Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul | Yeni Başkanımız Ahmet Ağaoğlu

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Meydanı boş buldular atıp tutuyorlar, ben şunu öderim sen bunu öde ben şunu koyayım filan.

Ulan bu ülkede tüysüz bir tosun binlerce insanı kandırdı, çiftliğini kurdu sağdı sığırlarını.

Bin gez bunları bin gez.

Yorum

• Bilmediği şeyi bir başkasına sormaktan gururu incinmeyecek bir başkan olsun istiyorum. Kısacası kas kafalı olmasın.
      OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

• İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi
        Hacıosmanoğlu denen kara cahil sadece kendi sülalesini üye yapmamış, bulduğunu üye yapmış!

Kim bilir daha neler vardır?

Benim tahminim bu herifin 1500-2000 naylon oyu olduğu.
        Hocam güzel paylaşım ancak burada profil resimlerini paylaşman doğru değil ayrıca yasal anlamda da bir suç teşkil ediyor . Naçizane önerim resimleri sansürleyerek paylaşman olacaktır. Sevgi ve saygıyla ...
        Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...

Yorum

• İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi
          Hacıosmanoğlu denen kara cahil sadece kendi sülalesini üye yapmamış, bulduğunu üye yapmış!

[ATTACH]15331[/ATTACH]

[ATTACH]15332[/ATTACH]

[ATTACH]15333[/ATTACH]

Kim bilir daha neler vardır?

Benim tahminim bu herifin 1500-2000 naylon oyu olduğu.
          Bu basit bir olay değil.
          Kesinlikle parmak basılmalı.
          Üyelik giriş ücretinin ve aidatların yükseltilmesini bu açıdan istiyordum. Kimseyi kafalarına göre üye yapmasınlar diye.
          Şu hale bakar mısın ?
          En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 14.03.2018, 14:17.
          Hamiş

Yorum

• 1. Sadri Şener, 18 Mayıs 2013 tarihinde ligi 46 Puanla 9. Sırada tamamladı.
            2. Tam sekiz gün sonra 26 Mayıs 2013 tarihinde Hacıosmanoğlu Başkanlık koltuğuna geçti.
            3. Hacıosmanoğlu ilk sezonu 53 Puanla 4. Sırada tamamlamıştır. (Liderle 21 Puan Fark)
            4. Hacıosmanoğlu ikinci sezonu 57 Puanla 5. Sırada tamamlamıştır. (Liderle 20 Puan Fark)
            5. Hacıosmanoğlu 6 Aralık 2015 tarihinde 13.Hafta itibariyle 17 Puanla 9. Sırada takımı devretmiştir.

Hacıosmanoğlu, S.Şener'den 9. Sırada aldığı takımı ''Başarısız'' olarak yine 9. Sırada devretmiştir.
            Hacıosmanoğlu başkanlığı bıraktığı esnada kulüp ekonomik anlamda dibe vurmuştur. Ve ilginç gelişmeler olmuştur.
            Öyle ki üç oyuncumuz parasını alamadığı için sözleşmesini feshetmiş ve Trabzonspor'u FİFA'ya şikayet etmiştir!
            Takımdaki diğer oyuncuların da isyan bayrağını çekmeye hazırlandığı bir ortamda başkanlıktan el çektirilmiştir.

İşte tüm şartlarda M.Usta 6 Aralık 2015'te Trabzonspor'un yeni başkanı olmuştur.
            Trabzonspor'un içinde bulunduğu imkan ve şartlara baktığımızda belki de en zor dönemde başkanlık koltuğuna geçmiştir.
            Usta, gelir gelmez sözleşmesini tek taraflı feshetmeye hazırlanan Mbia'nın serbest kalmasını engellemiştir.
            Constant, Medjani, Bosingwa gibi FİFA'lık olacağımız oyuncularla görüşüp ödemelerini yaparak meseleyi ceza yemeden çözmüştür.
            Tüm bu ekonomik sıkıntılarla uğraşırken camianın takımda görmeyi çok istediği Muhammet Demir'i transfer etmiştir.
            Açıkçası bir başkanın o dönemde ekonomik anlamda yapması gereken hemen her şeyi yapmıştır diyebiliriz.
            Fakat ''Lucescuvari'' söylemi, zoraki bir durum da olsa Sadi ve Hami ile yola devam etmesi olumsuz haneye yazılmıştır.

