İlk olarak gabalak61 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Türkiye Basketbol Ligleri
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
bi oyuncunun yokluğu bu kadarmı göze batar en önemli maçta oynamaması kötü oldu...!
Allah aşkına WOODS u çok aradılar mı merak ediyorum bu kadar boş bi adam görmedim ,
Ermal dende sıkıldım artık bi kaç yıldır berbat oynuyor ama halen takımda duruyo ilk geldiğinde çok iyidi ancak şimdi tekl olumlu hareketi yok,
pota altı çok kötü
Yorum
-
Turk takimlarinin israil"in takimi tel aviv'e yenilmesini kabullenemiyorum.. Istanbuldaki ilk yenilgi geldi. Icerdeki diger maclari kaybetmez insallah efes..En son TheRapZoNe tarafından düzenlendi; 04.01.2008, 15:42.
Yorum
-
Efes'te Serkan Erdoğan şoku!
ULEB Avrupa Ligi B Grubu'nda İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımına 83-68 yenilen Efes Pilsen'de, yenilginin yanı sıra Serkan Erdoğan'dan gelen sakatlık haberinin şoku yaşanıyor.
Dizinden sakatlığı bulunan ve bu nedenle yarın ameliyat olacak Serkan'ın, 2,5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
Efes Pilsen Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, yaptığı açıklamada, sakatlığından dolayı Maccabi Elite Tel Aviv maçında forma giyemeyen Serkan'ın yarın ameliyat olacağını ve 2,5 ay forma giyemeyeceğini söyledi.
Sezon başından İspanya'nın TAU Ceramica takımından transfer edilen Serkan, sakatlığı nedeniyle milli takımla Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılamamıştı.
Drew Nicholas'ın durumu belirsiz
İSTANBUL - Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımına 83-68 yenilen Efes Pilsen'de, yenilginin üzüntüsü yaşanıyor. Efes Pilsen Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, rakipleri karşısında kenardan gelen oyuncuların fazla katkı yapmadığını, bunun da yenilgiyi hazırlayan etkenlerden biri olduğunu söyledi.
Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımdaki her oyuncunun belli ölçülerde katkı yapması gerektiğini belirterek, ''Ama olmadı. Nicholas ile Serkan'ın da olmaması bizim için önemli bir eksiklikti. Kalan maçlarımızı kazanıp, grubu en yukarıda tamamlamak istiyoruz'' diye konuştu.
-GALATASARAY CAFE CROWN MAÇI-
Beko Basketbol Ligi'nde yarın oynayacakları Galatasaray Cafe Crown maçına da değinen genel menajer Özerhun, ''Yarınki maç zor geçecek. Galatasaray Cafe Crown'ın gücü belli. Maccabi Elite Tel Aviv karşısında aldığımız yenilginin etkisini azaltıp yarınki maçı kazanmak istiyoruz'' dedi.
Avrupa Ligi maçının hemen ardından Galatasaray Cafe Crown ile karşılaşacaklarını vurgulayan Engin Özerhun, ''Basketbol Federasyonu'nun onaylamadığımız bazı kuralları var. Bu tip maçlarda deplasmana giden takımın durumunu değerlendirerek programı yapıyor. Ancak deplasman maçı ve gidilen yer dikkate alınmıyor. Beşiktaş Cola Turka maçı da böyle olmuştu. Avrupa Ligi'nde Le Mans ile yaptığımız karşılaşmanın ertesinde siyah-beyazlı takımla karşılaştık. Umarım her takıma aynı uygulamayı yaparlar'' şeklinde konuştu.
Maccabi Elite Tel Aviv maçında sakatlığı nedeniyle oynamayan Nicholas'ın durumuna değinen Engin Özerhun, ABD'li oyuncunun sağ bileğindeki problemin sürdüğünü ve yarınki maçta oynayıp oynamayacağının belli olmadığını dile getirdi.
-LİGDE BU SEZON 3 ÖNEMLİ MAÇINI DA KAZANAMADI-
Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezon Fenerbahçe Ülker'e şampiyonluğu kaptıran Efes Pilsen, bu sezon ise zirve mücadelesi veren Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka ile yaptığı maçları kazanma başarısı gösteremedi.
