Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• sis miymis

süpriz mi?

yaziya dikkat
    no panic in the titanic

ahanda mor penyeli eleman

vatana millete hayirli olsun
    trump basa geldi sorunlar tükendi ;- )

buda loca duvarinin kenarindaki koltuklar baska acidan

gayet normal görüs acisi olacakmisa benziyor
    acilar aldatabiliyor

En son selcuk tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 14:09.
    "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      https://mobile.twitter.com/trapezuss...82204262760448
      Sosyal medyada dolasan su goruntunun gerceklik payi varmidir acaba ben inanmak istemedim acikcasi o kadar da acemilik olmaz heralde..
      Görüntü, açısı itibariyle yanıltıcı olabilir.
      Böyle bir iş bilmezlik yapılacağını sanmıyorum.
      Fakat velev ki yapılmış olsun.
      Zaten normalin üzerinde başarılı bir sezon geçirmediğimiz sürece o stat dolmayacağından,muhtemelen bu stadın ayakta kaldığı süre zarfında o karedeki koltuklara kimse oturmayacak.
      O yüzden çok da sıkıntı değil açıkçası.

Ama paylaşılan fotoğrafın aldatıcı olduğunu düşünüyorum o ayrı...
      En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 14:14.
      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• SİS stada geldiğine ve N harfi de değiştiğine göre artık kendimize yeni mevzular bulmalıyız
        ...6 Aralık 2015...

Takvim yapraklarında "Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu İşgalinden Kurtuluş Günü" olarak not edilecek kadar önemli ve müjde dolu bir gündür.

Yorum

• led panolar çok küçük (ince)geldi bana
          Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
          Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            led panolar çok küçük (ince)geldi bana
            Malzemeden çalmışlar belli.
            Çinden ucuza aldılar demek ki.
            "Ben TRABZONSPOR kaptanıyım, başka kaptanların arkasında sahaya çıkmam." Dozer Cemil

Yorum

• Bu girişler kapanacakmı .

Yorum

• Led Panolar için neden yukarıdan o kadar boşluk bıraktılar acaba? Üstte kalan gri boyalı duvarı da boyayıp kamufle etseler bari.

Yorum

• hem zeminde hem de kat arasında led panolar x2 reklam getirisi..

peki uefa standardı 2000 lux iken 3000 lux aydinlatma? %50 daha fazla elektrik masrafı demek, doğru bir karar mı yoksa abartı mı göreceğiz.
                  modern stadlar artık çevreci yapılıyor (sadece hava temizleyen membranla çevreci olunmuyor), bu kriterlere uyan tek stad vodafone arena.

bu arada Tokinin Giresuna yapacağı "Çotanak Arena" projesini de tebrik ederim, isim seçimleri 10 numara olmuş (Bknz: OR-Gİ havaalanı)
                  Allah'tan bizde ismi Toki koymuyor, bu kadar vizyon sahibi kurumlar sözkonusu olunca bu forumdaki eleştirileri anlayışla karşılamak lazım

Başkan beşiktaş maçından sonra demiş ki;
                  "Burayı bir anda arena düşünün, Türkiye'de statlara arena ismi konuluyor ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Arena bize İspanya'yı hatırlatıyor. Arena'da matador vardır, hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire bitirir." (Hürriyet 5 Kasım 2016)

Herhalde bizim stada ARENA adı konulmaz bu açıklamadan sonra, umarım konulmaz ARENA nedir arkadaş?
                  En son calypso tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 15:23.
                  ▂▃▅▇█▓▒░NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Gazi M.Kemal ATATÜRK░▒▓█▇▅▃▂

Ayinesi İŞTİR Kişinin Lafa ( Demogojiye, Propagandaya, Dedikoduya ) Bakılmaz !

Yorum

• İlk olarak calypso tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    hem zeminde hem de kat arasında led panolar x2 reklam getirisi..

peki uefa standardı 2000 lux iken 3000 lux aydinlatma? %50 daha fazla elektrik masrafı demek, doğru bir karar mı yoksa abartı mı göreceğiz.
                    modern stadlar artık çevreci yapılıyor (sadece hava temizleyen membranla çevreci olunmuyor), bu kriterlere uyan tek stad vodafone arena.

bu arada Tokinin Giresuna yapacağı "Çotanak Arena" projesini de tebrik ederim, isim seçimleri 10 numara olmuş (Bknz: OR-Gİ havaalanı)
                    Allah'tan bizde ismi Toki koymuyor, bu kadar vizyon sahibi kurumlar sözkonusu olunca bu forumdaki eleştirileri anlayışla karşılamak lazım

Başkan beşiktaş maçından sonra demiş ki;
                    "Burayı bir anda arena düşünün, Türkiye'de statlara arena ismi konuluyor ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Arena bize İspanya'yı hatırlatıyor. Arena'da matador vardır, hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire bitirir." (Hürriyet 5 Kaım 2016)
                    Herhalde bizim stada ARENA adı konulmaz bu açıklamadan sonra, umaraım konulmaz ARENA nedir arkadaş?
                    Benim tahminim Park kullanılacak.
                    Türkiye de kullanılmaması da avantaj.

Yorum

• köseler baska bir acidan

İlk olarak Erdal UZUNYILMAZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Led Panolar için neden yukarıdan o kadar boşluk bıraktılar acaba? Üstte kalan gri boyalı duvarı da boyayıp kamufle etseler bari.
                      görüs acisini etkilememek ve localari gizlemek icin
                      stadyum basdan asaga boyanacak bir daha ve süslenecek
                      her ciplak kösede tarihimizi andiran tablolar vs. olacakmis diyor gökhan saral
                      tabi cogu sey anca fb ve antep maclarina yetisir
                      İlk olarak calypso tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      hem zeminde hem de kat arasında led panolar x2 reklam getirisi..

4k cekim icin 3000 lux önemli
                      vodafone 3500 lux

2ooo lux minumum olmasi gereken deger

İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bu çıkış kapısının üstündeki ne?Twitter'da gördüm.
                      İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Çok çirkin gözüküyor.Orada tek başına çok asimetrik ve çirkin durmuş.Planda da bu şekilde miydi?
                      İlk olarak cewat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Emin değilim ancak orasının panaromik stüdyo olduğunu düşünüyorum..
                      sorry yanlis yazmisim
                      orasi yeni
                      iho- erol agaoglunun eklettigi planda yok
                      demekki yeni yönetimin eseri
                      restoranlardan vs... bahsediliyordu, belki oraya yapilmistir
                      oranin karsi tarafindada loca yoktu, ilk plana göre deplasman tribünü olacagi icin, orayada yönetim biseyler cizdirmis

En son selcuk tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 16:30.
                      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Hibrit liflerin uygulanmis hali ve aradaki fark:

Luzhniki stadı

lifler;

En son calypso tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 15:47.

Yorum

• son durum

BJK_5106_14997028_10154253880838661_209769871.jpg
                          ...6 Aralık 2015...

Takvim yapraklarında "Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu İşgalinden Kurtuluş Günü" olarak not edilecek kadar önemli ve müjde dolu bir gündür.

Yorum

• Çıkışlardaki prekast çıkıntılarını sonradan tribüne çevirme ihtimali nedir?
                            DİK DURUŞUN SİMGESİDİR 'TRABZONSPOR'..

Yorum

• Okuyalım Öğrenelim;

Geleceğin mesleği Agronomist (Çim mühendisi) İngiliz-Hollanda ortaklığıyla, dünyanın en önemli statlarının altyapısını hazırlayan SIS “Support in Sport” Doğu Avrupa Operasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Agronomist İlyas Kobal ve İskoç çim uzmanı Marc Grace geleceğin mesleğini anlattı. Türkiye’nin bir çok ilinde yeni stadyumlar inşa ediliyor, sahalarımız Avrupa standarlarına yükseliyor. Fakat büyük bir sorun var. O da çim. Stadların projelendirmeleri yapılırken Avrupa’da olduğu gibi çim mühendislerinin görüşü alınmıyor. İnşaatlar bitince çim sahalar yapılıyor ve birkaç maç oynandıktan sonra sorun çıkıyor zeminler bozuluyor.
                              Agronomist İlyas Kobal “Avrupa’da yeni bir stadyumun proje aşamasında çim mühendisleri müdahlil oluyor. Çatının açıklığı, altyapı, mekanik, tesisat, hava alımı, tüneller, acil çıkışlar için yorumları belirtiliyor. Stadın iş planı yapılıyor, yılda ve haftada kaç müsabaka oynanacak, etkinlikler düzenlenecek mi? Tüm bunlar projelendirildikten sonra çim sahanın projesi yapılıyor. Şehrin meteorolojik verilerine göre uygun çimlendirme yöntemi seçiliyor. Başarılı bir çim saha için en önemli faktör projelendirme. Çim mühendislerinin performansı çim sahanın ve takımın olumlu etkiliyor.”
                              İskoç çim uzmanı Marc Grace bir yıldır Türkiye’de Galatasaray ve Kasımpaşaspor’un çimleri üzerine çalışıyor, “Çim yaşayan bir organizma, laboratuvarlarda, bilgisayar modelleme programlarında statlardaki çimin yaşaması için ideal ortamlar test ediliyor. Çimin yaşaması için su, hava, gübre yeterli ama stadlarda birçok olumsuz faktör var. Işık metrekareye ne kadar düşüyor, hava sirkülasyonu nasıl, onlara bakılıyor. Ne kadar suni aydınlatma yöntemleri kullanılacak bu test ediliyor. Suni aydınlatma yöntemleri olmazsa olmaz. Yoksa yılda üç dört kere tüm sahanın çimleri değişir. Ardından altyapı çalışmalarına geçiliyor. Alttan havalandırma, su tahliye gibi çok önemli sistemler kuruluyor. Tüm bunlar 25-30 yıllık hava durumu ortalamaları alınarak yapılıyor. Çimin yaşaması için gereken şartlar stadyum inşa edilirken yapılmazsa çim ölür.”

