Birkaç yıl önce yazın bir haftalığına Trabzon'a gitmiştim. Bordo-Mavi'de oturuyorduk. Arkadaşımın elinde KAradeniz-Günebakış vs. yerel bir gazete vardı. Spor sayfası bana dönüktü. Manşet:
"DEDESİ MAÇKALI"
Merak ettim okudum altını, meğersem TS, yunan futbolcuyla görüşüyormuş (Panathinaikos'un 10 numarasıydı, adını unutum).
Güya kuruluş yıllarındaki mübadelede Yunanistan'a göçmüş Rum ailelerden birinin oğluymuş, aslen Maçkalıymış...
Şimdi düşünüyorum,yarın "Sofoklis Schortsanitis" gelse mesela bize, yerel gazetelerin manşeti nasıl olur?
Aslında işaretlediğim görüşlerinize şu şekilde yaklaşıyorum:
Dünya ne kadar küreselleşse de birbirne yakın coğrafya-kültürlerin uyum yakalaması daha kolay olacaktır. Bu şehsi görüşüm...
ANI 1:
Gerçi bir dönem yanılmıyorsam Finladiya veya Danimarka ile futbol maçımız vardı. Onlar kuzeyden,soğuk iklimden geliyor diye federasyon maçı Antalya'da oynatmıştı. Ama o gün müthiş yağmur yağmış ve biz de kaybetmiştik...
ANI 2: Yine futboldan... Eski oyuncumuz Tomas Jun, bir röportajında diyor ki: "Prag'da alışmışım golf oynamaya. Arkadaşlarımla-ailemle rahat rahat çıkıp gezmeye. Trabzon'da otelden 2-3 saat çıkıyorum, o da antreman için..."
Sosyal çevre şartları ve kültürün bireylerin içine yeni dahil oldukları toplumlara alışmalarında etkili olduğunu düşünüyorum. Burada Trabzon'un zamanla gelişmesi büyük önem verdiğimiz spor takımlarımızın getireceği yabancı oyuncuları çekme konusunda doğru orantılı etkilidir.
Konuyla alakalı değil belki ama paylaşmak istedim...
Tabi, ayrıca bahsettiğimiz yıldızlar aslında birer birey ve çok gençler. Herşeyden etkilenmeye müsaitler.
Arkadaşın dediği gibi Yunan oyuncularda olabilir, bakalım belki bir komşi getiririz.
Maçkalı diye haber çıkan Nikopolidis değil miydi?Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Bu arada Wright ve Aydın Örs haberlerini almak çok güzel.Bu kadar kısa zamanda çıtayı bu kadar yukarıya yükselteceğimizi düşünmüyordum.Bu hızla gidersek 2-3 yıla bile şampiyon olabiliriz..
En son Berk tarafından düzenlendi; 31.05.2010, 18:03.
''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG
Maçkalı diye haber çıkan Nikopolidis değil miydi?Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Bu arada Wright ve Aydın Örs haberlerini almak çok güzel.Bu kadar kısa zamanda çıtayı bu kadar yukarıya yükselteceğimizi düşünmüyordum.Bu hızla gidersek 2-3 yıla bile şampiyon olabiliriz..
Birkaç yıl önce yazın bir haftalığına Trabzon'a gitmiştim. Bordo-Mavi'de oturuyorduk. Arkadaşımın elinde KAradeniz-Günebakış vs. yerel bir gazete vardı. Spor sayfası bana dönüktü. Manşet:
"DEDESİ MAÇKALI"
Merak ettim okudum altını, meğersem TS, yunan futbolcuyla görüşüyormuş (Panathinaikos'un 10 numarasıydı, adını unutum).
Güya kuruluş yıllarındaki mübadelede Yunanistan'a göçmüş Rum ailelerden birinin oğluymuş, aslen Maçkalıymış...
Şimdi düşünüyorum,yarın "Sofoklis Schortsanitis" gelse mesela bize, yerel gazetelerin manşeti nasıl olur?
Aslında çok yetenekliydi ama geçen yaz mıydı (ya da önceki) kötü bir sakatlık geçirmişti.
Hekimoğlu'nun açıklamarını okudum şimdi, sağolun.
@ İsmail Abi
Buradan anlaşılan 4 yabancı (artık bir tane daha gelse de sorun olmaz) olacaksa, yerli rotasyonun netleşmesi gerekir. Ya 5 ya da 1'e ciddi zaman alabilecek bir yerli gelmeli.
Çünkü sadece Evren var. Onu GS bazen 1 numarada kullandı ama yanında ya Washington ya da Murat Kaya vardı. Bizde ise (bu haliyle) Evren-Ersin-Derrick- ve diğerleri olarak sahada yer alsak zorlanırız gibi...
Ersin, Derrick'i yedekleyecekse...
