güçlü bir yönetim degil güçlü bir baskan lazim. yönetim güçlü baskan güçsüz olunca her kafadan bi ses çikiyor.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Trabzon baskanini ve yönetimini seçiyor..
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
BASKAN ADAYINU BULDUM!!!
BASKAN BEN OLACAGIM!!
PARA VAR, KARIZMA VAR, AGIRLIK VAR, CEVREMIZ CAPIMIZDAB BÜYÜK VE VE AZ ÖNCE MASAYA VURDUM SES DE CIKYOR DA NE ISTIYORSUNUZ????
Mehmet N. Pervaneoglu
YAZIK, YAZIK!MEHMET YILMAZI OYNATMAK MECBURIYETINDE OLAN YÖNETIM, ANTRÖNER GITMELI!
SU ZAMANDA GERCEKTE Mehmet Yilmaz dan baskasi fayda etmez. Simdiye kadar benim köylüm olan Mehmet Yilmazin Trabzonspora yararindan daha cok zarari var diyordum ama baska kimse kalmadi..... bir iki calim atani (Yattara) ölümüne savunan, alkislayan Taraftara ancak böyle baskan gider....
Yorum
-
Trabzonspor baskanini Trabzonsporlu olmayan kisiler belirlememeli. Yani baskilarla ve hertürlü entrikalarla bu takimi bu hale getirenler. Bundan sonrasi içinde heveslenmesin. Trabzonspor delegesi bilinçlidir ve yapmasi gerekeni iyi bilir. Trabzonspor sirf siyasete malzeme edilmek isteniyor. Buna müsade etmeyecegiz.
Yorum
-
"KONGRE RÜZGARI"
Diyarbakirspor maglubiyetinden sonra kongre karari alan Trabzonspor yönetim kurulu üyelerinin Baskan Atay Aktug?a, "Sen yeniden aday ol" dedikleri vurgulandi. Aktug?un aday olmasini isteyen mevcut yöneticilerin, "Bizden hiç kimseyi listene almayabilirsin. Hepimiz yaninda yer aliriz. Yeni bir listeyle aday ol" dedikleri vurgulandi. Aktug?un konuyla ilgili kararini Cumartesi günü yapilacak olan toplantidan sonra alacagi vurgulandi.
Özak?in Zor Seçimi
Bayindirlik ve Iskan Bakani Faruk Özak, kongre öncesinde zor günler geçiriyor. Nuri Albayrak?in adaylik sinyali vermesinden sonra, Özak?in is ortagi olan Iskender Önal ve en yakinlarindan biri olan Hayrettin Hacisalihoglu?nun da kamuoyunu yoklamasi en çok eski baskani düsündürüyor. Özak?in nasil bir yol izleyecegi merakla beklenirken, tarafsiz kalacagi ve kongre konusunda hiçbir sekilde fikir yürütmeyecegi kulislere yansiyor.
Hayali?den Mesaj
Haluk Ulusoy döneminde Futbol Federasyonu yöneticiligi yapan ve bir dönem Trabzonspor?da bulunan Hüsnü Hayali?nin de aday olmaya hazirlandigi ögrenildi. Hayali, "Trabzonspor kaosa gitmemeli, birlik olma zamanidir. Bir çati altinda toplanmali. Trabzonspor?da konsensüs saglanmalidir. Bu kongrede 3-4 aday zarar verir. Arkadaslarla diyalog halindeyim. Üstüme ne düsüyorsa yapmaya hazirim" diye konustu.
Abanoz?un Tavri
Geçtigimiz kongrede Atay Aktug?a rakip olan Osman Abanoz yazili bir açiklama yaparak kongreyle ilgili tavrini, "Kaliteli bir kadro yaratabilecek, çagdas projeler üretebilecek, siyasi mülahazalardan uzak, sözde degil, özde ve uygulamada birligi saglayacak bir yönetim olusmalidir. Trabzonspor için böyle kritik bir dönemde ben ve arkadaslarim her türlü katkiyi vermeye de haziriz. Baskan adayi da olurum" seklinde ortaya koydu.
gunebakis.com.trPaul Pierce,Kevin Garnett, Ray Allen
Efsane Boston Celtics geri dönüyor. :)
Yorum
-
"BU TABLO KADER DEGIL!"
