Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 100 milyon euro filan bekleyen varsa çok hayal kırıklığına uğrar. fener, bjk bile almıyor senelik 10m euro. 5 m dolar stad 3 milyon dolar da forma sponsoru olsa senelik 8 milyon dolar öper başıma koyarım. fazlası doğrudan başkanın büyük başarısıdır.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Hayrettin Bey'in yazısı siyasi hasmane bir tutum içerisinde yazılmış. Bir değeri yok

Fikret Orman'ın çatı konusu: Ben bjkli olsam kendimi kandırılmış hissederdim. Çünkü projede varken bu çatının fizibilitesini hesaplamış olmaları lazım. "Ömrü" varmış...

Stadyum isim hakkı konusunda 3 ukalalar baz alınmış ve bize daha az verirler denilmiş. Bir yere kadar bu görüş anlaşılabilir ama anlaşmanın içeriğinde ne olacağına göre bu miktar değişebilir. İlla az olacak diye bir şey yok.

bjk'nin stadyum sponsorluğundan gelirini televizyonda 380 milyon TL olarak gördüm. İçeriğini bilmiyorum

Devlet kulüplere sponsor olmaz diyenler yanılıyor. Sportoto bjk'nin bir tribününe isim hakkı sponsoru oldu. Biz de 4 tarafı ayrı ayrı pazarlamalıyız

THY'nin stadyum isim sponsoru olacağına inanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla bu yönde bir stratejileri yok

Son olarak; umarım koltuk renkleri konusunda, koltuk komforu konusunda, ışıklandırma sistemi konusunda, skorbord konusunda gereken hassasiyet gösterilir
      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Mehmet atalay direkt kitabın ortasından konuşmuş olması gereken gibi bnce. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Hatta zamanında başkan olmasınıda istediğim birisi.!" Özellikle benmde yıllardır dediğim gibi her aileden futbolcu kavramı bana göre en önemli pojedir. Şehrin yapısını değiştirir.

https://www.sixflags.com şöyle bi proje olsa akyazıda düşünün buraya gelecek turist sayısında ki artışı.
        bir avm ve bir Luna park yapilirsa tam bir panayir alanina dönüsür orasi. ayrica bildigim kadari ile söyle Adam akilli bir Luna park yok dogu karadenizde. bu bile sadece komplexin degil trabzon un daha da canlanmasina vesile olur.
        Trabzonspor Türkiye'nin Porto'su olmalidir...

Yorum

• Benim fikrim THY ile anlaşıldı. Başkanın söylemlerinden bunu çıkardım.
          Teşekkürler ADMIN!!!

Yorum

• İlk olarak OFLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Benim fikrim THY ile anlaşıldı. Başkanın söylemlerinden bunu çıkardım.
            Yurtdışında hatrı olan gibisinden bir cümle kurdu orada, bundan yerli olduğunu çıkardım ben. Onun dışında bilemiyorum. Ama THY olabileceğine ihtimal veremedim. Keşke olsa.
            2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bu projeyi Avni Aker'de ilk kombine organizasyonu başladığından beri BMN Yönetimi Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurullarına iletmiştir.
              Bu yönetime Başkan seviyesinde iletildiğini biliyorum. Zor bir organizasyon değil. Bakalım sonuç ne olacak hep beraber göreceğiz.
              İlk olarak ağasarlı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sakaryada yaşıyorum.şayet kulüp böyle bir kampanya düzenlerse yeni statta maç izlemeye seve seve gelirim.benim gibi düşünen pek çok kişinin olduğunu umuyorum.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
              Cengiz Topel Havalanı' ndan Anadolujet'in Trabzon'a sefer bulunuyor. Ben de Darıca'da yaşıyorum Sabiha Gökçen'i kullanacak çok renktaş var keza Atatürk'de öyle. Minimum 3 sefer yapar bu ekstradan hiç bir havayolu şirketinin istemeyeceğini sanmıyorum.

Önceden yönetime iletilmiş ama bu kez durum farklı eskisinin 2 katı bir kapasiteye sahip olacağız. Daha yüksek sesle söylersek neden olmasın

Yorum

• İlk olarak Kenan Berber tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Cengiz Topel Havalanı' ndan Anadolujet'in Trabzon'a sefer bulunuyor. Ben de Darıca'da yaşıyorum Sabiha Gökçen'i kullanacak çok renktaş var keza Atatürk'de öyle. Minimum 3 sefer yapar bu ekstradan hiç bir havayolu şirketinin istemeyeceğini sanmıyorum.

