Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak trapezus61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    O tepelerde arazisi olan malum şahıslardan biri de benim. Malumluğumuz nerden geliyor bilemiyorum tabi... O araziler villa imarlı yani öyle bina dikemiyorsun. Ben üç yıl önce 239 bin liraya almıştım. Yani paran varsa sen de alabilirsin. Malum şahıslardan olmana gerek yok...
    Abicim farklı bir memlekette yaşıyorsun sanırım....

Ülkemizde kılıfına uydurarak değil bina gökdelende dikebilirsin....

Mesela tanjantta benim evim 5 katlı ve sorsalar imar izni o kadara müsade ediyor....Kesinlikle yasakmış...Oysa 15-20 metre ilerimde 20 katlı evet 20 katlı binalar var.....

diğer mevzuları bilmiyorum ama adamın varsa istediğin zaman istediğin şeyi yaparsın bu ülkede....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak uyuss tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Gümrükçüoğlu’ndan şok raylı sistem sözleri :Trabzon’da son günlerde sıkça tartışılan hafif raylı sistem projesi ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan şok bir açıklama geldi.

Proje için hattaki yolcu sayısının önemli olduğunu belirten Gümrükçüoğlu “Sabah ve akşam pik saatlerinde en az 17 bin yolcu gerekiyor. Bu sayı yakalanmadığı takdirde sizin kredinize kefil olmuyorlar. Ama kendi paran varsa yaparsın”. dedi.

Hafif raylı sistemin uzun vadeli bir proje olduğuna da dikkat çeken Gümrükçüoğlu “projeyi ben görmem ama bizden sonrakiler inşallah yapar” dedi.
      Başkana sormak lazım....

Onmilyonlarca lira harcayıp Yomra'ya cimnastik salonu yaptılar.....

Trabzon'da cimnastik yapan kaç kişi vardı , şimdi kaç kişi var ?

Yani istedikleri rantı olan projelere pekala ödenek bulabiliyorlar.... ama işlerine gelmeyince yok 17 bin yok 27 bin derler.....

Ha halkımıza fazlasıyla müstehak bu tip yöneticiler o ayrı mesele....

Yorum

• Bütün belediyeler de bu tür işler dönüyor zaten bu bildiğimiz birsey ama ben gerçekten Gümrükçüoğlu ve valimizin trabzonu haketmedigini düşünüyorum ve belediye başkanının şuana kadar ki en iyi yaptığı iş ve proje meydandaki wcyi ücretsiz yapması
        Trabzonspor

Yorum

• İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          ya bu nasil bir palavradir. Yolcu sayisi yetmiyormus. Bahaneye bak.
          17.000 yolcunun altinda kalininca ne oluyormus? yolcu sayisina ulasamadigi icin tramvay kendini imha mi ediyormus.
          La milleti resmen salak saniyor adam.
          Avrupada döt kadar kasabalarda köylerde bile tramvay var. Kime neyin palavrasini atiyorsun ?
          Dolmusculari karsina almaya yemiyor anladik da milleti salak yerine koyma en azindan. Yok illaki bir bahane üreteceksen de mantikli birsey olsun.
          Türkiye'de belediyeler artık bir hizmet kurumu değil, devletin başındakilere ya doğrudan ya da dolaylı olarak rant yoluyla para getirmesi beklenen birer şirket olarak çalıştığı için böyle söylemesi normal. O 17bin yolcu, hedeflenen kar miktarı için gerekli asgari yolcu sayısıdır.

Türkiye'de vatandaşa hizmet götürülmez, müşteriye hizmet satılır.
          yattara tribününde maç izlemiş çocuk

Yorum

• Faik kardeşim evet Trabzon dışında yaşıyorum. Söylediklerinin doğruluğunu elbette biliyorum. Ama şu anda o arazilerin durumu benim söylediğim gibi. Hatta villalar yapılmaya başlandı bile. Trabzona döndüğüm zaman benim de niyetim oraya evimi yapmak ve orada yaşamak. İnşallah Allah bize de Trabzon ve Trabzonsporla iç içe yaşamayı nasip eder.
            HEPİMİZ TRABZONLUYUZ...!!!

Yorum

• Ha illaki raylı sisteme gerek yok bence....

Belediyenin eski otobüsleri var....

20 tanesi maç günleri Trabzonspor'a ayırılabilir....

Otobüsler stadyum yanı ve meydandan doldukça kalkar.....Yükünü boşaltan tekrar geri döner.....

Bence 20 otobüs yeter bu iş için....

her otobüs 10 sefer yapsa 200 otobüs eder..... 50-100 arası yolcu taşındığını düşünürsek en az 10 bin en çok 20 bin taraftar bu şekilde taşınabilir...

geriye kalan zaten özel araçları ile gelir......

Yorum

• Bizim ülkemizde raylı sistemin yapılması için belirli bir yolcu sayısına ulaşmasını istenir.Bu da şehir nüfusu ile doğru orantılıdır.
                Yapılan maliyetler,taşınması beklenen yolcu miktarı,makinelerin bakımı,mevcut hatta çalışan şoförlerin tutumu ve yapıldıktan sonra ki işsizliğini vb. gibi durumları belediye gözetmek durumundadır.
                Genel olarak bakıldığında ülkemizde sadece büyük nüfuslu olan bölgeler de raylı taşımacılık vardır.Bu yüzden belirli bir nüfus endeksine ulaşmadan bu tür talepler daima sonuçsuz olur.
                Avrupa şöyle böyle demeyin burası Türkiye arkadaşlar.Rize de bile(120 bin nüfus) raylı taşımacılığa gereğinden fazla ihtiyaç var.Ama yapılır mı hayır.
                Şöyle düşünün raylı taşımacılığın belediyeye yararı olacağını düşünürseniz sizce Güney çevre yoluna,stat etrafında yapılan yolların masrafına girer mi devlet.Basit mantıkla demir rayları döşeyip üzerine tranway atmak pekala daha kolay düşünebilirsiniz.Ama kurumlar olabilecek kar marjını her zaman gözetmek durumundadır. Eğer görünür de kayda değer bir para yok ise bu yatırım yapılmaz. Emperyalist ekonominin getirisidir bunlar arkadaşlar.
                https://twitter.com/cemcaglaryavuz
                Beşirli/TRABZON

Yorum

• İlk olarak Emorfo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Böyle bir stat projesini cazibe merkezi yapmak için diğer boş alana Eğlence merkezi alışveriş ve kültür merkezleri yapmak lazım. Sahil kısmına da büyük gemilerle temiz kum taşıyıp sermek lazım. Harika bir kumsal olabilir orada. Diğer yandan karşıdaki tepeler imara kapatılıp orası park yapılmalı. Ağaçlandırılarak bazı yerlerine de büyük şelaleler yapılmalı. Tabi o tepeler çoktan malum şahıslar tarafından kapatılmıştır. Dikerler oralara binaları yakında. Trabzon çok çirkin bir şehir oldu tepelerdeki yeşil dışında yeşil kalmadı. O yeşil tepelerde bina dolmaya başladı.
                  kesinlikle bu şekilde olmalı ve akyazıya erişim meydana erişim gibi olmalı kolay ca ,raylı sistem şehre ayrı bir hava verir
                  @zafercalikoglu
                  @trabzonspor

Yorum

• toplanalim bir kooperatif yapip özel tramvayimizi yapalim
                    bukadar eminsek karli olunacagindan
                    forum-akcaabat arasi

yukarda avrupadan bahsedildide, avrupada bi cok yerde bu böyle yapildi
                    "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      toplanalim bir kooperatif yapip özel tramvayimizi yapalim
                      bukadar eminsek karli olunacagindan
                      forum-akcaabat arasi

yukarda avrupadan bahsedildide, avrupada bi cok yerde bu böyle yapildi
                      Akçaabat-Pelitli olsa çok daha işlevsel olur.

Havalimanı ve Hayri Gür durakları da olsun.

Hayaller alemi işte.

Yorum

• Raylı sistem medeniyettir bi anlamda. Ama trabzona fazla raylı sistem medeniyet neyine onların. Sığır gibi yaşamaya mahkum muyuz biz?

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Akçaabat-Pelitli olsa çok daha işlevsel olur.

Havalimanı ve Hayri Gür durakları da olsun.

Hayaller alemi işte.
                          yav
                          zamanlan sürmeneye kadar uzan
                          önemli degil

burda wiener lokalbahn isminde sirket var
                          1880li yillarda atlan cekerek ilk tramway isine basladilar, simdi 30km cift tarafli ray sistemleri var
                          "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Avrupa'da kaldığım 6 ay boyunca gördüğüm en büyük medeniyet tramvayın olması ve dolmuş gibi saçma sapan ulaşım sisteminin olmaması idi. Dolmuş kirliliği yok dolayısı ile trafik rahat, tramvay ucuz bi araç yani enerjisi ucuz, planlı ve kullanışlı. Yıllarca Trabzonun coğrafyası raya uygun değil yalanı ile geçiştirdiler şimdi de yolcu yok diye geçiştiriyorlar. Yalana bak. Akçaabat- Rize arası banliyö tarzı rayı döşe.stadyum forum arasına sefer sayısını arttır diğer seferleri de ayarla. Yolcu yoksa Arsin sürmene Yomra Akçaabat forum dolmuşlar ne taşıyor un çuvalı mı taşıyor. Ama tabi sen o tramvay sistemini koyunca bu dolmuşçular isyan edecek ordan kazandığın rantı kaybedeceksin belediye olarak. Böyle hizmet olmaz.
                            Özetle stadyum yapıp Büyükşehir olmakla medeniyet gelmiyor. Medeniyet avrupada olan şey ve bize çok uzak.
                            Mesela her şehire havalimanı yapmak gereksizdir. Rizeye havalimanı gündeme geliyor da oraya havalimanı yapmak halkın gözünü boyuyor sadece. Yolcu sayısı hesabı orda neden yok çünkü orda oy sayısı hesabı daha fazla. Normalde Avrupada Rize Trabzon olsa rizeye havalimanı gündeme dahi gelmez. Trabzon havalimanı ile rizeyi hızlı tren koyarlar direkt 30 dk da rizedeki adam havaalanında olur.Ama biz tam tersini yaparız oy peşinde koşarız.
                            En son onur-ts tarafından düzenlendi; 26.01.2016, 15:02.

Yorum

• Trabzon Belediye Başkanı diyor ya : Raylı sistem maliyeti kurtarmaz...

X şahıs Trabzon'a gelince desin ki " Raylı sistem Trabzon'a yakışır" 1 dakika sonra raylı sistemin en büyük destekçisi olur....

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Trabzon Belediye Başkanı diyor ya : Raylı sistem maliyeti kurtarmaz...

X şahıs Trabzon'a gelince desin ki " Raylı sistem Trabzon'a yakışır" 1 dakika sonra raylı sistemin en büyük destekçisi olur....
                                Şahıslarla kurumları ayırmak lazım ama lütfen
                                Yâr için ağyâr ile merdane cenk etsem gerek
                                İt gibi murdar rakib ölmezse yâr elden gider

Yorum

Çalışıyor...
                                X