Albayrak Açiklamasi
Trabzonspor eski yöneticisi ve ismi baskan adaylari arasinda geçen Hayrettin Hacsilahioglu günebakis Gazetesi'ne konustu. Hayrettin Hacisalihoglu, "Birkaç gündür bazi gazetelerde ismim Nuri Albayrak ile birlikte aniliyor. Bana bazi gazeteciler, ?Nuri Albayrak ile görüsürmüsünüz?? diye sordu. Ben de medeniyet geregi ?neden olmasin? dedim. Ama hemen asbaskan yakistirmasi yapildi. Belki Nuri Albayrak bize katilmayi ister. Sayin Albayrak?dan da bir talep zaten gelmedi. Su anda ne Albayrak, ne de bir baskasinin listesinde olmayi düsünüyorum. Su dönemde ancak benim baskanligimda bir liste olursa görev almayi düsünürüm" ifadelerini kullandi.
Gönül ve Bilgi Isi!
Hayrettin Hacisalihoglu, Trabzonspor?da isminin her kongrede konusulmasiyla ilgili degerlendirmede bulunurken, "Yönetici oldugum dönemlerde hep aktif bir görüntüm oldu. Asla pasif kalmadim. Bunun için ismimiz adaylar arasinda her zaman geçiyor. Tabii ki bu is yalniz hevesle olacak bir hadise degil. Sartlarin uygun, kulübün böyle bir ihtiyaci ve benim buna hazir olmam gerekir. Yalnizca ?ben adayim? demekle is bitmez ve bugünkü yönetim tarzindan farkli bir model ortaya çikmaz. Bu ise gönül vermis, tecrübeli olan bir ekiple beraber bu ise aday olunursa Trabzonspor'un sorunlarina çare bulunur" dedi.
Tek Sorun Saha Degil
Eski Futbol Sube Sorumlusu Hayrettin Hacisalihoglu, "Hem saha sonuçlari, hem kulübün isleyisi açisindan ve idari olarak birçok konuda bu günkü kadar Trabzonspor'un kongreye veya yönetimin istifasina hakli sebep bir araya gelmemistir. Kongre karari alan yönetimle ilgili su anda memnuniyetsizlik saha sonuçlari ile ilgili degildir. Ama saha sonuçlari da bu konular için uygun ortam yaratmistir. Trabzonspor sadece saha sonuçlarinda basarisiz degildir yönetim biçiminde, temsilde, camiasina güven verme açisindan basarisizdir. Futbolcularina güven verme açisindan basarisizdir, Sonucunda transferde basarisizdir" yorumunda bulundu.
Eller Tasin Altina Girmeli
Hayrettin Hacisalihoglu, "Gönül istiyor ki bizim artik devrimiz kapanmis olsun. Oradaki insanlara yalnizca disardan bir katkimizin olacagi, bizden böyle bir istekte bulunuldugu zaman destek olalim. Fakat maalesef bu günkü tablo, Trabzonspor'a gönül veren bazi insanlarin artik tasin altina elini koymasi gerektigi gibi bir sarti ortaya çikarmistir. Bu yalnizca çevremde bu konulari tartistigimiz otuz kirk civarinda çogunlugu Trabzonspor'da yöneticilik yapmis, bir kismi da diger kurumlarda basarili görevlerde bulunmus insanlarla olan görüsmelerimizden ortaya çikan bir sonuçtur. Yoksa biri bizim adimiza ?aday ol? da demedi" seklinde konustu.
Politik Nutukla Olmuyor
Eski yönetici Hayrettin Hacisalihoglu, "Kimler aday olacak, ne sekilde olacak buna bakmak gerekir. Bizim gayemiz öyle koltuklarla politik nutuklar atmak degildir. Amacimiz Trabzonspor'un iyi yönetilmesidir. Bir kisi çikip da ?ben baskan adayiyim? demekle, Trabzonspor'un iyi yönetilmeyecegi bu güne kadar çok ayan beyan ortaya çikmistir. Trabzonpor'un sorunlarini bilen ve Trabzon?la bütünlesen, kaynasan, isler kötü gittigi zaman beraberlik çagrisi yapmayan, geldigi günden itibaren buna kendini mecbur hisseden bir anlayisa, bir yönetim sekline ihtiyaci var" diye konustu.
Yönetimin Rolü Var
Hayrettin Hacisalihoglu, "Saha sonuçlarinin kötü olmasinda yönetici arkadaslarin kasitlari olmasi mümkün degil ama kabahatleri de yok degil. Yönetim bu kötü gidise davetiye çikarmistir. Olumsuz sonuçlar sonucunda alinan karar bu gidisata ?dur? demek için bir kan degisikligi firsati demektir. Sporcu kadrosu, saha sonuçlari, idari yapilanma acil düzeltilmesi gereken sorunlardir. Tek sevindirici taraf vardir olumsuz sartlarda dahi baskan adaylarinin liste çikarmasi ve Trabzonspor kulübüne sahip çikilmasidir" ifadesini kullandi.
