Siyah hadi neyse de siyah beyaz olmaz.
Bugün beşiktaş formasına yerel kültürümüz diyene karşılık öbür gün sarı kırmızı da bizim ana kulüplerimizden biri deyip bu renklerede forma ister.
Siyah beyaz, sarı lacivert, sarı kırmızı formaları bu bünyeler kaldırmaz.
O kadar renk varken bula bula şu istanbul düdüklerinin rengini de taraftarın önüne yenilik diye getiren olursa da ilk çıngarı ben çıngarırım valla
Siyah beyaz isteyen beştaş forması alsın. Hem her şeyi yeni. Arma yeni, logo yeni, marka yeni
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
Formaya gelince, bana göre yedek renkler, Armanın renklerinden çıkmalı ve kültürümüzü yaşadığımız bölgenin özelliklerini ön plana koymalı, Siyah, daha önce denildiği gibi yeşil vs ...
Yeşil fikrinde ısrarcıyım. Üstünde dağ motifleride olan bir forma fena mı olur ?
'' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
Millet formalardan arma dökülüyor derken, bende hic olmadi.
Ama gecenseneki parcali ilen bu seneki gri ip atti. 2-3 yerden ikiside ip atti millet gider mersin'e, ben giderim tersine yani.
Yedek renk konusunda benim teklifim , gri ilen turuncuyu degisip kullanmak. Bize yakisan ve hos duran iki renk. Bu sene gri ise' seneye turuncu olsun 3. Forma, sonra yine gri
aynı sey bu senekı cubuklu formada bana oldı alt kısmındakı ıpler sokulmeye basladı durup dururken
turuncu renk bordoyla harmanlanıp birleştirilirse güzel oluyor. mesela kappa bence çok iyi yapmıştı bunu. Nike'ın bize yaptığı turuncu forma kötüydü çünkü hem bol hemde full turuncu renk idi ve hiçbir görselliği yoktu... sanırım yedek renk olarak ilk turuncuyu kullanan takımda biziz yanlış bilmiyorsam eğer. sonrasında gs ile bursa turuncu kullanmaya başladılar....
Ya AFS, biz kahverengini kullanalim, Süperligde yok ... tövbe tövbe abicim, koskoca Manchester düsmanin rengi Maviyi kullandi ya :
Fener yesili kullandi, Turuncuyu kullandi (ki Türkiye'de sanirim ilk biz kullandik o rengi IBB hariç 3. renk olarak).
Turuncuyu neden istemiyorum çnkü bakiniz :
< Ermeni bayragi
< Bizim renklerimiz (sözde turuncu da bizim, kaplandan gelme sanirim ama o zaman siyah ve beyaz da var)
Böyle daha çok devam edebiliriz, bulabiliriz rakip düsman vesaire. Ama biz takim için iyi olani diyoruz. Her sene ayni seyleri görmekten biktik, yeni seyler olmasi sart, ve renklerin ne kadar önemli oldugunuda bilirsin afs.
Nike'ın forma kesimleri güzel ve rahat bana göre. Kappa döneminde taraftara ısrarla rahat kesim formalar satılmamasından sonra şimdiki tercih çok yerinde. Futbolun daha yoğun oynandığı kışın genelde başka bir ürünün üzerine de giyildiği düşünülürse formaların kesimleri güzel. Forma kesiminde genelin kullanımının dikkate alınmasında fayda var.
@Atesh niye benim fikirlerimi yanlış diye ( mesajında öyle yazmışsın ) değerlendiriyorsun anlamıyorum, beni ikna etmek veya benim fikirlerime katılmak zorunda değilsin, rahat ol. Formaları seçen, siparişlerini veren de ben değilim. Sade bir taraftar olarak -buradaki her üye gibi- kendi fikirlerimi paylaşıyorum o kadar. Konuyu öyle yerlere getiriyorsun ki. Yenilikten güzellikten yanayım ama bir sınırı ve ölçüsü olmalı her şeyin.
Turuncu veya altın rengi bordonun yanında olursa güzel olur. Antreman ürünlerimizde lacivert kullanılırken yıldız sarı kullanılırsa yanlış, gümüş yaldız kullanılırsa doğru olur. Olaya nereden baktığına göre değişir bu işler. Bir harf değiştirirsin kelimenin anlamı değişevirir. Renklerin de bir dili var ve uzmanlarınca doğru kullanılmalı. Sarı kırmızı yeşil afrikada Afrika birliğini temsil ederken ülkemizde farklı şeyler çağrıştırabilir.
En son a f s tarafından düzenlendi; 04.02.2011, 23:50.
mavinin tonları kullanılırsa 3. renk olarak amenna,
onun dışında 3. renk bulacağız diye kasmanın gereği yok,
bordo ile mavi dünyanın en iyi renkleri zaten,
hadi şort beyaz olsun çünkü süper bi görüntü çıkıyor üstte bordo-mavi altta beyaz olunca.
Umarim seneye gerçekten güzel formalarimiz olur, hele mallari güzel olur, bu seneninkiler ince geldi bana geçen seneye göre ARTI, arma hep berbat ya, geçen senede öyleydi, ARTI Türkiye armasi çok kötü yapilmis yapisma, ya Ispanya gibi küçük 4gen seklinde neden yapmiyorlar su bayragi anlamadim arkadas.
Eline sağlık. Hakikaten çok hoş tasarımlar...
1. görseldeki çubuklu ve bordomavi şeritli beyaz forma muhteşem...
2. görseldeki siyah formadaki siyağın ağırlı çok olmuş. Açıkçası gri tercihimdir ama bu seneki gri formalar beklediğim etkiyi ve görselliği yakalayamadı. Başka bir renk denemek lazım yine...
3. görseldeki formada horon kıyafetinden yola çıkmak muhteşem bir fikir. Sadece bjk hissini ortadan kaldıracak bir kaç hamle yapmalısın. Eminim daha iyi olacaktır...
Çalışmalarında başarılar...
“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.” Malik bin Dinar
Çubuklular gerçekten güzel olmuş, ama siyah beyaz hususu arkadaşlarım arasında gülüşmelere yol açtı,eziktaş özentisi olarak algılandı. Biz ne kadar durumu anlatmaya çalışsak da milletteki düz mantık nedeniyle siyah formaya sıcak bakamıyorum
Yorum