la gadro yederli sinir etmeyin adami, viddek var..... şeyyy bize oni sattıydik doğru ya
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Yönetime Yönelik Eleştiriler...
Daraltma
X
-
İlk olarak İlker Gazioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYönetim kötü bir çok hataları var kabul. Peki neden hiç kimse yönetime talip olmaz. Biri çıksın ortaya , yapıcı bir şekilde eleştirsin , adayım desin, kadrom bu desin , projelerim bunlardır desin . Nasıl olsa en geç Aralık ayında kongre var. Ama bu şekilde olmaz bizde işler , önce yönetim istifa eder, sonra birileri bazı makamlardan !!!! icazet alır, sonra aday olur. Bu yüzden benim ne bu yönetime , ne de gelecek olan her hangi bir yönetime inancım yoktur.Sonuçta gelen kim olursa olsun birilerinin adamı olacak
Yorum
-
...
Yener,yaptığı açıklamada, lig yarışının devam ettiğini belirterek, ''Yarışta iyi olmadığımız doğru ama şu anda yukardaki takımlarla çok büyük bir puan farkı yok. Galatasaray'ın mutlaka büyük bir avantajı var, doğru ama bizim ayrıca Türkiye Kupası hedefimiz var. Antalyaspor ile oynayacağız, daha sonra yarı final var. Avrupa için çok çok önemli bir hedef'' dedi.
...
Özellikle başkanın sorumluluğu daha çok olduğu için hepimizden çok onun etkilenmesi son derece doğaldır. Çünkü daima liderler önce eleştirilir. Liderler hedeftedir'' ifadelerini kullandı.
...
Yener, hayatın devam ettiğini ve önlerine bakacaklarını kaydederek, ''Bundan sonra takımın geleceği kadar futbolcuların geleceği de söz konusu' diyerek sözlerini tamamladı.
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
yazıyı iki yerde kullanıyorum, hatta başka uygun başlık olursa oraya da kopyalayacağım.o kadar uğraştık unutulup gitmesin.kendimce sorunun asıl kaynağını açıkladım tabi ciddi argümanlar sunarak.olumlu tepki alırsam bu konuda daha çok yazmak isterim.çünkü bu konunun bütün sorunlarımızın ana nedeni olduğunu düşünüyorum.yok çok uçmuşsun sen kardeş alttarafı futbol işte denirse de ceketimi alır giderim artık
sorun açık bi şekilde kapitalizmdir.bu sadece klüp yöneticelerinin değil taraftarın da suçudur aynı zamanda.ama önlemek de çok güç.aynı zamanda taraftarın suçlu olması da başka bir sürecin sonucudur o konuya çok az değineceğim.edilgen bir durum daha çok.taraftar sistemin bir parçası yapılıyor.micheal jakson abimizin de dediği gibi ' they dont care about us'.yani bu adamların umrunda falan değil taraftar daha geniş bakarsak insanlar.sadece tüketen insanlarız başka bişey değil.yani kapitalist sistemin futbola uyarlanmasından kaynaklı tüm sorunlar.zira ben bıktım artık meseleyi o niye oynamıyo bu niye oynuyo diye tartışmaktan.çünkü hiçbir faydası yok malesef.
şöyle açıklayalım.öncelikle futbol uzun uğraşlar ve emek ister.aynı futbolcuların birbirlerini tanıyarak uzun zamanlar sonunda iyi futbol oynamaya müsait hale gelmeleri gerekir.ideal düzende bu sürecin altyapılarda alınması gerekir.ve bu süreçde başarılı olan futbolcular sağlıklı bir şekilde a takıma katılır.90 lı yılları hatırlarsak bi futbolcu senelerce aynı takımda oynardı takımın iskeleti aşağı yukarı belliydi.şimdi bakıyoruz ki, sürekli değişen kadrolar oyuncular,teknik direktörler, yönetim başarılı olma şansını nerdeyse ortadan kaldırıyo.bu düzenin sürmesini sağlayanlar sadece baştakiler değil, taraftarlar da bu düzene hizmet ediyo.çünkü bu şekilde kodlanmışlar.küçüklüğünden beri bilinç altına çalışan reklamlarla tüketim aracı olması istenen insanlar sürekli transfer isteyerek, hep daha fazla başarı isteyerek emeğe en ufak bir değer vermeyerek bu düzenin en büyük yardımcıları olmuşlardır.
tabi ki bu düzenin de kazananları vardır ve bunlar büyük diye gösterilen medya tarafında sürekli pompalanan sözde büyük istabul takımlardır.büyük takımı tutan taraftarın da aslında bişey kazandığı yoktur.ama onlar tüketim aracı olduğu için çok da olayların farkında değiller, kullanıldıklarının da farkında değiller.özellikle fenerbahçe taraftarını gözlemlediğimizde çoğunluğu kazanınca nasıl koyduk muhabbeti yapmaktan başka bişey yapmayan çoğu başka şehirlerde doğmuş bir topluluktur.
trabzonspora gelirsek malesef bizm takımımız da giderek büyük takımların küçük bir modeli haline geldi.ne emeğe saygı var ne de sabır var.bu şekilde hiç biyere varamayacağımız çok açık çünkü düzenin asları onlar, bu değirmen onlar için dönüyo.onları taklit etmek bizi ancak 4.büyük yapar ki o da bizim talip olduğumuz şey değil.
peki güzel söylüyorsun da ne yapacağız biz dediğinizi duyar gibiyim.şimdi bunu da maddeler halinde aklım yettiğince yazmaya çalışacağım.hatta forumda bu kouyla ilgili başlık açılmasını talep ediyorum.varsa bile yenilenmesini daha çok rağbet alacak bir başlık haline gelmesi için çalışmalar yapılmasını rica ediyorum.
1.öncelikle taraftar olarak bilinçlenmek lazım.düzenin ne olduğunu kime fayda sağladığını bu şekilde biyere varamayacağımızı herkese anlatmak lazım.devrimci ruh görelim biraz.
2.takım olarak ne amaçlıyoruz, taraftar olarak ne amaçlıyoruz bunun iyice bi tartışılması lazım.trabzonspor niye var ne temsil ediyor?düzenin parçası mı olmak istiyoruz yoksa.şimdi gelip ben şampiyonluk istiyorumcular iyi futbol istiyorumcular bunlar boş laf diyecektir.bak arkadaşım biz de iyi futbol istiyoruz ama bu şekilde bi yere varamayacağımız çok açık.bir an önce bu uyuşukluktan kurtulmak lazım.
3.şimdi gelelim trabzonsporun bir diğer amacına.bu takım o yörenin çocuklarının kendini ifade etme biçimi olarak kurulmadı mı?biz futbolu iyi biliyoruz diyen yöre insanın iddaasını ortaya koyan mecra değil mi?o zaman bu takımın sol bekinde cech in ne işi var?ne mantıkla hangi kafa yapısıyla alınmış bu adam.nasıl alındığını söyleyeyim.yöneticiler bakarlar sol bek yok takımda koca karadenizde bi tane sol ayaklı oyuncu yok.hatta türkiye'de de yok tabi.sonra bi menejer getirir yurt dışından bi sol bek.koyar cebine parayı.herkes mutlu taraftar perişan.şimdi sorun sol bekin kötü olması gibi gözüksede meselenin derinine inersek (inelim derinine biz öyle sığ insanlar değiliz) sorunun kapitalist düzene hizmet eden bir anlayışın takımın başında olması olduğunu görüyoruz ya da şöyle söyleyelim düzenin ne olduğundan trabzonsporun ne anlama geldiğinden haberi olmayan insanlar bizi yönetiyor.bana inanmıyorsanız bakınız ünal karamanın ayrıldıktan sonra söylediklerine.
bakın bu şekil de başarılı bi klüp olunmaz.şimdi bazıları ne yani almayalım mı yabancı oyuncu diyebilir.hatta ileri gidip yobaz ırkçı da diyebilir.ama meselenin bunla uzaktan yakından alakası yok.mesele ihtiyaçların yanlış belirlenmesinde.mesele organizasyonda.mesele işbilmez paracı insanların koltuklar da oturmasında.mesele tüm bu sistemde.
