Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• @cerasus,

Daha önce de bordo kelimesinin şaraptan geldiğini söylemiştin. Bunu bende biliyorum ve sana Bordeaux bölgesinin şaraplarının rengini göstermiştim ve renk olarak verdiğin örnekten farklıydı. Üzümden üzüme fark olabilir diyeceksin ama ben sana renge ismini veren Bordeaux bölgesinin şaraplarının görselini göstermiştim. Dediğin İngiliz kulüpleri renkleriyle son yıllarda çok oynadı ve bozdu tabiri caizse. Aynı şekilde bizimle aynı bordoyu kullanan takımlar da mevcut örneğin Barcelona. Sen Barcelona'nın bordo olmadığını da iddia etmiştin sanırım ama resmi sitelerinden claret diyorlar renklerine. Dünyada bu işe en çok önem veren takım kendi rengini bırak İngilizceyi Çincede bile yanlış yazmaz emin olabilirsin Zaten sadece Barcelona değil renk paletlerinde bordonun tanımı benim bahsettiğim şekilde yapılıyor.

Sen renk örneği verirken şöyle bir hata yapıyorsun. Mavi 3 ana renkten biridir ve renk yelpazesi çok fazla geniştir.

Bordo ise mavi veya kırmızı gibi genel başlık değildir. Dolayısıyla mavide olduğu gibi çok uç örnekleri olmaz. Ufak farklar olabilir. Mesela verdiğin örnekten konuşalım, orada bir baby blue var. Onun çeşitliliği mavideki gibi geniş olamaz. Aynı bordonun yelpazesinin kırmızıdaki kadar geniş olamayacağı gibi. Yani ana renk kadar kapsamlı olamaz.

Gene aynı tartışmayı yapacaksak birbirimizi tekrar edeceğiz. Eğer öyle olacağını düşünürsem cevap yazmayabilirim peşin söylüyorum.
    - Hakkımızı 7rtmeyeceğiz !

Yorum

• E be kardeşim şu renklerin içinde açık maviyi bulamadın ya pes! İngilizce yazılınca tabi, senin gözler bütün renkleri aynı görüyor. Çevirisini de yaptım, üzerine yazdım senin için daha ne yapalım?

Sen kendi kafana göre bir şey diyebilirsin ama göz var izan var bordo formaya kırmızı diyemezsin.
      En son OnurKul tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:02.
      Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        E be kardeşim şu renklerin içinde açık maviyi bulamadın ya pes! İngilizce yazılınca tabi, senin gözler bütün renkleri aynı görüyor. Çevirisini de yaptım, üzerine yazdım senin için daha ne yapalım?

Arkadasim dalga mi geciyorsun benimle? Sadece o koda acik mavi diye isim vermisler. "Acik" kelimesi bir renk tonu degildir.

Hadi diyelim haklisin, o gösterdigin maviyi mi kullaniyor kulüp?

10-15 tane "acik" mavi var orda.

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Arkadasim dalga mi geciyorsun benimle? Sadece o koda acik mavi diye isim vermisler. "Acik" kelimesi bir renk tonu degildir.

Hadi diyelim haklisin, o gösterdigin maviyi mi kullaniyor kulüp?

10-15 tane "acik" mavi var orda.
          İsmi "açık mavi" arkadaşım tansiyonum çıkacak şimdi! Saçmalamaya başladın, motorun yandı bizi de yakma. Açık tonlar diyince aklına bin tane mavi geliyor, onun ismi var, kodu var, adamlar yazmış, kendi paylaştığın şeyde açık maviyi bulamıyorsun konuşuyorsun!

Ben kulübün yetkili adamı değilim, bordo formaya kırmızı demeni tartışıyoruz burada! Kırmızı ile bordoyu ayırt etmen için çalışıyoruz. Bundan sonrasına yazmıyorum. Anlamamakta direniyor arkadaş!
          En son OnurKul tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:11.
          Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• İlk olarak MonteCristo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            @cerasus,

Daha önce de bordo kelimesinin şaraptan geldiğini söylemiştin. Bunu bende biliyorum ve sana Bordeaux bölgesinin şaraplarının rengini göstermiştim ve renk olarak verdiğin örnekten farklıydı. Üzümden üzüme fark olabilir diyeceksin ama ben sana renge ismini veren Bordeaux bölgesinin şaraplarının görselini göstermiştim. Dediğin İngiliz kulüpleri renkleriyle son yıllarda çok oynadı ve bozdu tabiri caizse. Aynı şekilde bizimle aynı bordoyu kullanan takımlar da mevcut örneğin Barcelona. Sen Barcelona'nın bordo olmadığını da iddia etmiştin sanırım ama resmi sitelerinden claret diyorlar renklerine. Dünyada bu işe en çok önem veren takım kendi rengini bırak İngilizceyi Çincede bile yanlış yazmaz emin olabilirsin Zaten sadece Barcelona değil renk paletlerinde bordonun tanımı benim bahsettiğim şekilde yapılıyor.

Sen renk örneği verirken şöyle bir hata yapıyorsun. Mavi 3 ana renkten biridir ve renk yelpazesi çok fazla geniştir.

Bordo ise mavi veya kırmızı gibi genel başlık değildir. Dolayısıyla mavide olduğu gibi çok uç örnekleri olmaz. Ufak farklar olabilir. Mesela verdiğin örnekten konuşalım, orada bir baby blue var. Onun çeşitliliği mavideki gibi geniş olamaz. Aynı bordonun yelpazesinin kırmızıdaki kadar geniş olamayacağı gibi. Yani ana renk kadar kapsamlı olamaz.

Gene aynı tartışmayı yapacaksak birbirimizi tekrar edeceğiz. Eğer öyle olacağını düşünürsem cevap yazmayabilirim peşin söylüyorum.
            Sanada tek tek cevap vermistim. Sen bana Barcelonanin Ingilizce sitesinden örnek vermistin, ben sana Ispanyolca, hatta Katalancasindan. Tercüme hatasi oldugunu söylemistim. Adamlarin takma adibile öyle. Ayrica Bordeaux saraplari bir koda adini vermistir. Biz ama bordo mavi derken sadece o kodu kastetmiyoruz. Kulüp kuruldugunda Hakan Kulacoglu'nun dedigine göre mürdüm rengine calan bordoyu kastemisler. Bordo oymus onlar icin. Bordeaux kentinin saraplarindan yola ciktiklarini sanmiyorum ki öyle degil zaten.

Yorum

• Bu arada ton farkı kelimesini de yanlış kullanıyoruz ama yerine kullanacağım bir kelime yok galiba. Ton farkı şöyle açıklanıyor, bir renge beyaz kadar katarsanız açık, siyah katarsanız koyu tonu olur. Biz mavi yeşil karışımı olan turkuaz rengine de ton diyoruz mesela. Burada açık koyu olmasının dışında yeşil de eklenmiş.

Bu arada Hakan Kulaçoğlu abimizin de sözü kanun değil heralde o da bizim gibi bir insan.
              En son MonteCristo tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:10.

Yorum

İsmi "açık mavi" arkadaşım tansiyonum çıkacak şimdi! Saçmalamaya başladın, motorun yandı bizi de yakma. Açık tonlar diyince aklına bin tane mavi geliyor, onun ismi var, kodu var, adamlar yazmış, kendi paylaştığın şeyde açık maviyi bulamıyorsun konuşuyorsun!

Ben kulübün yetkili adamı değilim, bordo formaya kırmızı demeni tartışıyoruz burada! Kırmızı ile bordoyu ayırt etmen için çalışıyoruz. Bundan sonrasına yazmıyorum. Anlamamakta direniyor arkadaş!
                @onurkul sabrına hayran kaldım=)

@cerasus, celiskili durumlar bunlar... "electric indigo" yazanın mavi olabilicegni kabul edip, "bordo" muzun bordo olmadıgnı,kırmızı oldugnu soylemek tuhaf degil mi=)??
                En son Gökhan Topsakal tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:14.

Yorum

Bu arada ton farkı kelimesini de yanlış kullanıyoruz ama yerine kullanacağım bir kelime yok galiba. Ton farkı şöyle açıklanıyor, bir renge beyaz kadar katarsanız açık, siyah katarsanız koyu tonu olur. Biz mavi yeşil karışımı olan turkuaz rengine de ton diyoruz mesela. Burada açık koyu olmasının dışında yeşil de eklenmiş.
                  Tamam iste bende onu diyorum. Ama agirlikli renk mavidir. O bizim gösterdigimiz bordoda öyle. Koyu kirmizidir ancak üzerinde mor eklenmis birazcik. Yani kirmizidan kacmamis. Yukarida bin bir türlü mavi var. Onlara nasil mavi diyorlar o zaman? Aynen sizin acikladiginiz gibi iste.

Maviye beyaz veya siyah katiyorlar sonrada birazcik baska renkten. Ama mavi yinede mavi. Acik mavide türlüsü var.

Yorum

• İlk olarak Gökhan Topsakal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    onurkul sabrına hayran kaldım=)

cerasus, celiskili duurmlar bunlar... "electric indigo yazanın mavi olabilicegni kabul edip, "bordo" muzun borda olmadıgnı,kırmızı oldugnu soylemek tuhaf degil mi=)?
                    Kendimi ifade edemiyorum.

Bordo renginin ana rengi daima kirmizidir. Ancak beni rahatsiz eden bizim bordomuzun kapali kirmizi olmasidir.

Ancak bordo üzümden geliyor. Yani mor rengi olacak biraz icinde. Hafiften. Visne cürügü iste.

Anlasamadigimiz nokta su:

Tüzügümüz Koyu bordo diyor, koyu kirmizi demiyor!
                    En son cerasus tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:16.

Yorum

• İlk olarak Gökhan Topsakal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      onurkul sabrına hayran kaldım=)

cerasus, celiskili duurmlar bunlar... "electric indigo yazanın mavi olabilicegni kabul edip, "bordo" muzun borda olmadıgnı,kırmızı oldugnu soylemek tuhaf degil mi=)?
                      Uyuştum yazmıyorum bundan sonrasına... Çelişkiyi kendisi yaratıyor, biz yaratmışız gibi davranıyor. Bunu söylemeyi hiç sevmiyorum ama insanı cahil durumuna düşüyorlar. Biz okulunu okuduk, grafik tasarım ve temel tasarım derslerini gördük, uyguladık. Bunu da geçtim, kız arkadaşım ressam, ona da sordum belki yanlış biliyorumdur diye, biz en iyisini biliyoruz diyenlerden değilim. Kendisi yüksek lisans yapıyor. Nefret ettim şunları yazmaktan ama yazdırdı.

Ona verdiğim izahatı derste çocuklara anlatsam anlarlardı. Bırakıyorum kendi haline...

Kendisine de (yaşını bilmiyorum küçük büyük farketmez) alınacağı, darılacağı bir şey yazdıysam kusura bakma diyorum.
                      En son OnurKul tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 02:20.

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Tamam iste bende onu diyorum. Ama agirlikli renk mavidir. O bizim gösterdigimiz bordoda öyle. Koyu kirmizidir ancak üzerinde mor eklenmis birazcik. Yani kirmizidan kacmamis. Yukarida bin bir türlü mavi var. Onlara nasil mavi diyorlar o zaman? Aynen sizin acikladiginiz gibi iste.

Maviye beyaz veya siyah katiyorlar sonrada birazcik baska renkten. Ama mavi yinede mavi. Acik mavide türlüsü var.
                        Hocam mor, mavi ve kırmızı karışımından oluşur. Yani bordoya çok fazla mavi eklerseniz mor olur. Sen bordoya mor eklenmiş diyorsun biraz tersinden söylüyorsun. Bordoya mavi ekleyerek dediğin renge ulaşırsın aslında. Anlaşamadığımız nokta şurası, sizin örneğinizde koyu kırmızı ve mavi neredeyse eşit seviyede. Yani eşit seviyede olduğunda da morumsu oluyor.

Algılar çok farklı. Sizinkisi biraz uç ama. Bu kadar uç bir rengi empoze etmeye çalışmanız ters tepebilir. Yani formada o dediğiniz renk kullanılsa büyük bir çoğunluk tarafından yadırganır ve pek hayırlı olmaz gerek forma satışı açısından geresek yönetime gelecek tepkiler açısından.

Dediğim gibi algınız çok farklı olduğu için bu tartışmaya devam etmeniz sizin boşu boşuna gerecek yıpratacak. Bunu kendinize yapmayın Hani arada bizi de düşünürseniz fena olmaz.

Yorum

• @MonteCristo nöbeti devraldı

Yorum

@MonteCristo nöbeti devraldı
                            Hiç niyetim yok ben bu tartışmayı birkaç sayfa yaptım zaten

Yorum

Hiç niyetim yok ben bu tartışmayı birkaç sayfa yaptım zaten
                              Ben hatırlıyorum onu, her sene 2 kere yapılıyor bu tartışma

Yorum

• Örnegini daha öncedende verdim.

Bu mu sizi rahatsiz ediyor?

İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Yapmayin Allah askina.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X