İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Şurası tartışmaya açık: Stad yürüme mesafesinde mi olmalı, şehir dışında mı, dağ başında mı, Şana'da mı, Akyazı'da mı? Adamlar en azından bir bakış açısı getirmiş. Futbol kültürünü bozar, şehir yeni yaratılan trafik boğumunun yükünü etkin bir şekilde dağıtamaz diye. Samimiyetsizlikle suçlayacağımıza neden yanlış yorum yaptıklarını açıklayın, ikna olsunlar. Tabii bu dediğim zor olanı, "Höt, vatan haini!!!1bir!!" diyip susturmaya çalışmak 2002'den beri popüler kültür olmuş nasılsa.
Aşikar ki, şehir merkezi bu yoğunluğu çekemiyor. Ama çözüm konusunda tek bir doğru yok. Son yıllarda büyük kulüplerin çoğu stadını terk ederek başka bir komplekse taşındı. Bu akımı yakalamak gibi bir niyetimiz varsa bizim de Fatih'teki köhne yapıdan taşınmamız lazım. Ellerindeki çirkin projeleri arkası kartonlu a3'e bastırıp basın toplantısı yapanlardan acaba tek bir tanesi bile Avrupa'daki örneklerden birini analiz etmiş midir? Sanmıyorum. Futbol zihniyeti ve tutuculuğuyla bize en yakın tayfa olan canımız ciğerimiz Britanyalılara danışılmış mı mesela? Oradaki üniversitelerle bağlantı kurulmuş mu?
Bu proje öyle veya böyle Akyazı'ya yapılacak, farkındayım. Bu ülkede fikir alışverişi yasak çünkü. Güçlü olan, danışma kültürüne sırtını dönmüş çoktandır. Ağzınızı açıp "Yahu sahil kenti Trabzon'da suyu görebilmek için şehir merkezinden yarım saatlik mesafeye gitmek lazım, bu toprakları ne hale getirdiğinizin farkında mısınız?" demeye kalkınca bile sermaye, yatırım vs. düşmanı oluyoruz. Çünkü alışmışlar daha inşası bittiği anda iç yol haline dönüşmüş Tanjant'ına, Sahil yolu saçmalığına, dalgakırandan geçilmeyen kıyı şeridine. Şimdi bana gelip "Orası doğal değil, T var" demeniz trajikomik. Daha komik olanı söyleyeyim, o çirkin stad projesini taraftara sormadan şehrin göbeğine dikecekler, feryadınız da fayda vermeyecek. Biz o gün de itiraz ederiz de.. dinleyen olmayacaktır yine.
Statükoya karşı güçsüzlerin takımı Trabzonspor. Tabi.
~~Şimdi TRT'de karşılaştım. Makedonya'nın Ohrid kenti. Resimlerine bakın lütfen GoogleImages'dan. Denizle bütünleşmeyi başarmış yeşil bir sahil kentini nasıl hayata geçirmişler görün.. Türkçe aksanları ve şehirdeki mimari dokusuyla -eski- bize çok benziyorlar.
Sonra karar verirsiniz şimdiki Trabzon mu daha göz alıcı yoksa bu ufacık yerleşim yeri mi?
Yorum