İlk olarak onurinho61 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ersun Yanal İstifa Etti...
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFener'e giderse görürüz...İhtimal bu tabi..İyi ama sabahtan beri yönetime çakanlar, şehri aşağılayanlar, takımı İstanbul'a taşıyanlar yani bizden adam olmaz diyenler....Fener'in başında Avrupa şampiyonu hoca var onlar niçin istikrar demiyor...Üstelik 25 yıldır alamadıkları kupaya yaklaşmışken?...
Bunu istikrar istemediğim için falan yazmadım... Tam tersi hoca kalırsa başarılı olur yazdım daha bu sabah...Ama kalması için başkanı ikna etmeliydi...İki tarafta birbirine güvenmiyordu...
Bunu şunun için yazdım. Biz lanet olası bir şehrin çocukları falan değiliz...Tüm Türkiye tüm dünya akıllı ve sadece biz salak değiliz....Başkanımız da hataları olmakla beraber burda yazılanları hakedecek adam değil...Ersun Yanal bizde yaşadığı süreci bjk de fb de veya gs de yaşasa bu zamana kadar kalırmıydı... Kötüysek herkes kadar kötüyüz...Bizden adam olmaz sa kimseden olmaz...Farklı olalım....Eyvallah...Ama muhatabımız da farklı olsun be abi....Trabzonsporlu olmak bir yaşam biçimidir..
Yorum
-
İlk olarak Süleyman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Yorum
-
Yahu adam Tayfunu oynatsa kabahat, Serkani oynatsa baska bir kabahat.
Hüseyin kesse kabahat, oynatsa kabahat.
Tek forvet oynatsa kabahat cift forvet oynatsa kabahat.
Oyuncu degistirse kabahat, degistirmese yine kabahat yine kabahat.onurluyum, gururluyum çünkü TRABZONSPORLUYUM
NE MUTLU TRABZONSPORLUYUM DIYENE!!!
Yorum
-
İlk olarak sessizkral_1 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Ayrıca FUTBOLCULAR ŞOKTAYMIŞ VE ÜZÜLMÜŞLER.Hocam bizi nasıl bırakırsınız diyenler dahi olmuş.
Yorum
-
İlk olarak ENGİN ÖZTÜRK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYok arkadaşlar kimse takım yeni gibi bahanelerin arkasına saklanmasın takım yeni evet ilk 16 maç 34 puan toplamışsın son 13 maç 19 puan yeni takım başlangıçta kötü olup ta sonra düzelseydi eyvallah ersun yanal kalırdı ama takım alışmış birbirine şu sezon da şampiyon olamıyorsun ne zaman olacak allah aşkına herkes dökülüyor bizde...Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Yorum
-
İlk olarak sanatik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülerakiplerin hepsi dökülüyor inanilmaz firsati kullanamiyorda sampiyon olamiyorsan gelecek sezon bu ersun yanal nasil sampiyon olacak ?
Yorum
-
İlk olarak TSefa.1967 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHoca kendi istifa etti(!)
Baskan istese engelleyemezmiydi. Senin sözlesmen var hicbiryere gidemezsin, biz sana inaniyoruz diyemezmiydi???onurluyum, gururluyum çünkü TRABZONSPORLUYUM
NE MUTLU TRABZONSPORLUYUM DIYENE!!!
Yorum
-
İlk olarak emin-29 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülehocanın kendisi istifa etti zaten sezon sonu takımı burakacakmış ynetimde ona eğer istiyorsan şimdi bırakabilirsin demişEy Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Yorum
-
İlk olarak onurinho61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHoca kovuldu mu istifa mı etti?
Sonra ortak bir miktar Parada anlasilmisdir ve bu is bitmisdir.
Yani karsilikli anlasma ama isteyen Yönetimdi.
Bazilarinin iddia ettigi gibi Hoca Istifa etse, neden Tazminatin bir Kismi ödenecek???Rahmetli Babamin bu Dünyada bana birakdigi en büyük Miras "ÖLÜMSÜZ TRABZONSPOR ASKIDIR".
Yorum
-
İlk olarak dahilaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar ,
Hemen hergün forumu okuyan fakat yılda bir mesaj yazan bir renktaşınızım .
Ersun Yanal'la Trabzonspor bu sene herkesin beklediğinden çok daha iyi bir performans göstermiştir . Kadrosuna 25 futbolcu alınmış ; ilk 11'in 8'i bu sene gelen oyuncularla kurulmuş bir takım 5 hafta kala lige havlu atmışsa ( ki hala matematiksel şansımız devam ediyor ama ben açıkçası bu takımdan bu saatten sonra bir atak beklemiyorum ) bu bir başarıdır ; Avrupa kupalarına gideceğimiz de neredeyse kesin .
Buraya kadar güzel . Peki ben neden Ersun Yanal'ın istifa haberini duyunca sevindim ? Halbuki bunca zaman Yanal'a karşı yapılan eleştirilere karşı durmuş , onu ve bilimsel yaklaşımını savunmuştum . Ne olmuştu bana ?
Arkadaşlar hepinizin zaman zaman belirttiğiniz gibi ( hemen her gün foruma girdiğim için bir çoğunuzu gıyabında tanıyorum , fikirlerinizi biliyorum.) Ersun Yanal eksilerini ve artılarını sıralamak istiyorum . Tabi ki yorumlar benimdir ve kimseyi bağlamaz .Bunlara ekleyecekleriniz olabilir ; bu da beni mutlu eder.
Ersun Yanal artıları :
1 - Bilimsel antreman teknikleri : Sezonun çoğunu 11 kişi ile oynamamamıza rağmen neredeyse hiç sakatlığımız olmadı. Anatomi bilgisi çok kuvvetli . Antalya ile yaptığımız hazırlık maçında futbolcuların sırtındaki cihazlardan bluetooth ile vücut verilerini alması ; bu sistemi kullanması teknolojiyi sevdiğini ve kullanmayı bildiğini gösteriyor . Fiziksel olarak takımı iyi çalıştırıyor.
2 - Takım motivasyonu : 25 futbolcunun yeni olduğu bir takım yarattı ( Yarattı derken yönetimin emeğini ve katkısını kesinlikle yadsımıyorum . Yanlış anlaşılmasın) , ligde aldığımız puanların önemli bir bölümünü sezonun ilk maçlarında aldık . Bu yeni bir takım için gerçekten olağanüstü bir atılımdı . Takımdaki birlik ve beraberliği sağlamadaki Ersun Yanal rolü yadsınamaz.
3 - Yönetim ve alt kadro ile uyumlu çalışma ( Yönetimin uyumu da takdire şayan tabi ki ) . Ersun Yanal'ın yönetim ile çeliştiğini ya da yönetim;klüp , herhangi bir futbolcu hatta hakemler hakkında medya önünde ileri geri konuştuğunu (Bunu yapan bir çok teknik direktör varken ) ben hiç duymadım . Maç sonrası ropörtajlarındaki sakinliği ve seviyeli yorumları ile duruş anlamında Trabzonspor gibi büyük bir kulübe yakışır bir teknik direktör olduğunu gösterdi hep .Oyuncuların da kendisinden yakındığını duymadım hiç . ( Doğma büyüme İstanbulluyum ; hatta 4 yaşımdan 32 yaşıma kadar da Fenerbahçe'de yaşadım. Ancak Trabzon'da yönetime ve kulübe yakın akraba ve arkadaşlarım sayesinde hala istihbaratım sağlam . O yüzden futbolcuların da Ersun Yanal hakkındaki fikirlerinin genel olarak iyi olduğunu biliyorum .
Ersun Yanal eksileri :
1 - Oyuna müdahale etme kabiliyetinin kısıtlı olduğunu düşünüyorum . Oyunu yukardan görüp okuyamıyor . Zaman zaman oyunu kontrol etmek yerine oyunun kontrolüne giriyor . Yani oyun onu alıp götürüyor ; o oyunu alıp götüreceğine . Bu seneki 2 maç hariç bütün maçları 90 dakika izledim . Ben görememiş olabilirim ama kötü giden bir oyunun Ersun Yanal'ın bir müdahalesi ile değiştiğine şahit olmadım .
2 - Oyuncu ısrarı : Buna ego da diyebilirim inatçılık da . Ancak oyuncu kazanmak için bu kadar sabretmesini doğru bulmuyorum. Zira oynatılan oyuncu kazanılırken oynatılmayan oyuncu ( antremanları takip etmiyorum, belki de yedekler gerçekten oynamayacak kadar kötüdür . Ama onları da kazanmak lazım diye düşünüyorum .) kaybediliyor .
3 - Kriz yönetimi eksikliği : Büyük maçlarda (İstanbul'daki Fener ve Trabzon'daki GS maçları hariç) takımın yeterli derecede motive olamaması , kendisinin de kimi zaman oyuna müdahalelerde paniklemesi .Yine benim fikrime göre Ersun Yanal'ın bu paniklemesinin en büyük göstergesi uyguladığı ezberci taktikler ; halbuki Trabzonspor'un teknik direktörü GEREKTİĞİNDE ezbercilikten kurtulup taktik anlamda oyuna müdahale edebilmeli .
4 - Gençlerin takıma adaptasyonundaki eksiklik : Hepimiz ne diyoruz ;önümüzdeki sene bambaşka olacak . İyi de nasıl olacak ? Gençlerden gelen kim var ? Önümüzdeki sene de aynısı olacak .Aynı takım oynayacak . En fazla bir iki takviye olur. Açıkçası ben bir iskelet oluşturulması fikrine karşı değilim . Ancak rotasyonun bu kadar zayıf olduğu bir takım da istemiyorum . Evet ben Göksu'yu , Faty Papy'i , Barış'ı , Giray'ı hiç olmazsa son 15 dakika seyretmek istiyorum . Bu fikrimde de yanlız olmadığımı forumda okuduklarımdan biliyorum . Ben gençlerin takıma monte edilmesini istiyorum . Açıkçası bu sene bu konuda büyük hayal kırıklığına uğradım .Sene başında bu kadar genç oyuncu almamız beni çok heveslendirmişti . Hepsi yetenekliydi; gelecek vaad ediyorlardı . Bunların hepsi mi yaramaz adamdılar ; hiçbiri mi çalışmadı , hepsi mi kötüydü arkadaşlar ? Ben buna inanmak istemiyorum .Zira Ersun Yanal bu transferlerin tamamına onay verdi . Bu gençlerde bir cevher görüldü ki alındılar . Bu gençleri kazanmak için bir sezon boyunca ne yapıldı ? İnşallah karadenizspor'daki Eren Görür önümüzdeki sene A takıma alınır . Çevremdeki herkese önümüzdeki senenin en büyük forvetinin Eren Görür olacağını söylüyorum . İnşallah önümüzdeki sene takıma alınır da ne kadar haklıyım ne kadar yanılmışım ben de görürüm .
5 - Aşırı yükleme : Antreman teknikleri ne kadar ileri olsa da futbolculara yaptığı aşırı yükleme futbolcularda fiziksel olmasa da mental anlamda düşüşe neden oluyor . Futbol oynamış olanlarınız muhakkak bilirler ; futbolcunun fizik olarak iyi olması yeterli değildir ; o fiziği iyi yönetecek sağlıklı bir beyine ihtiyacı vardır . Çeşitli klüplerde çalışmış fizyoterapist ve doktor arkadaşlarımla da bu konuda sohbetlerimiz oldu . Arkadaşlarım Ersun Yanal sisteminin sezon başı yüklemesinin mükemmel olduğunu ancak sezonun ilerleyen periyotlarında antreman sisteminin ağırlığından ve yoğunluğundan dolayı futbolcularda fizik olarak bir düşüş belirlenmemesine karşın mental anlamda büyük düşüşler olduğunu , futbolcuların konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını , bunun şampiyonluk ve genel baskı unsurları ile birleştiğinde futboldan bıkmaya kadar vardığını belirtmişlerdi .
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim artılar ve eksileri göz önüne aldığımda Ersun Yanal'ın istifası Trabzonspor için hayırlı olmuştur . Evet , istikrar önemlidir ; destek önemlidir .Ama istikrarın kiminle olması ve desteğin kime verilmesi gerektiğini belirlemek daha önemlidir . Ben önümüzdeki sene Ersun Yanal ile devam edilmesinin bize faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum .
Bu sene bu taraftar bu yönetime , takıma ve Ersun Yanal'a ( geçen seneden başlamak kaydı ile ) hem madden hem de manen hiç kimseye destek olmadığı kadar destek olmuştur . Bir Trabzonspor taraftarı düşünün ki takımı şampiyonluğa gidiyor ; 4 maç üst üste galip gelemiyor ve hala büyük bir bölümü takıma destek oluyor . Bunu ne zaman yaşadık ? Bu sezon bir kez dahi gelmek nasip olmadı Avni Akere . Ancak bir çok İstanbullu renkdaşım gibi ben de kombinemi alıp Trabzon'da ikamet eden bir arkadaşıma verdim tek şartla ; küfür yok takıma hep destek tam destek var . Her maç orijinal formamı giyip televizyonun karşısına geçiyorum . 34. hafta Fener maçına gitmek için 3 ay öncesinden uçak biletimi alıyorum . Ancak arkadaşlar desteğin de bir limiti var . Sivas maçında benim sabır taşım çatladı . Trabzonspor yenilir ; ama teslim olamaz;hırsını yitiremez . 2. gol öncesinde ben adam tutun diye bas bas bağırıp televizyon başında kudururken benim takımımın oyuncusu hakeme itiraz edeceğim diye geri koşmamazlık edip gol yiyemez ;şuursuzca ve amaçsızca sahada gezinemez . Yenilir ama ezilmez ;mücadelesini bırakmaz . O formayı giyenin bu kadar sorumsuz davranmaya hakkı yoktur . Bırakın alınan transfer ücretlerini bir kenara ; bana yani Trabzonspor taraftarına bu saygısızlığı yapma hakkı yoktur . Trabzonspor bir kimliktir ; alalade bir futbol takımı değildir . Bunun farkında olmak ilk önce takımın başına yani teknik direktöre yani Ersun Yanal'a düşer. Ben takımın sahibi ,ferdi ve taraftarı olarak Sivas maçında gördüğüm bu sorumsuzluğun hesabını bu takımın yetkilisinden yani ErsunYanal'dan sormak hakkımdır . Bu hesabı sorarım; saygı çerçevesinde tabi ki .
Özet olarak benim fikrime göre bu takım bu sene için başarılıdır ancak gelecek için ümit vermemektedir . Bunun sorumlusu da teknik direktördür . Bu yüzden bu istifa hayırlı olmuştur . Kendisine bir taraftar olarak kendi adıma bugüne kadar olan katkılarından dolayı teşekkür ederim .
Şimdi tartışmamız gereken asıl konu önümüzdeki sene bu takımın başına kimin geleceğidir . Van Gaal diyor bazı arkadaşlar ; beni heyecanlandırıyor . Açıkçası önümüzdeki sene Trabzonspor'un başına yerli teknik direktör istemiyorum . Şu an piyasadaki Türk teknik direktörler Trabzonspor için ya yetersiz , ya da hala ham . O yüzden Van Gaal beni gerçekten heyecanlandırıyor .
Çok uzun yazdım biliyorum ama senede bir yazıyorum ;arkadaşların affına sığınıyorum .
Herkese iyi geceler .
kullanıcı isminizi sonuna kadar hakediyorsunuz....
tamam ersun hoca iyi bir hoca en kolay görülecek örnek dogru durust sakatlık yasamamız olmamız....
Ama bizde bu maya tutmadı ki bunda iki forvetimizin beceriksizliginin payı buyuk..
Cok ciddiyim ortada bir basarısızlık varsa ki bence abartıldıgı gibi bir basarısızlık soz konusu degil...Bunda en büyük pay ileri ikilide oynayan arkadaslarda..Eger girdikleri pozisyonları gole cevirseler su an sampiyonluk turu atıp ersun hoca ile 3 yıllık mukavele imzalardık..Futbolda yanlızca basarı var...Acımasız ama gercek..ALAYINA İSYAN,ALAYINA BAŞKALDIRI,ÖLENE DEK MÜCADELE..
BÜYÜKLERLE SEVİŞEN YÖNETİM İS-TE-Mİ-YO-RUM.
Yorum
-
İlk olarak dahilaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Çok uzun yazdım biliyorum ama senede bir yazıyorum ;arkadaşların affına sığınıyorum .
Yorum
Yorum