yattara gine deki takımına stad yaparda biiz trabzzona yapamayız yazın bir kenara
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Timsah Arena sil baştan!
Bursa'da 3 yıldır yılan hikayesine dönen Timsah Arena Stadı'nın şehrin Veledrom mevkiine yapılması kararlaştırıldı.
25/03/10 15:21
AHT / BURSA / Uğur USLUBAŞ
Bursa Atatürk Stadı'nın yıkılarak yerine yapılması planlanan Timsah Arena Stadı'nın Bursaspor'un gösterdiği başarılı grafik sonrasında koltuk sayısı artırılınca yeri de şehrin kuzeyine kaydırıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe düzenlediği basın toplantısında stadın Veledrom dış sahanın tamamen yıkılarak yerine yeniden Timsah Arenayı inşaa edeceklerini açıkladı.
Bursa'da 3 yıldır yılan hikayesine dönen ve yeri konusundaki tartışmalar bitmek bilmeyen Timsah Arena Stadı'nın şehrin kuzeyinde bulunan Veledrom mevkiine yapılması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkan'ı Recep Altepe bugün Dobruca Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor Kulübü ikinci başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor Kulübü Mali Asbaşkan Mustafa Yedikardeş ve basın mensupları katıldı. Yapılacak projenin ses getirdiğini, bu hassas konunun üzerinde titizlikle çalıştıklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Her şeyin en güzelini kazandıralım derken dünyadaki örnekleri gezdik. Statları gezdik. Son derece çarpıcı ve güzel uygulamalar var. Önemli bir inşaat, şehre önemli bir motivasyon katıyor. Şehirde spor kültürüne yönelik gelişmeler yaşanıyor. Tabiki stat Bursaspor ile de önem kazanıyor. Bursaspor başarılı olmazsa yapılan stadın anlamı kalmayacaktır. Başarı olmayınca statlar boş kalıyor. Bu yıl hiç maça gitmeyen insanlar stada gitmek için bilet istemeye başladı. Bu gelişmelerin ardından stadın mevcut yerinde yapılabilmesi yönündeki çalışmalarda sıkıntı yaşandığını gördük. Koltuk sayısı 43 bin olarak hedeflenince yeni arayışa girdik" dedi.
METRO VE ANA ARTELLERE YAKIN
Arayışlarının ardından şehrin kuzeyinde bulunan Veledrom bölgesinin en uygun yer olduğunu tespit ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Çevresi tamamen yeşil alan. Rekreasyon alanı. Yol üstünde hafif raylı sistem istasyonu var. Çevrede otel inşaatları var. Diğer semtlere yakın. Otopark ve yol düzenlemeleriyle bu işin olabileceğini düşündük. Böylece, Bursa'ya ikinci bir stat kazandırılmış olacak. Mevcut yerde inşaata başlansaydı, büyük sıkıntılar yaşanacaktı. Bursa'nın merkezi uzun yıllar şantiye görünümünde olacaktı. Kulüp de kombineleri nasıl satacağız diye düşünecekti. Şimdi 43 bin kişilik stat inşaatı başlayacak. Proje zaten belli. Sadece 10 basamak artması söz konusu. Bu da bir önceki projeye göre 5 metre yükselecek anlamına geliyor. Şekli mimarisi aynı" diye konuştu.
"STATTAN ÇIKAN İNSANLARIN STRESİNİ ATMASI İÇİN YÜRÜMELERİ ŞART"
Toplantıda bir gazetecinin, "Stat hafif raylı sistem istasyonuna yaklaşık 400 metrelik mesafede. İnsanların geliş gidişi sorun olmayacak mı?" sorusunu yanıtlayan Başkan Altepe şunları söyledi: "Bunu da araştırdık. İnsanların stat atmosferinden çıktıkları zaman en az 350 metre yürümesi gerekiyormuş. Bunun nedeni de, stat içinde yaşadığı heyecanı ve stresi bastırabilmek, etrafta bulunan mataryalleri kırıp dökmemek için. İstasyonumuz da zaten bu mesafede. "
FEDERASYONDAN KATKI ALACAĞIZ
Federasyonun 2016 projesinin büyük oranda geçerli olacağını, Timsah Arena'nın bu ölçülerde yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, "Eğer Avrupa Şampiyonası Türkiye'de gerçekleşirse federasyondan da önemli katkı alacağız, Diğer kurumlardan, kent dinamiklerinden alacağımız destekler, ticari mekanların değerlendirilmesi gibi, locaların değerlendirilmesi mümkün. Bu imkanlarla stadı biran evvel tamamlayacağız. Eski stad 18 bin kapasiteli idi. 43 bine çıkınca bölgede otopark, seyircilerin maç sonrası dağılmasında sıkıntılar olabileceği düşüncesiyle, yeni otoparklar, Hürriyet, Beşevler, Dikkaldırım'da yaya mesafesinde telafi edici imkanları seferber edeceğiz. Fenerbahçe stadı aynı yerde 24 binden 55 bin seyirci kapasitesine çıkarıldı. Ama şehir içinde dar sokaklardan ulaşılan pek de güvenli olmayan bir stad olduğu için Avrupa Şampiyonası'nda aday yerlerden birisi değil. Organizasyon listesinde ismi yok. Biz de merkezde olmasını istiyorduk. Ancak şartlar bunu gerektirdi. Bütün otoriteler stadın başka yerde yapılmasının daha uygun olduğunu açıkladılar" diye konuştu.
"TARİHİ BİR KARAR"
Stadın yapılışını 'tarihi karar' olarak değerlendiren Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, stat konusunda sona doğru gelindiğini beliritirken, "Veledrom tercihi Ankara'dan bursadaki sivil toplum örgütlerine kadar ortak aklın sonucudur. Hem bugün, hem gelecek için çok isabetli bir seçim. Valiliğe 4,5 kilometre. Çok daha geniş ve sorunsuz büyük bir kompleksi içine alacak. Ulaşım ve güvenlik hizmetleriyle mutlak hakimiyetin sağlanacağı alan. Gelecek için tarihi bir adım. Akıllıca bir girişim" dediHayat bir gündür o da bugündür.
Yorum
-
- Adamlar nasıl yapıcaklarını şaşırdılar , dizayn beğenemiyorlar biz hala kumla çakılla harfiyatla oyalanıyoruz gerçi saydıklarımda daha piyasada yok ya...Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & ŞahmelikTrabzonspor √ Trabzonspor √ Trabzonspor !....................................................................................................TERTEMİZ82
Yorum
-
- Eski yerine yapmak istemezler şehirden koparıcaklar ya bi kere , Akyazı deplasman olurmu soruyorum şimdi...Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & ŞahmelikTrabzonspor √ Trabzonspor √ Trabzonspor !....................................................................................................TERTEMİZ82
Yorum
-
İlk olarak Sedat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle- Eski yerine yapmak istemezler şehirden koparıcaklar ya bi kere , Akyazı deplasman olurmu soruyorum şimdi...
Yorum
-
- Ya abi stad şehirin içinde olur rakip şehirin içine girecekki deplasmana geldiğini hissetsin , bilmiyorum ama ben böyle düşünüyorum...Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & ŞahmelikTrabzonspor √ Trabzonspor √ Trabzonspor !....................................................................................................TERTEMİZ82
Yorum
-
Bundan 30-35 sene önce Mecidiyeköy'de keçi otlatıyorlarmış. Akyazı projesi bir başlasın ben yerine razıyım. Önümüzdeki on yıllarda Akyazı şehrin içi gibi bir yer olacaktır şehrin gelişmesine paralel olarak.Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...
Yorum
-
Bu konuda bir roman yazacak kabiliyetli arkadaşlar varmıdır acaba forumda...??
Birde Uganda cumhurbaşkanını biz BMN olarak Trabzona davet edelim...
Fahri hemşerilik falan verelim...
Hatta kardeş ülke ilan edelim....
Belki birileri bir şeyler düşünmeye başlarlar o küçük kalmış beyinleri ile...Profesyonelleşemeyen Kurumsallaşamayan hiç bir kurumun başarılı olabilmesi mümkün degildir!!!(spartaküs)
Yorum
-
- Uganda cumhurbaşkanına cevap veren olmayınca o iş yattı herhaldeTrabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & ŞahmelikTrabzonspor √ Trabzonspor √ Trabzonspor !....................................................................................................TERTEMİZ82
Yorum
-
Başbakan modern bir stad istiyorum diyebilir ama yerine karar veremez. Trabzonspor yönetimi stadyum konusunda çok başarısız bir politika yürütmekte. Pasif davranmakta bunun en büyük sebeplerinden biriside yönetimde hükümete iş yaptırabilecek, laf geçirebilecek ağırlıkta yöneticilerin olmamasıdır. Fenerbahçe, Trabzona geldiğinde Trabzonspor yönetimi bir yemek vermişti Fenerbahçeli yöneticilere. Şimdi bir bakıyorsunuz yemek verdiğiniz Fenerbahçeli yöneticilerden bazıları: Nihat Özdemir Türkiyenin en büyük Müteahitlik şirketlerinde LİMAK ın sahibi, bir diğeri Ali Koç Türkiyenin en büyük holdingi Koç holdingin sahiplerinden. Şimdi Trabzonspor yönetiminde ise bu yemeğe katılanlar ve Fenerbahçeli bu yöneticileri karşılayanlar: Hayrettin Hacısalihoğlu denen bir adam kimdir nedir ne iş yapar ben bilmiyorum bilen varsa söylesin sevinirim. Başka tanımadığım bi kaç genç tip giydileri takım elbiselerin kalitesizliğinden ne oldukları belli oluyor zaten ki onları hiç tanımıyorum. Ve bu adamlar Saydığım bu Fenerbahçeli yöneticileri karşılarken elleri ayakları titriyor bunu bariz görebiliyorsunuz yemekle ilgili bi kaç resim vardı resmi sitede ordan edindiğim izlenim budur. Şimdi stadımızın neden yapılamadığı çok açık ortada. Trabzonspora, hükümete lafını geçirebilecek tuttuğunu koparabilecek nitelikte, seviyede, zenginlikte yöneticiler lazım. Trabzonspor üzerinden zengin olan, rant yapan yöneticiler değil.
Yorum
-
İlk olarak agasaro tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBundan 30-35 sene önce Mecidiyeköy'de keçi otlatıyorlarmış. Akyazı projesi bir başlasın ben yerine razıyım. Önümüzdeki on yıllarda Akyazı şehrin içi gibi bir yer olacaktır şehrin gelişmesine paralel olarak.
Fiziken birleşmiş sayılan Trabzon'la Akçaabat'ın orta noktası..
Yani şehrin dışına stad yapıyoruz demesinler..Avni Aker çevresinde yaşanan trafik karmaşası orda kat be kat fazlasıyla yaşanacaktır..
Avni Aker'de ki ambians Akyazı'da yakalanamaz ayrıca..
Stad aynı yerinde kalsın bence..
Hiç denizi falan doldurmaya da gerek yok..yıksınlar tribünleri yeniden yapsınlar..
Avni Aker çevrsinde Trabzon'un 3 büyük lisesi var..nerden baksan 5 bin öğrenci var o civarda ve nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bir bölge..
Bunlar düşünülerek yeni stadın altında açılacak işletmelerle kısa sürede inşaat maliyeti kurtarılabilir..Herkese Merhaba
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum