Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TRABZONSPOR - Konyaspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Böyle maçlardan sonra bir şeyler yazmak gerçekten zor. O yüzden sıcağı sıcağına bir şeyler karalamaktansa biraz sakinleşmeyi beklemek daha iyi galiba. Zira duygunun ağır bastığı bir ortamda insan kendisine hiç de yakışmayacak ifadeler sarf edebiliyor. Tıpkı benim Osasuna maçını değerlendirirken yaptığım gibi.

Teknik direktör değişikliklerinin dünyanın neredeyse her yerinde takımlar için müspet motivasyon sağladığını, Beşiktaş galibiyetinin de böyle bir motivasyonun eseri olduğunu yazmıştım. Hala aynı fikirdeyim. Yeni bir teknik direktörün bu kadar kısa süre içinde takımda köklü bir zihniyet, taktik ve sistem değişikliği yapması mümkün değil. Zaten Ziya Doğan'ın taktik anlayışı ile Lazaroni'ninki arasında pek fark yok. Trabzon için adının sıkça anıldığı günlerde de belirttiğim gibi Ziya Doğan iyi bir antrenördür ama teknik direktör değildir, taktisyen hiç değildir. Taktisyenlik iki aşamada kendini belli eder:

1. Rakibi ya da rakipleri takip ederek genel oyun karakteristiklerini çözmek. Böylece rakibinizin karşısına doğru oyuncu ve oyun kurgularıyla çıkma imkânınız olur.

2. Maç esnasında rakipte ve kendinizde gördüğünüz aksaklıkları tespit edip doğru hamlelerle oyunu ve skoru lehinize çevirmek.

Bu iki özelliğe sahip yerli teknik direktör yok. Türk teknik adamların tamamı, yabancılarınsa büyük bir kısmı neredeyse hiç değiştirmeden her takıma uyguladıkları şabloncu bir anlayışa sahip. Ziya Doğan'ı az çok tanıyanlar Konyaspor maçında sahaya sürülen kadroya pek de şaşmamalılar. Deforme edilmiş bir 4–5–1 dizilişinin şüphesiz işe yaradığı durumlar da vardır. Ancak bu sistemde seçilip sahaya sürülen oyuncuların oyun zekâsı, çok yönlülüğü hatta top kontrolünden aciz olduğu bilindiğinden, daha maç başlarken herkes soğuk duşa girmiş gibiydi. Bir tek futbolcuların göğsünde “Görmüş olduğunuz takım, 90 dakika içinde kendini imha edecektir! ” yazısı eksikti. Kaleci için bir şeyler yazmaktan bıktım ama o takımın da maçların da canına okumaktan bıkmadı. Beşiktaş maçından sonra kendisini göklere çıkaran Lemi Çelik acaba son iki maç için iki satır yazacak kadar, irfan, izan, haysiyet, onur ve kalem namusuna sahip midir? Bir yolunu bulunup kendisini tekrar Brezilya’ya gönderelim. Diskolarda o meşhur Ernesto Che Guevera desenli tişörtünü beline sarmış vaziyette döktürürken belki bir kaleci daha bulup getirir de maçlara kalede iki kişiyle başlarız. Ya da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da kimsenin talip olmayacağı yedek kaleci yok mu? Başkanımız bu konuyla ilgilensin biraz! Neyse, burayı geçelim!.. Bütün hücum organizasyonları son haftalarda hakikaten çok formda olan Gökdeniz’in bir şekilde getirip atacağı ya da Ersen Martin’e attıracağı gollere endekslenmiş bir takımın şampiyonluktan söz etmesi size de komik gelmiyor mu? Ama buna da şaşmamak gerek. Bir önceki Ziya doğan döneminde de bütün hücum organizasyonlarımız fatih ve Gökdeniz üzerine kurulu değil miydi? Gökdeniz formda olabilir ama Ersen fatih değil maalesef. Ersen Martin “pivot santrafor” olarak kaliteli bir isim. Ancak vücut yapısı, fizikî ve teknik potansiyeli dikkate alındığında tek forvet oynayabilecek bir oyuncu değil. Tek vuruşları fena değil. İyi de mücadele ediyor ancak sağından soluna dönmesi hicri takvimle bir güneş yılı alacak kadar ağır. Ersen Martin’i tek forvet oynatarak sonuca gitmek isteyen bir takımın orta sahasının çok iyi olması, kanatlarının çok iyi çalışması, oyunun rakip yarı sahada oynanması gerekir. Trabzonspor sizce bu özelliklerden hangisine sahip? Trabzonspor iki oyuncu formu, gayreti ve öz verisiyle ayakta kalmaya çalışan bir takım: Savunmadan orta sahaya kadar olan kısım Milan Stephanov’un, orta saha ve hücumu kapsayan bölge Gökdeniz’in performansına endeksli. Bu iki futbolcu için yeni bir terimi futbol literatürüne ithal edip “bölge sorumlusu” demek yerinde olacaktır. Kurgu böyle ve kapasite bundan ibaret olunca sahaya beraberliğe razı olarak çıkan rakip takımlar cesaretlenip galibiyet de istemeye kalkıyorlar. Oyunun lehimize dönme imkân ve ihtimalinin olduğu nadir anlarda da gizli öznelerden biri devreye giriyor. Ya Hasan Pele gibi hareketler yapmaya kalkışıp beceremeyince rakibini paralıyor, ya Kaptan Hüseyin kırmızı kart görüyor ya da Ömer Rıza tarihte eşine rastlanmamış ve rastlanmayacak gol kaçırma resitallerinden birini yapıyor.

Ya yedekler! Kimilerine göre Marcelinho, Szymkowiak ve Musampa kulübede otururken Hasan ve Hüseyin’in sahada olması büyük gaflet, dalalet ve hatta hıyanet! Haksız da sayılmazlar. Musampa’nın oynatılmaması konusunda hocanın tercihine saygı duymak gerektiği kanaatindeyim. Ama Szymkowiak ve Marcelinho’nun niye yedek kaldığını bu iki futbolcu da dâhil herkes kendine sormalı. Her şeye rağmen Hasan, Hüseyin, Ferhat ve Ömer Rıza’dan biri ya da ikisinin yerine bu futbolcularla maça başlamak daha doğru olmaz mıydı? kapasitesiz sıradan oyuncuların yerine formsuz yıldızları sahaya sürmek daha doğru değil midir? Ziya Doğan’ı tanıyanlar böyle bir ihtimalin zayıf olduğunu bilmeliler. Hep birilerinin geçmişteki performansı referans alınarak geleceğe dair beklenti içerisine girmek ne kadar doğru?

Marcelinho Herta Berlin’de oynadığının yarısını oynarsa, Szymkowiak ayağı kırılmadan önceki performansının 1/3’ünü gösterse, Hüseyin kestiği topların ¼’ünü doğru kullanabilse, Hasan topu gördüğünde bomba zannetmese Ali’nin kaç lirası kalır? Konudan saptık galiba!

Hasılı: “Kapıldım gidiyorum bahtımın yellerine!
    En son poetricus tarafından düzenlendi; 18.09.2006, 17:55.

Yorum

• Alıntı:
      hami_41 tarafından yazılan
      (konuyla alakası yok ama)arkadaşlar ben bi anket hazırladım.40lareli sitesindeki en geniş taraftar kitlesine sahip takım diye.Sitenin trabzonspor kısmında açtım bu anketi ama sadece kendi oyum var şu anda fenerliler dalga geçiyor benimle gurbette ki trabzon sevdalılarına destek bekliyorum.Üyelik serbest hadş şu febelileri şaşırtalım destek bekliyorum hepinizden.Site küçük bi site hepimiz oy versek fark atarız herfilere kesin en çok tarfatara sahip takım febe bu sitede o yüzden çok rahatlar ben doğma büyüme izmitliyim ama en az trabzonlular kadar trabzonspor sevdalısıyım lütfen yardımcı olun siteye üyelik serbest hadi arkadaşlar

arkadaşlar 7 oyumuz oldu oyverenlere teşekkürler ama fener önde lütfennn takımını seven üşenmesin oy versin yardımcı olun gurbetteki tsli kardeşlerimizee hadiii bekliyorum üşenmeyin arkdaşlar ya uyumam bir hafta geçelim şu febeyi
      HAMİ_41

Yorum

• tekke yıldızdı...onun herzaman bi artısı var zaten..hakemle konuşmak ve hakeme itraz etmek ayrı şeyler...çok maçta dikkat ettim hüseyinde bu huy var..hiç görmediği pozisyonda bile itiraz ediyo...başka pozisyonda sen ne girersin devreye..hakemin üstünde negatif etkimi yaratıyo nedir yiyosun sarıyı..sonra kırmızı..bana bu akşamki kartların kimse mazeretini aramasın..akşamki febe maçındada lugano gördü kart..direk kırmızı..ama golü önledi bi yerde..hüseyin naaptı?..allahını sevresn bu ne kartı ya...hiçmi düzşünce yok sende...
        baskı yok, pozisyon yok, ani refleks yok..geliyo arkadan hareket yapıyo..bu düpedüz amatörlüktür...aksi takdirde sabote demem lazım...bunun yanlışı ah pardon u yok arkadaşlar...bi maçlık değilki devamlı aynı hareket.

İlk olarak bordox tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Benim bildiğim kaptan hakemle konuşur derdini anlatır yapabiliyorsa baskı kurar o da avantajdır.Fatih Tekke hakemle hiç mi tartışmıyordu?Ben çok hatırlıyorum şahsen çok maçta o şekilde oldu.

Sarı yediği pozisyonda hakemin kararı doğrudur,Hüseyin yok yere atılmıştır ama sen kendi sahanda Marce,Simek gibi daha oyuna yeni girmiş adamların varken 10 kişi kalmayı dert etmiyeceksin.

Hüseyin'in pozisyonun aynısı dün bjk'ye yapıldı Song sarısı varken 2.sarıyı yemedi.Birazda çifte standart var kararlarda bence.
        .... yok, sadece takım değil; bir yaşam biçimidir Trabzonspor!

Yorum

• İlk olarak hami_41 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Alıntı:
          hami_41 tarafından yazılan
          (konuyla alakası yok ama)arkadaşlar ben bi anket hazırladım.40lareli sitesindeki en geniş taraftar kitlesine sahip takım diye.Sitenin trabzonspor kısmında açtım bu anketi ama sadece kendi oyum var şu anda fenerliler dalga geçiyor benimle gurbette ki trabzon sevdalılarına destek bekliyorum.Üyelik serbest hadş şu febelileri şaşırtalım destek bekliyorum hepinizden.Site küçük bi site hepimiz oy versek fark atarız herfilere kesin en çok tarfatara sahip takım febe bu sitede o yüzden çok rahatlar ben doğma büyüme izmitliyim ama en az trabzonlular kadar trabzonspor sevdalısıyım lütfen yardımcı olun siteye üyelik serbest hadi arkadaşlar

arkadaşlar 7 oyumuz oldu oyverenlere teşekkürler ama fener önde lütfennn takımını seven üşenmesin oy versin yardımcı olun gurbetteki tsli kardeşlerimizee hadiii bekliyorum üşenmeyin arkdaşlar ya uyumam bir hafta geçelim şu febeyi

Ben de attım 8 oldu hadi bi gayret

Yorum

• Poetricus

Ersen Martin’i tek forvet oynatarak sonuca gitmek isteyen bir takımın orta sahasının çok iyi olması, kanatlarının çok iyi çalışması, oyunun rakip yarı sahada oynanması gerekir. Trabzonspor sizce bu özelliklerden hangisine sahip?

burası çok önemli işte böyle bi ortasahayla ilerde tek forvet bu sistemin şuan da işlemesi çok zor çünkü herşey ortasada bitiyo burdaki oyuncuların hepsinin formda ve uyumlu bi şekilde oynamaları gerekiyo ama hiçbiri yok ortada ne szymek nede marcelinho musampada yedek zaten sadece gökdenizle bu kadar olur ancak bide defansif sıkıntı var onunda en büyük nedeni sözde önlibero oynayan futbolcular ortadaki bu ikili rakibi karşılamak için gerekli müdahaleyi gerekli yerde yapamıyolar (rakibin ceza sahası içine girmesini bekliyolar genellikle)bu müdahaleyi doğru şekildede yapamıyolar genellikle faulle sonuçlanıyo bu girişimler bazen uçan tekmelerde oluyo bütün bunları geçtik diyelimki top kaptılar bu topu ancak bu kadar olumsuz kullanabilirler top kapılmış bir an önce hücuma çıkılacak ama önce bu arkadaşların düşünmesi lazım topu sağamı solamı yoksa geriyemi vereceklerini bu süre içinde zaten işi işten geçmiş rakip çoktan savunmaya geçmiş bizim atak başlamadan bitmiş

Yorum

• Allah aşkına şu Jefferson'u bir daha kaleye koyma be Ziya Hoca. Adamın oynadığı her maça yarım-sıfır geride başlıyoruz. Yeter artık bıktım şu Jefferson'dan. Trabzonspor kulübü kaleci yetiştirme yurdu değildir.