4.şimdi yanlış anlaşılmasın sorun cech de değil.iyi oyuncuda olabilir belki ama hiçbir organizasyonu olmayan klübe bi de hiç trabzonsporla alakası olmayan bi yerden oyuncu getiriyosun, adam sudan çıkmış balığa dönüyo.ne sistem var ne bişey.zaten düzgün bi sistemin olsa işbilen adamlar orda otursa cech alınmaz ya da alındığında katkı sağlar.bu şekilde olmaz.
5.sürekli oyuncu üzerinden hoca üzerinden tartışma yürüyo buna çok sinirleniyorum.bazen bu hatayı ben de yapıyorum.ama bi kafayı kaldırıp genele bakmak lazım.bu tartışmaların malesef hçbir anlamı yok.çünkü takımın kazanması tamamen tesadüflere bağlı.antep maçında da öyleydi fener maçında da öyleydi.boşuna enerjimizi harcamaya gerek yok.iki maç üstüste iyi oynayabilen yok.bakıyosun zaten tamamen içgüdyle oynayan bi oyuncu grubu, ortada çalışılmış bişey yok düzen yok.yani şu takıma baksan allah yok dersin ateist olursun, o kadar ileri gidiyorum.
6.şimdi herkes ufak ufak sorunları söyleyebilir burda herkes kendine göre sorunları söylüyo da.sonra bi sür de tartışma yapılıyo.ama malesef çoğu tartışmada biyere varılmıyo.verilen mesajlar yerini bulmuyo.çünkü genel bi çerçeve çizilip sorunlar etraflıca tartışılmamış.asıl mseleler ortaya konmadığı için de söylediğimiz şeyler çok yerini bulmuyo.mesajlar hedefine ulaşmıyo.düzensizlik içinde doğrular da yanlışlarda karışıyo ve nihayetinde bizi başarıya götürebilecek bi fikir çıkmıyo.bütün sorunlar bu durumdan kaynaklanıyor.hatta kendi kendinize bu oyunu oynayabilirsiniz.bi sorun bulun ve kapitalist sisteme bağlamaya çalışın.yüzde yüz randıman alıcaksınız söz veriyoruz.bak reklam gibi konuştum benim bile içime işlemiş bu lanet düzen.ama hemen kendinizden nefret etmeyin.hepimiz bu ülkenin eğitimden bir haber eğitim kurumlarında okuduk.olur öyle.
7.insani olarak da malesef eksiklerimiz var, bazen egomuza söz geçiremiyoruz ön yargımız çok.bundan kendimi de ayırmıyorum tabi.hepimiz yapıyoruz.o yüzden birbirimizi önyargısız dinlemeliyiz. işi kimin yaptığından çok işin ne olduğuna bakmak lazım.bu sorun trabzon klübünde ve şehrinde çok büyük malesef.
konu futbol olduğu için cem yılmaz deyimiyle hafif meşrep olduğu için herkes bilirim havasında ama öyle değil, ayrıca süslü kelimeler kullanmak da çare değil, bak hamdi abiye ligtvde yorum yapıyor.entel konuşucam diye bişeyler söylüyor ama bir taraftarın hamdi abiyi dinleyip feyz alması mükün değil.kimseye de faydası yok böyle bir işin.ama ne doğru oluyo ki bu ülkede, ona sıra gelene kadar çok şey var denilip çok ciddiye alınmıyor.ama ligtvde konuşuyorsun bir çok kişeye etki etme gücün var doğru konuşursan ama ziyan ediliyor o kontenjan.belki de bilerek yapıyorlardır trabzonsporlular çok bilinçlenmesin diye.kapitalizmin önemli özelliklerindendir insanları eğitimsiz bırakmak.bu sizin düşündüğünüz durumdan çok daha ciddi durumdur.insanlar eğitim kurumlarında eğitimsiz birakılıyorlar.mesala orda serdar bali konuşuyordu, bi tavrı vardı konuşma şekli vardı bu da az çok trabzon insanı hakkında fikir veriyordu.o bile çok şeydi ama çok uzun süre çalışamadı malesef.serdar bali nin kendi tarzıyla anlattığı şeyler aslında işlenmesi gerken çok doğru şeyler.o bile kendi düşüncelerinin doğruluğunun etkisinin farkında değil.biraz daha bilgiyle donatıldığında çok doğru yerlere gelebilir.söylemek istediğim de bu zaten insanların düzeni anlaması ve ciddiye alması.
