Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hayırlı olsun ilk transfer gerçekleşti.

Yorum

• konuyla alakası olmasa da burada paylaşmak istedim... malum u17 basketbol milli takımımız dünya 2. oldu

Murat Polat
      Altyapı milli takımları olarak bir uluslararası turnuvayı daha başarıyla tamamladık. Öncelikle bu şampiyonaya ilk kez katıldığı halde ikinci olan U17 Milli takım sporcularına, ailelerine, teknik ve idari kadrosuna kocaman tebrikler. Ancak unutmamak gerekir ki bu çocuklar ülkemizin geleceği. Onlara sahip çıkmak, daha iyi olmalarını sağlamak hepimizin görevi. Şu andan itibaren 16-17 yaşındaki bu çocuklarımızı bundan önckei jenerasyonlarda olduğu gibi kaybetmeden Euroleague hatta NBA seviyesine nasıl çıkartabileceğimizi düşünmemiz ve sistemimizi buna göre revize etmemiz gerekli. Dünya üzerindeki rakiplerimiz belli, başta Amerika, sonrasında Sırbistan, İspanya, Litvanya, Yünanistan, Rusya, Hırvatistan gibi üst düzey basketbol ülkeleri. Bu sebeple bu rakipleri nasıl geride bırakırız, onlar üst seviyelere oyuncu çıkartırken biz neden çıkartamıyoruz, bu durumu objektif olarak gözden geçirmemiz gerek. Bu sebeple öncelikle takımımız özelinde, altyapılarda gördüğüm genel eksiklikleri belirtmek isterim. 1. Türk basketbolu olarak genel basketbol sistemimiz sert ve agresif savunma ile yavaş ve kontrollü yarı saha hücumu üzerine kurulu. Bu sistemle Avrupa'da bile sıkıntı yaşıyoruz. O sebeple sistemimizi basketbolun doğasına uygun olarak HIZLI ve ÇABUK oynamak üzerine kurgulamalıyız. Bu kurgu özellikle altyapılara yerleştirilmeli, Coach'luk yapmayı bırakıp Antrenör olmaya geri dönmeliyiz. 2. Altyapı takımlarına bu sisteme uygun, çabuk ve patlayıcı kuvvet yetenekleri üst seviyede yada geliştirilmeye yatkın fiziksel yapıya sahip oyuncuları seçmeliyiz. 3. Ümitler ligi acilen kurulmalı ve hayata geçirilmeli. Aksi halde 18 yaşında genç takımı bitiren oyuncularımız bench ısıtmaya, havlu sallamaya, takımdaki ağabeylerine su vermeye devam edecekler ve en çok gelişebilecekleri dönemde antrenman oyuncusu olarak kalıp kaybolup gidecekler. 4. Genç sporcuların erken yaşta kulüplerden para kazanmalarının engellenmesini sağlayacak yasal tedbirleri alıp gereken yaptırımları süratle uygulamalıyız. Böylelikle aileleri ve çocukları bu sporun öncelikle bir oyun olduğuna, bu işten para kazanmak için önce gerçek bir oyuncu olmaları gerektiğine ikna edebiliriz. 5. Altyapılarla ilgili tescil ve lisans yönetmeliklerinde gereken revizyonu yapmalı, eskiden olduğu gibi en azından 22-23 yaşına kadar sporcuyu kulübe bağlı tutacak düzenlemeleri geri getirmeliyiz. Böylelikle altyapıya yatırım yapan kulüpler yetiştirdikleri oyunculardan bonservis ücreti alma hakkı elde edecek ve oyuncu yetiştirmeleri teşvik edilecektir. 6. Eğitim ve sporu birlikte sürdürebilecekleri bir sistemi acilen milli eğitim bakanlığı ve spor bakanlığı işbirliğiyle devreye sokmalıyız. Aksi halde Amerika'ya okumaya giden daha çok sayıda Ömer Faruk olacaktır. Bu bahsettiklerim gerçekleşebilirse Türk basketbolunun önü açılabilir, gerçekleştiremediğimiz durumda ise yerimizde saymaya ve altyapılarda Dünya ve Avrupa dereceleri elde eden çocuklarımızı kaybetmeye devam ederiz. Saygılarımla

Yorum

• bu haber bize kapak olsun....

Amerikalı oyun kurucu Dee Bost, Stelmet Gora'dan Fransa'nın AS Monaco takımına geçti. Önceki sezon Trabzonsor'da oynayan De Bost, Polonya'da final serisinin MVP'si seçilmişti.