Osasuna maçından sonra Konya'yı farklı yeneceğimizi düşünüyordum. Sahaya da hucüm ağırlıklı bir 11'le çıkacağımızı düşünmüştüm. Ziya Doğan'ın dünkü maçta yaptığı en bariz hata Ömer Rıza gibi kapanan/kapaması muhtemel bir takıma karşı O'nu ilk 11'de başlatmasıdır. Adam da sadece hız var onun dışında futbolculukla uzaktan yakından alakası yok. Hız istiyorsak gidelim olimpiyalra oradan adam getirelim. Ömer Rıza gibi bir adamın bu takımda asla ve asla yeri olmamalı.

Dünkü maçta bir şeyler yapmaya çalışan tek kişi Gökdeniz'di yine. Onun dışında top oynayan kimse yok. Herkes karşı tarafı izliyor. Umut gibi yetenekli bir forvetimiz olmasına rağmen adam hep yedek bekliyor Ziya hoca geldi geleli. Yazık oluyor adama.

Trabzonspor gibi bir takıma Hüseyin, Hasan, Ömer Rıza gibi adamlar yakışmıyor. Ee tabi haketti bazıları bu Ömer rıza gibi adamları izlemeleri. Tekke'ye 'koşmuyor, koşmuyor' demekten bıkmayanlar şimdi Ömer Rıza'nın 'koşularını' izlesinler. Yapacak bir şey yok. Forvetim olsun gol atsın varsın koşmasın. Bu Kadar Basit !!!
              - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Söylemiştik zor maç olacağını.

Özellikle rakip Konya ise.

Geçen 2 -3 sezona bakın bu takıma hep puan kaybettik.

Geçen senede 5 puan kaybetmiştik doğru hatırlıyorsam.

Normal sonuç bence. Alsaydık GS maçı öncesi mükemmel olurdu.

Ayrıca ben Avni Aker de ki maçları izlemekten hiç zevk almıyorum artık.

Deplasman maçları daha fazla zevk veriyor.

Keşke bu hafta GS ile deplasmanda oynasaydık.

Deplasmanda daha iyi oynadığımızdan mıdır bilmem ama Avni Aker bana hiç zevk vermiyor.

3 İstanbul takımının kötü olduğu şu yılda çok iyi şeyler yapabilirdik.

Ama yine birçok şey için geç kaldık.

Düzelmesini beklemekten başka çare yok.
                Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli...

Yorum

• dün aksamki macta bir parantez acmak gerekirse omer riza neden cikdi gol kacırabılır bir futbolcu ama pozizyona giriyordu.. marcelinho ayni dedekalar gibi kosuyor pas vermekden aciz. ömer oyunda kalsaydi daha farkli olurdu.. ben oyle dusunuyorum. hüseyin yine yapti amatörlügünü ona girmeye hic gerek yok haftaya olmadigindanhic üzüntü duymuyorum...
                  Trabzonspor, çiçegin kokusunun yaziya dökülememe halidir benim icin.. twitter @hakankont

Yorum

• dün maçta gördüğüm sadece iki kişi vardı . Gökdeniz ve Stapanov
                    Dün geçti , yarın var mı ? Gençliğine güvenme ölen hep ihtiyar mı ?
                    BMN Tsira TRABZON

Yorum

• Haftaya Hüseyin yok. GS karşısında kaptanımız Hasan mı olacak yoksa?

Yorum

• İlk olarak Poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Haftaya Hüseyin yok. GS karşısında kaptanımız Hasan mı olacak yoksa?
                        Fatih oldu dün akşam.Yanlış görmediysem.2.kaptan Fatih Akyel.
                        Amatör ruh,profosyonel düşünce
                        İnsanların yaşaması için gerekli olan üç şey;Hava,su,DEMOKRASİ

Yorum

• İlk olarak thepatfhinder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Trabzonspor gibi bir takıma Hüseyin, Hasan, Ömer Rıza gibi adamlar yakışmıyor. Ee tabi haketti bazıları bu Ömer rıza gibi adamları izlemeleri. Tekke'ye 'koşmuyor, koşmuyor' demekten bıkmayanlar şimdi Ömer Rıza'nın 'koşularını' izlesinler. Yapacak bir şey yok. Forvetim olsun gol atsın varsın koşmasın. Bu Kadar Basit !!!
                          Tekke Hüseyin hakkındaki görüşlerini okusa çok üzülür. Malum, kendisi Trabzonspor'daki en iyi topçu sorulduğunda sürekli onun ismini veriyor...
                          _____

