Bu adama laf eden var anlamıyorum.. Adam bu berbat orta saha ile 17 gol atmış ligde..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Óscar René Cardozo
Daraltma
X
-
İlk olarak EcM812 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAbartın da abartın. Bu sezon kendi çabasıyla ve zor durumlarda attığı gol ya 2'dir ya 3'tür. Geri kalan 4-5 tane penaltı 7-8 tane beleş al da atlık ortalar. Benim için şahsen bir tek Gençlerbirliğine attığı gol klastı. Bir de Avrupa Liginde fırsatçılığını konuşturup bir gol attı. Diğer Avrupa maçlarında korkuluk dikseydik daha yararlı olurdu.
Çoğu maçlarda da çok net pozisyonları harcadı. Karşı karşıya kaçırdığı bir sürü gol hatırlıyorum. Aynı Burak Yılmaz'da olduğu gibi bu sene de forvet odaklı oynadık. Demek istediğim takımın gol yükünü forvete yükledik. . Yani az bile attı bu sene. Burak hiç değilse kendi çabasını da katıyordu işin içine aralara kaçıyor asistler filan da yapıyordu. Cardozo gibi hazırcı değildi.
Cardozo yerine kim olursa olsun en az 15 gol atardı. Hadi hiç değilse penaltılar ve al da atlık ortalar ile 12-13 golü bulurdu çok rahat. Henrique bile yavaş yavaş kendini bulmuştu geçen sene. O da bu sezon en az Cardozo kadar katkı sağlardı, en az diyorum bak. Şimdi kimse demesin adam 2-3 sene gol atamadı neredeyse diye. Doğru düzgün oynamadı ayrıca çoğu zaman kanattaydı.
Ha bana kalırsa bir forvet oyuncusu 5 gol atarak da o sezon müthiş bir katkı sağlayabilir. Gol benim için tek kriter değil. Şimdi herkes kendine sorsa Cardozo yerine başka birisi olsa TS bu sezon kaçıncı olurdu diye. Objektif olanlar bir şey fark etmezdi diyecektir.
Ekleme: Bir de Cardozo'ya yıldız gözüyle bakıldığı ve sırf bu yüzden futbolcuların çoğu pozisyonda başkasını tercih etmek yerine Cardozo'ya pas verdiğini de hatırlatmak lazım.
Diğer bir ekleme: İstatistikçi tayfa için bir hatırlatmak daha yapayım. Henrique geçen sene o dandik takımda 21 gol atıp 12 asist yaptığını unutmayalım. Bu açıdan baktığımızda Cardozo'nun ne kadar fiyasko bir transfer olduğu anlaşılabilir.
Trabzonspor takımında kim o sene forvet oynuyorsa çok rahat 15 golü buluyor, geçmiş sezonların istatistiklerine bakan bunu görür.
Yorum
-
Trabzonspor un son 10 yılındaki forvet performanslarında sovulen , sayılan , teneke bağlanarak gönderilen Henrique, Umut, Halil gibi adamlar da sezonda 10 ve 15 gol civarı atmışlar. Cardozo yu attığı gol üzerinden tartışmak bu nedenle yersiz. Kalitesi tartışılmaz ama fizik olarak yeterli olmadığı gayet açık. Kalacaksa bu seneki gibi pres falan yaptirmayalim adama, 30. dakikadan sonra ayakta kalacak mecali kalmıyor. O nedenle olayı yine ortasaha oyuncularına bağlamak istiyorum. Takımı önde oynatan ve rakibi boğan orta saha oyuncuları almamız lazim.
Yorum
-
Hiçbirinize tek tek cevap veremeyeceğim maalesef çünkü bir sav öne sürmemişsiniz. Acıdım yeminlenNerede o eski Cardozo savunucuları. Kral reyiz dünya yıldızı adamın dibi diye savunuyorlar adamı resmen ya haha
Ula madem her şey istatistikti neden Henrique'yi gönderdik? Cardozo'ya bu kadar övgü diziliyorsa, Henrique Tanrı ilan edilmeliydi resmen.
