İlk olarak DeAgLeMaNyAq tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Yönetime Yönelik Eleştiriler...
Daraltma
X
-
acikcasi birak trabzonspor yonetimini dunya uzerimdeki herhangi bir muhtarlik yonetimiyle bile biraz olsun parallel dusunecegimi tahmin etmezdim; sanirim yaslaniyorum....belkide dusundugum gibi olmayacak ama bu duyguyu hissetmek bir baskaymis....
trabzonsporda herhangi bir sekilde yoneticilik yapma onuruna erissem sanirim ertesi gun ilk alacagim karar bu olurdu (transfer yapmadan altyapi oyunculariyla planlama yapma) ve ayni zamanda reddedilip istifa etmeme yolacacak karar da....dizlerine kadar siyasete batrmis ulke futbolunda nasil farkli olunabilcegni nasil icten ice haykirarak tepki verirdin demenin izahidir; uretim benim icin - is yaparak emek vererek tohumlayip fidan vermesini verip bekleyerek....
ancak; herzaman oldugu gibi uzun sureli karar almanin bir bedeli olacaktir, bu bedeli hep beraber gorecegiz gibi hissediyorum....
simdiden muharrem ustadan teknik adamin arkasinda durmayi agaoglundan uretimi aldik en azindan, fazla iyimser oldum saniyorum; yaslaniyoruz....ıslak imza....
Yorum
-
sadri şener 176 milyon euro borçla kuübü ihoya devretti..bu borcun euro olarak karşılığı 73 milyondur.(eurodan gitmemin sebebi, tüm transferlerin euro olarak yapılmasındandır)
iho ise kendi açıkladığı 397 milyon lira ki euro olarak karşılığı 133 milyondur, devralınan borç sonradan 457 milyon olarak açıklanmıştır ki bunun karşılığı yaklaşık olarak 150 milyon eurodur..yani muharrem usta yaklaşık olarak 150 milyon euro borçla kulübü devralmıştır..
ağaoğlu yönetimi tarafından yeni açıklanan bilançoya göre kulübün borcu 31 ekim 2018 tarihiyle 987 milyon liradır..bu tarihte euro kuru 6.50 dir.. yani yaklaşık olarak 155 milyon euro gibi bir borcu vardır kulübün..
rakamlar bu iken muharrem ustanın ekonomik olarak bu kulübü batırdığı iddiasında bulunan her kim varsa net olarak avaldır.. bu kulüp ihoyu başkan seçtiği gün bitirilmiştir..
987 milyon liranın içinde burak, onur ve kuckanın tüm alacakları da vardı..şimdi bu adamları da sattın döndün başa..yani muharrem ustanın kulübü ihodan devraldığı noktadan daha iyi bir noktadasın ve futbolcu ödemelerin falan da hayli düşük..
hal bu iken Trabzonspor taraftarının hala muharrem ustaya saldırmasını anlamakta zorlanıyorum..muharrem usta benim babamın oğlu değil..savunduğum falan da yok ..lakin kulübün dibine kibrit suyu döken, içine incir ağacı diken iho varken ve rakamlar ortadayken, muharrem usta neden hedef tahtası oluyor..
evet adam futbolu bilmiyor..bunu ilk adaylığı sırasında ben yazmıştım burada..bakış açısı bana ters ama şu rakamlar ortadayken nasıl oluyor da usta bu kulübe zarar vermiş oluyor..
ihodan aldığı kadroya bak ağaoğluna devrettiği kadroya bak..ve borç döviz cinsinden bir kuruş artmamış o üç maliyetli transfere rağmen..ve gönderilen onca adama rağmen..
bir çok Trabzonspor taraftarının siyaset yaptığı çok açıktır..zamanında oy verdikleri ihonun tüm kabahatini ustaya yıkarak işin içinden çıkıp vicdanlarını rahatlattıklarını zannediyorlar..oysa Trabzonsporun ekonomik olarak bu kadar çökmesinin vebali her birinin sırtındadır benim açımdan..evet beyler Trabzonsporu bu duruma sizler getirdiniz..ilkokul mezunu bir meczupu başkan seçip kulübü bu duruma getirdiniz..sizler kim olduğunuzu çok net biliyorsunuzdur..