Tek Liste Olsa!
Hacisalihoglu, "Camianin yönlendirici isimleri durum degerlendirmesi yapip Trabzonspor menfaatleri dogrultusunda liste çikartip destekleyici olmalidir. Bunun için zamana ihtiyaç var. Görüsmelere, degerlendirmelere ihtiyaç var. Gidisatin kötü oldugunu söyleyip, kongre yapilmasini istemistim. Ayni sözümdeyim. Trabzonspor?a katkisi olacak, iyi isimlerden olusan bir yönetim görürsek destek oluruz. Adayligimiz koltuk ihtirasindan degil, tasin altina elimi koymak istememdendir. Gönül ister ki çok güçlü bir yönetimle, tek listeyle kongreye gitmektir" diye konustu.
Yorum
-
"BU TABLO KADER DEGIL!"
Albayrak Açiklamasi
Trabzonspor eski yöneticisi ve ismi baskan adaylari arasinda geçen Hayrettin Hacsilahioglu günebakis Gazetesi'ne konustu. Hayrettin Hacisalihoglu, "Birkaç gündür bazi gazetelerde ismim Nuri Albayrak ile birlikte aniliyor. Bana bazi gazeteciler, ?Nuri Albayrak ile görüsürmüsünüz?? diye sordu. Ben de medeniyet geregi ?neden olmasin? dedim. Ama hemen asbaskan yakistirmasi yapildi. Belki Nuri Albayrak bize katilmayi ister. Sayin Albayrak?dan da bir talep zaten gelmedi. Su anda ne Albayrak, ne de bir baskasinin listesinde olmayi düsünüyorum. Su dönemde ancak benim baskanligimda bir liste olursa görev almayi düsünürüm" ifadelerini kullandi.
Gönül ve Bilgi Isi!
Hayrettin Hacisalihoglu, Trabzonspor?da isminin her kongrede konusulmasiyla ilgili degerlendirmede bulunurken, "Yönetici oldugum dönemlerde hep aktif bir görüntüm oldu. Asla pasif kalmadim. Bunun için ismimiz adaylar arasinda her zaman geçiyor. Tabii ki bu is yalniz hevesle olacak bir hadise degil. Sartlarin uygun, kulübün böyle bir ihtiyaci ve benim buna hazir olmam gerekir. Yalnizca ?ben adayim? demekle is bitmez ve bugünkü yönetim tarzindan farkli bir model ortaya çikmaz. Bu ise gönül vermis, tecrübeli olan bir ekiple beraber bu ise aday olunursa Trabzonspor'un sorunlarina çare bulunur" dedi.
Tek Sorun Saha Degil
Eski Futbol Sube Sorumlusu Hayrettin Hacisalihoglu, "Hem saha sonuçlari, hem kulübün isleyisi açisindan ve idari olarak birçok konuda bu günkü kadar Trabzonspor'un kongreye veya yönetimin istifasina hakli sebep bir araya gelmemistir. Kongre karari alan yönetimle ilgili su anda memnuniyetsizlik saha sonuçlari ile ilgili degildir. Ama saha sonuçlari da bu konular için uygun ortam yaratmistir. Trabzonspor sadece saha sonuçlarinda basarisiz degildir yönetim biçiminde, temsilde, camiasina güven verme açisindan basarisizdir. Futbolcularina güven verme açisindan basarisizdir, Sonucunda transferde basarisizdir" yorumunda bulundu.
Eller Tasin Altina Girmeli
Hayrettin Hacisalihoglu, "Gönül istiyor ki bizim artik devrimiz kapanmis olsun. Oradaki insanlara yalnizca disardan bir katkimizin olacagi, bizden böyle bir istekte bulunuldugu zaman destek olalim. Fakat maalesef bu günkü tablo, Trabzonspor'a gönül veren bazi insanlarin artik tasin altina elini koymasi gerektigi gibi bir sarti ortaya çikarmistir. Bu yalnizca çevremde bu konulari tartistigimiz otuz kirk civarinda çogunlugu Trabzonspor'da yöneticilik yapmis, bir kismi da diger kurumlarda basarili görevlerde bulunmus insanlarla olan görüsmelerimizden ortaya çikan bir sonuçtur. Yoksa biri bizim adimiza ?aday ol? da demedi" seklinde konustu.
