Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Edward John Ikem Newton

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şimdi bu kadar yabancı oyunculara rağmen neden yerli veya "ligi tanıyan hoca" geyiğinin döndüğünü anladınız mı? Sebeplerden biri yönetim-menejer-hoca-futbolcu cukkalaşmasıysa (bkz. Sumudica röportajı) , ikinci ve daha önemli nedense hocaların ligde rakibe, hatta rakip oyuncuya göre plan ve taktik kurmasıdır.

Eddie Newton da bildiğiniz üzere Chelsea'de hem oyuncu hem antrenör olarak görev almış, belli ki sistemli ve planlı çalışmaya inanmış, kendi oyun sistemini belli oyuncularla kurduktan sonra üstüne başarı inşa etmeye çalışan bir hoca. Ne yaptı Başakşehir maçında? Bol ön alan presli, mecbur ve açıklıklık olmadıkça uzun pasa karşı, rakibi kısa alanda sıkıştırıp ters ve hıslı paslarla sonuca gitmeye çalışan bir plan geliştirdi ve yediğimiz gole kadar plan tutar gibi oldu. Peki o golü niye yedik ? Tıpkı kendisi gibi Chelsea çıkışlı ve en kaliteli transferi Baker, İrfan Can'ı 1,60 boyunda ve teknikten yoksun bir nomad (göçebe) zannetiği için önce topu üstünden aşırtmaya kalktı, yediği naneden pişman olup topu geri kazanmaya çalışınca da yanlış pozisyon aldığı ve İrfan Can güzel bir şut çıkardığı için golü yedik. Ondan sonra da helva gibi dağıldı takım. Uğurcan olmasa veya oyunu tutmaya çalışmasalar farka giderdi Başakşehir.

Peki ligi bilen, rakibi ve oyuncuları tanıyan hoca ne yapardı? "Bu Başakşehir kaç haftadır tek gol atamamış ama zebil gibi gol kaçırmış, forvetleri formsuz. Önce bir defansa çekilelim, bak yeni stoperim de geldi, bekler ve orta saha da yardıma gelince defans sırıtmaz. İleride Abdülkadir ve Diabate gibi hızlı adamlarım var, yırtık dondan çıkar gibi bir fırladılar mı ağır Çaiçara'nın, 35'lerini devirmiş Epruanu'ların Sktertel'lerin arasında golü buluruz. Afobe çok iş yapmaz ama en azından stoperlerin dengesini bozsa kafi" der ve o şekilde oynatırdı takımı. Bugün sövdüğümüz Abdüş ve Diabate de maçın yıldızları olabilirdi. Geçtiğimiz haftalar Abdurrahim'in Ashley Cole olmadığını anlayan hocamız şimdi de Abdülkadir'de Thomas Müller zekasının, Sefa Kınalı'da Frank Lampard altyapısının olmadığını fark etmiştir umarım.

"Bu adam hoca değil, bize göre değil" gibi skora göre sallayan taraftar olamam. Yalnız görev aldığı geçen sezon son iki maç takım boyunu kısalttığı ve 2 maçı da kazandığı, fit takım elbisesi ve -en önemlisi- Avcı ile ismi geçen diğer hocalara göre o kadar masraflı olmadığı için sözleşme imzaladı yönetim. En az 2-3 aya, iyi transferlere ve şansa ihtiyacı vardı. Zaten son madde bize hiç uğramış değil. Haberler doğruysa ve şimdiden kuyusunu kazmaya başlamışlarsa geçmiş olsun.
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

Eger gercekten Abdullah Avci ile görüstü iseler, cok büyük saygisizlik yapmislar.

Yani adama surda en azindan yarim sezon birakin. Bu nedir Allah askina? Bütün transferler gec yapildi, takimin yarisi sakat. Orta sahada oynayabilecek tam olarak 3 oyuncu var kadroda.

Newton' un ne sucu vardi?

Yönetim cok iyi isler yapti ama bu hamle ile beni de kaybederler.
      Nefsin icin sevme

Yorum

ben newton için konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum newtonun en büyük sıkıntısı hüseyin cimşir in yardımcısı iken takımın hocası olmasıydı eğer newton yardımcı hoca değilde bağımsız bir şekilde getirlseydi bu kadar da eleştiri olmazdı newton şuan ne diye adlandırılıyor yardımcının yardımcısı ayrıca başka bir şansızlığıda sezona kötü başladı rüzgarı arkasına alamadı rüzgar şuan ününde esiyor ben sorunun newtondan ziyade kadronun kötü ve yetersiz olduğunu düşünüyorum ve ayrıca mutlaka fenerbahçe macına newton ile çıkılmalıdr bu maç bize newton hakkında biraz olsun fikir verebilir.

Yorum

İlk olarak matalar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bir maçta bunlara karar verebilmek ilginç gerçekten
          5 mac 5 puan, Fb Cocu hikayesi yaziyoruz adam lig maclarina hazirlik maci muamelesi yapiyor zeki birisi olsa 5 puanda kalmazdik. Yaptirdigi transferlerden 1 tanesi bile iyi topcu cikmadi.

Neye gore sabredelim diyecegiz, rakip kaleye gidip sut cekince iyi oynadik demeye basladik bu resmen kume dusmeme mucadelesi verecek takim sinyalidir. Ben de yonetici olsam yanar tutusurdum, ortada basarisiz birisi var ve takima sadece puan degil para da kaybettiriyor.

Haa şu dakikadan sonra Abdullah Avci gelse ne olur o ayri konu. Cocu sonrasi gelen Ersun gibi olma ihtimali yuksek, kadro cok kotu. Kendine guvenmiyorsa hic bulasmasin, ben olsam gelmezdim.
          "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

Newton puana oynamıyor, kendi oyununu oturtmak için oynuyor. Eğer puan için oynasa o kadar eksikle takımı daha akıllı, sonuca yönelik oynatırdı. Puana oynadığı tek maç Denizli maçı, orada da rakip 10 kişi kaldıktan sonra çuvalladı. Zaten çizgileri kullanmayan oyun tarzıyla iş yapması da çok zor, rakibi çözemezsin. Başta Avcı gelsin dedik, Newton'u getirdiler. Şimdi ben topu Newton'a atıp adamı günah keçisi ilan edemem. Hesap verecek kişiler yönetimdir.

Yorum

İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              5 mac 5 puan, Fb Cocu hikayesi yaziyoruz adam lig maclarina hazirlik maci muamelesi yapiyor zeki birisi olsa 5 puanda kalmazdik. Yaptirdigi transferlerden 1 tanesi bile iyi topcu cikmadi.

Neye gore sabredelim diyecegiz, rakip kaleye gidip sut cekince iyi oynadik demeye basladik bu resmen kume dusmeme mucadelesi verecek takim sinyalidir. Ben de yonetici olsam yanar tutusurdum, ortada basarisiz birisi var ve takima sadece puan degil para da kaybettiriyor.

Haa şu dakikadan sonra Abdullah Avci gelse ne olur o ayri konu. Cocu sonrasi gelen Ersun gibi olma ihtimali yuksek, kadro cok kotu. Kendine guvenmiyorsa hic bulasmasin, ben olsam gelmezdim.
              Avcı ile olur.mu bilemem ama newtonla.olmayacagi ortada.
              Takım mac sadece 0.0 ken birsey oynar gibi yapıyor.ancak ilk golü yeyince birden dağılıyor.rakipler icin cok kolay mac oluyor.
              Ancak biz öne geçince rakipler her an gol atacak gibi oynuyor.
              Oyuncularla newton arasında bir etkileşim yok.
              Ayrıca.alinan neredeyse hicbir adamdan net bir katkı alamadık.
              Artık y.antronor seviyesinde, taktik bilmeyen hocalardan gına geldi.
              Ince hüseyin çimşir.hatasizsonra newton hatası.
              Ucuz etin yahnisi bu kadar olur anca.

Yorum

Bu sene iyi futbol ve Avrupa kupalarına katılma hedefi konulsun. Hocayla da en az 1 yıl devam edeceğiz denilsin. Spekülasyonları en başından kesmek gerekiyor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok.
                . .
                . Futbol yetenekli aptalların oyunu olmamalı
                . .

Yorum

İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Avcı ile olur.mu bilemem ama newtonla.olmayacagi ortada.
                  Takım mac sadece 0.0 ken birsey oynar gibi yapıyor.ancak ilk golü yeyince birden dağılıyor.rakipler icin cok kolay mac oluyor.
                  Ancak biz öne geçince rakipler her an gol atacak gibi oynuyor.
                  Oyuncularla newton arasında bir etkileşim yok.
                  Ayrıca.alinan neredeyse hicbir adamdan net bir katkı alamadık.
                  Artık y.antronor seviyesinde, taktik bilmeyen hocalardan gına geldi.
                  Ince hüseyin çimşir.hatasizsonra newton hatası.
                  Ucuz etin yahnisi bu kadar olur anca.
                  Tabi yönetim çıkıp hesap vermek zorunda.
                  Newton ile neden devam edildi.
                  Sosa neden bırakıldı.(rakibine bildiğin hediye edildi)(plazmaya verilen para cok rahat sosaya eklenirdi).

Yorum

İlk olarak [KAPLAN] tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bu sene iyi futbol ve Avrupa kupalarına katılma hedefi konulsun. Hocayla da en az 1 yıl devam edeceğiz denilsin. Spekülasyonları en başından kesmek gerekiyor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok.
                    Newton ile kümeye bile oynayabiliriz.
                    Çünkü türkiye ligini bilmiyor.
                    Mesela bakerin irfancan üzerinde çalım atma.denemesi gibi takılıyor newton ligde de.

Yorum

Yahu ligin 5.haftası geçen sezonu teknik direktörsüz bitirmişken teknik adam değişmek tabi ki rezalettir ama ;

Newton'u falan savunmayın muhalefet olmak için
                      Adam teknik adam falan değil
                      Öyle bir Cv'si de yok zaten
                      Staj yaptı burada,bir ömür böyle bir imkan bulamayacak

Yani Nwakaeme'yi istiyor istemiyor bilemem ama göz var nizam var adamı bitirdi.
                      Samsun hazırlik maçıyla başlayan bir süreç var adamı merkeze çekip ceza alanımıza kadar adam kovalatıyor

2 ay oldu Nwakaeme'yi etkili olduğu bölgede topla buluştuğunu gören var mı ?

Ligin en kötü takımı Denizli maçını rakip 10 kişi oynarken forvetsiz bitirdi ya
                      Rezillik

Bjk ve Başaksehir maclarında bu kadroyla topun arkasına geçecegine kndi yarı sahasında 90 dakika yan pas yapıp rakibe o kötü zeminde top kayıplarıyla davetiye çıkarıp durdu

Burasi Türkiye Ligi
                      Fm oynamıyoruz burda
                      Futbol anlayışı geliştireceğim diye küme düsmekten zor kurtulan büyük hocalar ,büyük takımlar oldu
                      İnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
                      -------------
                      Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?

Yorum

İlk olarak Emre Çömez tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yeni Şafak Spor
                        @yenisafakspor
                        · 1 sa
                        #ÖZEL | Trabzonspor yönetimi teknik direktörlük görevi için bugün Abdullah Avcı ile görüşme gerçekleştirecek.
                        Eger bu dogruysa yonetim hic ugrasmasin direkt istifasini versin.

- Yapilan transferler ikinci, ucuncu haftadan sonra takima katildi.

- Eldeki kadro surekli sakatliklarla bogusmak durumunda kaldi (ne kadari zeminle alakali bilemiyoruz).

- Ideal ortasaha uclusu (Baker - Parmak - Flavio) transferlerin gec gelmesi, sakatliklar ve hakem hatalari yuzunden ilk 5 macta sadece 1 (bir) kez beraber oynayabildi.

Durum boyleyken, sikintinin hocada oldugunu dusunup baska bir hocayla gorusme gerceklestiriyorlarsa durum analizi yapmaktan acizler ve ne yaptiklarini bilmiyorlar demektir.

Takimin ilk 11'inin en az 7/8 mac beraber oynadigi bir durumda takim oyununun gosterdigi gelisime gore hocanin artilari/eksileri sorgulanabilir. Su durumda hoca degistirmek, yaptigin butun guzel islerin uzerine sifonu cekmek demektir.
                        Yahsi Bati 51:28

Yorum

Yönetimin inanılmaz arkasındayım. Bazı taraftarlarımız duygusal tepkiler veredursun. Sorunu görüp net çözümler getirilmeli. Avcı son derece doğru bir tercih.

Futbolcuları bu kadar rezil kullanan başka bir teknik direktör görmedim hayatım boyunca.
                          Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                          Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

Transfer dönemi kapandı. 5 maçta 5 puan. Şimdiye kadar transfer açıklayıp işin üstünü örtüyorlardı. Haftaya derbi var. O maçı da kazanamazsan transfer de yapamayacaksın, başka malzeme lazım. Ne bu malzeme? Teknik direktör.

Yorum

iyi veya kötü yola çıkıldıysa sezon bu hocayla tamamlanmalı.
                              bu saatten sonra avcı ismine karşıyım.
                              madem getirecektin neden baştan getirmedin.
                              yönetimin böyle bir karar vereceğini düşünmüyorum.
                              Katranı dövmeyle olur mu şeker ?

Yorum

Trabzonspor'u dert edecek, samimi olacak, oyuncular ile iyi anlaşacak birisi lazım.
                                Taktik, teknik falan bunlar bizim için boş şeyler.
                                O yüzden Avcı çok büyük kumar olur.
                                Bir de ona tazminat ödemeyelim.
                                Ama büyük ihtimal yeni hocamız olacak.
                                Diabate ve Hugo'yu Avcı Beşiktaş'ın başındayken de istemiş takıma.
                                Her şey ayan beyan ortada.

KATIKSIZ SEVGİ VE SAMİMİYET

Yorum

Çalışıyor...
                                X