Yorum

• Umitler Ligi fikrinin cok ise yaramayacagini ve bunun TBL (2. lig)e buyuk darbe vuracagini unutmayalim.
          Bunun yerine ornegin 94-99 dogumlu milli takimlar seviyesinden kulup takimlarinda yeterli sure alamayacak oyunculardan kurulu bir takimin TBL tarafindan kurulup basina Aydin Ors getirilerek Super Lige ilave takim olarak katarak her hafta mac oynamasi saglanmali. Dusmesi cikmasi olmadan ama puanlamayi etkileyen bir sekilde olabilir. Ayrica Super Lig takim sayisi 18 e cikarilir.
          Ornegin Trabzonspor - TBL karmasi maci cok etkili olabilir.

Isterseniz size 15 kisilik bir takimi bir cirpida kuralim:

Berk Ugurlu - Omer Utku Al - Eray Akyuz
          Enes Taskiran - Ogulcan Baykan - Dogus Ozdemiroglu - Tayfun Erulku
          Okben Ulubay - Egehan Arna -
          Ege Arar - Berk Demir - Metecan Birsen
          Emircan Kosut - Ayberk Olmaz - Egemen Guven

Bunlara eklenebilecek o kadar oyuncu var ki.
          Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
          You'll Never Walk Alone...
          https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Umitler Ligi fikrinin cok ise yaramayacagini ve bunun TBL (2. lig)e buyuk darbe vuracagini unutmayalim.
            Bunun yerine ornegin 94-99 dogumlu milli takimlar seviyesinden kulup takimlarinda yeterli sure alamayacak oyunculardan kurulu bir takimin TBL tarafindan kurulup basina Aydin Ors getirilerek Super Lige ilave takim olarak katarak her hafta mac oynamasi saglanmali. Dusmesi cikmasi olmadan ama puanlamayi etkileyen bir sekilde olabilir. Ayrica Super Lig takim sayisi 18 e cikarilir.
            Ornegin Trabzonspor - TBL karmasi maci cok etkili olabilir.
            koskoca tbl dururken ümitler ligi yapmak bence de çok saçma...sana sonuna kadar katılıyorum takım sayısını artırmak bu çocukları üst seviyede yarıştırmak lazım
            Isterseniz size 15 kisilik bir takimi bir cirpida kuralim:

Berk Ugurlu - Omer Utku Al - Eray Akyuz
            Enes Taskiran - Ogulcan Baykan - Dogus Ozdemiroglu - Tayfun Erulku
            Okben Ulubay - Egehan Arna -
            Ege Arar - Berk Demir - Metecan Birsen
            Emircan Kosut - Ayberk Olmaz - Egemen Guven

Bunlara eklenebilecek o kadar oyuncu var ki.
            koskoca tbl dururken ümitler ligi yapmak bence de çok saçma...sana sonuna kadar katılıyorum takım sayısını artırmak bu çocukları üst seviyede yarıştırmak lazım

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              18 yasindaki bir oyuncuyu kendi yasitlarindakilerle oynatarak gelistiremezsin. Eksikliklerini goremez.
              Yakin takip ettigim icin Emircan Kosut ornegini verecegim.
              20 yas - umit milli takim dahil boyunun uzunlugu ve atletizmi ile yas gruplarinda hep ustunluk sagladi. A takim seviyesinde hep itilen kakilan oldu. Fizigi hic gelismedi.

Baska bir cozum onerisi de benden - Yukaridaki sistemi begenmediniz mi?
              Gorusun Adriyatik Ligi yetkilileriyle olusturun yukaridakine benzer takimi ve sokun bu oyunculari o lige...
              Olmadi mi?
              Adriyatik Ligiyle anlasma yapin - bazi takimlara bazi oyunculari kiralayin... Fiziksel gelisimlerini ve mac oynama kabiliyetlerini artirsinlar...
              Cozum cok - istemek lazim...
              Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
              You'll Never Walk Alone...
              https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• Uğur bizim Takımımız inşallah bu sene bari 1 ya da 2 tanesini kiralık dahi olsa kadrosuna katar bu çocukların ..

Yorum

• Bu inşaat Malası daha ne kadar bekleyecek acaba? Hardy'i Olimpiakos, Kulig'i de Banvit istiyormuş. Elde yarar adam kalmayacak bu gidişle.

Yorum

• Hardy'i bjk da istiyor.
                    Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

• Hardy neyse de kulig niye bırakılıyor anlamıyorum ...

Yorum

• En iyi oyuncumuzu kaptırdık yani.1-2 seneye küme düşeriz gibi geliyor
                        Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU

Yorum

Hardy neyse de kulig niye bırakılıyor anlamıyorum ...
                          Kulig'den bonservis alacağız giderse.

Yorum

Bırakıldıkları kesin mi Cengiz?
                            Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

Küçülüyoruz Cengiz abi. Başka açıklaması yok.

Yorum

• İlk olarak Necmettin ALTUNTAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bırakıldıkları kesin mi Cengiz?
                                Bırakılmasalar haber çıkmaz abi..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X