Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ersun Yanal İstifa Etti...

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak gokmavi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Erdal Kardesim, Selim Abi,

Daha önceki hocalar hakkinda (Senol Hoca'yi ayri tutuyorum) bu kadar büyük ve uzun tartisma veyahut gruplasma (fikir anlaminda kullaniyorum) olmus muydu forumda?

Az sayidaki mesajimdan belli; ben Ersun Hoca'nin kalmasi ve devam etmesi taraftariydim (hala öyleyim). Hocanin kimi oynatip oynatmadigi, ne degisiklikler yapip yapmadigi umrumda degildi (bu yeni hoca icin de gecerli olacak). Ben hocanin bilgi birikiminin ve vizyonunun bizim gibi büyük bir takimi calistirmaya uygun oldugunu düsünüyordum (bu fikrim hala gecerli) ve kaldigi takdirde bizi sampiyonluga ulastiracagina inaniyordum. Olmadi. Burada yazilanlardan anladigim hocanin PR isini ve sehirle iliskiyi iyi idare edemedigi ve gelinen noktanin sebebinin de bu oldugu yönünde. Simdi bazi arkadaslar "idare etmek zorunda miydi" demis. Kimisi icin yapmaliydi, kimisi icinse yapmamaliydi. Sonucta bu bir karakter özelligi, hepimizin ayri kisilikleri var ve buna göre hareket ediyor. Yani diyecegim, PR isini iyi yapamadigi ve bu yüzden bu noktaya gelindigi tesbiti dogru gibi gözüküyor. Kabul edilir edilmez, hak verilir verilmez farketmez.
    Abi hayır..Bu ilk...Üstelik dedim ya bu anlamda ümitvar olmak da mümkün...Zira hocayı çok beğenmemesine rağmen yeter artık diyenler de var..
    En son Erdal tarafından düzenlendi; 29.04.2009, 19:46.
    Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Belli olmaz

İlk olarak selimatal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Beni dolduruşa getirme joseciğim, eşofmanları giyip takıma hoca olurum sonra.

valla trabzon'un evladı başa geçti diye seviniriz abi bizi anlayan biri geçti diye neşe dolarız keşke öle bişiy yapsan

Yorum

• İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        hangi görüntüler bu acaba ?
        Sanirim Ersun Yanal'a küfür atildigi video'yu diyor o arkadas.

Yorum

• Ersun Yanal'i savunurken, aslinda "istikrari" savundugumuzu söylüyoruz,....

benim gibi düsünen arkadaslari "duygusallikla", "insan olarak sevdigimizi korumakla" elestirenler, aslinda tam bunu yapiyorlar. Yazilarini ilgiyle okudugum selimatal renkdasimizin bile böyle bir ikileme düsdügünü göstermek icin ona ait yorumu ekledim. Bana göre cok önemli bir tespit yapmis, fakat "F.Tekke geri dönmeli mi" basligindaki mesajlarina bakarsaniz (altda birkac tanesini ekledim) görürsünüz ki, "Fatih Tekke" konusunda kendi deyimi ile "fanatizme kaymis".

Evet Ersun Hoca aynen buydu. Ben tanışmadım ama iyi tanıyanlardan dinlediklerimle tamamen uyuşuyor. Kısacası tanındığında sevilmemesine imkan olmayan bir insan.

"Ancak pek farkında olunamayan bir nokta var ve beni çok rahatsız ediyor: "Ersun Yanal gitsin mi gitmesin mi", "F.Tekke gelsin mi gelmesin mi" tartışmalarının bir temeli olmalı ve içi çok dolu olmalı diye düşünüyorum. Yoksa iş fanatizme kayıyor ve insan olarak sevdiğinizi istiyor, sevmediğinizi istemiyor duruma düşüyorsunuz. Ve bu durum TS umuza zarar veriyor."
          (selimatal)

Bu mesajlar "F.Tekke geri dönmeli mi" basligindan ve selimatal'a ait;

Sizlerin burada vereceği mesajlar belki de hangi takıma gideceğini belirleyecek. Fatih'in bu mesajları tek tek okuyacağına eminim. Bildiğim bir başka şey istenmediği yere asla gitmeyeceği.

Ersun Yanalı ben de çok seviyordum ama Ersun Yanal'ı bu kadar eleştirilmesine rağmen baş tacı yapanların, F.Tekke'yi kolayca satmaları "ahde vefasızlık" örneğinden başka birşey değil. Bizi biz yapan gerçek değerlerimizin değersizmiş gibi gösterildiği zihniyet devam ettikçe başarı hayal. Yeni bir Ersun Yanal bulabiliriz ama yeni F.Tekkeyi kaç yıl sonra bulabileceğiz? Düşünen var mı bu arkadaşlar arasında?

Kalbi hepimiz kadar TS sevgisiyle çarpan bir adama zorla sarı-lacivert veya siyah-beyaz forma giydirirsek yazıklar olsun bize.

Hem TS a şampiyon olma, hem de F.Tekke gibi bir efsaneye bu formayla bir şampiyonluk kupası kaldırma şansı tanınmalı.

UEFA finalinde M.Platini'nin "bu uzun saçlı çocuk kim?" sorusuyla değil, o uzun saçlı çocuğun TS formasıyla kupayı kaldırmasıyla övünmek istiyorum ben.
          En son Mehmet Sarigül tarafından düzenlendi; 29.04.2009, 19:54.

Yorum

• İlk olarak gokmavi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Erdal Kardesim, Selim Abi,

Daha önceki hocalar hakkinda (Senol Hoca'yi ayri tutuyorum) bu kadar büyük ve uzun tartisma veyahut gruplasma (fikir anlaminda kullaniyorum) olmus muydu forumda?

Az sayidaki mesajimdan belli; ben Ersun Hoca'nin kalmasi ve devam etmesi taraftariydim (hala öyleyim). Hocanin kimi oynatip oynatmadigi, ne degisiklikler yapip yapmadigi umrumda degildi (bu yeni hoca icin de gecerli olacak). Ben hocanin bilgi birikiminin ve vizyonunun bizim gibi büyük bir takimi calistirmaya uygun oldugunu düsünüyordum (bu fikrim hala gecerli) ve kaldigi takdirde bizi sampiyonluga ulastiracagina inaniyordum. Olmadi. Burada yazilanlardan anladigim hocanin PR isini ve sehirle iliskiyi iyi idare edemedigi ve gelinen noktanin sebebinin de bu oldugu yönünde. Simdi bazi arkadaslar "idare etmek zorunda miydi" demis. Kimisi icin yapmaliydi, kimisi icinse yapmamaliydi. Sonucta bu bir karakter özelligi, hepimizin ayri kisilikleri var ve buna göre hareket ediyor. Yani diyecegim, PR isini iyi yapamadigi ve bu yüzden bu noktaya gelindigi tesbiti dogru gibi gözüküyor. Kabul edilir edilmez, hak verilir verilmez farketmez.
            Sevgili kardeşim,
            Hoca'nın görevi şehiri değil, takımı idare etmektir. Sadece takımı idare etmek. Ama hoca başkana "ben futbolcularla konuşurken yüzüme boş boş bakıyorlar, benim bu futbolculara verebileceğim birşey kalmadı, şampiyon olsak ta sezon sonunda gideceğim" demesi ne anlama gelir sence?

Ersun Hoca takıma motivasyon veremedi. İnsani vasıfları nedeniyle de futbolcularını taraftarın önüne atmadı. Yani gittikten sonra TS ne olursa olsun demedi. İşte Ersun Hocanın insanlığı budur.

Ama F.Terim futbolcuya bile benzemeyen adamları eğiterek, disipline ederek ve ipleri daima elinde bulundurarak onlara UEFA kupasını kaldırttı. İşte herkesin anlaması gereken gerçek bu.

İyi hoca olmakla "ipleri elinde bulundurarak istikrar sağlayan bir hoca olmak arasında dağlar kadar fark var.

Ersun Hoca Türk futbolcularla asla başladığı işi bitiremez. Avrupaya gider ve profesyonel futbolcularla çalışırsa zirve yapar. Buna bütün benliğimle inanıyorum.

Şimdi mesele bundan sonrası için Ersun Hocamızdan çıkaracağımız dersler.
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...

Yorum

• Biraz siyasi olacak ama; malumunuz iktidar partisi, geçmişteki partisinde bir şeyleri yenilik adı altında değiştirmeye çalışmış, başaramayıncada başka bir parti kurmuştur ve şuandada iktidardadır.

Acaba diyorum bizde başka bir Trabzonspormu bulsak
              Bu gidişle başka türlü şampiyon olamayacağız..
              efsane tektir;oda TRABZONSPOR'DUR

Yorum

• İlk olarak Selman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Anlayamadım ben her zaman ki gibi

Neden yemek yemeye tenezzül edecek ki abi? Sen benim yaptığım icraatlara bakmayacaksın, neler yapabilirim diye beklemeyeceksin, beni dinlemeyeceksin, ben de senle yemek yiyeceğim.Ne anlatacak yemekte ki, bahsttiğin adamların kafa yaspısı belli, yağ mı çeksin onlara hoca.En hasını yapmıştır bana göre.Hiçbirine yüz vermemiştir, siz afkurun ben işimi yapmaya devam ediyorum demiştir.Ayrılırken tesislerde bile.

Hoca her anlamda doğru yaptı.. Kim o çok bilmişler ki yemek verecek, onlara kendini anlatmaya çalışacak falan..

Hoca kiiim o şahıslar kim..

Hem ben bu şehrin o tipteki insanlarını tanıyorsam şuna benzer bir olay olacaktı;

Ersun hocanın doğum gününde Cevat Kol d.günün pastası ve çiçekle geldi tesislere gülmeler yılışmalar..

Ama gazetesine köşesine gittiğinde yaptıkları belli.. Hadi orda işini ! yapıyordu diyelim ya dost sohbetlerinde camianın ileri gelenleriyle yaptığı birebir görüşmelerde yaptıkları...

Diyorum size ve özellikle Erdal abiye bir şehri dedikodu denen musubet esir almış durumda kimse samimi değil içten değil herkes birbirinin arkasından konuşmakta iş çevirmekte..

Böyle bir ortamda başarı aramak çok zor..
                Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Mehmet, Selim abiyi tanımam...Her konuda olmasa da çoğunlukla benzer düşünürüz. Benim de kendimle çelişen mesajlarım vardır. Çünkü sürekli duyduklarımı harmanlıyorum...Belki her duyduğuma inanmak gibi bir saflığım da var...Ama en önemlisi herkesi anlamaya çalışıyorum...Hocayı, forumu, başkanı, bakanı hatta derin Trabzon u...Hiç birimizin yazdıkları mutlak hakikat değil...Mutlak hakikat olmayan her şey de değişebilir... Tartışılabilri vesaire...
                  Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• İyi ya Uğurtan, sen onlar kim ki diyorsun...Onlar internet çocukları diyor...Hoca onlar kim ki diyor...Onlar elin bucalısı diyor...Sonra da hepimiz ama hepimiz şikayet ediyoruz...

Yorum

• İlk olarak Selçuk Demircioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Taraftarın hocayı sevdiği kadar hocada taraftarı sevdimi acaba?

İnsan giderken kısada olsa bir teşekkür mesajı yollayamaz mıydı?

Hadi yöneticilere kızgınsın diyelim haklı olduğunu da varsayalım..

E giderken taraftarada bir iki sözün olmadı ki bu taraftar sana güvenen taraftardı...

Kusura bakma hocam gerçekten iletişim sorunun var...
                      evet haklısın selçuk arkadaşım,
                      teşekkür mesajını bırakalım bir yana,
                      hiç değilse bir veda etseydi.
                      Ben kendisine karşı olduğum halde, kendisine teşekkür ettim bugün.
                      Olmadı. Taraftara da küsmemeliydi.
                      Bana küsebilir, ama hala ersun yanal ı savunanlara küsmeğe hakkı yoktu.

Yorum

• Daha önce bu sayfalarda geçti mi bilmiyorum ama, bu yazıyı okuduktan sonra gidiş nedeninin ne olduğunu 1.ağızdan okuyacaksanız. buyrun okuyun ben demeyeyim..

SADRİ Şener eski arkadaşım. Hem mahalleden, hem de liseden. İnandığını konuşur, kıvırmaz. Söylemek istemediğini söylemez. Söylemek isterse de köküne kadar söyler.

"Ersun Yanal ile neden yolları ayırdınız?" dediğimde, "Hoca" dedi ve devam etti: "Ersun ile beraber Kayseri maçına çıkamazdık. Çünkü inanılmaz bir seyirci tepkisi olacaktı."

"Ama üçüncüsünüz. Daha kötü olursanız?" dedim. "Evet" dedi yine devam etti: "Ama bu riski almaya mecburduk. Çünkü, Trabzonspor şampiyonluğa oynayan bir takım. Üçüncülük ve dördüncülük Trabzonspor'un yapısına uymaz. Bir ay boyunca enine, boyuna düşüneceğiz. Yerlilere bakıyorum. Fatih Terim A Milli Takım’da. Mustafa Denizli, Beşiktaş'ta. Şenol Güneş mukavelesini yeniledi, Kore'de hem de çok mutlu.

Zorluyorum, başka yerli aklıma gelmiyor. Yabancı olabilir. Ama onda da son derece dikkatli olmalıyız. Son derece ince eleyip, sık dokumalıyız. Ersun Yanal kaliteli bir insan. Oturduk, tartıştık. O da mantıklı karşıladı. El sıkıştık ve ayrıldık."

Fazla detaya inmedim. Ama, Trabzon'daki seyirci baskısının haline üzgünüm. Kolbastı oynanmadı diye veya mağlubiyet alındı diye edilen küfürler, hem de ana avrat. Kime ediliyor?

Şu anda ligde üçüncü durumda olan takımın teknik direktörüne. İyi güzel de şu anda Galatasaray'ın kadrosu da Fenerbahçe'nin kadrosu da Trabzonspor'a göre çok daha iyi. Ama biri dört, biri beş. Trabzonspor bu kadroyla üçüncü. Ama, bir de Trabzonspor gerçeği var. Trabzonsporlular karar verecekler.

Eskisi gibi 7-8 tane öz evlatlarını alt yapıdan çıkarıp oynatıp şampiyon olma şansları yok. Teknik adamı da futbolcuyu da dışarıdan getirecekler.

Sadri Şener bile buna dayanamıyorsa, Trabzonspor'un işi önümüzdeki yıllarda çok zor.

Eğer, seyirci baskısına eğilip bu seneki olay biraz daha devam ederse Trabzonspor şu andaki üçüncülüğü de bir daha bulamaz. Bunu çok net söylüyorum. Bu Trabzonspor, önümüzdeki yıllarda tekrar eski günlerine döner mi bilemem.

Umarım yanılırım

Trabzonspor seyircisi şunu da unutmasın. Onların yüzünden şu andaki lig üçüncüsü teknik adam gitti. Önümüzdeki yıl bu haftaları merak ediyorum. İnşaallah, Trabzonspor şampiyonluğa oynayacak durumda olur. Ve ben umarım tahminimde yanılırım. İnşaallah, Trabzonspor seyircisine seneye bu günlerde özür yazısını kaleme alırım.

Erman Toroğlu - Maraton

Yorum

• Böyle bir ortam sizin üslubunuzla düzelmez Uğurtan...Buna eminim...Sürekli suçlayarak düzelmez...Çünkü sürekli suçladıkça sürekli karşı hamle gelecek...Nasıl ki hoca kovarak başarı gelmezse sabah akşam derin Trabzon a saymakla da şehir düzelmez...Bunun bir orta yolu olmalı...Bu anlamda BMN ye önem yüklüyorum...

Yorum

• Güle Güle Ersun Hoca....
                            #50 Jackson Avelino Coelho
                            #7Miroslaw Szymkowiak
                            #61 İbrahima Yattara

Yorum

• İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Mehmet, Selim abiyi tanımam...Her konuda olmasa da çoğunlukla benzer düşünürüz. Benim de kendimle çelişen mesajlarım vardır. Çünkü sürekli duyduklarımı harmanlıyorum...Belki her duyduğuma inanmak gibi bir saflığım da var...Ama en önemlisi herkesi anlamaya çalışıyorum...Hocayı, forumu, başkanı, bakanı hatta derin Trabzon u...Hiç birimizin yazdıkları mutlak hakikat değil...Mutlak hakikat olmayan her şey de değişebilir... Tartışılabilri vesaire...
                              Selim abiyi bende tanimiyorum,...yazilarini ilgiyle okuyorum.
                              Amacim kimseyi elestirmek degil, aksine hepimizin zaman zaman "obyektif" bakisimizi kaybetdigimizi söylemek istiyorum.
                              Nasil Ersun Yanal konusunda oldugu gibi,...veya Fatih Tekke'nin geri dönmesi konusunda...

Yorum

• Fenerbahçe farklı mı sanıyorsun...Başarılı bir başkan olduğu için ses kesildi bir dönem...Galatasaray farklı mı sanıyorsun? Beşkitaş farklı mı sanıyorsun?...Sakaryaspor farklı mı sanıyorsun...Partiler, sivil toplum örgütleri, hatta cemaatler farklı mı sanıyorsun...

Yorum

Yükleniyor...
                                X