İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
E-Bilet (Passolig)
Daraltma
X
-
Seçim sonuçlarının yansıması: Passolig kalkabilir
7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının ardından toplum tarafından tartışılan Passolig uygulaması kalkabilir.
7 Haziran seçimleri sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aritmetiği değişti. 13 yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ilk kez mecliste çoğunluğu elde edemedi. Siyaseti siyasetçilere bırakıp oluşan tabloyu spor çatısı altında inceleyelim.
Partilerin spor –daha doğrusu futbol- için söylediği en ilgi çeken söylemi Passolig uygulamasının kaldırılmasıydı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), iktidara geldikleri koşulda Passolig’in kaldıralacağını taahhüt etmişti.
CHP’nin seçim bildirgesinden: “Futbol seyircisini rant kapısı olarak gören, potansiyel suçlu olarak damgalayan e-bilet’i ve Passolig’i kaldıracağız.”
HDP’nin seçim bildirgesinden: “Passolig uygulamasına son verilecek.”
MHP’nin seçim beyannamesinde Passolig ile bir şey söylenmemiş. Ancak 2 Ekim 2014’te Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın verdiği Passolig uygulamasını Meclis’e taşıyıp şu soruları sormuştu:
“Passolig kartını almak isteyenlerden neden fotoğrafları ile birlikte kimlik bilgileri istenmektedir, bu uygulama maç izlemeye gidenlerin fişlenmesi anlamına gelmez mi? Passolig uygulamasının ya da benzeri bir uygulamanın gerçekleştirildiği başka ülkeler de var mıdır, bu uygulama hangi ülke ya da ülkeler örnek alınarak hizmete sokulmuştur? Bu uygulama ile taraftar gruplarının kontrol altına alınması mı hedeflenmiştir?” Meclis gündemine gelirse ne olur?
Bir teklifin yasalaşması için Meclis’teki salt çoğunluğun yarısından bir fazlasının onayı yetiyor. 18 Nisan 2014’te başlayan Passolig uygulamasının kaldırılması için bir partinin teklif verip Meclis çoğunluğunun evet oyu vermesi yeterli.
Daha açık bir şekilde konuşalım: Seçim beyannamelerinde açıkça Passolig’in kaldırılacağını vaadeden CHP ve -ya da- HDP’den biri bu yasanın kaldırılması için teklif verip MHP’den de destek alırsa, Passolig uygulaması tarihe karışabilir.
Yorum
-
Tarihin tozlu sayfalarında yerini alması dileğiyle.Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!
(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Umut ederim ki; inşallah böyle saçma sapan bir sistem tarihimizden de silinir gider. Dünyanın en kötü liglerinde bile böyle saçma sapan bir düzen yok iken Türkiye liginde ( En ateşli taraftar kitlesi olarak bilinir ) bu sistemin olması futbol seyir zevkini diblerde yaşamasına vesile olmuştur, şimdiden üyelere üyelik uzatma ücreti adı altından 25 liralık haraç talep ediyorlar,kart değişmiyor, sistem aynı, sadece hava parası anlayacağınız, umut ederim ki en yakın sürede bu uygulama rafa kaldırılır.
Yorum
-
Passolig 15 TL'lik ücreti yeni sezon için yenileme bedeli olarak istiyor.
Kayıtlı kart sayısı: 1.181.120
Alınırsa toplam kazanç: 17.7 M TL
Minicik maliyetle bu kadar para nasıl kazanıyorlar arkadaş.. Bu kadar mı keriz yerine koyulur bir millet.En son erolizmts tarafından düzenlendi; 10.06.2015, 17:34.