bu yönetime gelirsek; bu arkadaşlar okayı sattığı gün benim için sezon bitmişti zaten..şimdi her ne kadar hala ustanın kurduğu kadro sahada olsa da epey bir tırpanlandı bildiğiniz üzre..11 çıkaracak kadromuz yok an itibarı ile..gerçekten yüksek maliyetli adamlar da sosa hariç gönderildi..şimdi o grup tüm gücüyle bu kadronun, yönetimin ve hocanın arkasında..ben de destekliyorum yanlış anlaşılmasın..Trabzonspor kurtulacaksa altyapıdan kurtulacaktır..doğru olan budur..lakin muharrem ustanın başkanlığının ilk aylarında, hami mandıralı takımın başındayken, altyapıdan gelen gençlerden oluşan takımlarla sahaya çıkmasına neden karşı çıktınız..o takımın aldığı sonuçları neden her seferinde yazıp durdunuz..Trabzonspor tarihinin en büyük utancını yaşattığını yazıp durdunuz..sizin altyapı sevdanız kendi adamınızla mı oluyor yoksa..yoksa bu takım da dün akşam 5-0 kaybetseydi ki kaybedebilirdi, yönetime hocaya aynı şeyleri mi yazacaktınız..ama destek diyorsunuz..neden..
zamanında o altyapıdan gelen çocukları destekleseydiniz ne olurdu yani..neden gömdünüz o çocukları da şimdi destek oluyorsunuz..o zaman kulübün imkanı bugünkünden farklı mıydı..o pahalı transferlerin yapılmasında sorumluluğunuz yok muydu..o yönetimi bu yola sizler sokmadınız mı..
Trabzonsporu bitirirse işte bu adamcılık bitirir..adamcılık insanın gözüne at gözlüğü takar..sağa sola bakmasını engeller, yapılan yanlışları görmesini engeller..
ustanın pahalı transferlerine heralde benden başka karşı çıkan olmamıştır..alınan o çok kötü 6-7 yenilen maçlara rağmen her zaman altyapıdan gelen oyuncuların yanında oldum..o sonuçları da hiç takmadım..keşke devam edebilseydi..çünkü fizik kuralıdır; ne kadar sert dibe vurursan o kadar fazla yükseğe çıkarsın..
bu yönetimden umudum var mı ? açıkçası bilmiyorum..dün akşam ki maçın böyle biteceğini bile bile gittim maça..korkarım bundan sonrası da çok farklı olmayacak gibi..sadece maaş ödememek üzerine bir politika güdülmez ki ucuz etin yahnisi de ön liberoda kamil ahmet gibi olur..bakalım yaz dönemi hangi transferler yapılacak, maliyetler ne olacak..futbol piyasası dünyada euro üzerinden çalışıyor..doğru dürüst adamların fiyatı da ortada..göreceğiz gidişatı..
bu yazının amacı muharrem ustayı savunmak falan değildir..sadece rakamlar üzerinden giderek olan biteni kendi açımdan anlatmaya çalıştım..rakamlara itirazı olan varsa buyursun yazsın..kulüp tarafından resmi olarak açıklanan rakamlardır bunlar..Herkese Merhaba
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesadri şener 176 milyon euro borçla kuübü ihoya devretti..bu borcun euro olarak karşılığı 73 milyondur.(eurodan gitmemin sebebi, tüm transferlerin euro olarak yapılmasındandır)
iho ise kendi açıkladığı 397 milyon lira ki euro olarak karşılığı 133 milyondur, devralınan borç sonradan 457 milyon olarak açıklanmıştır ki bunun karşılığı yaklaşık olarak 150 milyon eurodur..yani muharrem usta yaklaşık olarak 150 milyon euro borçla kulübü devralmıştır..
ağaoğlu yönetimi tarafından yeni açıklanan bilançoya göre kulübün borcu 31 ekim 2018 tarihiyle 987 milyon liradır..bu tarihte euro kuru 6.50 dir.. yani yaklaşık olarak 155 milyon euro gibi bir borcu vardır kulübün..
rakamlar bu iken muharrem ustanın ekonomik olarak bu kulübü batırdığı iddiasında bulunan her kim varsa net olarak avaldır.. bu kulüp ihoyu başkan seçtiği gün bitirilmiştir..