Yeni sezonda gelen Ersun Yanal ise camiada ciddi bir hayal kırıklığı oluşturmuştur.
            Usta Başkanlık döneminde Hacıosmanoğlu'ndan aldığı yetersiz oyuncuları göndermek için ciddi emek sarf etmiştir.
            Usta, kötü oyuncuları gönderip yerlerine iyi oyuncular almak istemiştir. Fakat aldığı oyuncular varlık gösterememiştir.
            Castillo, Onazi, Bero, İbanez, Suk, Volkan, Bongonda, Kucka gibi oyunculardan beklenen verim alınamamıştır.
            Burak, Sosa, Olcay, Pereira, Mas, Hubocan ve Durica gibi oyuncular ise nispeten iyi performans vermişlerdir.

1. Usta, 6 Aralık 2015 tarihinde 13.Hafta itibariyle 17 Puanla 9. Sırada takımı devralmıştır.
            2. Usta döneminde kalan 21 maçta takım rezil sonuçlar alarak ligi 40 Puanla 12. Sırada bitirmiştir.
            3. Usta ilk defa kendi oluşturduğu kadro ile geçen sene 51 Puan toplayarak ligi 6. Sırada tamamlamıştır. (Liderle 26 Puan Fark)
            4. Usta bu sene 25.Hafta itibariyle 39 Puan toplayarak 6. Sırada bulunmaktadır. (Liderle 24 Puan Fark)

Usta dönemine baktığımızda 13.hafta itibariyle devraldığı ilk dönemi saymazsak ligi 6. Sıra civarında götürmüştür diyebiliriz.
            Bu sezon da ligi en fazla 5.Sırada bitirebileceğimizi söylemek hata olmaz sanırım. En azından ben öyle düşünüyorum.
            Şöyle bir Hacıosmanoğlu ve Usta Kıyaslaması yaptığımızda sportif manada arada aman aman bir fark olmadığını söylemek lazım.
            Bir tanesi 4. ve 5. bitirmiş, diğeri 6. ve 5.(Tahmin) bitirmiş! Liderden yenilen farklar da hemen hemen aynı görünüyor.
            Üstelik Usta'nın takımı devraldığı şartlar ve borç yüküne bakınca ortaya çıkardığı sonuç daha değerli görünüyor. (Bence)

Tüm bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra Usta'nın hataları neydi diye düşünmek istiyorum.
            Öncelikle teknik direktör tercihi Usta'nın en büyük hatasıdır demek yanlış olmaz. Ersun ve Rıza hamleleri başkanı çökertti.
            Hele ki ''Lucescuvari'' söyleminden sonra Ersun ve Rıza bu tanıma pek uymamıştır. Hayal kırıklığı yaratmıştır.
            Usta'nın en büyük ikinci hatası ise ''Hacısalihoğlu'' gibi bir sportif akıl olabilecek kimse ile çalışmamış olmasıdır.
            Nitekim Trabzonspor'daki sportif akılsızlığı açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Böyle bir ihtiyaç vardı. Hala var! Ve hep olacak!
            Üçüncü en büyük hata ise sportif akılsızlıkla bağlantılı olarak transfer konusu olmuştur. Alakasız ve tutmayan transferler!
            İsim isim yazmaya gerek yok. Yukarıda belirttim. Şans verilmeyen, tutmayan pek çok transferimiz oldu.
            Dördüncü ve son hatası ise ''Trabzonspor'a yeterince mesai harcamamak'' olmuştur. Benim en çok kızdığım da budur.
            Trabzonspor'daki başı boşluğu uzakta yaşasam da hissedebiliyorum. Sahipsizliği görebiliyorum.

Yorum

• İlk olarak Ozan Gözaçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Hocam güzel paylaşım ancak burada profil resimlerini paylaşman doğru değil ayrıca yasal anlamda da bir suç teşkil ediyor . Naçizane önerim resimleri sansürleyerek paylaşman olacaktır. Sevgi ve saygıyla ...
              Sağolun hocam ama tdlefondan yapamadım. Yöneticiler düzenler artık.
              10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

• İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Sağolun hocam ama tdlefondan yapamadım. Yöneticiler düzenler artık.
                Mesajındaki eklentileri komple sildim.
                BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Mesajını komple sildim.
                  Kökten çözüm
                  10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

• Gs yönetimi ozel bileklik satışı yapmıştı ve iyi bir para kazanmıştı bu işten.
                    Bizde böyle birsey yapamazmiyiz ?

Yorum

• Kolay üretilebilen bir şey olduğundan korsan bileklik lafları çıkmıştı. Kimbilir bizde ne olur
                      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• [MENTION=474]Mehmet[/MENTION] Baş
                        Yoksa sen Muharrem Usta mısın
                        Emin ol kendisini belki de bu kadar savunamaz.
                        Herşeyi işine göre yazmışsın Hacıosmanoğlu sanki güllük gülistanlık içinde aldı yönetimi her şeyi İho atmak ne kolay.
                        Zorla bana ihoyu savunduracaksın.Arkadaş İho göreve geldiğinde tüm gelirler 2-3 yıl temlik altındaydı kulübün kasasına girmeden banka kredisine gidiyordu bilmem hatırlarmısın.İddia gelirleri bile temlik altındaydı neden onlardan bahsetmiyorsun herşeyi incelemişsin onu nasıl gözden kaçırdın.
                        Bu kulübün borcunun bu kadar yükselmesi bütün başkanların borcu borçla kapatarak kredi çekmesiyle olmuştur.800 trilyon borç varsa bunun 500 trilyonu faizdir gelen işin içinden çıkamayınca kredi çekiyor günü kurtarıyor ama uzun vadede kulüp bataklığa süreklemiştir.Muho sadece Lucescu konusunda yalan konuşmuş gibi bahsetmek bana samimi gelmiyor.
                        En son Mesut tarafından düzenlendi; 14.03.2018, 15:41.

Yorum

• İlk olarak Sefa Murat Dokuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Hocam, "çok yanlış bakış açısı" ne demek yahu. Ekonomi tartışıyoruz, siyaset değil. Yazdığım şeyler yorum da değil kaskatı Matematik.
                          Gündüz kü mesajınızdan sonra sizinle tartışabileceğimi, tamamen ekonomi konuşabileceğimizi zannettim ama şu son mesajınızla gördüm ki direk demogoji başladı. Türlü yemeğine çevirmişsiniz gayet yalın yazmıştım oysaki.

Bildiğiniz bütün terimleri sıralamışsınız gibi olmuş. Ben de Hazine'de Uzmanım, banka müfettişliği de mali tahlil uzmanlığı da yaptım. Usta'nın avro hesabına dönüyor senin şu yaptığın. Gerçeği bilip de bu ucuz numaralara sarılmak yakışmıyor.

Enflasyonu hesaplayalım evet? Yüksek enflasyon borçlanan için pozitift bir enstrüman. Borçlanma maliyetini düşürür. Sabit faizden borçlanırsın ama artan enflasyon yıllar içinde borcu aşındırır ve reel borç azalır. Bir nevi ters tanzi etkisi buda. Yani Hacıosmanoğlu zamanında yapılan TL borçlar enflasyon ile zaten yıllar içinde aşınmış oluyor. Euro veya Dolar borçların için enflasyon dersende ? TFF'nin dağıttığı gelirler enflasyona göre kat be kat arttı. Hacıosmanoğlu döneminde 53 milyon olan TFF geliri bu sezon 100 milyona ulaşacak ligi 5.bitirirsek 6.olursak 96 milyon TL. 3 yılda %100 enflasyon var mı?
                          Enflasyon'a göre çok daha fazla gelir artışın oldu. Yani şöyle düşün eğer anlamadıysan, memur maaşına enflasyona oranla kat be kat zam yapılırsa satın alma gücü artar. Klübünde de geliri enflasyona oranla kat be kat arttı, enflasyonun YP ye etkisi negatif olsada toplam borca etkisi pozitif. Hem enflasyona oranla artan gelirden hemde TL borçların aşınmasından kaynaklı, Klübün ödeme gücü arttı.

