Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Abi yedek renk farklı olur ya. Bordo-mavi bunlar ve tonları dışında bir renk olmalı bana kalırsa.

Ortadaki şerit hiç hoş durmuyorki.

Yorum

• Yedek renk olacaksa yine belli bir renk skalasında ve belli kurumsal renkler olmalı. Ve seçilen renklerin bordomavi ile uyumlu olmalı. Barcelona yedek renklerini seçerken belli renklerin dışına hiç çıkmıyor. Bizim de belli sınırlarımız olmalı.

Yeni olan başta hep tuhaf gelir Yiğit, sonra insan alışıyor. Sahada futbolcuların üstünde izlerken buradan gördüğümüzden farklı görünecek gözümüze hepsi.

Barça'nın kullandığı yedek renkler sarı, turkuaz tonları ve hepsinin tarihi ile bir bağlantısı var. Bizim de seçeceğimiz renkler sırf olsun diye değil belli bir anlam ve iz bırakmalı. Yıllar geçip formalara bakınca Nike öncesi yaşadığımızı renk, model, tarz dalgalanmaları olmaz böylece. Bunun için de kulübün bir estetik kurumsal kimliği olmalı ve ona göre hareket edilmeli.

Böylece kendi lisanslı ürününde kendi logosunu yanlış kullanan bir kulüp olmaktan bir gelişme kaydetmiş oluruz.
      En son a f s tarafından düzenlendi; 04.02.2011, 13:56.
      https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Ali Fuat abi bi sorum olucaktı; Yeni sezon formalarında arma ve sponsor uygulamalarını kulüp mü yapacak yoksa nike mı yapacak

Yorum

• bi ara (kappa'da diye hatırlıyorum.)fıstık yeşili vardı. trabzon'un yeşilini temsil eder, çokta güzel durur bence.
            En son art(w)in tarafından düzenlendi; 04.02.2011, 15:38.

Yorum

• @afs, sürekli Barcelona'yi örnek alman çok yanlis, o farkli bu farkli. Hem tarihi renkler gelenek renkler diyorsun, benim tasarlamis oldugum siyah beyaz forma tam da bizim kulturumuze uygun, hatta ve hatta, Trabzonspor'un kurucusu olan 4 takimlarin renkleri sari kirmizi yesil beyaz kirmizi ve eletrik mavisi bulunuyor. Bence siyah kullanilmali, 3. renk dedigimiz sadece satis amaçli, marketing amaçlidir, ve 3. renk kesinlikle çok farkli bir renk olmasi lazim. Tabii, bu da benim sahsi görüsüm.

Samsunspor & Trabzonspor

Yorum

• Ayrica 3. renk seçmekle bitmiyor is, bütün Avrupa büyüklerinin logolari 2000 yillarinda modernlesmistir.

Liverpool'un 1981'deki ilk armasi :

ve 2000 yilinda ki yenilenen armasi

Bu da Manchester United'in ilk armasi

Manchester City

Aston Villa'nin ilk armasi

West Ham'in ilk armasi

Barcelona'nin ilk armasi

Paris'in ilk logolarindan

Arma degismek ihanet etmek degildir, gelisime açik olmamiz lazim.

Samsunspor & Trabzonspor

Yorum

• Chelsea (ana renkleri : Mavi Beyaz)

Aston Villa (Bordo Mavi)

Marsila (Acik mavi Beyaz)

Liverpool (Kirmizi Beyaz)

Hatta Liverpool tarihinde, Sari, Gris, Yesil, Siyah ve Mavi renkleri de kullanmistir.

Samsunspor & Trabzonspor

Yorum

• ingiltere deki kulüp amblemlerine eskiden beri sempatim olmuştr.

Yorum

• Trabzonspor'un arması zaten modern bir görüntüye sahip. Bazı medya organları ve taraftarlarımız bunun ısrarla yanlış olanlarını kullanmasına rağmen. Doğru olanı zaten günümüz Modern bakışına rahatça oturuyor. Neden bir Logo güncellemesi yapalım ki ?
                      t @Selim_Turan

Yorum

• Adidas tasarımları hep daha şık geliyor gözüme..

Yorum

• Hayır ya, demek istediğim 3. bir renkten korkmamamız gerektiğini vurguluyorum. Nasıl olsa bir senelik bir renk bu.

Samsunspor & Trabzonspor

Yorum

• Yedek renk forma satışlarını artırmak için kullanılan bir taktik. Avrupadaki forma geleneği ve kültürü Türkiye'de yok. Mesleğim olduğu için rahat konuşabilirim sanırım logo amblem kültürü hiç yok.

Trabzonspor logomuz çok başarılı, yukarıda da söylendiği gibi gazete ve internette çoğu kez yanlış kullanılıyor.

Forma kültürü ayrı bir olay. Trabzonspor taraftarının özellikle BMN üyelerini farklı bir yere koyuyorum, başka taraftarları bizim baktığımız gözle bakmıyorlardır eminim. Televizyonda herhangi bir maçı izlerken, formaları bizim incelediğimiz kadar farklı gözle izleyen yoktur herhalde.

Trabzonsporumuz için yedek renk olacaksa belli bir estetik ve kurumsal kriterlerden geçmeli diyorum, bana katılmak zorunda değilsiniz. Yedek renk seçenekleri içerisinde forma için siyahın bize uygun olmadığını düşünüyorum.

Trabzon'un coğrafyasında forma ve ürünlerimize taşıyacağımız çok güzel renkler var. Bordo mavi zor renkler, doğru tasarımlarla buluşması çok önemli.

Horon kıyafeti düşüncesi güzel ama, illa o renkleri birebir formaya taşımak zorlama geliyor bana. Aston Villa tarzı forma da o düşüncenin uzantısı olarak düşünülebilir.

Renklerin de dili var, her markanın kendine ait bir rengi var. Garanti deyince yeşil, Akbank deyince kırmızı geliyor aklımıza. Beşiktaş kullanıyorken, daha da ötesi ligde siyah rengi taşıyan başka takımlar varken ben siyahı tercih etmem.

Beyaz federasyonun ortak renk taşıyan takımların formalarının karışmaması için zorunlu tutmasının dışında bordomavi renklerini rahatlatan ortaya çıkaran bir renk.

Bordo ve mavi gibi kimsede olmayan özel renklerimiz var o renkleri ön plana çıkaracak yedek renkler, tasarımlar seçmeliyiz. Nike ile renklerimiz ve tarzımız yeni yeni oturmaya başladı. İlk kez bir sponsorla 3 yıl çalışabildik.

Taraftarın her sezon yeni forma alması için ona yenilikler sunmak zorundasınız. Bizi de heyecanlandıracak yenilikler geliyor.
                            https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Benim kadar zit biri yoktur herhalde

Millet formalardan arma dökülüyor derken, bende hic olmadi.

Ama gecenseneki parcali ilen bu seneki gri ip atti. 2-3 yerden ikiside ip atti millet gider mersin'e, ben giderim tersine yani.

Yedek renk konusunda benim teklifim , gri ilen turuncuyu degisip kullanmak. Bize yakisan ve hos duran iki renk. Bu sene gri ise' seneye turuncu olsun 3. Forma, sonra yine gri
                              En son Mehmet Ç. tarafından düzenlendi; 04.02.2011, 18:45.

Yorum

• afs, bir marketing yani satış stratejisi olduğunu çok iyi biliyorum, benimde mesleğim olduğu için ve helede Avrupa'da Avrupalı kültürü okuyum gördüğüm ve büyüdüğüm için bu taktiğin Türk kulüplerine çok büyük bir kazanç getireceğinden eminim. Bu kültür Türkiye'de yok değil, var, Galatasaray Beşiktaş, Fenerbahçe önde gidenlerden ama sadece o değil Trabzonspor da yaptı hatta ve hatta Dıyarbakırspor bile yaptı bunu, açık mavi formasıyla (kulüple alakasız bir forma).

Logo amblemi olmadığı çok belli, Trabzonspor'un amblemi anlamlı ve güzel, medya branşlarının genelinde yanlış kullanılır ve sesimizi çıkarmayız. Ama Türkiye de pek çok takımın anlamsız ve saçma bulduğum armalar var, bunlardan en büyük saçmalık Bursaspor'un, Samsun'umuz güzel ilçesinin Çarşambaspor'dan aldığı çakma armasıdır. Kasımpaşa'nın birçok modern armaları göründü İnternet'te ama hiç çalışılmamış özen gösterilmemiş bir çalışmayı sunmuşlar ve yıllar geçti taraftar bu iki dakikalık bir çalışmayı kabullenmiştir. Daha beter olsaydı yine kabullenirdik çünkü Türkiye'de değişimden, gelişimden korku var.

Formaya gelince, bana göre yedek renkler, Armanın renklerinden çıkmalı ve kültürümüzü yaşadığımız bölgenin özelliklerini ön plana koymalı, Siyah, daha önce denildiği gibi yeşil vs ...

Bordo Maviyi çok güzel tasarımlarla yansıtabiliriz, ama Nike bunu kabul etmiyor, Trabzonspor'a özel yapmıyo ne yazık ki, Formanın alt kısmına deniz dalgaları koysak ve bu şorta akar gibisine dursa, veya Dağ çizsek olur bunların hepsi ama yapan yok, sesi çıkan yok.

Ben zaten bordo ila maviyi yok edelim demiyorum ki, 3. bir renkten bahsediyoruz, genelde Avrupa ve Türkiye'de Turnuvalarda oynadığımız formalar bunlar, ligdeki formalar yine bordo mavidir.

Bu yüzden, forma satmak istiyorsak, her sene aynı tasarımlar gelirse taraftar bıkar, bende geçen senenin ki var der, bu da çubuklu bu da değişen ne der. Ama bak, Beşiktaş kırmızı formayla oynamıştı 2003te 100. yıla özel, baya pahalıya sattılar çünkü çok özel bir renk bir daha görünmez muhtemelen.
                                En son Atesh tarafından düzenlendi; 04.02.2011, 18:49.

Samsunspor & Trabzonspor

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X