Sizin mantığınızla Henrique > Cardozo. Sonunda siz de doğru yola geliyorsunuz. Öğreneceksiniz futbolu yavaş yavaş
Yorum
-
İlk olarak EcM812 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHiçbirinize tek tek cevap veremeyeceğim maalesef çünkü bir sav öne sürmemişsiniz. Acıdım yeminlenNerede o eski Cardozo savunucuları. Kral reyiz dünya yıldızı adamın dibi diye savunuyorlar adamı resmen ya haha
Ula madem her şey istatistikti neden Henrique'yi gönderdik? Cardozo'ya bu kadar övgü diziliyorsa, Henrique Tanrı ilan edilmeliydi resmen.
Sizin mantığınızla Henrique > Cardozo. Sonunda siz de doğru yola geliyorsunuz. Öğreneceksiniz futbolu yavaş yavaş
Yorum
-
İlk olarak EcM812 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHiçbirinize tek tek cevap veremeyeceğim maalesef çünkü bir sav öne sürmemişsiniz. Acıdım yeminlenNerede o eski Cardozo savunucuları. Kral reyiz dünya yıldızı adamın dibi diye savunuyorlar adamı resmen ya haha
Şut/gol oranında mı yoksa dakika başı golde mi hangisinde Henrique üstün? Cardozo şuan ligte maç başı ortalama en az şut çeken forvetlerden biri ve buna rağmen en iyisi. Öyle boş konuşmayacaksın.
Transfer başlığında yazdığım:
1-Burak
-Maç başı şut ortalaması: 2.9
-139 dakikada 1 gol
2-Fernandao
-Maç başı şut ortalaması: 3.4
-121 dakikada 1 gol
-Penaltı golleri hariç 166 dakikada 1 gol
3-Sow
-Şut ortalaması: 2.9
-165 dakikada 1 gol
4-Demba Ba
- Şut ortalaması: 3
-121 dakikada 1 gol
-Penaltı golleri hariç 167 dakikada 1 gol
5-Emenike
-Ş. ortalaması: 1.8
-421 dakikada 1 gol
6-Muhammet Demir
-Ş. ortalaması: 3
-235 dakikada 1 gol
7-Kweuke
-Ş. ortalaması: 3.2
-196 dakikada 1 gol
8-Bakambu
-Ş. ortalaması: 2.3
-129 dakikada 1 gol
9-Cenk Tosun
-Ş. ortalaması: 1.5
-154 dakikada 1 gol
10-Welliton
-Ş. ortalaması: 1.5
-241 dakikada 1 gol
11-El Kabir
-Ş. ortalaması: 2.8
-261 dakikada 1 gol
12-Cardozo
-Ş. ortalaması: 2.4
-130 dakikada 1 gol
-Penaltı golleri hariç 164 dakikada 1 gol
Arkadaşın sıralamayı neye göre yaptığın merak ediyorum.
As oynayıp da Cardozo'dan şut ortalaması düşük olan sadece Welliton var. Onu da dakikaya vurduğumuz da Cardozo her türlü ağır basıyor.
As oynayanlardan dakika ortalamasında ise Cardozo'dan iyi olan Fernandao ve Demba Ba var.
Ama bu isimlerin penaltı gollerini çıkarınca sıralama:
1-Cardozo
-164 dakikada 1 gol
-2.4
2-Fernandao
-166 dakikada 1 gol
-3.4
3-Demba Ba
-167 dakikada 1 gol
-3
Kaldı ki şu 3 isimden Fernandao'nun takımı 68 gol atmış, Demba Ba'nın takımı şampiyonluğa oynuyor ve oyunu ileri yıkıyor. Biz ise maç başı 2 organize atak yapamıyoruz ve buna rağmen Cardozo daha başarılı. Maç başı şutları da ortada.
Yorum
-
Crd 7
İlk olarak EcM812 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAbartın da abartın. Bu sezon kendi çabasıyla ve zor durumlarda attığı gol ya 2'dir ya 3'tür. Geri kalan 4-5 tane penaltı 7-8 tane beleş al da atlık ortalar. Benim için şahsen bir tek Gençlerbirliğine attığı gol klastı. Bir de Avrupa Liginde fırsatçılığını konuşturup bir gol attı. Diğer Avrupa maçlarında korkuluk dikseydik daha yararlı olurdu.
Çoğu maçlarda da çok net pozisyonları harcadı. Karşı karşıya kaçırdığı bir sürü gol hatırlıyorum. Aynı Burak Yılmaz'da olduğu gibi bu sene de forvet odaklı oynadık. Demek istediğim takımın gol yükünü forvete yükledik. . Yani az bile attı bu sene. Burak hiç değilse kendi çabasını da katıyordu işin içine aralara kaçıyor asistler filan da yapıyordu. Cardozo gibi hazırcı değildi.
Cardozo yerine kim olursa olsun en az 15 gol atardı. Hadi hiç değilse penaltılar ve al da atlık ortalar ile 12-13 golü bulurdu çok rahat. Henrique bile yavaş yavaş kendini bulmuştu geçen sene. O da bu sezon en az Cardozo kadar katkı sağlardı, en az diyorum bak. Şimdi kimse demesin adam 2-3 sene gol atamadı neredeyse diye. Doğru düzgün oynamadı ayrıca çoğu zaman kanattaydı.
Ha bana kalırsa bir forvet oyuncusu 5 gol atarak da o sezon müthiş bir katkı sağlayabilir. Gol benim için tek kriter değil. Şimdi herkes kendine sorsa Cardozo yerine başka birisi olsa TS bu sezon kaçıncı olurdu diye. Objektif olanlar bir şey fark etmezdi diyecektir.
Ekleme: Bir de Cardozo'ya yıldız gözüyle bakıldığı ve sırf bu yüzden futbolcuların çoğu pozisyonda başkasını tercih etmek yerine Cardozo'ya pas verdiğini de hatırlatmak lazım.
Diğer bir ekleme: İstatistikçi tayfa için bir hatırlatmak daha yapayım. Henrique geçen sene o dandik takımda 21 gol atıp 12 asist yaptığını unutmayalım. Bu açıdan baktığımızda Cardozo'nun ne kadar fiyasko bir transfer olduğu anlaşılabilir.
Trabzonspor takımında kim o sene forvet oynuyorsa çok rahat 15 golü buluyor, geçmiş sezonların istatistiklerine bakan bunu görür.
Yorum
-
- Ne Cardozo'yu beğenmeyip iş yapamıyor deyip komik duruma düşelim, ne de olağanüstü oynadı bizi coşturdu deyip kendimizi kandıralım
- Cardozo'nun müthiş bir son vuruş yeteneği var, asla tartışılmaz.
- Duran toplarda veya gelen ortalarda defansı kendisine çekip arkadaşlarına rahat gol fırsatı oluşmasını sağladı bu da bir gerçek.
- Takımımız Cardozo'ya daha uygun şekilde strateji kurabilirdi. Bir çok maçta kendisine yeterli top gelmedi, o yokken de deli gibi orta yağdırdığımız oldu. Son örnek herkesin malumu Eskişehir deplasmanı.
- Ama defalarca belirttim; Cardozo da tam motive şekilde "sağlam", "hırslı" oynamıyor. Yükselmeye dahi tenezzül etmediği toplar oluyor sürekli, anlam veremiyorum. Bunun nedeni ya fizik-kondisyon ya da moral galiba.Bir lokma ekmeğe,Bir yudum su içmeye,
Yine de şükretmeye, Razıysan gel benimle..
Yorum
-
Bize daha hareketli, rakibi zorlayan bir santrafor lazım. Cardozo seneye kalırsa ki hiç sanmıyorum büyük ihtimal Webo gibi sonradan oyuna dahil olur ya da iç maçlarda oynar. Yıllık 2,5 milyon € alan yedek bir golcüyü kim ister bilemem. Ersun hocanın da başka tarz santrafor isteyeceğini düşünüyorum.Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.
Yorum
Yorum