25 millimetrelik hassas kesim

Marc Grace, “Çimler maç oynanacağı gün 25 milimetre kesiliyor, maçtan sonra uzunluk 28 milimetreye çıkartılıyor. Sahayı güçlendirmek için “grass master” yöntemi uygulanan teknolojilerden biri. Bu sistemde çimlerin arasına 2 santim aralıklarla sentetik çim ekiliyor, ardından kum üzerine tohum serpiliyor. Böylece mukavemet en üst düzeye çıkıyor. Su geçirimi artıyor. Gök delinse saha su tutmuyor, göl olmuyor.”

Futboldan golfe agronomlar iş başında

Galatasaray Arena tarzı statların mimarisi direkt güneş ışığını çimlere düşmesi için uygun değil. Bu nedenle suni ışıklar kullanılıyor, bu sistem çimlere yüzde 75 destek veriyor. Doğal şartlar azaldıkça çim gücünü azaltıyor, sahanın performansı düşüyor, kopma ve hasarlar artıyor, toprak kabarıyor. Hiç ışık almayan bir saha bile güçlendirme yöntemleriyle kusursuz görünüyor. İngiltere, Rusya ve Doğu Avrupa “fibersand” teknolojisi uygulanıyor. Agronomlar futbol dışında golf, çim hokeyi, at yarışları, Amerikan futbolu gibi sporlarda çim sistemleri kuruyorlar.

Aylık bakım 20 bin Euro

Yıllık çim bakımı için harcanan para bir futbolcu parası kadar. Kulüpler bakıma aylık 20 bin Euro harcıyor. Çim güçlendirme de 600 bin Euro’ya kadar çıkıyor.

Günde 100 ton su harcanıyor

Bir futbol sahasının sulanması için her gün 100 metreküp (100 ton) su harcanıyor.

Tohumun kilosu 6 Euro

Türkiye’de sahalara kışın “ryegrass”, yazın da “poa pratensis” çimleri ekiliyor. Kilosu 5-6 Euro, her maçtan sonra 400-450 kilo ekim yapılıyor.

Elektrik faturası 90 bin TL

Futbol yarı sahası için dokuz adet suni aydınlatma kuruluyor. Aylık 80-90 bin lira elektrik harcıyor. Arena tarzı statlarda suni aydınlatma yoksa çim ölür.

Yağış ortalaması

1975-2008 arasında, İstanbul’da toplam yağış ortalaması, Galatasaray Arena’nın çim zemininin drenaj sisteminin kapasitesi hazırlanırken esas alındı.
                              En son calypso tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 16:08.

Yorum

• FIFA standartlarında çim saha kesiti

A 1. kat: Çim / 4 cm

Çim: 4 cm doğal çim, Hollanda’da üretiliyor. Her bir tabaka 1,2 metre genişliğinde ve 17 metre boyunda. Tıpkı halı gibi sahaya seriliyor ve üzerinde hemen müsabaka oynanmasına müsade ediyor. Çimler en yeni rulo teknolojisi ile üretiliyor. Çim yaprağının cinsi “Ryegrass” ve “Poa pratensis”. Özelliği, kapalı statlar için özel üretilmiş olması. 24 aylık bir çim. Hollanda’da kum üzerine ekilmiş, drenaj kapasitesi yüksek, aşınmaya ve gölgeye dayanıklı. Bu çim; Real Madrid, Bayern Münih, Barselona’nın sahalarında da kullanılıyor. İki senede bir değişiyor.

B 2. kat: Vegetasyon tabakası / 15 santim

Ormanların zemininde bulunan; ağaçların kabukları, dalları ve yapraklarının yere düşmesi ile oluşan, “torf” denilen organik malzemenin ince kumla karıştırılmasından oluşan tabaka. Malzemedeki kum, suyun alta iyi geçmesini sağlıyor, torf ise üzerinde bitki yetiştiği için üst tabakadaki çimi besleyecek ve nemli tutmasına yardımcı oluyor. Malzeme ince olunca, dayanıklılık da artıyor.

C 3.kat: Drenaj kum tabakası / 25 santim

Çakıl tabakası ile vegetasyon arasındaki suyun geçişini sağlayan kum tabakası. Vegetasyon tabakasındaki aynı kum olması gerekiyor bu tabakanın derinliği. Laboratuvarda çeşitli testlerden sonra oluşturuluyor ve optimum su geçirmesi için de testler yapılıyor. Derinlik, her stat için farklıdır. Örneğin az yağış alan bölgelerde daha kısa oluyor.

D 4. kat: Çakıl tabakası / 15 santim

Suyun drenaj borularına süzülümünü sağlayan çakıl tanelerinin çapı drenaj boruları tıkanmaması için önemli. Çakıllar laboratuvarda test ediliyor ve yuvarlak köşeli olanlar seçilip 3 ile 10 mm. büyüklüğüne getiriliyor. İçine 4’er metre aralıklarla drenaj boruları döşendikten sonra 1 cm. kalınlığında geo-tekstil keçe yerleştiriliyor. Keçe çakıl tabakası ile toprak zemini birbirinden ayırıyor ve sistemin kendi içinde çalışan hale gelmesini sağlıyor.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/gelecegin...9-pazar-vatan/

Yorum

Çalışıyor...
                                X