Önceden yönetime iletilmiş ama bu kez durum farklı eskisinin 2 katı bir kapasiteye sahip olacağız. Daha yüksek sesle söylersek neden olmasın
                THY sponsor olsa bu iş olur, maça adam taşırlar
                2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• 1. Akyazı koyunun üs kullanım hakkından doğan emlak vergisinden kaçmak için , bütün koyu TOKİ'ye devredenler , şimdi kalkmış projeyi eleştiriyor öyle mi ? İnsan neresiyle güleceğini bilemiyor doğrusu...

1.A. Trabzonspor'un ivedilikle Stadyum doğu bloğunda yer alan ve kreasyon alanı olarak ayrılan 5 adet parselin 3'ünü Kamp ve Antreman merkezi'nin genişleme alanları olarak sözleşmeye dahil etmeli. Sahilde 2/3 parseli ise Stadyumun deniz cephesi ile birlikte ortak bir kültür parkı FAN ZONE amacıyla kreasyonunu üstlenmeli mümkünse burada lunapark , skate park ve benzeri dinlence eğlence yerleri stadyum AŞ'nin bir parçası olarak hayata geçmeli .

1.B. Akyazı dolgu sahası batı bloğunun ticar imara açılması muhakkak mahkemeden durdurulabilecek başarısız bir girişim olacaktır. Bununla birlikte , daha önce uzun uzun çok kez yazdığım gibi bölgenin şehir rantını yükselten ve Beşirli-Yıldızlı birleşimi sağlayarak kesintisiz şehir hattı oluşturan yegane konu buradaki 250 milyon liralık yatırım değil , Trabzonspor markasının bizzatihi kendisidir. Yani Trabzonspor şayet buraya taşınmaz ise Akyazı'nın inşaa amaçlarına ulaşması mümkün değildir.

Bu iki sabit gerçekten hareketle Akyazı dolgu sahası batı bloğunun Trabzonspor üzerinden bir Spor Bilimleri Üniversitesi yerleşkesine ev sahipliği yapması ve binlerce öğrenciye ev sahipliği yapması kentin spor/eğitim şehri kimliğine ve şehrin bütünleşmesi amaçlarına hizmet ettiği gibi aynı zamanda üniversite bünyesinde 5 yıldızlı Otel , Kongre/Konser/Bienal Alanları ve diğer yatırımlara da hukuki altyapıyı sağlayabilecektir.

Örnek nazım plan için linke tıklayın :
                  https://i.hizliresim.com/LAbmkG.jpg
                  -------------------------------------------------------------------------------------------

2. Akyazı için yıllık 9-10 milyon $ ideal bir psikolojik hedef . Çünkü , Türkiyede şampiyonluğa oynayacak ve avrupa kupalarına çıkacak bir stadın isim hakkı asgari 8 milyon$ . 5-6 milyon $'a pazarlanacaksa , bunu Trabzonspor'un forması dahi yapar , yönetici mahareti olmaz.

Gs isim sponsorluğu anlaşmasını 2009 yılında tamamladı ve 10 yıllık anlaşma için 80 milyon$ üzerine imzalar atıldı.
                  Takip eden sezonda ise tribün blok sponsorluk anlaşmaları yapıldı . Geçerli anlaşmalar uyarınca 2015-2016 sezonu için galatasaray :stadyum ana sponsorluğu için 10 milyon $/yıl , kuzey ve güney olarak iki farklı markaya satılan tribün sponsorluklarından da yaklaşık 2 milyon$/yıl ücreti tahsil etmektedir. Stadın iletişim sponsorluğunu yürüten TTNET de 2020 yılına dek stadın tamamında ücretsiz internet erişimi sağlayacaktır. Gs blok tribün isim haklarıyla birlikte toplam kazancı 12 milyon $ olacak.

Beşiktaş isim sponsorluğu anlaşmasını 2013 yılında sonuçlandırdı. Anlaşma 10+5 yıllık , yıllık 8 milyon$ , ayrıca bir dizi başarı bonusları yıllık 10 milyon $'ı geçmektedir. Tribün sponsorlukları konusunda kale arkası anlaşmaları yapan beşiktaş iki ayrı marka ile yaptığı anlaşma ile vergiler dahil her sezon için 3 milyon $ gelir sağlayacak. Bjk yönetimi kapalı tribünler için de sponsorluk arayışını sürdürüyor. BJK'nin yıllık asgari geliri toplam 11 milyon $ .

ŞB ise ülker ile opsiyonlar hariç net asgari 90 milyon$/10 yıllık anlaşma imzaladı . Blok tribün gelirleriyle ŞB 'de 12 milyon $ seviyesinde gelir elde edecek.

2.B.Trabzonspor koltuk özel oda satışları konusunda vip tribünlerin tamamı 2 yıllık 3 yıllık talep toplanarak satışa çıkacak . Bu da şayet etkili bir pazarlama yapılabilirse henüz stadyum açılırken yaklaşık 100 milyon liralık gelir+taahhüt oluşturarak hizmete girecek olması anlamını taşır.

Stadyum yerleşkesinde ayrıca 6 adet restoran , 4 adet sponsorlara pazarlanacak olan Lounge , 20 adet kafeterya , 7 adet FanClub , 3 adet VIPClub ile birlikte Tüm stadyum bloğunun üzerine oturduğu platformda kurulu çok sayıda ticari bağımsız bölümü olan AVM'ye sahip olacak . Bu birimlerin işletimi yahut ihale edilmesi/kiralanması önemli bir sabit gelir kalemi olacaktır.

38.000 adet standart tribün koltuğunun yıllık satışı(kombine) konusunda Trabzon şehrinde 10.000/12.000'li sabit bir pazar bulunmaktadır, bunun son iki sezondur ortada olmaması başka sebepler yüzünden. Şehrin potansiyeline ulaşması ve 20.000/25.000 kombine gibi sayılara ulaşması için ise Vali'ye , Belediye başkanına ve sivil toplum örgütlerine düşen büyük görevler vardır.

Stadyum gelir fonksiyonunda asıl önemli mesele VIP tribünlerin ve numaralı/maraton koltukların etkili pazarlama yöntemleriyle azami gelir ile satılarak ; kale arkalarının Trabzonspor ile fiziki teması azalan , şehrin genç nesillerine koltukların bakım idame maliyetine satılabilmesidir. Şehrimizde istisnalar kaideyi bozmaz lise okuyan gençlerimizin %80'i cebindeki 1 tl'yi dahi düşünerek harcıyorsa , bu gençlerin Trabzonsporla bütünleşmeleri konusunda kulübe de bazı görevler düşmektedir. Kulüp bu gençleri bir avuç çapulcu amigonun kucağına atmamalıdır.

Toparlarsam , Akyazı her anlamı ile önemli bir hazine . Ancak bu hazine akıl ile işlenirse taraflar buradan hakkını alarak çıkabilir.
                  En son Serdar A tarafından düzenlendi; 25.03.2016, 15:43. Sebep: imla

Yorum

• Serdar Bey....

Bence 5-10 milyon dolar arası bir rakam olucak sponsorluk...

5 biraz azdır lakin 2009 yılının fiyatlarıyla karşılaştırmak yanlıştır. çünkü 2009 yılında ortalama dolar kuru 1,5 tl civarı idi.....

Yine 2013 yılında ise 2,10 tl civarı idi....

Yani 5 milyon dolar 2009 yılında 7,5 milyon tl....

2013 yılında 10,5 milyon tl iken iken

şu anda yaklaşık 14,8 milyon tl ye karşılık geliyor....

Tabi enflasyon güncellemesinide hesaba katmak lazım..

lakin dediğim gibi 5 biraz azdır ama 7-8 milyon gibi bir rakam yıllık olarak bana göre gayet makuldur.....
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sanal alemde sayı artırana kadar pasoligde önce bi konyayı geçelim. Bence buna çalşması lazım kulubün. Resmen eziklik bu 100 bin pasolig satılmaması
                      Konya' nın passolig sayısının bizden çok olmasını bir eziklik olarak görmüyorum şahsen. 95 bin civarı bildiğim kadarıyla az bir fark var. Yeni stadlar ortalama 40 bin kişilik. Passolig alanların yarısı gelse stad dolar. Cabası nüfusla alakalı. Konya nüfusu 1.2 Milyon, Trabzon nüfusu 750 Bin. Kaldıki stada gelen Konyalıların önemli bir kısmı Konyaspor için gelmiyor.

Passolig demişken, passoligin bir artısı da; öyle yada böyle bir kez almış olanların passoligi, kombine almayı tetikleyecektir.
                      En son kyodou tarafından düzenlendi; 25.03.2016, 15:54.
                      Şahıslardan önce kafalar değişmeli.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Serdar Bey....

Bence 5-10 milyon dolar arası bir rakam olucak sponsorluk...

5 biraz azdır lakin 2009 yılının fiyatlarıyla karşılaştırmak yanlıştır. çünkü 2009 yılında ortalama dolar kuru 1,5 tl civarı idi.....

Yine 2013 yılında ise 2,10 tl civarı idi....

Yani 5 milyon dolar 2009 yılında 7,5 milyon tl....

2013 yılında 10,5 milyon tl iken iken

şu anda yaklaşık 14,8 milyon tl ye karşılık geliyor....

Tabi enflasyon güncellemesinide hesaba katmak lazım..

lakin dediğim gibi 5 biraz azdır ama 7-8 milyon gibi bir rakam yıllık olarak bana göre gayet makuldur.....
                        8 milyon $ stadyum ana sponsoru
                        1 milyon $ Kuzey tribün ana sponsoru
                        1 milyon $ Güney tribün ana sponsoru

Olarak farazi bir örnek verirsek , bu da senede 10 milyon$ yapar. Bu da oldukça başarılı bir anlaşma olur.

Ayrıca modern stadyumların ana gelir fonksiyonları olan konsept yeme içme yerleri , vip salonlar localara ve vip tribünlere katering hizmeti verecek sponsorlar , 2 hatta toplam uzunluğu 1000m'yi bulabilecek billboardlar gibi diğer stadyum ortaklıklarıyla stadyum maç organizasyon günü her anı para basan bir yapı haline geliyor.

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          1. Stadyum gelir fonksiyonunda asıl önemli mesele VIP tribünlerin ve numaralı/maraton koltukların etkili pazarlama yöntemleriyle azami gelir ile satılarak ; kale arkalarının Trabzonspor ile fiziki teması azalan , şehrin genç nesillerine koltukların bakım idame maliyetine satılabilmesidir. Şehrimizde istisnalar kaideyi bozmaz lise okuyan gençlerimizin %80'i cebindeki 1 tl'yi dahi düşünerek harcıyorsa , bu gençlerin Trabzonsporla bütünleşmeleri konusunda kulübe de bazı görevler düşmektedir. Kulüp bu gençleri bir avuç çapulcu amigonun kucağına atmamalıdır.

Toparlarsam , Akyazı her anlamı ile önemli bir hazine . Ancak bu hazine akıl ile işlenirse taraflar buradan hakkını alarak çıkabilir.
                          hocam ne güzel tespitler bunlar....

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            8 milyon $ stadyum ana sponsoru
                            1 milyon $ Kuzey tribün ana sponsoru
                            1 milyon $ Güney tribün ana sponsoru

Olarak farazi bir örnek verirsek , bu da senede 10 milyon$ yapar. Bu da oldukça başarılı bir anlaşma olur.

Ayrıca modern stadyumların ana gelir fonksiyonları olan konsept yeme içme yerleri , vip salonlar localara ve vip tribünlere katering hizmeti verecek sponsorlar , 2 hatta toplam uzunluğu 1000m'yi bulabilecek billboardlar gibi diğer stadyum ortaklıklarıyla stadyum maç organizasyon günü her anı para basan bir yapı haline geliyor.
                            cok iyi olur dediğiniz gibi olursa.....

bu konuda ben başkandan bir süpriz bekliyorum şahsen
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Yorum

• Sponsor anlasmasi yapılsın da reklami yapılsın biraz. Beşiktaş stadinin reklami yapılıyor 2 yildir. Biz daha bisey gormedik.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X