Yorum
-
Trabzonspor, gs ve bjk 25 tl... fb ve diğerleri 15 tl... Hayatımda böyle saçmalık görmedim ki alrken bunu belirtmemişlerdi... Lan niye kartım yenileniyo? Şahsen benimkinde son kullanma tarihi 07/19 yazıyor... O tarih gelsin belki ufacık bir nebze düşük bir maliyeti anlarım... Bunun adı çok net yolsuzluktur!!! Benim verdiğim paranın 17 küsur TL'si Trabzonuma kalıyor hadi bu ok diyelim (ki bence bu da ok değil ben zaten her sene iyi kötü elimden geldiğince sayısız formalar atkılar alıyorum ts clubtan neden bedelsiz para vereyim ki? Kim kime veriyor bu devirde?) Hele hele kalan 7 küsur TL aktifbanka kalıyo!!! Niye abi? Kim onlar? Neden benim sayemde para kazanıyorlar? Herkes karşı çıktığında çok umursamamıştım ama bu passoligi mevcut yenilemeyi öğrenince kafayı yememek içten değil... 25 TL yaa... Belki bazı insanlar için gereksiz bir paradan ibaret ama yazık günah her takımda olduğu gibi hele hele anadolu kulüplerinde adam yemeden içmeden kesip 100-200 tl aralığında kale arkalarından kombineler alıyor takımının sevdası için.. Sen neden bida adamdan para alıyorsun her sene? Bu nasıl bir saçmalıktır kime hizmettir?İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülePassolig 15 TL'lik ücreti yeni sezon için yenileme bedeli olarak istiyor.
Kayıtlı kart sayısı: 1.181.120
Alınırsa toplam kazanç: 17.7 M TL
Minicik maliyetle bu kadar para nasıl kazanıyorlar arkadaş.. Bu kadar mı keriz yerine koyulur bir millet.
Yenilemiyorum arkadaş.... Mutlu olun.... Zaten İstanbul'da Trabzonspor'luyum senede 2 maça gelip gidebiliyorum anca ona rağmen kombine alıyorum... Bu salak parayı ödemiyorum... Bugüne kadar protesto edenlere katılmadığım için de hepsinden özür diliyorum... Bu tüpçü kafasını da parmağı muhtemelen olan hükümetin de allah belasını versin!!Her gün yüzlerce hayal kurarsın ve hiçbiri gerçek olmaz; ama bir gün bir gerçek yaşarsın, hiçbir hayale sığmaz. İşte hayatın adaleti.
Yorum
-
Yenileme ücreti olması aslında iyi bir şey.
Ben mesela geçen yıl dayanamadım aldım, bir yandan da kendime kızıyordum bu adamlara havadan para kazandırdığım için. Bir de bu yenileme ücreti adı altındaki haraç ortaya çıkınca kesin karar verdim mümkün değil yenilemem. Pek çok insan da böyle düşüneceğinden statlar boş kalır, bu olayı iptal etmek zorunda kalırlar.
Gerçi fb vs. transferle stadı doldurur, bu da tff'ye yeter, adamların canına minnet.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
halen passolig uygulamasına saçma diyen karşı çıkan taraftarlarımız var ben hayret ediyorum, uygulamanın iyi yönlerini gören yok veya passolig alıp test etmeyi düşünen yok,07.07.2015 tarihi itibarı ile Gs : 255219 Fb : 207991 Bjk : 174308 Konyaspor: 72938 Trabzonspor: 60296 Bursaspor : 41590 passolig sayımız çok yetersiz,şampiyonluk mücadelemizin başarıya ulaşma şansı bu sayı ile orantılı.
Yorum
-
11.07.2011 itibarı ile passolig kart sayıları Gs : 256490 Fb : 211674 Bjk : 174474 Konya : 73240 Trabzonspor : 60332 Bursaspor : 41962 Seyirci desteği böyle olmamalı, 4 günde kart sayısında 36 kişi artış.Ayrıca pahalı olduğunu söyleyen arkadaşlara önerim o zaman 1461 Trabzonspor kartı alın 15 Tl ödeyin.
Yorum
-
doğru bir yorum pssolig uygulamasının en büyük eksikliği zaman içerisinde giderilecektir.İlk olarak Gökhan Topsakal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMaça gitmek isteyen birisinr bilgisayar kullanmak zorundasın demek i.neliktir..
Tıpkı otobüs kartı almak için internetten başvuru yapmak kadar saçma...
Bunu opsiyon olarak sunabilirsin ama tek yol olmamalı
Yorum
-
Geçen sezonun neredeyse tamamı stadyumların çoğu bomboştu, geri adım atılmadı.İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepassolig sacmaliktir. kimse almayip 5 hafta boyunca tüm stadlar bos kalsin bakin nasil vazgeciliyor bu sacmaliktan
Çok değer verilmiyor tribünlere, o yüzden ben kolay kolay vazgeçileceğini sanmıyorum tribünlerin boşluğuna bakıp.BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum