biz türkiyeye inat, içimizdeki bazı trabzonlu godamanlarda trabzona inat işler yaptıkça, durumlar ortaya çıkardıkça bu şehir, bu takım çok daha olduğu yerde sayacak gibi.
Rica ederim. Trabzonspor'a ulaştırdım ya, ölsem de gam yemem artık.
Şehirler, statları ceplerinden para çıkarmadan yapıyorlar ya, üstüne bir de EURO 2016'da yer alabilirlerse kaymaklı ekmek kadayıfı olacak. Yatırımlar artacak, yollar yapılacak, turizm patlayacak, istihdam artacak, esnaf kazanacak vs.
Benim anlayamadığım da bu işte. Neden bu şehirler ceplerinden para ödemeden yapabiliyorlar statları? Biz neden yapamıyoruz. Bu sorun devletin bize yardım etmediğinden mi kaynaklanıyor yoksa yer bulamadığımız için mi? Kocaman Trabzon'da yer bulamadık mı şimdi Trabzonspor'un yeni stadı için.
Eğer bu sorun başbakanın verdiği sözleri tutmadığı için kaynaklanıyor ise bir daha oy vermeyelim.
Ya bıraksınlar bu işleri tüm siyasetçiler uzak dursun Trabzonspordan,
1 sene evvel nerdeydiniz demezler mi adama?
Seçim zamanı mı aklınız başınıza geldi.
Akbabalara Trabzonspor'un ihtiyacı yok.
Ya adam gibi her daim Trabzon'u sahiplenirsiniz yada hiçbir zaman gelmezsiniz.
Son 1 aydır havada uçuşan lafları yemiyoruz artık.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
gerekirse cebinden devlet verip yapmali..olimpiyat stadina kim milyonlari gomdu..hemde o igrenc yere..bize gelince nasil olmuyomus anlamadim..biraksinlar bu isleri
Benim anlayamadığım da bu işte. Neden bu şehirler ceplerinden para ödemeden yapabiliyorlar statları? Biz neden yapamıyoruz. Bu sorun devletin bize yardım etmediğinden mi kaynaklanıyor yoksa yer bulamadığımız için mi? Kocaman Trabzon'da yer bulamadık mı şimdi Trabzonspor'un yeni stadı için.
Eğer bu sorun başbakanın verdiği sözleri tutmadığı için kaynaklanıyor ise bir daha oy vermeyelim.
Devletin para verip yaptığı, yapacağı futbol stadı yok şu ana kadar. Her Avrupa Şampiyonası adaylığımızda taahhüt ettiğimiz statları dahi hayata geçirmedi. 2002'den bu yana turnuvaya adayız. 7 senede bütçeden tek bir stat için kaynak ayırmadı. Bu saatten sonra da ayırmayacak. Çünkü Kayserili Başkan ülkemize bir model kazandırdı. Şehir içinde kalan stat arazisini sat, yenisini şehir dışına yap. Kayseri'de bu yapıldı. Mecidiyeköy'e alışveriş merkezi yapılacak, Galatasaray Seyrantepe'ye taşınacak. Antalya'da stadı yapacak olan firma, stat ve salon inşaatlarını bitirdikten sonra kompleksin hemen yanındaki araziye alışveriş merkezi ve iş kulesi dikecek. Konya'da eski stat arazisi satılacak, stat şehir dışına taşınacak. Rize'de de bu yapılmaya devam ediyor. Sivas, Gaziantep bu şekilde yapacak. Ankara, Cebeci Stadı'nın bulunduğu araziyi kat karşılığı satarak 19 Mayıs'ı yerinde inşa edecek. Bursa, mülk satıp 50-60 milyon Lira sağlayacak, üstünü de yardımlarla, sponsorlarla tamamlamayı umuyor; stat yerinde inşa edilecek.
Trabzon'a Akyazı Projesi'ni getiren kim? Eski Trabzonspor Başkanı değil mi? Devlet söz verdi ama cebinden ödeyeceğini söylemedi. Amaçları yukarıda saydığım örneklerdeki gibi, finansmanın işleyeceğini düşünmeleriydi. Ancak uygulamaya geçince gördüler ki, denizi doldurup stadı yaptırmak için Avni Aker ve berisi yeterli değil. Mesele buradan kaynaklanıyor. Şimdi hükümet partili belediye başkanı adayı ben burayı yaparım diyor. Siz seçilmesi mümkün değil diyorsunuz. O halde benim önerdiğim gibi, ya taşın altına Trabzonspor elini sokacak ya da bu proje yatacak.
Mahmut Yılmaz arkadaşımızın önerdiği gibi, Akyazı tamamen unutulup, başka bir toprak arazi devreye girecekse de bu işi devlet değil, belediye götürecek. Çünkü GSGM sadece Avni Aker ve berisine sahip, belediyeninse Trabzon'da arsası çok. O zaman stat projesi olmayan muhalefet partili başkan adayı seçilse dahi kapısına giderek bu işi götürmesini istemeniz gerek.
Trabzonspor, Fenerbahçe gibi maddi olanaklara kavuşmadan; Avni Aker'i gerçek anlamda yerinde inşa edemez. Bu işin oluru, stadın taşınması... Bu da ya TOKİ'yle; ya Belediye'yle mümkün. Devlet hiçbir profesyonel futbol takımına stat yapmıyor, yapmayacak da...
Benim tek beklendim, stadı her kim, ne şekilde yaparsa yapsın, şehir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma fırsatını tepmesin. Herkes kenetlensin, bu turnuvanın getirilerinden Trabzon şehri de faydalansın.
En son hknsngr tarafından düzenlendi; 27.03.2009, 00:54.
Devletin para verip yaptığı, yapacağı futbol stadı yok şu ana kadar. Her Avrupa Şampiyonası adaylığımızda taahhüt ettiğimiz statları dahi hayata geçirmedi. 2002'den bu yana turnuvaya adayız. 7 senede bütçeden tek bir stat için kaynak ayırmadı. Bu saatten sonra da ayırmayacak. Çünkü Kayserili Başkan ülkemize bir model kazandırdı. Şehir içinde kalan stat arazisini sat, yenisini şehir dışına yap. Kayseri'de bu yapıldı. Mecidiyeköy'e alışveriş merkezi yapılacak, Galatasaray Seyrantepe'ye taşınacak. Antalya'da stadı yapacak olan firma, stat ve salon inşaatlarını bitirdikten sonra kompleksin hemen yanındaki araziye alışveriş merkezi ve iş kulesi dikecek. Konya'da eski stat arazisi satılacak, stat şehir dışına taşınacak. Rize'de de bu yapılmaya devam ediyor. Sivas, Gaziantep bu şekilde yapacak. Ankara, Cebeci Stadı'nın bulunduğu araziyi kat karşılığı satarak 19 Mayıs'ı yerinde inşa edecek. Bursa, mülk satıp 50-60 milyon Lira sağlayacak, üstünü de yardımlarla, sponsorlarla tamamlamayı umuyor; stat yerinde inşa edilecek.
Trabzon'a Akyazı Projesi'ni getiren kim? Eski Trabzonspor Başkanı değil mi? Devlet söz verdi ama cebinden ödeyeceğini söylemedi. Amaçları yukarıda saydığım örneklerdeki gibi, finansmanın işleyeceğini düşünmeleriydi. Ancak uygulamaya geçince gördüler ki, denizi doldurup stadı yaptırmak için Avni Aker ve berisi yeterli değil. Mesele buradan kaynaklanıyor. Şimdi hükümet partili belediye başkanı adayı ben burayı yaparım diyor. Siz seçilmesi mümkün değil diyorsunuz. O halde benim önerdiğim gibi, ya taşın altına Trabzonspor elini sokacak ya da bu proje yatacak.
Mahmut Yılmaz arkadaşımızın önerdiği gibi, Akyazı tamamen unutulup, başka bir toprak arazi devreye girecekse de bu işi devlet değil, belediye götürecek. Çünkü GSGM sadece Avni Aker ve berisine sahip, belediyeninse Trabzon'da arsası çok. O zaman stat projesi olmayan muhalefet partili başkan adayı seçilse dahi kapısına giderek bu işi götürmesini istemeniz gerek.
Trabzonspor, Fenerbahçe gibi maddi olanaklara kavuşmadan; Avni Aker'i gerçek anlamda yerinde inşa edemez. Bu işin oluru, stadın taşınması... Bu da ya TOKİ'yle; ya Belediye'yle mümkün. Devlet hiçbir profesyonel futbol takımına stat yapmıyor, yapmayacak da...
Benim tek beklendim, stadı her kim, ne şekilde yaparsa yapsın, şehir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma fırsatını tepmesin. Herkes kenetlensin, bu turnuvanın getirilerinden Trabzon şehri de faydalansın.
devlet cebinden stad yapmadi diyosun ama olimpiyat stadini kim yapti
basbakan bugun showtvde katildigi programda sivasi overek onlara cok guzel bi stad yapicaz yeride ayarladik dedi....asil bomba cok basarililar ,basarali olanlara yapiyoruz dedi...sanki kupalarla dolu muzesi var adamlarin...gelde bu adama oy ver
basbakan bugun showtvde katildigi programda sivasi overek onlara cok guzel bi stad yapicaz yeride ayarladik dedi....asil bomba cok basarililar ,basarali olanlara yapiyoruz dedi...sanki kupalarla dolu muzesi var adamlarin...gelde bu adama oy ver
Arkadaşım 1 yıldır burda bişey anlatılmaya calışıyor. Stadı devlet yapmıyor. Devlet Sivas'ın stadını Sivas'a veriyor. Al kardeşim diyor burası senin. yap başka yerde stadını. Trabzon'a da veriyor ama yetmiyor. Fatih Mahallesini nerdeyse verdi ama yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Tek care belediyenin işin icine girmesi ama belediyeyide bırakmıyorlar. Akp yapmak istiyor adamlar düşünüyolar Volkan Başkan yaptımı olanak sagladımı belediye başkanlıgını unuturuz diyolar. Belediyede farklı bi yer gösteremiyor yada orayıda satıp gelirini Trabzonspor'a verdirtmiyolar. Zaten stad yapılsada Akyazı'ya yapılmıycak yapmıycaklar yapamazlar. basit bi proje degil. Farklı bir arazi üzerine yada kazıklı proje yapılır.
Arkadaşlar otogarın oldugu yer ne kadar bilgisi olan varmı? Oraya stad sıgmaz ama oranın yanındaki konutlardan bazılarını aldımı oraya gayet güzel stad olur düşüncesindeyim. Yer Belediyeye ait. O konutların alımınıda Trabzonpor kasasından gercekleştirebilir. Stadıda AvniAkerin arazisinden gelen parayla yapabilir. hknsngr arkadaşım bi zahmet bi projede oraya baksan orayı düşünerek hazırlasan nasıl olur ?
Birde arkadaşlar Şu var egerki otogarın arazisi Trabzonspor'a verilirse cok büyük bi kaynak olur. Yeri bakımından Avni Akerin yerinden daha degerli bir arazi. Degirmendere kentsel dönüşüm projesini hayata gecirebilirlerse belkide Avni Aker ve Yavuz Selim'in degeri kadar bi deger yapabilir.
Az cok bişeyler araştırdım google earthtan ve boy olarak bi taraf tam yetiyo ve 100 metreden alan cıkıyor ortaya. En olarak da ilk kafadan büyük ama arka tarafa gectimi daralıyor. Trabzon meydana dogru olan yeri n boyuda bazı konutlara geliyor ama cok fazla bi konut degil. Eger bi calışma olursa ve oraya düşünülürse rahatlıkla yapılabilir. Bi şansımız daha var. Konutlar arka tarafa kaldıgından degeride fazla olmayışı.
Devletin para verip yaptığı, yapacağı futbol stadı yok şu ana kadar.
Ben ne konuştuğumu iyi biliyorum.
İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Hazırlık ve Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen ve temeli 1998 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılmış bir stattır. - Kaynak Devlet Planlama Teşkilatı'nın verilerini incelerseniz geçmişinin de 93 yılına dayandığını görürsünüz.
Olimpiyat için yapılmış bir stattan söz ettiğinizi unutmayın. İlk cümleye takılıp bu kadar basit bir yorum getirmektense yazının tümünü okumanızı isterdim. Ayrıca devletten neyi kastettiğimi bildiğinizi sanıyordum. İki dönemdir iktidarı tek ve aynı partinin elinde tuttuğunu ve bu partinin yasaları dilediği gibi geçirdiğini, bütçeleri dilediği gibi ayarladığını unutmayalım. Bakmak yetmez, görmeniz de gerek. Çarpıcı bir saptamada bulunuyorum ve ne yazık ki sizden bunu anlamanızı bekliyorum.
Devlet, futbol stadı yapmadı, yapmayacak diyorum. Olimpiyat Stadı'nı kim yaptı diye soruyorsunuz. İlla saçmalamak gerekiyorsa, ben de saçmalayayım biraz o zaman: 12 milyonluk İstanbul'a 75 binlik olimpik stat yapmışsa devlet, 1 milyonluk Trabzon'a da 6 binlik olimpik stat yapmazı lazım. Ne tesadüf, devlet de zaten Söğütlü'deki mevcut atletizm pistine 5 bin kişilik tribün giydirmesi yapıyordu.
Kusura bakmayın ama bazı yorumlar insanın sinirine dokunuyor...
Arkadaşlar otogarın oldugu yer ne kadar bilgisi olan varmı? Oraya stad sıgmaz ama oranın yanındaki konutlardan bazılarını aldımı oraya gayet güzel stad olur düşüncesindeyim. Yer Belediyeye ait. O konutların alımınıda Trabzonpor kasasından gercekleştirebilir. Stadıda AvniAkerin arazisinden gelen parayla yapabilir. hknsngr arkadaşım bi zahmet bi projede oraya baksan orayı düşünerek hazırlasan nasıl olur ?
Birde arkadaşlar Şu var egerki otogarın arazisi Trabzonspor'a verilirse cok büyük bi kaynak olur. Yeri bakımından Avni Akerin yerinden daha degerli bir arazi. Degirmendere kentsel dönüşüm projesini hayata gecirebilirlerse belkide Avni Aker ve Yavuz Selim'in degeri kadar bi deger yapabilir.
Ben de açıp bakayım şu Google Earth'e bir...
En son hknsngr tarafından düzenlendi; 27.03.2009, 03:42.
kim ne derse desin avni aker gayet güzel bir yerde ve gayet güzel...kapatırsın üstünü hatta imkan varsa maratonun önündeki koşu pistinide kapsıyacak şekilde yassı tribün yaparsın fazladan 2 bin kişilik çok güzel olur...üstü kapandıktan sonra ingileterede bazı stadlarda olduğu gibi trübünlerin içine renk verirsin ışık yardımıyla...mesela bordo mavi seyircilerin üzerinde ışıklar valla güzel olur...
Ne zaman Avni Aker'i görsem Titanic gelir aklıma...Neşe ve ümitle başlayan yolculuğun hüzün veren sonu...
Sevgili Mahmut, otogar alanı o ebatlardaki bir stat için yeterli gözükmüyor. Aslında Trabzonspor'un M.Ali Yılmaz Tesisleri de düşünülebilirdi ancak biliyorsunuz havalimanına 2. pist yapılmak isteniyor. Şimdi bahsettiğiniz otogar oradan taşınacaksa belediyenin burayı Avni Aker ve berisiyle beraber yeni stat için elden çıkarması güzel olurdu. Ancak hükümet partili belediye adayının seçilemeyeceğini sölüyorsunuz. Aslında Sevgili Mahmut, Trabzonspor seçimlerden sonra seçileceğini söylediğiniz muhalefet partili belediye başkanının kapısını çalıp bir iki ricada bulunabilse ve cebinde de 10 milyon Lira olsa şöyle bir şey yapabilir: Daha önce senin önerdiğin Söğütlü'deki atletizm pistli stadın değeri 10 milyon Lira, hani şu 5 binlik yapılacak stat, sanıyorum buranın mülkiyeti de GSGM'ye ait. Trabzonspor, Belediye'den işte bu stadı 2011 olimpiyatlarından sonra yeniden inşa etmek üzere bir arazi bulmasını talep etse, Avni Aker ve berisinin satılmasıyla da yeni stat Söğütlü'ye inşa edilebilir... Galatasaray'ın stadı gibi, tüm otopark stadın altına alınır. Şu seçim netleşsin, biz de bu projeyi netleştirelim; ne dersin?
Ama bu proje Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için pek de cazip olmayabilir, sadece yeni ve modern bir stat için ideal gözüküyor.
Yorum