Fırsat maliyetini neye göre hesaplayalım? Şu alınmasaydı o parayla şu alınırdı modunda farazi varsayımlar yapacaksak gülünç kaçar. Ekonomik boyutu olmaz.

Finansman gideri hesabının detayı elinde varsa getir, faizleri de konuşalım. Bende yok.

Devrettiği borçların yapılma tarihi ile Usta'nın göreve gelme zaman farkını da katalım. Evet bilgilerin varsa bu konudada yaz.

Mesela 2016 Aralık Dolar'ın 3.90, Euro'nun 4.80 olduğu dönemden beri 1,5 sene geçti. Kur bugün o zirve seviyeden bile düşük. 1,5 senedir, aşağı yukarı dalgalanmadan YP işlemlerinde ne zarar olur ne kar olur. Bir tık da aşağıda o zirveden kurlar. 1,5 yıldır kur etkisi bile yok.

Futbolda yapabileceğin borçlar EURO ama tamamı değil, sen A.Ş.'sin Aktifinde döviz yoksa bilançonun pasifini dövizle dolduramazsın. Bu klübün döviz gideri kadar olmasada döviz kazancı da var. 100.kez yazıyorum ama bu klübün tüm sözleşmeleri YP değil, Stadyum gideri 13 milyon TL, otel,kamp,ıvır zıvırı, genel yönetim gideri kalemleri TL, verilen çekleri kısmen TL, Banka kredilerinin büyük bölümü de TL bunu sende biliyorsun.

Ödediğin bonservisler, yabancı ve bazı türk oyuncuların maaşları YP. Kalkıpta çoğu YP diyerek kolaya kaçmak, dün Usta'nın yaptığını yapmaktır.

İHO'yu gram savunmam. Ben zaten İHO'dan doğru bir finansman yönetimi beklemedim ki. 1 günde burda savunmadım. Senin bu yaptığın da mesela Kucka'yı Hasan Ücüncü ile kıyaslayıp, Kucka aslında çok iyi oyuncu demek. Hasan Üçüncü ile niye kıyaslıyorsun ki? Koyduğun çıta IHO arkadaşım IHO. O çıtanın üstüne geçmek için allahın verdiği akla sahip olup okur yazar olmak zaten yeter.
                          Gercekleri şilak diye yapistirdin renkdas helal olsun..anlayana davul zurna az anlamayana sivrisinek saz..
                          1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                          2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                          3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak Sefa Murat Dokuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Hocam, "çok yanlış bakış açısı" ne demek yahu. Ekonomi tartışıyoruz, siyaset değil. Yazdığım şeyler yorum da değil kaskatı Matematik.
                            Gündüz kü mesajınızdan sonra sizinle tartışabileceğimi, tamamen ekonomi konuşabileceğimizi zannettim ama şu son mesajınızla gördüm ki direk demogoji başladı. Türlü yemeğine çevirmişsiniz gayet yalın yazmıştım oysaki.

Bildiğiniz bütün terimleri sıralamışsınız gibi olmuş. Ben de Hazine'de Uzmanım, banka müfettişliği de mali tahlil uzmanlığı da yaptım. Usta'nın avro hesabına dönüyor senin şu yaptığın. Gerçeği bilip de bu ucuz numaralara sarılmak yakışmıyor.

Enflasyonu hesaplayalım evet? Yüksek enflasyon borçlanan için pozitift bir enstrüman. Borçlanma maliyetini düşürür. Sabit faizden borçlanırsın ama artan enflasyon yıllar içinde borcu aşındırır ve reel borç azalır. Bir nevi ters tanzi etkisi buda. Yani Hacıosmanoğlu zamanında yapılan TL borçlar enflasyon ile zaten yıllar içinde aşınmış oluyor. Euro veya Dolar borçların için enflasyon dersende ? TFF'nin dağıttığı gelirler enflasyona göre kat be kat arttı. Hacıosmanoğlu döneminde 53 milyon olan TFF geliri bu sezon 100 milyona ulaşacak ligi 5.bitirirsek 6.olursak 96 milyon TL. 3 yılda %100 enflasyon var mı?
                            Enflasyon'a göre çok daha fazla gelir artışın oldu. Yani şöyle düşün eğer anlamadıysan, memur maaşına enflasyona oranla kat be kat zam yapılırsa satın alma gücü artar. Klübünde de geliri enflasyona oranla kat be kat arttı, enflasyonun YP ye etkisi negatif olsada toplam borca etkisi pozitif. Hem enflasyona oranla artan gelirden hemde TL borçların aşınmasından kaynaklı, Klübün ödeme gücü arttı.

Fırsat maliyetini neye göre hesaplayalım? Şu alınmasaydı o parayla şu alınırdı modunda farazi varsayımlar yapacaksak gülünç kaçar. Ekonomik boyutu olmaz.

Finansman gideri hesabının detayı elinde varsa getir, faizleri de konuşalım. Bende yok.

Devrettiği borçların yapılma tarihi ile Usta'nın göreve gelme zaman farkını da katalım. Evet bilgilerin varsa bu konudada yaz.

Mesela 2016 Aralık Dolar'ın 3.90, Euro'nun 4.80 olduğu dönemden beri 1,5 sene geçti. Kur bugün o zirve seviyeden bile düşük. 1,5 senedir, aşağı yukarı dalgalanmadan YP işlemlerinde ne zarar olur ne kar olur. Bir tık da aşağıda o zirveden kurlar. 1,5 yıldır kur etkisi bile yok.

Futbolda yapabileceğin borçlar EURO ama tamamı değil, sen A.Ş.'sin Aktifinde döviz yoksa bilançonun pasifini dövizle dolduramazsın. Bu klübün döviz gideri kadar olmasada döviz kazancı da var. 100.kez yazıyorum ama bu klübün tüm sözleşmeleri YP değil, Stadyum gideri 13 milyon TL, otel,kamp,ıvır zıvırı, genel yönetim gideri kalemleri TL, verilen çekleri kısmen TL, Banka kredilerinin büyük bölümü de TL bunu sende biliyorsun.

Ödediğin bonservisler, yabancı ve bazı türk oyuncuların maaşları YP. Kalkıpta çoğu YP diyerek kolaya kaçmak, dün Usta'nın yaptığını yapmaktır.

İHO'yu gram savunmam. Ben zaten İHO'dan doğru bir finansman yönetimi beklemedim ki. 1 günde burda savunmadım. Senin bu yaptığın da mesela Kucka'yı Hasan Ücüncü ile kıyaslayıp, Kucka aslında çok iyi oyuncu demek. Hasan Üçüncü ile niye kıyaslıyorsun ki? Koyduğun çıta IHO arkadaşım IHO. O çıtanın üstüne geçmek için allahın verdiği akla sahip olup okur yazar olmak zaten yeter.
                            Klavyene sağlık Renktaş......

Bende 1,5-2 yıldır bunları anlatmaya çalışıyorum.....
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• [QUOTE=

Hacıosmanoğlu, S.Şener'den 9. Sırada aldığı takımı ''Başarısız'' olarak yine 9. Sırada devretmiştir.

Hacıosmanoğlu başkanlığı bıraktığı esnada kulüp ekonomik anlamda dibe vurmuştur. Ve ilginç gelişmeler olmuştur.

Öyle ki üç oyuncumuz parasını alamadığı için sözleşmesini feshetmiş ve Trabzonspor'u FİFA'ya şikayet etmiştir!

Takımdaki diğer oyuncuların da isyan bayrağını çekmeye hazırlandığı bir ortamda başkanlıktan el çektirilmiştir.

İşte tüm şartlarda M.Usta 6 Aralık 2015'te Trabzonspor'un yeni başkanı olmuştur.

Trabzonspor'un içinde bulunduğu imkan ve şartlara baktığımızda belki de en zor dönemde başkanlık koltuğuna geçmiştir.

Usta, gelir gelmez sözleşmesini tek taraflı feshetmeye hazırlanan Mbia'nın serbest kalmasını engellemiştir.

Constant, Medjani, Bosingwa gibi FİFA'lık olacağımız oyuncularla görüşüp ödemelerini yaparak meseleyi ceza yemeden çözmüştür.

Tüm bu ekonomik sıkıntılarla uğraşırken camianın takımda görmeyi çok istediği Muhammet Demir'i transfer etmiştir.
                              Açıkçası bir başkanın o dönemde ekonomik anlamda yapması gereken hemen her şeyi yapmıştır diyebiliriz.
                              Fakat ''Lucescuvari'' söylemi, zoraki bir durum da olsa Sadi ve Hami ile yola devam etmesi olumsuz haneye yazılmıştır.

Yeni sezonda gelen Ersun Yanal ise camiada ciddi bir hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Usta Başkanlık döneminde Hacıosmanoğlu'ndan aldığı yetersiz oyuncuları göndermek için ciddi emek sarf etmiştir.
                              Usta, kötü oyuncuları gönderip yerlerine iyi oyuncular almak istemiştir. Fakat aldığı oyuncular varlık gösterememiştir.

Castillo, Onazi, Bero, İbanez, Suk, Volkan, Bongonda, Kucka gibi oyunculardan beklenen verim alınamamıştır.
                              Burak, Sosa, Olcay, Pereira, Mas, Hubocan ve Durica gibi oyuncular ise nispeten iyi performans vermişlerdir.

=[/QUOTE]

tespitler doğru
                              samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Arkadaşlar pek çoğumuzun tam olarak anlayamadığı bir durum var.
                                Gelirler demlikli, mevcut gelirlerle borcu çevirmek mümkün değil. Bırakın borcu çevirmeyi açık veriyoruz!
                                Maalesef ''A'' ismi de ''B'' ismi de gelse mevcut borcu çeviremez! Kulübe faizsiz nakit sağlayacak isim veya araç lazım.
                                İşkembeden değil, kalpten sevip parasını Trabzonspor için kullandıracak bir başkan lazım.
                                Bu para da öyle az buz bir rakam değil, en az 500-600 Milyon TL gibi bir paradır! Kim verecek?
                                Bu zamana kadar hiç bir Türk Kulübünde hiç bir başkan böyle bir parayı kulübe sağlamamıştır.
                                Trabzonspor camiasında da kimse bu parayı vermez! Hele ki faizlerin %13'leri devirdiği bir ortamda kimse vermez!

Taraftar desen zaten cebini düşünüyor. Asla yanaşmaz! Demem o ki; bu iş için tek bir yol kalıyor. O da siyaset!
                                Realist olmak lazım. Bugün siyasetçilerden icazet almadan hiç bir iş adamı Trabzonspor için beş kuruş harcamaz.
                                Birileri ''Hadi Koçum'' demedikçe kimse Trabzonspor için kılını oynatmaz! (İş Adamlarını kast ediyorum)
                                Siyasetçiler ya Akyazı'yı Trabzonspor'a verecek ya da farklı bir nakit girişi sağlayacaklar. Ya da birileri cebinden verecek!
                                Başka seçenek yok. Maalesef durum budur. Gelin işin içinden siz çıkın...

oy' un kralını veren bu şehir..
                                kefen giyen yine bu şehirden..

kaymağı istanbullular yesin..
                                iki bakan onlarca etkin siyasetçiye sahip şehir akyazıyı komple almalı..

...................
                                birde soru avniakere karşılık akyazının bir kısmı verildi..
                                yavuz selim duruyor mu orası kimin orada verilsin akyazının tamamı alınsın..
                                samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X