Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul | Yeni Başkanımız Ahmet Ağaoğlu

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Şunu da söyliyeyim, başka aday çıkmazsa ki inşallah çıkar. Ben her zaman denenmemişi denenmiş vasat’a tercih ederim. Ama 2 denenmiş arasında kalırsak, İho mu Usta mı derseniz. Tartışmasız Usta.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      küçülmek, büyümek falan hep dilde. keşke küçülme planı yapılsa da sonuna kadar uygulansa. ortaya karışık işler yapılıyor. bir borç ödeme programı yapmak, ekonomik olarak buna sadık kalmak küçülmek değil olması gerekendir. gelirleri büyüterek iyi takım yapmak yeteneğe kalmış artık. gelir neyse ona göre oyuncu portföyü oluşmak zorunda. tembelliği, menejerlere para kaptırmayı biz küçülmüyoruz diye yutturmak söz konusu burada.
      .
      Bi ödeme planı çıkartılması,buna göre hareket edilmesi tam anlamıyla küçülme değil terminolojik olarak.Küçülmenin,küme korkusunun,ki bize yakışmaz,ne anlama geldiğini yaşı uygun olanlar hatırlar.Hans Peter Briegel dönemi,garibim Aurelio ve bikaç adamın sayesinde orta sıralarda tutunduğumuz zamanlardı,bir deplasman maçıydı sanırım ve tabi yine kötü bir skor sonrası maç sonunda rakip futbolcuyla yapılan röportajda ağzından dökülen cümleler hala hafızamdadır''Trabzonspor'un adı kalmış,yazık''kızarsınız yada katılmazsınız ama bu cümle yıllar geçse de çıkmadı benim aklımdan ki hala buraya yazabiliyorum.

İkinci paragrafı alıntılamadım çünkü yazdığınız diğer konularla alakalı hemen hemen aynı fikirdeyim.
      ''Hırçın,bıçkın,asi ve dimdik duran bu Karadeniz çocukları,sadece sahilde değil,açık denizde de boğuştular.''

Yorum

• İlk olarak Sefa Murat Dokuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        1. Banka kredilerinin faizi yani finansman gideri sabit zaten, kredi çekildiği andaki faiz oranı neyse o. Devraldığında diyelim 450 milyon TL idi kredi. Faizi de %10 olsun 45 milyon TL (rakamlar farazi, Trabzonspor gibi ticari kuruluşlar felan çok daha uygun faizlerden kredi kullanıyordur) 3 senede banka kredilerini öderken aynı miktarda kredi çeksen bile gelecek faiz yükü aynı olacak. Nerde burdaki faiz yükü artışı? Eskinin faiz yükü nasıl artacak ki kendi kendine?
        Bu nasıl mümkün olur? 2 yıl, 5 yıl geri ödemesiz. Ödemeleri ileri tarihli kredi kullanılmış olur. Senin başkanlığında bu ödemeler başlar. Dersin ki, ben devraldığımda geçmişte çekilmiş ama ödemesi başlamamış şu krediyi de ödüyoruz. Yani uzun vadeli kredi, kısa vadeliye döner. Yada ödemeleri aylık eşit taksitli gibi değil, artarak olan kredi olur. İlk ay 1 milyon 24.ay 10 milyon gibi. Ana parası tersine artan kredi. Böyle bir durum mu var? Bildiğiniz bir durum varsa paylaşın.

2. 100 gelirin varken ki ödeme gücün ile, 200 gelirin varken ki ödeme gücün bir mi? 100 gelirin varken 45 ödemekle, 200 gelirin varken 45 ödemek aynı mı. Bana göre asıl bu borç devrini Usta yapacak, bu yaşlı oyuncuların bu şişkin Euro kontratları gelece bi 100-150 milyon yükümlülük getiriyor.
        borçlar gerçek gelirlerle kapansa ekstra yük gelmez ama öyle noktaya gelmiş her sene 100 milyon tl'ye yakın para borç olarak ana paraya ekleniyor. çünkü gelecek senelerin parası harcanmış. yeni kredi alınıyor. bir kısmı ile en sıcak borç kapatılıyor, diğeri transfere harcanıyor. direk borç iki katına çıkıyor zaten.. iho ayrı bir yerde borçların vadesini ödemiyor ki.

Yorum

• Ya iki güzel söze hemen tav olmaya gerek yok. Herkes yaptığı borcu ödesin demek kolay. Madem öyle İho yönetimini niye ibra ettiler.
          Çıkıp deseydi o zaman ödeyin kardeşim yaptığınız borcu diye.
          Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.