8)son olarak bu kadar şeyi niye yazdığıma geleyim.sen mi kurtaracan dünyayı sen mi değiştiricen düzeni diyenler olabilir.onlar kendilerini ilk gördükleri köprüden aşağı atsınlar.zira bu düşünceyle yaşamanın bir anlamı kalmaz.farkındalık aynı zamanda sorumluluk da getirir.futbol bazıları için önemsiz gibi dursa da şu anki durumuyla hayattan hiçbir farkı yok.aynı sömürü düzeni aynı mutsuzluk futbolda da var.trabzonspor diyince akla futbol geliyorsa, bunu doğru şekilde kullanıp devrimi gerçekleştirmek bizim elimizde.sadece şampiyonluktan bahsetmiyorum kelimenin gerçek anlamıyla devrim yapmaktan futbol yapısını değiştirmekten bahsediyorum.
bu ülkede adaletin sağlanması hak düzenin kurulmasını ve sıranın futbola gelmesini beklemektense, biz futbol üzerinden bir mesaj verip bu düzeni değiştirebiliriz.
ben demiyorum ki o niye oynuyo,bunu oynamıyoculuk yapma diye.yap hobi olarak gene yap ama olayların farkında olarak genel sorunu bilerek yap.
renktaşlar şunu söyleyeyim, bu yalandan biz devrimci takımız, hakkı savunuyoruz iki yüzlülüğümüzden vazgeçelim çünkü bu halimizle o takımlardan bir farkımız yok akhisarı da hakemler doğruyo onlardan tek farkımız biraz daha fazla bağırmamız.ya adam gibi kökünden devrim yapacaz böylelikle savunduğumuz değerlerin gerçek olduğu bir düzene geçicez ya da iki yüzlü olucaz.
bitiş cümlemi de yazayım.ulan hiçbişey olmazsa biraz farkındalık getirir yazdıklarım.o bile bişeydir.en azından seviyemiz artar.dünya görüşümüz değişir belki.hem bu insanların tek korktukları şey bilinçli insanların sayısının artması çünkü düzen ancak o zaman bozulur.
not: dün maç sırasında bir arkadaş yazdığım bir mesaja çok basit düşünüyosun demişti, yok kardeşim basit düşünmüyorumda sorunlar çok büyük.o yüzden böyle bi yazı yazmak istedim.
not2: yazım ve imla hataları ayrıca anlatım bozuklukları için kusura bakmayın çünkü yazıyı içimden geldiği gibi yazdım ve tam anlamıyla kontrol etmedim.En son artvints tarafından düzenlendi; 18.02.2013, 14:45.
Yorum
-
İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBorç olmuş 130-140 milyon tl.parada yok.kısa zamanda ödenmesi gereken büyük meblağlar var.gelmek isteyenin önü başka nasıl kesilir?
Sanırım ikimizin de hayali Tuncay Bekiroğlu,Nevzat Aydın ve MAHMUT AKSU(Bu adamın hayranıyım.) gibi yöneticilere ek olarak İstanbul,Ankara ve İzmir gibi yerlerden akıllı ve vizyonu geniş genç yöneticiler de katılırsa...
İşte benim ve senin de az-çok kafandaki bu diye tahmin ediyorum abi...
Bu arada not:Belki yeri değil ama sezon sonuna kadar destek olmalıyız dediğim lakin yeterli olamayacağını söylediğim Tolunay KAFKAS ile yola devam edilmemesi kaydıyla...
Yorum
-
İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNiye Hacıosmanoğlu ben varım diyor ya abi...
Sanırım ikimizin de hayali Tuncay Bekiroğlu,Nevzat Aydın ve MAHMUT AKSU(Bu adamın hayranıyım.) gibi yöneticilere ek olarak İstanbul,Ankara ve İzmir gibi yerlerden akıllı ve vizyonu geniş genç yöneticiler de katılırsa...
İşte benim ve senin de az-çok kafandaki bu diye tahmin ediyorum abi...
Bu arada not:Belki yeri değil ama sezon sonuna kadar destek olmalıyız dediğim lakin yeterli olamayacağını söylediğim Tolunay KAFKAS ile yola devam edilmemesi kaydıyla...
Diğer saydığın isimleri uzun zamandır takip ediyorum bu işi rahat kotaracak kapasiteye sahipler.
Yorum
-
İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHacıosmanoğlu iyi hoş adamda listesi ne kadar güçlü olur bunu kestirmek pekte zor değil
Diğer saydığın isimleri uzun zamandır takip ediyorum bu işi rahat kotaracak kapasiteye sahipler.
Yorum
-
İlk olarak Adnan Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNe kadar kötü olursa olsun bu FUKARA yönetimden kötüsü bi daha gelmez ABİ
Yorum
-
İlk olarak Adnan Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNe kadar kötü olursa olsun bu FUKARA yönetimden kötüsü bi daha gelmez ABİ
Dolayısıyla yönetimler arasında kıyaslama, karşılaştırma yapmak için yeterli deneyimi yaşamış değiliz ki en kötüsü bu diyebilelim.7
"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
Yorum
-
Kılavuzu karga olanın burnu b.ktan çıkmazmış.
Adrian'a 5,250 m euro Henriye 3 küsür m euro verdiler. Para vardı yanlış harcadılar, toparlamak için gadro yederli diyorlar.
Doğru hamle yapsalar çok sağlam mantıklı transfer yapabilirlerdi.
Ama dedik işte, menajer kucağında bizimkiler. Bataktan kurtulamıyorlar.BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAdnan kardeşim, unutmayalım ki geçmiş yönetimlerin hiç biri böyle bir süreçle test edilmediler, çok büyük bir olasılıkla gelecek yönetimler de böyle bir testten geçmeyecekler.
Dolayısıyla yönetimler arasında kıyaslama, karşılaştırma yapmak için yeterli deneyimi yaşamış değiliz ki en kötüsü bu diyebilelim.
Aklıma gelen saha ve mali açıdan 3 yönetim var 1-MAY 2-Özkan Sümer(Tarihimiz boyunca küme düşme korkusu yaşadığımız tek yıl) 3-Nuri Albayrak
Şimdi bu 3 ünden sonra bunlar bence EFSANE olma yönünde ilerliyor.Hadi hayırlısı...
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAdnan kardeşim, unutmayalım ki geçmiş yönetimlerin hiç biri böyle bir süreçle test edilmediler, çok büyük bir olasılıkla gelecek yönetimler de böyle bir testten geçmeyecekler.
Dolayısıyla yönetimler arasında kıyaslama, karşılaştırma yapmak için yeterli deneyimi yaşamış değiliz ki en kötüsü bu diyebilelim.)
Yorum
-
İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu yönetim kesinlikle fukara değil, ama kılavuzu yok.
Kılavuzu karga olanın burnu b.ktan çıkmazmış.
Adrian'a 5,250 m euro Henriye 3 küsür m euro verdiler. Para vardı yanlış harcadılar, toparlamak için gadro yederli diyorlar.
Doğru hamle yapsalar çok sağlam mantıklı transfer yapabilirlerdi.
Ama dedik işte, menajer kucağında bizimkiler. Bataktan kurtulamıyorlar.
Trabzonspor'un parası varsa transfer yapabiliyorlar çünkü
Devre arası neden transfer yapılmadı? Klübün parası kalmadığı için dolayısıyla bu FUKARALAR ceplerinden de para veremeyeceği için düştüğümüz durum bu.
O transferlere de o paraların verildiğini hiç sanmıyorum.Adrian dediğin adamın klübünü o paraya alırsın
Yorum
Yorum