Ligde 14 maçta 10 galibiyet ve 4 yenilgi alarak 5. sırada bulunan lacivert-beyazlı takım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 2. haftada Fenerbahçe Ülker'e 75-72, 4. haftada Türk Telekom'a 86-71 ve 7. haftada da Beşiktaş Cola Turka'ya 93-77 yenilmişti.En son Özge tarafından düzenlendi; 04.01.2008, 15:21.-1461 TRABZON-
Yorum
-
Efes Pilsen Galatasaray'ı 72-59 yendi.Galatasaray diğer maçlarına oranla kötüydü.Efes Pilsen'de pek etkili değildi ama kazanmasını bildi.Hutson ile Penn fena değildi.Woods çok kötü.O boyuna rağmen zıplayamıyor.-1461 TRABZON-
Yorum
-
Maç öncesinde Efes'in guardlarının bu maçın sonucunu değiştireceğini düşünüyordum,onlar iyiyse Efes alır,onlardan önemli katkılar gelmezse Efes'in bugün işi zor diye tahmin ediyordum ki maçın genelinde öyle de oldu.Efes'in çok önemli sayı gücü Nicholas'ın,Maccabi maçından sonra bir maçta daha olmaması tabi Efes için çok önemli bir noktaydı ki bir de Serkan'ın olmaması işleri zora sokmuş gözüküyordu ancak dediğim gibi guardlardan gelen katkı Efes'e yetti.Tabii Galatasaray'da Hüseyin Beşok olsaydı herşey çok daha farklı olurdu ve bu guard katkısı bile yeterli olmazdı Efes'e tahminimce.
Efes'in guardlarının yanında bir de uzunlarından aldığı katkı ile,daha doğrusu Kerem ve Woods'u bu alanda dışarı çıkartmak lazım çünkü Kerem faul problemi nedeniyle,Woods'da sene başından beri genel görüntüsü olarak etkili olamadılar maçta.Ancak Ermal Kuqo ve Hutson gerçekten çok verimliydiler,özellikle Ermal hem hücumda hem savunmada çok yürekli oynadı.Gerektiğinde hücumda sayısını buldu,gerektiğinde arkadaşlarını gördü,Mustafa Abi'yi gördüğü pozisyon çok güzeldi.Kısacası Ermal maçın kahramanlarındandı.Hutson'da savunmada çok verimli bir oyuncu olmayabilir ancak hücumda bileği gerçekten çok düzgün bir isim.Onun hücumda çıldırdığı maçları izlemek gerçekten büyük bir zevk,sezonun ilk maçlarını hatırlamanızı tavsiye ediyorum bu performansları için.
Guard rotasyonu çok iyiydi dedim ancak bir de oyuncu oyuncu bakalım ne yapmışlar,ne etmişler.Öncelikle Wright'tan bahsetmek istiyorum.Her geçen gün form grafiğini artıyor bu çocuk,ısınmaya başladı Tbl'ye ve Efes'e.Ben sezon başı onun hakkında tereddütlüydüm ancak Wright'ın böyle oynaması halinde kadroda yer bulmasından hiç şikayetçi değilim.Toplara baskı uyguluyor,hücumda alan boşaltabiliyor,şut sokabiliyor ve takımı rahatlatıyor oyunun herhangi bir bölümünde.Bir de oynarken yanında Blatt mutlaka guard ile oynattırıyor onu,Penn ya da Ender mutlaka yanında oluyor.Üçü bir arada oynadığı dakikalarda oluyor maçın belli bölümlerinde,bu da Wright'ın etkinliğini artırıyor bence.Penn'de onun gibi her geçen gün üstüne birşeyler ekleyerek ilerliyor,bugün de kritik anlarda aldığı sorumluluk ile ön plana çıkan isimlerden biriydi.
Kısacası Efes önemli bir maçı kazandı Nicholas'sız.Bu da onlar için ayrı bir test sınavıydı açıkcası,çünkü ligde büyük maçlarda hep onun eline bakan bir takım görüntüsü çiziyor Efes geçen seneden beri,onsuz ve ayrıyetten bu sene ilk kez kazanmaları bir büyük maç ligde önemliydi gerçekten.
Galatasaray'da ligde Bjk-Telekom-Efes-Fener maçlarından ilk yenilgisini almış oldu böylelikle.
Sarı-Kırmızılılarda Nalga yerine Solak'ın daha fazla süre alması onlar adına artı bir avantaj olabilirdi ancak koçun tercihi Nalga'dan yanaydı Beşok'suz maçta.
Yorum
-
3 periyot boyunca inanılmaz kötü bir Efes Pilsen izledik.Son periyot toparlandılar ve maça ortak oldular.Çok rahat kazanabileceği maçı zorlaştırdı.4. periyodun son hücumunu düzgün kullansalar maçı uzatmaya götürmeden alırlardı.Woods 3 periyot boyunca çok ama çok kötüydü fakat son periyottan itibaren müthiş bir oyun sergiledi.18 ribaunt 16 sayı attı.Penn ve Gregory'de iyiydi.Ayrıca tribünde Trabzonspor formalı birini gördüm.-1461 TRABZON-
Yorum
-
inanılmaz bir maçtı.başta rakip iyi başladı.hemen hemen her hücumdan sayıyla döndüler.afalladık kaldık.bir toparlandık bir dağıldık.maç başına 65 sayı atan takım devrede 51 sayıyı hanesine çoktan yazdırmıştı bile.3.çeyrekte de aynı olay devam etti.farkı 4-6 sayıya indirdik derken bir baktık 3.çeyreğin sonuna doğru 74-57 olmuş.noluyoruz derken 3.çeyrek 74-61 bitti.atılan sayı çok fazla geldi bize doğal olarak.ama son çeyreğe çok farklı başladık.ilk 3.20 dakikalık sürede fark eriyivermişti birden.rakip de biz de ne olduğunu anlamadan.rakip çok iyi bir takım aslında fakat bugün de ortaya çıkan büyük bir handikapları var.benchleri hem zayıf,hem de az kişiden oluşuyor.sonlarda dilleri dışarı çıktı resmen.biz de iyi gelince afalladılar.kan gövdeyi götürdü son anlarda ve bir baktık ki son hücum bizde ve berabere.24 saniyeyi tam kullansak rakibe 3-3,5 saniye kalıyor.penn bekledi ve hücumun son 4 saniyesinde falan penetreye başladı.kaçırdı şutu ve rakip hızla geldi.aha yiyecez mi derken penn araya girdi maç uzadı.uzatmada da ilk 1.30 geride geçtik.sonradan toparlandık.son 15 saniye kala 3 sayı öndeyiz.penn 2 faul atacak.tam maçı kazandık dedik,penn ikisini de kaçırdı ama ermal reboundu aldı.o iki faulü de atınca 89-84 oldu.rakip kaçırdı ve son saniyede pennin turnikesiyle 91-84 kazandık.oturduğumuz yerde biz de oynamış kadar olduk.heyecandan hop oturup hop kalktık.
aslında daha rahat galip gelmemizi bekliyordum fakat,rakip de boş bi takım değilmiş bunu gördüm.gayet iyi bir takımmış.ama benchleri zayıf.yine de 11 mağlubiyeti hak ettikleri söylenemez.kaybedene yazık olacak bir maçtı.allahtan onlara yazık oldu.
maçta woodsu özellikle çok beğendim.16 sayı ve 18 rebound mükemmel bir istatistik.onun dışındaki arkadaşlar pek dikkat çekmedi.maçın başında benim bu takımda ne işi var dediğim wrigth çok iyiydi.diğer istatistikler için spor sayfasını açmam gerekti.hepsini de yazayım bari buraya
Efes Pilsen Sconnie Penn 18 (4 ribaund, 2 asist), Loren Woods 16 (18 ribaund, 2 asist), Kenny Gregory 19 (5 ribaund, 2 asist), Mustafa Abi (1 ribaund), Kerem Gönlüm 2 (1 ribaund), Rashad Wright 14 (2 ribaund, 1 top çalma), Ermal Kurtoğlu 11 (1 ribaund, 2 asist), Ender Arslan 5 (1 ribaund, 1 asist), Andre Hutson 6 (7 ribaund, 4 asist)
sonuçta başı olmasa da en azından sonu güzel olan bir maçtı.HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
Yorum
-
efes pilseni tebrik ederim 2 numara krizi yaşarken çok önemli bir maçı aldı ama benim asıl ilk 3 periyot ve daha önceki maçlar bu takımda ne işi var dediğim loren woods maçın kahramanı olacağı hiç aklıma gelmezdi şahsen neyse bu da inşallah onu kazanma maçı olur efes açısından son çeyrekteki savunma direnci yardımlaşma sevindiriciydi tabi bunda rakibin çok yorulması etkili oldu gene 5 kişi çift hanelere ulaştı bu herkezin sorumluluk aldığının çok iyi göstergesi bu arada nicholasın sakatlığının ne zaman geçeceği belli mi aris maçında onu abdi ipekçide setretmek zevkli olur inşallah o maça iyileşir bir gün sonra 2 tane finalim var ama genede o maça gidicem ahttım varsadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum