İlk olarak My tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
İlk olarak signal tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Şimdi sizler diyorsunuz ki biz haklıyız bu davadan neden vazgeçelim? Yahu ben bu davadan vazgeçelim mi demişim.. Bırakalım şike dosyasını unutalım mı demişim? Şikeyle mücadele hukuki zeminde zaten devam ediyor.
Sizlere tamamen hayali bir örnekle soruyorum muhtemelen işinizde gücünüzde insanlarsınızdır. Elinize bir iş geldi ve parasıda gayet iyi sizlerle aynı niteliklere sahip rakip bir firmayla yarışıyorsunuz. İşi almak üzeresiniz artık bu iş %99 oldu diyorsunuz fakat rakibiniz gayrı meşru yollardan o dosyayı sizin elinizden bir şekilde aldırıyor ve işi kendi firmasında yaptırtmak üzere ilgili işveren sıfatına sahip kişi/kurum veya kişiler/kurumlarla el sıkışıyor. Siz bundan sonra ne yaparsınız?
A) Bu firmaya karşı dava açarım.
Açtınız davayı hukuki zemine taşıdınız olayı. Firmaya cezalar verildi ama iş hala o firmada eli kolu o kadar uzunki hiçbir şekilde etkileyemiyorsunuz ve istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Yani kısacası iş sizin tekelinizden artık tamamen çıktı.
B) Firma sahibine fiziki bir zarar verirsiniz.
Hukuk'un etki altına alamadığı ve adaleti tesis edemediği bir ortamda kendinizce farklı bir çözüm yoluna başvurup olayı kendinizce çözmeye çalışırsınız fakat bunun sonunda haklıyken haksız duruma düşme durumunuzda var.
C) İş hayatından çekilirsiniz ve artık bu işlerle hiç uğraşmayacağım dersiniz.
Artık bu işlerde adaletin olmadığını ve bu düzeninde değişmediğini görerek firmasınında şirketininde canı cehenneme diyerek işi gücü bırakarak tası tarağı alıp uzaklara gidersiniz.
D) Rakip firmayla yarıştığınız aynı platform üzerinde onla rekabet ederek ona bir darbe vurarak esas kapağı yerine takarsınız.
Zaten başlık açıklayıcı.
Şimdi bu hayali örneği Trabzonspor'un şike davası üzerinden bir değerlendirmeyle sentezleyelim.
A şıkkı denendi ve hukuki yola başvuruldu ama rakip takımın gerek kişi gerek lobi gücü bizi altediyor.
B şıkkını Trabzonspor taraftarı gerçekleştirseydi yine elimizde hiçbir şey olmayacaktı. Yakmayla yıkmayla vurmayla kırmayla elde edilecek hiçbir şey yok. Şehir demokratik olarak bir grev vs. başlatmış olsaydı bu sonuna kadar desteklenebilecek bir hamle olurdu.
C şıkkı zaten ligden çekilmedir fakat böyle birşey olmadı hala iş hayatında yani futbol dünyasındayız.
Ve D şıkkı benim savunduğum tez geriye dönüp sürekli vay o benim hakkımı yedi vay o bana şunu yaptı bunu yaptı diye ağlayacağıma önüme bakarım ayağa kalkıp daha fazla güçlenirim çünkü bunu yapacak birikimimde var gücümde ben Trabzonspor'um arkadaş. Hiçbir kupa onurlu bir tarihten daha değerli olamaz arkadaşlar Fenerbahçe zaten her stadyumda artık şikeci diye anılıyor bu yeter mi? Yetmez. Ama sen bu adamlara artık 2011'le değil 2016'yla 2017'yle darbe vur diyorum neden derdimi anlatamıyorum.
Her fırsatta bizler 2011'e geri gitmek zorundamıyız? Ne kazancımız oluyor bundan?
Bir kez daha üstüne basarak söylüyorum şike dosyası Türkiye'de kapanmıştır. Yahu devletin başındaki yolsuzluğu sümen altı eden adam kendi istikbal kaygısı için bu dosyayımı bertaraf edemeyecek? Yeni iktidar gelse farklı olacak demişsiniz buna kargalar bile güler yahu... Burası Küba olsa yine o iktidarın tarafı Fenerbahçe olurdu bu kadar basit ve net.
Yorum