Yorum

• İlk olarak Thedoors tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bi ödeme planı çıkartılması,buna göre hareket edilmesi tam anlamıyla küçülme değil terminolojik olarak.Küçülmenin,küme korkusunun,ki bize yakışmaz,ne anlama geldiğini yaşı uygun olanlar hatırlar.Hans Peter Briegel dönemi,garibim Aurelio ve bikaç adamın sayesinde orta sıralarda tutunduğumuz zamanlardı,bir deplasman maçıydı sanırım ve tabi yine kötü bir skor sonrası maç sonunda rakip futbolcuyla yapılan röportajda ağzından dökülen cümleler hala hafızamdadır''Trabzonspor'un adı kalmış,yazık''kızarsınız yada katılmazsınız ama bu cümle yıllar geçse de çıkmadı benim aklımdan ki hala buraya yazabiliyorum.

İkinci paragrafı alıntılamadım çünkü yazdığınız diğer konularla alakalı hemen hemen aynı fikirdeyim.
            o acıların karşılığını aldık sayılır şampiyonluk gelmedi belki ama sıfır borçlu, şampiyonluğa oynayan, yıldızlar çıkartan bir klüp ortaya çıktı. başka türlü olmaz. her sene sürünüp paranla rezil olacağına bir kere tam sürünürsün ki aynen böyle olmuştu. tam olarak anlattığım şeyin örneğini vermişsin. eğer daha büyük çaplı organize bir plan yapılırsa daha kolay atlatılır. iyi bir stat var, altyapıdan gelebilecek oyuncular var. oyuncu bulmak getirmek işi bilene daha kolay, altyapıya yatırım mümkün, ilgi yüksek.

gerçekten üretmek isteyen, bu işi layıkıyla yapmak isteyen için çok güzel bir klübümüz var. gerçekten boşa zaman harcıyoruz. onlarca çocuk var, onları eğitip geliştirmek, bu şekilde gelişmek varken bankalara faiz ödemekle meşgul oluyoruz. futbol adına bir gelişme yok.

Yorum

• euro üzerinden hesap yapmak kör cahil işidir. Ciddiye alınmaması lazım burada da epey yapan var maalesef

Yorum

borçlar gerçek gelirlerle kapansa ekstra yük gelmez ama öyle noktaya gelmiş her sene 100 milyon tl'ye yakın para borç olarak ana paraya ekleniyor. çünkü gelecek senelerin parası harcanmış. yeni kredi alınıyor. bir kısmı ile en sıcak borç kapatılıyor, diğeri transfere harcanıyor. direk borç iki katına çıkıyor zaten.. iho ayrı bir yerde borçların vadesini ödemiyor ki.
                Dostum. Usta’nın kendi ağzından cümlesi var, Kur artışından gelen ilave borç yükü 60-65 milyon TL diye. Hadi bu 100 milyon TL olsun. Kur 3.2 den 4.7 ye geldi değilmi. Yaklaşık %50 arttı. 100 milyon artış varsa demekki önceden 200 milyonluk bir döviz kredisi olması lazım ki. 100 milyonu böyle artsın. Ya hadi 200 milyonu artsın böyle, o dönemde kendi yaptığı transfer szöleşme felan hani onlarda 100 kurdan artmış olsun, 200 olsun. (Kur bu arada 2016 sonunda gördüğü zirveden bi tık aşağıda en azından aynı seviyede doların 3,90 Euro nun 4,8 olduğu dönem 15 temmuz sonrası, Aralık 2016 felan. Yani yaklaşık 1-1,5 senedir kur artışı kaynaklı bir borç artışı olamaz. Usta’nın Aralık 2016 öncesi kendi döviz borçlanması, yaptığı döviz sözleşmeleri için 100 milyon kur etkisi, kendi beyanı 65 idi ama hadi bide öncesi içinde 100 dedim. 200 milyon kur etkisi var)

180 milyon 3.2 den 580 mio TL diyelim kabaca,
                Bugün 220 milyon olmuş deniyor. 1 milyar yapar kabaca.
                420 milyon fark var, 200’ü kurdan 220’yi sen yaptın.

Şimdi sen bana diyorsun ki yeni alınan borç ile eski borçların vadesi gelenler ödenirken, bi kısmı ile transfer yapıldı. Bende diyorum ki, borcu veresiyeci bakkal hamdiden almadık 93 milyon ile o eski borçlar kısmen ödenip, yeni borçlanma ile gidiyordu ya İho yönetimi. O zaman sendede değişen birşey yok. Sen 200 milyon gelirle İho 93 gelirle ne yaptıysa aynısını yaptın.
                Eski borcun artan bi ödemesi, yada yeni başlayan taksitleri varsa. Derim ki Usta haklı. Ama sanki kendi yaptığı transferlerin ödeme takvimi yok mu? Yani Sosa’nın bonservisi tek partide mi ödendi? Yada Kucka’nın? Bero’nun taksidi hala bitmemiş ki ceza aldık. Oda geleceğe dönük ödeme vadeli işler yapıyor. Burası şirket.

Ben kendi bütçemle bile. ödeme takvimi, projeksiyon, gelir gider hepsini yapan birisiyim. Ben bu klübünün şuanki geliri ile borcunun artmasını sadece iş bilmezliğe ve kötü yönetime bağlıyorum. Bu devasa kontratlar ve izlenen yöntem, Hacı’nın yaptığının aynısı.

Şunu da söyliyeyim, önüme bu klübün YMm onaylı detay mizanı koyulsun. Ak mı kara mı en objektif yorumu da yaparım. Ama elimdeki bilgiler kısıtlı, bu bilgilere göre Usta ekonomik yönetimde 5 üzerinden 1, İho 5 üzerinden 0 alır.
                En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 13.03.2018, 02:45.
                Ey Türk Gençliği!
                Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

o acıların karşılığını aldık sayılır şampiyonluk gelmedi belki ama sıfır borçlu, şampiyonluğa oynayan, yıldızlar çıkartan bir klüp ortaya çıktı. başka türlü olmaz. her sene sürünüp paranla rezil olacağına bir kere tam sürünürsün ki aynen böyle olmuştu. tam olarak anlattığım şeyin örneğini vermişsin. eğer daha büyük çaplı organize bir plan yapılırsa daha kolay atlatılır. iyi bir stat var, altyapıdan gelebilecek oyuncular var. oyuncu bulmak getirmek işi bilene daha kolay, altyapıya yatırım mümkün, ilgi yüksek.

gerçekten üretmek isteyen, bu işi layıkıyla yapmak isteyen için çok güzel bir klübümüz var. gerçekten boşa zaman harcıyoruz. onlarca çocuk var, onları eğitip geliştirmek, bu şekilde gelişmek varken bankalara faiz ödemekle meşgul oluyoruz. futbol adına bir gelişme yok.
                  Maalesef alamadık,kursağımızda kaldı,daha doğrusu bıraktılar,bu işin duygusal boyutu.Ben şunu savunuyorum,tekrar o kadar acı çekmeye gerek yok,kimsenin,en azından büyük bir çoğunluğun,peşinen bu sürünme meselesini kabul edeceğini hiç zannetmiyorum,edilmez.İyi bir teknik idari kadro seçilecek ve yüksel bedel alıp sözleşmesi biten oyuncularla devam edilmeyecek bu ve muadili müdahalelerle devam edilebilir.
                  Mayıs ayında parlamentoda kulüplerin borçlarıyla ilgili alınacak olan bi karardan bahsetmişti bi arkadaşımız,o da önemli bi etken bu arada,çok önemli.

İkinci paragraftaki yazınıza istinaden fikrim bi önceki mesajımdaki fikrimle sabittir .
                  ''Hırçın,bıçkın,asi ve dimdik duran bu Karadeniz çocukları,sadece sahilde değil,açık denizde de boğuştular.''

Yorum

• Futbolcular Baskana saygi duyuyor, yok paralari ödenmiyor falan bugün gördük iste gol sevincleri olsun azimleri, hirslari herseyiyle sahada özlenen Trabzonspordan bir parca izledik takimin kalitesi zaten ortada bu takimi binbir fedakarlikla kuran Ustaya ikinci bir sansi vermeliyiz keske daha iyisi ciksada onu secsek ama iho falan gelecekse Usta dönemi 1000 yil daha sürsün.
                    No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• Bir başkan futbolcusuyla sohbet ederken içinde bulunduğu durum ve yaşadıklarından ötürü gözleri doluyorsa söylenecek fazla söz kalmamıştır bence. Bu kulübün kapısından içeri futbolcu, teknik direktör yada Başkan olarak kim girdiyse hepsini hayattan soğuttuk, takıma ve camiaya küstürdük. Yazık bize, Abdülkadir’i izlerken her seferinde “Bu çocuğun da formsuz olduğu günler olacak ve bu taraftar onu ıslıklayacak” diye düşünüyorsam bu camia normal bir camia değildir ve bu camia bu kafayla başarıyı kesinlikle haketmiyor.

Yorum

• Anketlere bakiyorum

Iho vs Usta
                        70% ----30%

Bukadarmi kotuydu bu adam

HEP
                        DESTEK TAM DESTEK

Yorum

• Yalan makinasına hala inananan saf arkadaşları görmek üzdü beni
                          # Fırtınam bu yolda hep seninle !

Yorum

• İlk olarak Ibrahim Gaygusuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Anketlere bakiyorum

Iho vs Usta
                            70% ----30%

Bukadarmi kotuydu bu adam
                            Nasilsaniz öyle yonetilirsiniz demiş ya Peygamber

Bu camia sonuna kadar iho ya layık, nokta...
                            NEDEN ŞENOL GÜNEŞ OLMAZ?
                            https://forum.bordomavi.net/showthre...post1921874035
                            Olursa yardımcısı eskiden olduğu gibi Emre Belözoğlu olmalıdır.

Yorum

• -Trabzonspor'un borçlarını ısrarla euro kuruna bağlamak en basitiyle gerçekleri gizlemektir..... Trabzonspor Sayın Usta göreve geldiğinde ziraat bankasından yanlış hatırlamıyorsam 350 milyon tl kredi aldı... bu para neredeyse o günkü bütün borçların tamamına karşılık geliyordu.... Üstelik bu borç uzun vadeli 5 yıl diye hatırlıyorum....

ondan sonrada borçlar alındı...... Çoğunluğu tl üzerinden.... Borcumuzun yarıdan fazlası tl üzerinden.. Yani euro kurundaki artış durduk yere borçlarımızı artırmıyor.....

Ha Bero gibi adamlara 2,5 milyon euro , Kuçkaya 5-6 milyon euro harcar isen euro borcunda artar ama bunda euro kurunun fazla suçu yok.... Euro kuru demiyor sanan Kuçka'ya 50-60 milyon tl harca.....

-İkinci bir husus başkan sadece döviz giderlerinden bahsediyor. Oysa başkanlığı döneminde enaz 13 milyon euro sadece oyuncu satılarak kazanıldı.... Forma reklamı, stadyum reklamı gibi gelirlerden milyonlarca dolar aktı akıyor..... ( stadyum 5 milyon dolar , göğüs 2,5 milyon dolar) Peki borç artarken artan euro kuru alacaklı olduğumuz yabancı paralarda artmıyormu ?

yani artan döviz kuru sadece borçları mı artıroyor alacaklarımız neden artmıyor..... Bu konu hakkında başkanın gıkı çıkmıyor nedense....

Yani giderlerimiz kadar olmasada döviz üzerinden gelirimizde var. Kaldıki giderlerimizin bu kadar artmasıda Başkan Muharrem Usta'nın saçma transfer politikası ile oldu.....

Volkan Şen , Bongonda, Kuçka, Bero gibi bir sürü adama bir sürü gereksiz para verildi......

-Üçüncü bir husu. Trabzonspor'un başka geirleride var. Naklen yayın geliri alıyoruz her yıl küme düşmeye bile oynasak 60-70 milyon tl , stadyum gelirleri var, ts clup gelirleri var..... diğer sponsorluk , turkcell gibi gelirlerimizde var..buralardanda azımsanmayacak paralar geliyor..... Bu kadar para ne oldu , ne oluyor... borcumuz neden sürekli artıyor ?

Kendi şirketlerinize gösterdiğinz özenin ondan birini neden Trabzonspor'a göstermediniz Sayın Usta?

Borcu ısrarla euro çevirmeye çalışmayın.. Ben böyle kuru sözlere kanmam.....

Birde dalga geçer gibi kıytırık bir galibiyettten sonra ortaya çıkması yokmu daha fazla sinir ediyor insanı.....

Bir adam kendi şirketrini mükemmel yönetirken Trabaonspor'u rezil ediyorsa burada ya art niyet vardır yada özensizlik vardır.....
                              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Usta>İho
                                Trabzonsporluluk onuru bu işkenceyi yenecek !

Ne mutlu Türküm diyene !

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X