Maçtan önce Jeff ve Hüseyin'in yerine maratondan iki adam çağırılsın demiştim. Ben bile espri yaptığımı sanmıştım ama gayet üzerinde düşünülmesi gereken bir şeymiş. "Taş" gibi kadromuz var. Ama sıkıntı yaşadığımız iki mevki en can alıcı mevkiler. Basketbolda "guard'ın kadar konuşursun" diye bir tabir var ya, biz de ne kadar iyi olursak olalım kaleci ve ön liberomuz kadar konuşabiliyoruz işte.

Yorum

• İlk olarak perhaps tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Tekke Hüseyin hakkındaki görüşlerini okusa çok üzülür. Malum, kendisi Trabzonspor'daki en iyi topçu sorulduğunda sürekli onun ismini veriyor...
                            _____

Maçtan önce Jeff ve Hüseyin'in yerine maratondan iki adam çağırılsın demiştim. Ben bile espri yaptığımı sanmıştım ama gayet üzerinde düşünülmesi gereken bir şeymiş. "Taş" gibi kadromuz var. Ama sıkıntı yaşadığımız iki mevki en can alıcı mevkiler. Basketbolda "guard'ın kadar konuşursun" diye bir tabir var ya, biz de ne kadar iyi olursak olalım kaleci ve ön liberomuz kadar konuşabiliyoruz işte.
                            Ne taş gibi ama Hüseyin gibi senin deyiminle takımın en dandik adamı çıkıyor topun Trabzonsporlu futbolcuya gelmesi için aut atışını bekliyoruz.Kendinizi kandırmaktan vazgeçin sırf bir inat uğruna.

Hüseyin mevkisiinin en iyisi aslında İnamoto olsa ismi yıldız diye de yutturulabilirdi ama Hüseyin garibimin ismi.
                            Amatör ruh,profosyonel düşünce
                            İnsanların yaşaması için gerekli olan üç şey;Hava,su,DEMOKRASİ

Yorum

• Transferimizin tek yıldızı medarı iftiharı olan sol kanatta eleman bolluğu yaşarken, hasan üçüncünün alternatifinini olmayışı enteresan tabi. Marcelinho için ayrı bir şey söylüyecem. Kafaya sarı boya pek yaramamış anlaşılan be mübarek canlı sonradan oyuna giriyorsun, yani teknik adam seni futbolcu tabiriyle aç bırakıyor.Senin bu durumda ne yapman lazım. Sağlı sollu çalışıp var gücünle "ben bu takımın oyuncusuyum" demen lazım. Ama nerde 48 dakika en ufak bir hareketini göremedik. Bu haliyle ilk 182e girmesi diğer futbolculara hakarettir. Çok yetenekli olmasalar da en azından iyi niyetli mücadelesini bilirsin.
                              62 den tavsan oluyorda w dan taraftar olmuyormus be....

Yorum

• Arkadaslar konya maçının analizi aslında çok kolay 8 günde 3 maç oynayan bir takımın yorgun ve etkisiz oynaması dogal hele ki Trabzonspor gibi kondisyonu düşük bir takımsanız hiç de iyi olmayan sonuçlar alırsınız ama akşam takım çok da kötü oynamadı en azından koştu tabi jefferson yine konyayı 1-0 öne geçirdi ancak takım çabuk toparlandı ve yeni golcümüz ersenle beraberligi yakaladı aslında maç ilk yarı kopardı çok atak yaptık çok gol pozisyonu yakaladık ama ömer rızanın bencilligi ve beceriksizligi yüzünden gol atamadık 10 kişi kaldıktan sonra da konyaspor üstümüze geldi ama gol atamadı ben ayrı olarak şunu belirtmek istiyorum marcelinho geldiginden beri çok kötü oynuyor akşam trt de ki emre demirkol çok güzel bir şey söyledi marcelinho hakkında çok yüksek maliyetlerle alınan ve yıldız futbolcu diye adlandırılan kişilerin uyum sorunu yaşamaması gerekir gibi çok dogru bir tesbit yaptı aynı görüşteyim yani form tutmayı bekliyorum demek çok saçma bir bahane bence umarım ziya hoca marcelinho konusunda birşeyler yapmayı düşünüyordur

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X