Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Murat, teşekkürler bilgi için...

Bence salon kadar önemli bu konu. Çünkü barınma, dışarıdan gelen insanlar için sorun teşkil edebilir.

Baksana, yerel medya çok bilirleri bu takımın oyuncularına ve koçuna yabancı gözüyle bakıyor.

Sanki futbol takımının tamamı Trabzonlu gibi...

Bu yorumu yazanlarla aynı apartmanda yaşamak zor olsa gerek... O nedenle oyuncuların kalacağı tesislerin de acilen inşaa edilmesi gerekir bence.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Murat, teşekkürler bilgi için...

Bence salon kadar önemli bu konu. Çünkü barınma, dışarıdan gelen insanlar için sorun teşkil edebilir.

Baksana, yerel medya çok bilirleri bu takımın oyuncularına ve koçuna yabancı gözüyle bakıyor.

Sanki futbol takımının tamamı Trabzonlu gibi...

Bu yorumu yazanlarla aynı apartmanda yaşamak zor olsa gerek... O nedenle oyuncuların kalacağı tesislerin de acilen inşaa edilmesi gerekir bence.
      Bu cümlen gerçekten de cuk diye oturdu Oğuz.

Bu arada Beşirli'de yapılacak olan 2500 kişilik cimnastik salonu basketbol maçları için de kullanılmaz mı ilerde ?

Yorum

• Hiç bilgim yok. Uzun zamandır Trabzon'a gidemedim. Sen daha iyi biliyorsundur. Veya İsmail Abi'ye sorarız...
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bu arada kadro nasıl oluyor Murat, konuşamadık epeydir.

Jamison-Evren-Ersin-Serhat-Derrick-Wright: 6 oyuncumuz var.

Yabancı point gard. Etti 7.

Caner-Hakan ve bir gard kalsa bu seneki takımdan. 10 yapıyor.

Yerli 5 numara transferi... 11.

Yabancı gard da açıklanmadı hala...

Yorum

Hiç bilgim yok. Uzun zamandır Trabzon'a gidemedim. Sen daha iyi biliyorsundur. Veya İsmail Abi'ye sorarız...
            Ben de 5 aydan beri gidemedim.Beşirli'de cimnastik salonunun yapımına bu ay içerisinde başlanacak sanırım.2500 kişilik olacakmış.Sahanın ölçüleri de 65x28 metreymiş basketbol sahası için oldukça büyük.Keşke düşünebilseler de Sinan Erdem'deki gibi portatif tribün yapabilseler.Oraya da güzel bir tesis kazandırılmış olur.Sonuçta cimnastik sporu senede kaç kere yapılabilir ki Trabzon'da.

Yorum

Bu arada kadro nasıl oluyor Murat, konuşamadık epeydir.

Jamison-Evren-Ersin-Serhat-Derrick-Wright: 6 oyuncumuz var.

Yabancı point gard. Etti 7.

Caner-Hakan ve bir gard kalsa bu seneki takımdan. 10 yapıyor.

Yerli 5 numara transferi... 11.

Yabancı gard da açıklanmadı hala...
              Oğuz benim ikiz kardeşim Fırat Aydemir'le konuşmuş takımda kalıp kalmayacağı konusunda.Takımda kalacağını söylemiş hatta full61 diye de eklemiş.Herhalde ezberden konuşmuyordur Fırat takımda kalacağını düşünüyorum.

Caner ve Hakan'ın da takımda kalacağını düşünüyorum senin gibi Wright transferinden sonra Hadi gidici gibi.

Kadro nasıl oluyor sorusuna gelecek olursak birisi bana sene başında böyle böyle transferler yapacağız dese gülüp geçerdim ama sonuç ortada işte.

Wright çok önemli bir oyuncu umarım o sakatlık belasını yaşamaz.

2 tane daha Avrupalı oyuncu hakkımız var bunlardan bir tanesini 1 numara için kullanacaklarını söyledi zaten Celil Hekimoğlu, bakalım İlker Umut ikilisinden hangisi ile yolar ayrılır.

5 numara için gündeme düşen tek isim Asım Pars, Galatasaray'ın da ilgilendiği söyleniyor ama içime öyle doğuyor ki o da bize gelecek.

Bu arada Birkan hala kontrat yapmadı herhangi bir takımla.Derrick,Ersin var o bölgede Birkan çok mu gereksiz transfer olur.Gökhan Orçun ve Melih Kabakçı'dan bir tanesi ile de yollar ayrılacaktır bana göre.

Yorum

• Fırat'ın kalmasına açıkçası şaşırırım. TBL için ne kadar uygun olur, neyse bekleyip görelim ( Fırat'a karşı değilim yanlış anlaşılmasın da)...

Hadi bırakılırsa üzüleceğimi biliyorum.

Büyük ihtimalle Umut-Volkan kalır. Bir tecrübe bir de dinamik tecrübeli şeklinde... Melih ve Orçun bu sene en istikrarlı ikiliydi belki de (Hakan*Hadi ile birlikte)... Ama o pozisyon çok şişti.

Şu gard bir açıklansın bakalım. Belki yarın sabah... Belli mi olur

Yorum

Ben bu Trabzon medyasını anlayamıyorum. İnanılmaz bir ajitasyon içerisindeler. Sanki varsa yoksa Trabzonlular...

Adama demezler mi, Osman Arz, A. Esat ve Engin Kanber bunca sene neden bu şehrin takımlarını yukarıya taşıyamadı?

Sayın Yurduseven buna ne cevap verecek?

A. Yakan'a karşı oluşturulan cephe (Hocam Mustafa Kaynar da bunun içinde) bir Trabzonluluk sevdası içindeler. Ama görmüyorlar ki öyle birşey YOK-YOK-YOK*!!!

Bugün olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmez.

A.Esat, O. Arz, E. Kanber hatta O. Ekici kulüp bünyesinde yer almalıdır. Ama profesyonel A takımda değil, kusura bakmasınlar.

Verdikleri emek büyüktür, saygı duyarız. Ancak onların elindeki Trabzon basketbolu nereye gidebilmiştir?

Şimdi kısa zamanda sağlam adımlarla belli bir hedefe koşan motorun dişlilerine çomak sokarcasına üretilen bu fikirlerin düzen bozucu olduğunu düşünüyorum.

A. Yakan'ın kariyerine, camiadaki saygınlığına ve bize yaşattığı başarılara en azından saygı duyulması gerekir.

* Burada kastedilen "Trabzonluluk", basketbol oyuncuları içindir. Gerçek şudur ki, futbolcu tarlası/fabrikası olduğu iddia edilen kentimizin futbol takımında kaç tane Trabzonlu vardır ki(!)

Kaldı ki basketbol sporuna yeni yeni merhaba diyen (profesyonel olarak), altyapısı ne yazık ki gelişememiş organizasyonumuzda kara sevdalara tutulmak anlamsızdır.
                  Bu arada Oğuz konuyu dağıtacağım ama bir önceki sayfadaki görüşlerini tekrardan koymak istedim buraya.

Sözü geçen hocalar hakkında bize fikir verebilecek en iyi kişisin.

Ben Barış Yurduseven'in bir kez bile yazı yazdığını görmedim basketbol hakkında olaya direk bodoslamadan girmiş.

Biraz ısmarlama bir yazı gibi kokuyor.

Yorum

• Büyüklerimden bildiğim-duyduğum, Abdülkadir Esat, Osman Arz, Sani Şener, Engin Kanber'i basketbol oynadıkları yıllardan hatırlıyorlar. Mustafa Kaynar da öyle.

Osman Arz, bana basketbolu öğreten hoca. Emeği büyüktür. Osman Ekici ise genç nesilden.

Yukarıda da belirttiğim gibi, şimdi bu isimleri aktif profesyonel görevlere getirmek bence etiğe aykırı öncelikle.

Hazır bir takımla (Alpella) ile mücadele edip başarılı bir sezon geçirdi geçen sene Yakan Hoca. Bu sene ise hedefe ulaştı. Şimdi onu gönderip, sırf Trabzonlu diye bu hocalara görev vermek benim doğrularımla uyuşmuyor.

O zaman derim ki, senelerce bu hocalar TB2L'ye oradan TBL'ye neden taşıyamadılar Trabzon takımlarını... Tamam, maddi kaynakları bu kadar yoktu ama bölgesel ligde de hangi başarılar yakalandı?

Bu demek değildir ki, silelim hepsini.

Hayır!

Mesela üniversite ile işbirliğinde bir takım kesinlikle kurulmalıdır! Bu takım, yerel ligde oyanayabilecek statüde olmalıdır. Başıan bu hocalardan biri getirilebilir.

Trabzonspor yıldız-genç takımları, bu hocalara emanet edilebilir.

Pilot takıma şiddetle ihtiyaç vardır. Yine bu hocalarımızdan biri-ikisi bu takımda görev almalıdır.

Yani, kendi öz değerlerimiz tabii ki dışlanmamalı; ama onlara yer açmak için de Alaeddin Hoca'ya haddini aşan eleştiriler getirmek son derece yersiz.

Yorum

• Şampiyonluk kupamız müzemzdeki yerini almıştır.Bilgilerinize.
                      Sen ağlat biz severiz seni...
                      Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
                      ts_mania

Yorum

• İlk olarak Fatih BALTA tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Şampiyonluk kupamız müzemzdeki yerini almıştır.Bilgilerinize.
                        Bu kupanın bir hikayesi var bende, anlatsam yer yerinden oynar

"Bir şampiyonluğun öyküsü" adlı bir yazı dizisi hazırlıyorum.Buyazı dizisinde bu kupanın hikayesini de anlatacağım. (Celil beyden müsaade alarak)
                        Son ağaç kesildiğinde,
                        Son nehir kirlendiğinde,
                        Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• barış bey cidden saçmalamış, hani şöyle düşünebilirdim; barış bet basketbol konusunda cahil o yüzden saf bir şekilde duygularını ifade etmiş. sonra burda derdim ki; keşke yerel medya basketbol konusunda daha bilinçli olsa diye falan. ama bakın kendisi yakan hocamızı "yetersiz" buluyor, yerine de osman arz adını atıyor. basketbol takımı ilk kurulduğu zaman 10 milyon dolar bütçeyle takım kuruldu diye yazan yerel medya hala "yerel" kalmaya devam ediyor.

ya ben bu mikro Trabzon milliyetçiliği anlayamadım gitti. hani bize her yer Trabzon sloganı ben yokken sanırım bize herkes Trabzonlu gibi bir şey olmuş. evet altyapı konusunu herkes dile getiriyor ama daha kelimeyi düzgün yazamayan bir basın mensubu olarak nitelendirilmek, ben basından olsam en azından, utanç verici olmalı. "alt yapı" değil "altyapı" olacak. ha çok da umrumda değil yerel medya mensubu bir kişinin kendisini ifade edecek dilbilgisine sahip olmaması ama saçma sapan şeylere takıyorlar ya, ben de yapayım bundan sonra. neyse devam edelim. bu altyapı kurulduğu zaman barış bey sanıyor mu ki içi tamamen Trabzon kökenli isimlerle dolacak? hele bu işin en önemli ayağı ktü olacağına göre bunu çok beklememek lazım. basketbolda esas olan şey kültürdür. evet evet doğru okudunuz, kültür. bu kültürün içinde insanları harmanlayacak yapıyı sağlayabilirseniz başarı gelir, ilk başta oluşturulan kültüre istinaden. yok efendim önceden şunlar vardı şu olsun, bunlar vardı bu olsun popülizminden artık sıyrılalım. başarı başarıyı getirir, başarısızlık da başarısızlığı. ben de çok iyi biriyimdir, o zaman ben de basketbol takımında oyuncu olayım, trabzon yazıyor nüfus cüzdanımda da oldu mu?

gönül isterdi ki basketbol takımımızın yöneticileri barış bey için bi basın toplantısı düzenleseler, en sıcak gelişmeleri onun ağzından duyursalardı ama olmadı işte, tüh. iyi ki böyle bir yer var da insanlar bir şeyler kustuğu zaman hemen çamaşır suyunu döküyoruz, oh mis gibi oluyor her yer.
                          Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor

Yorum

• 4 Haziran 2010

Sahadan salona

Yapılanmada basketbol adına oluşturulan yeni dernek, Trabzonspor'un isim ve rengini kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

İki yıllık projenin sonucunda Beko Basketbol Ligi’ne yükselme başarısını gösteren Trabzonspor, yarıştığı her alanda iddialı olma kimliğinin uzantısı olarak potada da güçlü bir oluşumun temellerini atıyor. Oyuncu kadrosu ve teknik heyetinin yanı sıra Doğan Hakyemez gibi ülke basketbolunda söz sahibi bir isme koordinatörlük görevini veren, Aydın Örs gibi bir duayene teknik politikaları teslim etmeyi hedefleyen anlayışın kısa süre de Avrupa’da da ses getirecek bir yapıya bürüneceğini yorumlamak, bir kehaneti gerektirmiyor. Şu andaki görüntü, hedefi yüksek tutmaktadır. Futbol gibi basketbolu da seven ve 40 dakikası sürekli hareket halinde geçen bu sporu kendi kimliğiyle de özdeşleştiren Trabzonsporlu, lige ayrı bir hava getirecek, kolbastı artık salonların rengi olacaktır.

Trabzonspor bu ülkede en fazla taraftarı bulunan 4 kulüpten biridir. Büyüklüğünün gereği, ülkenin ikinci büyük sporuna da yatırım yapmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur, taşınacak misyonla, kurumun genel ilkeleri ve stratejisinin çelişmemesidir.

Zira yapılanmada basketbol adına oluşturulan yeni dernek, Trabzonspor’un isim ve rengini kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

Burada sorun, yapılan ciddi harcamaların kaynağının kurumun defterlerine ne oranda yansıyacağı ve son genel kurula konu olan dernek yapılanmasının hukuki kabul edilebilirliğe nasıl kavuşturulacağı konusudur. Şu anda lige yükselmenin heyecanıyla kulak arkası edilen bu sorunlar süreç içinde büyür. O yüzden zaman kaybetmeden iki derneğin yönetenleri bir araya gelmeli, sınırları belirlemeli, uygulamayı öyle sürdürmelidirler. Aksi halde hem fırsat kaçar hem de kuruma zarar verir. Bunu herhalde yönetenler de istemez.

Basketbol takımımız ayrı bir dernekle sürdürmüyor mu faaliyetlerini, hesap kitap işlerinde Trabzonspor kulübüne bağlı mıyız ?

Yorum

• Teşekkürler Ergun Ata... bu sıralar basketbol sık sık yazılıyor, nazar değmez inşallah

Sahadan salona

Yapılanmada basketbol adına oluşturulan yeni dernek, Trabzonspor'un isim ve rengini kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

İki yıllık projenin sonucunda Beko Basketbol Ligi’ne yükselme başarısını gösteren Trabzonspor, yarıştığı her alanda iddialı olma kimliğinin uzantısı olarak potada da güçlü bir oluşumun temellerini atıyor. Oyuncu kadrosu ve teknik heyetinin yanı sıra Doğan Hakyemez gibi ülke basketbolunda söz sahibi bir isme koordinatörlük görevini veren, Aydın Örs gibi bir duayene teknik politikaları teslim etmeyi hedefleyen anlayışın kısa süre de Avrupa’da da ses getirecek bir yapıya bürüneceğini yorumlamak, bir kehaneti gerektirmiyor. Şu andaki görüntü, hedefi yüksek tutmaktadır. Futbol gibi basketbolu da seven ve 40 dakikası sürekli hareket halinde geçen bu sporu kendi kimliğiyle de özdeşleştiren Trabzonsporlu, lige ayrı bir hava getirecek, kolbastı artık salonların rengi olacaktır.

Trabzonspor bu ülkede en fazla taraftarı bulunan 4 kulüpten biridir. Büyüklüğünün gereği, ülkenin ikinci büyük sporuna da yatırım yapmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur, taşınacak misyonla, kurumun genel ilkeleri ve stratejisinin çelişmemesidir.

Zira yapılanmada basketbol adına oluşturulan yeni dernek, Trabzonspor’un isim ve rengini kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

Burada sorun, yapılan ciddi harcamaların kaynağının kurumun defterlerine ne oranda yansıyacağı ve son genel kurula konu olan dernek yapılanmasının hukuki kabul edilebilirliğe nasıl kavuşturulacağı konusudur. Şu anda lige yükselmenin heyecanıyla kulak arkası edilen bu sorunlar süreç içinde büyür. O yüzden zaman kaybetmeden iki derneğin yönetenleri bir araya gelmeli, sınırları belirlemeli, uygulamayı öyle sürdürmelidirler. Aksi halde hem fırsat kaçar hem de kuruma zarar verir. Bunu herhalde yönetenler de istemez.

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                4 Haziran 2010

Sahadan salona

İnanmıyorum sana Murat ....salise farkla geçtin beni

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X