987 milyon liranın içinde burak, onur ve kuckanın tüm alacakları da vardı..şimdi bu adamları da sattın döndün başa..yani muharrem ustanın kulübü ihodan devraldığı noktadan daha iyi bir noktadasın ve futbolcu ödemelerin falan da hayli düşük..
hal bu iken Trabzonspor taraftarının hala muharrem ustaya saldırmasını anlamakta zorlanıyorum..muharrem usta benim babamın oğlu değil..savunduğum falan da yok ..lakin kulübün dibine kibrit suyu döken, içine incir ağacı diken iho varken ve rakamlar ortadayken, muharrem usta neden hedef tahtası oluyor..
evet adam futbolu bilmiyor..bunu ilk adaylığı sırasında ben yazmıştım burada..bakış açısı bana ters ama şu rakamlar ortadayken nasıl oluyor da usta bu kulübe zarar vermiş oluyor..
ihodan aldığı kadroya bak ağaoğluna devrettiği kadroya bak..ve borç döviz cinsinden bir kuruş artmamış o üç maliyetli transfere rağmen..ve gönderilen onca adama rağmen..
bir çok Trabzonspor taraftarının siyaset yaptığı çok açıktır..zamanında oy verdikleri ihonun tüm kabahatini ustaya yıkarak işin içinden çıkıp vicdanlarını rahatlattıklarını zannediyorlar..oysa Trabzonsporun ekonomik olarak bu kadar çökmesinin vebali her birinin sırtındadır benim açımdan..evet beyler Trabzonsporu bu duruma sizler getirdiniz..ilkokul mezunu bir meczupu başkan seçip kulübü bu duruma getirdiniz..sizler kim olduğunuzu çok net biliyorsunuzdur..
bu yönetime gelirsek; bu arkadaşlar okayı sattığı gün benim için sezon bitmişti zaten..şimdi her ne kadar hala ustanın kurduğu kadro sahada olsa da epey bir tırpanlandı bildiğiniz üzre..11 çıkaracak kadromuz yok an itibarı ile..gerçekten yüksek maliyetli adamlar da sosa hariç gönderildi..şimdi o grup tüm gücüyle bu kadronun, yönetimin ve hocanın arkasında..ben de destekliyorum yanlış anlaşılmasın..Trabzonspor kurtulacaksa altyapıdan kurtulacaktır..doğru olan budur..lakin muharrem ustanın başkanlığının ilk aylarında, hami mandıralı takımın başındayken, altyapıdan gelen gençlerden oluşan takımlarla sahaya çıkmasına neden karşı çıktınız..o takımın aldığı sonuçları neden her seferinde yazıp durdunuz..Trabzonspor tarihinin en büyük utancını yaşattığını yazıp durdunuz..sizin altyapı sevdanız kendi adamınızla mı oluyor yoksa..yoksa bu takım da dün akşam 5-0 kaybetseydi ki kaybedebilirdi, yönetime hocaya aynı şeyleri mi yazacaktınız..ama destek diyorsunuz..neden..
zamanında o altyapıdan gelen çocukları destekleseydiniz ne olurdu yani..neden gömdünüz o çocukları da şimdi destek oluyorsunuz..o zaman kulübün imkanı bugünkünden farklı mıydı..o pahalı transferlerin yapılmasında sorumluluğunuz yok muydu..o yönetimi bu yola sizler sokmadınız mı..
Trabzonsporu bitirirse işte bu adamcılık bitirir..adamcılık insanın gözüne at gözlüğü takar..sağa sola bakmasını engeller, yapılan yanlışları görmesini engeller..
ustanın pahalı transferlerine heralde benden başka karşı çıkan olmamıştır..alınan o çok kötü 6-7 yenilen maçlara rağmen her zaman altyapıdan gelen oyuncuların yanında oldum..o sonuçları da hiç takmadım..keşke devam edebilseydi..çünkü fizik kuralıdır; ne kadar sert dibe vurursan o kadar fazla yükseğe çıkarsın..
bu yönetimden umudum var mı ? açıkçası bilmiyorum..dün akşam ki maçın böyle biteceğini bile bile gittim maça..korkarım bundan sonrası da çok farklı olmayacak gibi..sadece maaş ödememek üzerine bir politika güdülmez ki ucuz etin yahnisi de ön liberoda kamil ahmet gibi olur..bakalım yaz dönemi hangi transferler yapılacak, maliyetler ne olacak..futbol piyasası dünyada euro üzerinden çalışıyor..doğru dürüst adamların fiyatı da ortada..göreceğiz gidişatı..
bu yazının amacı muharrem ustayı savunmak falan değildir..sadece rakamlar üzerinden giderek olan biteni kendi açımdan anlatmaya çalıştım..rakamlara itirazı olan varsa buyursun yazsın..kulüp tarafından resmi olarak açıklanan rakamlardır bunlar..
Dogrudur IHO dinamitin fitilini atesledi ve cöküse ve transfer yasagina kadar giden yolu acmistir, lakin Usta bunu önleyebilirdi.
Ilk secildiginda tamam Trabzonspor kurtuldu dedim cogu renktas gibi ve ilk icraatlerini gördükten sonra transferlerde dogru hamleler yapildigini teyit etmisti kanimca.
50'nin üzerinde futbolcu cöplügü vardi tabiri caizse takimda ve yola devam etmek istemediklerinle kimisiyle uzlasarak kimisiyla uzlasamayarak göndermeye calisti.
Televizyonlara cikip ucurumun kenarindayiz gelir gider tablosu cok dengesiz ve pahali transferler yapamayiz dedi durdu ve transferleri sadece kendisi degil bir kac yönetici ve scouting ekibi ile yapti. Uygun maaliyetli oyuncular alindi. Tutmasa bile bütceyi sarsmayarak. Takim iyi degildi lakin 2015-2016 sezonunun ikinci yarisinda takim cikisa gecti ve yeni sezona da eksiklerin neler oldugunu da göstermisti.
Ama ne olduysa gecen sezonun basinda oldu. Konusulan oyuncular ve rakamlar cok vahimdi. Pesin söyleyeyim, bu kadar güzel yalan konusan az tanidim hayatimda.
Hipnotize olmus gibi inaniyordum dediklerine ve IHO gibi kötü bir örnek dururken bu okumus ve akilli adam bu hataya düsmez dedim.
Usta bu kulübe ihanet etmistir tipki IHO gibi. Gelirlerin temlikli oldugu halde olmayan parayi harcarsan ihanet edersin. Kur farkiyla yaptigi tiyatroyu da es geciyorum zira insanlarin akliyla alay etmek hic hos degil. Bizlerde sucluyuz diyorsun da Agaoglu niye Usta gibi yapmadi? Adam dürüst bir sekilde gercekleri yüzümüze vurdu ama sözünde durdu.
Usta'ya benim kinim bu yüzden. Hem öldük bittik dedi hem de IHO gibi yapti ve inandiriciligini yitirdi.
Yorum
-
yillardir yazmiyordu belki, simdi yaziyor, usta denen hergeleyi savunmak için.. birakin bu isleri yaa..
daha okay'in 6m€'luk maddesi oldugundan haberi yok, "bu yönetim benim için onu sattigi an bitti" diyorTrabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı
Yorum
-
Yahu Usta kongrede bir söz verdi.
Giderleri kısacağına dair.
Sözünü yedi.
İmzalattığı sözleşmeleri görmediniz mi ?
Ben Usta'dan taraf durdum, kongrede verdiği söz üzerine.
Adam sözünü yedi yahu!
Takım 5 yedi 6 yedi değil ki mesele.
Takım top oynamıyordu top.
Bugün 5 yedik Malatya'dan, 4 yedik Başakşehir'den...
Umut veren bir futbolumuz var.
Sabretmeye değer bir topluluk var.
Çünkü umut vaat ediyor.
O gün 7 yerken sahada ne vardı da taraftarın buna tahammül etmesini bekliyordunuz?
Ben Usta'nın kongre konuşması üzerine aylarca kurumsallaşma adına verdiği sözlere inanmış biriyim.
Geldi, yalan konuştu.
En önemlisi işini önemsemedi.
Parayı verip çocuğunu ilgisiz bırakan paralı baba gibi parayı verdi, borca borç ekledi.
Hiç savunmayın.
İHO'yu seçen eller bu dinamitin fitilini ateşledi. Eyvallah.
Ama Usta verdiği sözden caydı.
Takımla da ilgilenmedi.
Boşuna hikaye anlatılmasın.
Yorum
-
İlk olarak Oruç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSefer.
Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı
Yorum
-
İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülene oldu ne deduk yanlis bise mi deduk- you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.
Yorum
-
İlk olarak Oruç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYok senin mesajlarını görünce istemsiz gülüyorum. Bomba tespitlerin var.Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı
Yorum
-
İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyasaklanan pankart bu muydu ?
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."Murat
Yorum
Yorum