Artık herkes herkesten puan alabilecek durumda. Trabzonspor burada oyunuyla da öne çıkıp rakiplerine üstük gayreti kurma anlayışı içinde olduğunu gösteriyor. Antalyaspor maçı bunun en güzel kanıtıydı. Takımımızı şu anda bulunduğu moralle önümüzdeki maçlara hazırlanacağız. Önümüzde çok uzun bir maraton var” diye konuştu.

Şampiyonluğun uzun bir süreç olduğunu dile getiren Yanal, “Biz oyuncu kadromuzu şekillendirirken katkılar sağlayacak futbolcuları da yaratmak istiyoruz. Trabzon’un önemli bir karakteri var. Trabzonspor’u destekleyen taraftarlar futbolu çok iyi analiz ediyorlar. Oyundan keyif alıyorlar. Biz de onlara göre maçlar oynamaya çalışıyoruz. Antalyaspor maçı o bağlamda önemli bir referans. Bundan sonraki maçlarda da aynı tempoyu taraftarlarımıza sunmaya çalışacağız. Rakipler oyunu yavaşlatacak, kapanacak. Biz de kilidi açmak için uğraşacağız” yorumunu yaptı.

Tayfun’un çok demoralize olduğunu ve bu nedenle kendisini kenara aldığını belirten Yanal, “Taraftarların ona bir tepkisi vardı. Bu gibi ufak tefek şeyleri aşmamız gerekiyor. Tayfun bizim yetiştirdiğimiz önemli bir futbolcu. Trabzonspor önemli değerlerle dünya futboluna katkısını devam ettirmekte. Burası evrensel bir camia. En son Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, şu anda İbrahima Yattara, daha önce Stepanov gibi oyuncuları üreterek dünya futboluyla paylaştı. Biz oyuncularımızı desteklerken daha duyarlı davranmalı, futbolcularımız da duygusal yapıdan çıkması gerekiyor. Trabzon’da çok güzel şeyler yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir taraftarın yaptığı çirkin hareketi bütün taraftarlar protesto ederek dışarı attı. Bu takım hepimizin. Tribünden küfrederek performansı arttıramazsınız. Performans Antalyaspor maçındaki gibi destekle olur. Taraftarlarımız kazanmamızda önemli destek verdiler. Bu desteği arttırmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yanal sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hüseyin’e bundan önce kızıyorlardı şimdi ise seviyorlar. Bundan sonrada sevmeye devam edecekler. Kaptanımızın gösterdiği bu performans daha önceki yıllarda milli takımlarda ödüllendirilmişti. Trabzonspor’un yetiştirdiği öz değeri olarak bazı hakları almış olması gerekiyor. Belki çok sıkıntılar çekti. Ama bugün organize bir takım olduğunda Hüseyin de onların arasında sivrilen bir oyuncu haline geldi. Bir gün kafası yarılır, bir gün kafası şişer, kaşı yarılır. Bunu yapabilecek kaç tane oyuncu var. Ben Hüseyin’e teşekkür ediyorum. Hüseyin ve Tayfun Trabzonsporlular. İnsanlar kendi çocuklarını hançerlemesinler”

Yanal, Yatara konusundaki görüşlerini de, ‘’Trabzonspor’a ilk geldiğimizde İbrahima Yattara ile birlikte takımın vizyonunu çizmiştik. Trabzonspor bir vizyon peşinde. Artık zirveye oynayacak. Yaşadığı başarıları şampiyonlukla ödüllendirilecek, Avrupa’ya çıkacaktı. Yönetim de risk alarak bu projeyi uygulamaya koydu. Yattara ile yaptığımız tüm toplantılarda onun bu vizyona uygun davranarak takımı başarıya taşımakta yararlı bir oyuncu olduğunu düşünerek yeni bir kontrat yaptık ve bu yolda birlikte yürümeye başladık. Yattara bence Katar kulübüyle anlaşarak kolayı seçti. Ona çizdiğimiz vizyonda asla böyle birşey yoktu. Keşke daha az paraya Roma'ya gitseydi. İbrahima Yattara'nın futbol kariyeri büyük ihtimalle birkaç yıl içinde sona erecektir. Oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır artık. Böyle düşünen bir oyuncunun da zaten bize faydası olmazdı'' ifadeleriyle dile getirdi.
                  Ne güzel konusmus Ersun Hocam...!

Yorum

• Yav Ersun Hocam seni ve düşüncelerini seviyorum daha ne deyim,hay ağzına sağlık
                    inşallah bu takımı şampiyon yaparsın ve senin adında tarihteki yerini alır
                    çok çok önemli konulara değinmiş satır aralarında,
                    inşallah bizde gerekli dersi çıkarırız taraftar olarak.
                    YAVUZ SULTAN SELİM

Yorum

• nasıl isaac aldın anlamadım admı sola attın bitirdi
                      colman tukendi kaç pas hatası yaptı 12 yaşında yegenim gördu bu adam her topu rakibe atıyor dedide
                      bu hoca onu görupte nasıl barışı onunyerine almadı anlamadım
                      bu takimin iki senedir forveti yok hala forvet bulamadik ne kadar plansiz programsiz bir yonetimimiz varmis

Yorum

• İlk olarak genç61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        nasıl isaac aldın anlamadım admı sola attın bitirdi
                        colman tukendi kaç pas hatası yaptı 12 yaşında yegenim gördu bu adam her topu rakibe atıyor dedide
                        bu hoca onu görupte nasıl barışı onunyerine almadı anlamadım
                        eh 12 yaşındaki yeğenin tabi büyük duayen ya takım ve oyuncu yönetiminde.. bundan sonra ondan fikir alırız artık

Yorum

• hocam büyük HOCAM barış ve ceyhuna biraz daha fazla şans ver ...

Yorum

• ilk kez yazıyorum iyi yolda ersun yanal kariyerine yıldızları eklemesine az kaldı

Yorum

• Yanal tavan yaptı

Geçen sezon yüzde 46.4’lük başarısını bu sezon yüzde 80’e kadar yükseltti
                              Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçtiğimiz sezon sıkıntılı bir dönemde geldiği bordo-mavili takımda yüzde 46.4'lük bir başarı grafiği yakalamıştı. Yanal, 2008-2009 sezonunda ise 5 maçta yüzde 80'lik başarı grafiğe ulaşarak rekor kırdı. Geçtiğimiz sezona Ziya Doğan ile başlayan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, söz konusu dönemde oynadığı 9 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti ve 13 puan topladı. Ziya Doğan'ın, 22 Ekim 2007 Pazartesi günü Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen maç sonrası Trabzonspor teknik direktörlük görevinden istifa etmesinin ardından takımın başına Ersun Yanal getirildi. Sıkıntılı bir dönemde takımın başına gelen Ersun Yanal, çıktığı ilk resmi maçta Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek camiaya geçici de olsa bir umut verdi. Ama bu dönem çok kısa sürdü.

Geçen Sezon Dipteydi
                              Söz konusu dönemde Yanal, Trabzonspor'un başında 24 lig karşılaşmasına çıktı. 11'maçı kazanan bordo-mavili takım, 3 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. 10 maçta ise sahadan boynu bükük ayrılmak zorunda kaldı. Attığı 32 gole karşılık kalesinde ise 29 gol gördü. Ersun Yanal, söz konusu maçlarda yüzde 46.4'lük bir başarı grafiği yakaladı. Yanal, bu sezon bordo-mavili takımın başında zirve yaptı. Deneyimli teknik adam takımıyla birlikte kendisini de zirveye taşıdı. 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Karadeniz temsilcisi attığı 8 gole karşılık kalesinde ise 3 gol gördü. Trabzonspor'da görev yapan 19 teknik adam içinde bu sezon elde ettiği başarı ile zirveye yerleşen Yanal, yüzde 80'lik bir başarı grafiğine ulaştı
                              TÜRK;E KEFEN BİÇENİN SONU KORKUNÇ OLUR;

Yorum

• ersun yanalın yaşadığı gol sevinci kelimelerin ne kadar kifayetsiz kaldığının apaçık göstergesi...
                                ''biz inandık siz de inanın'' sloganını tribünden değil kulubeden duyar gibi oluyorum
                                ......mutedil dalgalı..
                                fırtına ihtilal efsane

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X