Politik Nutukla Olmuyor
Eski yönetici Hayrettin Hacisalihoglu, "Kimler aday olacak, ne sekilde olacak buna bakmak gerekir. Bizim gayemiz öyle koltuklarla politik nutuklar atmak degildir. Amacimiz Trabzonspor'un iyi yönetilmesidir. Bir kisi çikip da ?ben baskan adayiyim? demekle, Trabzonspor'un iyi yönetilmeyecegi bu güne kadar çok ayan beyan ortaya çikmistir. Trabzonpor'un sorunlarini bilen ve Trabzon?la bütünlesen, kaynasan, isler kötü gittigi zaman beraberlik çagrisi yapmayan, geldigi günden itibaren buna kendini mecbur hisseden bir anlayisa, bir yönetim sekline ihtiyaci var" diye konustu.
Yönetimin Rolü Var
Hayrettin Hacisalihoglu, "Saha sonuçlarinin kötü olmasinda yönetici arkadaslarin kasitlari olmasi mümkün degil ama kabahatleri de yok degil. Yönetim bu kötü gidise davetiye çikarmistir. Olumsuz sonuçlar sonucunda alinan karar bu gidisata ?dur? demek için bir kan degisikligi firsati demektir. Sporcu kadrosu, saha sonuçlari, idari yapilanma acil düzeltilmesi gereken sorunlardir. Tek sevindirici taraf vardir olumsuz sartlarda dahi baskan adaylarinin liste çikarmasi ve Trabzonspor kulübüne sahip çikilmasidir" ifadesini kullandi.
Tek Liste Olsa!
Hacisalihoglu, "Camianin yönlendirici isimleri durum degerlendirmesi yapip Trabzonspor menfaatleri dogrultusunda liste çikartip destekleyici olmalidir. Bunun için zamana ihtiyaç var. Görüsmelere, degerlendirmelere ihtiyaç var. Gidisatin kötü oldugunu söyleyip, kongre yapilmasini istemistim. Ayni sözümdeyim. Trabzonspor?a katkisi olacak, iyi isimlerden olusan bir yönetim görürsek destek oluruz. Adayligimiz koltuk ihtirasindan degil, tasin altina elimi koymak istememdendir. Gönül ister ki çok güçlü bir yönetimle, tek listeyle kongreye gitmektir" diye konustu.
Hacisalihoglu yakisacak gibi...Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.
Yorum
-
arkadaslar bence kimin gelecegi pek onemli degil bence onemli olan gelecek kisinin trabzonumuz icin nekadar icraat yapacagidir bu boyle biline gonul isterki mehmetali yilmaz gelsin.... gonullerin baskani mehmet ali yilmaz..... hep destek tam destek..... Edited by: perhapsSana dar gelmiyecek makberi kimler kazsin?
Gömelim gel seni târîhe!desem, sigmazsin
Yorum
-
Ali Öztürk
"Trabzonspor'a Siyaset Bulastirmak"Nuri Albayrak Trabzonspor Baskanligina aday olunca, Aydinlik Dergisi'nin Trabzonspor'la ilgili 1 ay önce yayinladigi haberi hatirladik (953. sayi). Haberde Basbakan Erdogan'in AKP'lilerden Trabzonspor Yönetimini almalarini istedigi, Bakan Özak'i bile bunun için bakan yaptigi ileri sürülüyordu.
Benzer görüsler Milliyet Gazetesi'nin temsilcisi Ergun Ata tarafindan dillendiriliyor ve böylece basarisiz olan Atay Aktug'un eli güçlendiriliyordu. Aktug'un da kendisiyle ayni siyasi çizgideki yakin çevresine benzer argümanlarla yaklastigi ve "AKP'liler Kulubü ele geçirmek istiyor. Bu tepkiyi onlar yönlendiriyor. Bana sahip çikin" dedigi el altindan dillendiriliyordu. Kamuoyu bu sessiz propagandayi belli ki içsellestirdi.
Trabzonspor'un mevcut kongre sürecinde Nuri Albayrak ismini gazetelerde okuyan bazi okurlarimizin ilk tepkilerini bu bakimdan anlayabiliyoruz. Albayrak'in adayligini siyasi olarak yorumluyor ve Trabzonspor'a siyasetin bulastirilmamasi baglaminda özel hassasiyet istiyorlar.
Trabzonspor bir Sivil Toplum Örgütü'dür. Elbette her birey demokratik hak olarak baskanliga aday olabilir. Buna herkesin saygi göstermesi gerekir. Ancak aday olmak için aday olunmuyorsa ve amaç Trabzonspor gibi bir kulübe baskan olmaksa kamuoyu hassasiyetinin de dikkate alinmasi gerekir. Nuri Albayrak iste böyle bir gerçekle yüzyüzedir.
Nuri Albayrak sporun içinden gelen bir hemsehrimiz. Albayrak'in Trabzonspor'a çok seyler kazandiracagina da inaniyoruz. Trabzonspor baskan adayligi niyetinin altinda siyasi bir atraksiyon yattigina da inanmiyoruz. Ancak kamuoyunda olusan ya da olusturulan endiseyi anlayisla karsilamasini bekliyoruz. Ayrica söylemlerinin Trabzonspor kültür ve gelenekleriyle örtüsmedigini belirtiyoruz.
Nuri Bey, Trabzon disinda yasayan ancak Trabzon sevdasi olan bir hemsehrimizdir. Belli ki Trabzon'un sosyal yapisini pek bilmemektedir. Trabzon zor bir sehirdir. Bu kentte gazetecilik yapmak da, hekimlik yapmak da isadami olarak ayakta kalmak da yönetici olmak da zordur. Hele hele Trabzonspor gibi adeta fanusun içinde korunup kollanan bir kiymeti yönetme iddiasinda bulunup ortaya çikmak zorlarin zorudur.
Trabzonsporluluk disa karsi vakur ve gururlu, içe karsi alçak gönüllü olmayi gerektirir. Nuri Bey; "Ben Trabzonspor'da ancak baskanligi düsünebilirim" diyerek yanlis söylemde bulunmustur. Zira Trabzonspor tarihinde efsane baskanlari da dahil herkes Yönetim Kurulu Üyeligi tecrübesinden sonra baskan olabilmistir. Bu örnege yalniz ve yalniz Onursal Baskan M. Ali Yilmaz ve Düsünen Baskan Özkan Sümer uymamaktadir. Her ikisi için de sartlarin özel ve farkli olusu sözkonusudur.
Insanlar bazen çok sevdikleri degerleri koruma ve kollama adina önyargili olabilirler. Bu olguyla zitlasmak yerine O'nu anlamak gerekir. Nuri Bey de bu yolu denemelidir. Sayin Albayrak Trabzonspor'da dogrudan baskanlik yerine kendini önce yönetimlerde görev alarak benimsetmelidir. Albayrak tepeden inerek degil, tabana kendisini benimseterek baskanlik olgunluguna ermelidir.
Inatlasma neler getirir?.. Atay Bey'in ve yakin çevresinin gitmemek adina kamuoyuna aylardir pompaladigi iddia edilen "Tayyip Erdogan, Trabzonspor'u ele geçirmek istiyor. Bunun için benim üstüme AKP'liler geliyor" seklindeki keyfiyet bu isarete yöneliktir. Albayraklarin Basbakan'la olan yakinliklari herkes tarafindan bilinmektedir. Hal böyle olunca Nuri Bey'in adayligi genis kesimlerce yukaridaki teori çerçevesinde degerlendirilecektir. Trabzonspor Kongresi öncesi suni bir gerilim izlenecek kulüp zarar görecektir.
Böyle bir tabloda Sayin Albayrak'in kongre kazanma sansi hiç olmayacaktir. Kazansa bile böyle bir gerilimden çikan yönetimin birliktelik saglayarak basari sansi hiç bulunmayacaktir. Üstelik gerilim kendilerine de fayda saglamayacak belki de kulüpten sogutacaktir.
Nuri Bey Trabzonspor baskan adayligi düsüncesini yeniden gözden geçirmelidir. Bize göre kent insani kendisini yönetimlerde görmek istemektedir. Kendileri yönetimlerde bulunmaya razi degilse veya gerekli görmüyorsa bir gün baskanlik için kapisinin çalinacagi zamani bekleyecektir (!)
Kendi fikirlerimizi degil, sokagin nabzini yazdik. Demokratik ve etik olmadigina inandigimiz bu taassubu Trabzonspor'a yüklenen kiymet ve degerle alakali bir hassasiyet olarak algiladik. Katilmasak da saygi duyduk. Dileriz Sayin Nuri Albayrak da saygi duyar.
Yorum
-
mehmet ali yilmaz diyorum baska birsey demiyorum... alemin krali gurbetci gencler......
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum