Ben biraz daha ekstrem bir ornek vereyim. ABD'de yasiyorum; kaldigim sehrin nufusu ogrencilerle beraber 200 bini gecmez. Buna ragmen universitenin futbol takiminin stat kapasitesi 107,282 ve her mac bilet bulamayan onlarca insan oluyor. Takim yenildigi zaman dahi butun stat destegini devam ettirip, mac sonrasi bir sey olmamis gibi stadi terkediyorlar.
orasi amerika
oranin spor kültürü bambaska seviyede
olimpiyatlari takib edenler bilir
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Stadımız kesinlikle sezon başına yetiştirilmeli. Niye?.Çünki kombine satışları var , bir an önce stadın reklam sponsorluk satış ı var. Bir sürü gealirden olacağız. Düşünsenize öbür sezonun yarısında hazır olacak stadyumun hangi gelirlerine sahip olacağız?
konya stadında yukarıdan ısıtma var taraftar üşümüyor. yazında soğutuyor. stad onun için doluyor. benim kıçımın donduğu yere gitmem konfor isterim otobüste bile rahat hattı seçiyorum. birde ikram versinler stadda konyada varmış sanırım.
hayat nedir diye sorarsan, bilmiyorum evlat; sormazsan biliyorum haraptarlı nafi (Hasan Ali Toptaş) Bin hüzünlü haz...
konya stadında yukarıdan ısıtma var taraftar üşümüyor. yazında soğutuyor. stad onun için doluyor. benim kıçımın donduğu yere gitmem konfor isterim otobüste bile rahat hattı seçiyorum. birde ikram versinler stadda konyada varmış sanırım.
Yıllardır şunun tepesinde oturan taraftar yeni stadyumun koltuklarında kendini bunda oturur gibi hissedecek. O stad boş kalmaz, bundan emin olabilirsiniz.
Bu yazdığın çok önemli bence,örnek olarak Konya'nın eski stadı;biliyorsunuz o stadın etrafında veledrom vardı ve tribünle mesafesi çok uzaktı,yeni stadlarıyla ilgili olarak en ilgimi çeken yorumları şu oldu;biz bugüne kadar futbol izlemiyormuşuz.
Bu yüzden yeni stadları çok doluyor.Hem futbol izlemek için çok güzel hem de eskisinden çok temiz ve konforlu.
Şuna inanıyorum,Akyazı'da tribüne gelen bir daha orayı bırakmaz.Bugüne kadar emin olduğum bir şey Trabzon halkı kadar futbol izlemeyi seven insanların yoğunlukta olduğu şehir yok.
O stadın zevkini alan,kolay kolay vaz geçmez.
Toki yapmıyor bildiğim kadarıyla ama stadın kullanım hakkına sahip olduğumuzda kesinlikle ısıtma sistemi yapmamız gerekir stada. Isıtma sistemi olmazsa kış aylarında doluluk açısından büyük handikap olur bizim için.
Toki yapmıyor bildiğim kadarıyla ama stadın kullanım hakkına sahip olduğumuzda kesinlikle ısıtma sistemi yapmamız gerekir stada. Isıtma sistemi olmazsa kış aylarında doluluk açısından büyük handikap olur bizim için.
Hocam sıcaklık pek sorun değil biz ıslanmayalım yeter gerçi soğuk olmayınca o da ayrı tatlı avni akerde ya trabzonda pek soğuk olmaz stadın üstü kapalı olsun sıcak olur zaten 30 40 bin kişi dolunca
Anut ile cahili ikna, pek güçtür. İ.Hakkı Bıçakçızade
bu bizim stad dolmaz diyenler neye dayanarak bunu diyor konyanın futbolla alakası yok eski stadlarına 3-5 bin kişi gelirdi şimdi fuul oynuyorlar 40 bin kişiye niye gelmesinler arkadaş ya birkere madem bi ton loca yaptın Allahın emri kombine yada maçlık bilet fiyatlarını minumum yapıcaksın kale arkası 5 maraton 7 tl ne olsa bi ton locamız var onlardan kazandığımız para yeter bize
Konyanın genel ortalaması her zaman iyi, küme düştükleri sezonlar hariç iyi araştırın...
Bunun yanında benim olmazsa olmazım ısıtma sistemi olurdu,
kışın soğukta oynanan maçlarda taraftarımız işkence çekmesin yeter.
Ha bir de dolgu alanının komple bitirilmesi denizle birlikte şahane bir görüntü ortaya çıkması çok önemli.
Diğer bahsi geçen tüm sıkıntılar dolu bir trübün ile yok olur gider.
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Yorum