Wright da ciddi süreler için gitirildiğine göre...
Geriye 5 ve 1 kalıyor. Benim beklentim 5 için... Ama orası da zor... Hüseyin Beşok da boşa çıktı
(Sağlıklı bir Umut ve ümit milli Volkan da gelcek oyuncuya destek olabilir)...
Oğuz şu anda 1 numara pozisyonuna yabancı (avrupalı) birini bakıyorlar.
5 posizyonunu sanırım düşünmüyorlar, 4, 4,5 oynayabilen Wright bu bölgeye yeterli gibi duruyor.Keza elimizde olan uzunlardan da istifade ettiğimizi düşünürsek 5 pozisyonuna şimdilik transfer yok.
Beni asıl heyecanlandıran Aydın Örs ismi.
Örs, tüm pozisyonlara yapacağımız transferlerden bile çok daha önemli bir olaydır Trabzon ve Trabzonspor için.Bu işle kim uğraşıyor ve emek sarfediyorsa teker teker tebrik etmek lazım.
Kendisiyle konuyla alakalı görüştüğümde Aydın Örs isminin ve Efes'in bizler ( Trabzonsporlular) açısından ne anlam ifade ettiğini detaylı anlattım ve "hocam sizi Trabzon'da görmek en büyük hayalimiz" dedim.
Lütfen gelin ve Efes'te kurduğumuz basketbol imparatorluğunu (mecazi anlamda) Trabzon'da inşa edelim dedim.Eğer Aydın Örs Trabzonspor'a gelirse bizimde azıcıkda olsa bir katkımız olmuş olacak haberiniz olsun
Tekrar etmekte fayda var.Ben bu kadar geniş anlamda bir organizasyon beklemiyordum.Bu tarz ciddi organizasyonların kulüp, tesisler, antrenman sahaları, soprcuların ikame edilecekleri alanlar, vs. vs. gibi bir sürü ayağı var.Eğer ki tüm bunlar fiiliyata geçip kurumsal anlamda da pekiştirilebilirse çok ciddi anlamda bir basketbol organizasyonu ortaya çıkacak.
Yani demem o ki, transferlerden ziyade Aydın örs ismi ve akabinde gelecek olan ciddi organizasyonlar beni daha çok ilgilendiriyor.
Heyecanla bekliyoruz.
Son ağaç kesildiğinde, Son nehir kirlendiğinde, Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...
Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.
"DEDESİ MAÇKALI"
Belirttiğiniz gibi, emeği geçen herkesi tebrik etmek geriyor.
Hani sık sık kullanığımız tabirler vardır ya: Örneğin, vizyon...
İşte vizyon, budur!
Popülizmden uzak, gelecek hesabı yapılarak atılan adaımlardır... Ve tabii ki önce plan ve program!
Örneğin marka değeri...
Aydın Örs, Doğan Hakyemez, A. Yakan... Ülkede basketbol denilince akla ilk gelen kişiler değil mi bunlar?
Örneğin, kurumsallaşma...
Ne diyor Hakyemez: "Örs, teknik ekibin başında olacak hem A takım hem amatör ekipler... Sonra kentte basketbolu öğretecek. Eğitimler verecek."
İkinci BEYAZ GÖLGE dalgası yayılacak yani...
Hakyemez ise sponsor bularak kaynakları sağlamlaştırıyor, basketbol camiasıyla ilişkileri yürütüyor.
Koç ise işin uzmanı zaten. Fazla söze gerek yok, aynı zamanda ümit milli takım hocası...
Yönetim ise bir avuç gönüllü... Onları da unutmamak gerekir. Belki aşırı tecrübeli değiller ama en doğrusunu yapıp, Doğan Hakyemez'e yetki devredip geri plana çekildiler. Temsilci konumundalar. Dünyadaki örnekleri gibi...
Geriye biz kaılıyoruz...
Kent ve diğer şehirlerdeki Trabzonsporlular... Desteğimiz için... Alkışlarımız için...
Bu yazının başlığını sonuna atalım:
İKİNCİ BEYAZ GÖLGE DÖNEMİ
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Oğuz şu anda 1 numara pozisyonuna yabancı (avrupalı) birini bakıyorlar.
5 posizyonunu sanırım düşünmüyorlar, 4, 4,5 oynayabilen Wright bu bölgeye yeterli gibi duruyor.Keza elimizde olan uzunlardan da istifade ettiğimizi düşünürsek 5 pozisyonuna şimdilik transfer yok...
O zaman yeni konumuz avrupalı 1 numara kim olabilir ??
1) Rok Stıpcevic 2) Marko Popovic
3) Nemanja Gordić
4) Vid Zarkovic
5) Vukasın Aleksic
6) Omar Cook (:P)
Yorum