Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Cenkhan, keşke senin kadar iyimser olabilseydim.

Hangi doğal koydan bahsediyorlar, O T'ler doğal yollarla mı oluştu? Hadi koy olayını geçtim bir de şunlara bak:

“İmar planı insanları etkileyecek. 7 bin metre kare alan var ve 7 bin metre kare alana inşaat yapabilirsiniz anlamına geliyor bu. Ticari merkezlerinde oralara kaydırılmasına neden olacak bir şey bu. Karşı çıkmamızın bir nedeni de Trabzon’un bir futbol kenti olduğudur. Avni Aker vs olsun futbol tarihten beri merkezde oynanıyor Trabzon’da. İnsanlar yaya olarak da ulaşabiliyorlar stadyuma. Akyazı’da olması insanlara ulaşım yönünden de olumsuzluklar sağlayacaktır” diye konuştu.

“Stadyum yapılacaksa kentin içinde yapılabilir bu çok rahat bir şekilde. Kent içi statların çekiciliği hiçbir zaman değerini kaybetmemiştir. Bunun birçok da örneği var Avrupa’da. Karadeniz insanına yakışır bir stadyuma ihtiyaç var Trabzon’da. Bunu yapmak isteyenler normal yerinde de yapabilirler. Kruvazör limanlı stat birlikte düşünülüyor Akyazı ile. Şimdi kruvazör gemiler 2 bin, 3 bin yolculuk gemilerdir. O insanların oradan 50-60 otobüsle meydana gelmeleri tam bir çile olur. Ama Trabzon limanı dersek insanlar çok rahat gelebilirler meydana. Peki yük limanı ne olacak? Yük limanı da Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) Doğu’ya bağlanan demiryolu projeleri var. Rantabl olarak Arsin ve Of güzergahlarını tespit etmiş DPT. Yük limanını da Demiryolunun başlangıç noktasına taşınabilir. Bu sefer ne olur daha plancı yaklaşımla sorun çözülür. Çok farkında değil insanlar güzelliklerin ama kaybedince her şeyin değeri anlaşılıyor”

Allah aşkına şu gerekçelerden hangisi mantıklı?

En çok sinirlendiğim konu da şu koyu işaretlediğim yer. Adam turistleri otobüsle meydana taşıyamayız diyor ve bunu projeye karşı duruş nedenleri arasında sayıyor. Nasıl mimar bu insanlar anlamak mümkün değil. Madem öyle bir endişen var, bu projenin daha verimli kullanılabilmesi için hafif raylı sistemin de projeye eklenmesi gerek diye bir fikir at ortaya da Trabzon'u düşündüğünü anlayalım. ''Turistleri taşıyamayız, o zaman liman yapmayalım'' bu nasıl bir mantıktır yahu?

Ben bu davada iyi niyet göremiyorum, kimse kusura bakmasın.
    Hafif raylı sistem gelsin ben de isterim ama şehrin iç dinamiği bunu kaldırmıyor. Belediye otobüsleri yaygınlaştırılmaya çalışıldığında içine düşülen kaosu İstanbul'dan takip etmiştim. Çok rahat hayal kurulacak bir kent değil Trabzon.

Şurası tartışmaya açık: Stad yürüme mesafesinde mi olmalı, şehir dışında mı, dağ başında mı, Şana'da mı, Akyazı'da mı? Adamlar en azından bir bakış açısı getirmiş. Futbol kültürünü bozar, şehir yeni yaratılan trafik boğumunun yükünü etkin bir şekilde dağıtamaz diye. Samimiyetsizlikle suçlayacağımıza neden yanlış yorum yaptıklarını açıklayın, ikna olsunlar. Tabii bu dediğim zor olanı, "Höt, vatan haini!!!1bir!!" diyip susturmaya çalışmak 2002'den beri popüler kültür olmuş nasılsa.

Aşikar ki, şehir merkezi bu yoğunluğu çekemiyor. Ama çözüm konusunda tek bir doğru yok. Son yıllarda büyük kulüplerin çoğu stadını terk ederek başka bir komplekse taşındı. Bu akımı yakalamak gibi bir niyetimiz varsa bizim de Fatih'teki köhne yapıdan taşınmamız lazım. Ellerindeki çirkin projeleri arkası kartonlu a3'e bastırıp basın toplantısı yapanlardan acaba tek bir tanesi bile Avrupa'daki örneklerden birini analiz etmiş midir? Sanmıyorum. Futbol zihniyeti ve tutuculuğuyla bize en yakın tayfa olan canımız ciğerimiz Britanyalılara danışılmış mı mesela? Oradaki üniversitelerle bağlantı kurulmuş mu?

Bu proje öyle veya böyle Akyazı'ya yapılacak, farkındayım. Bu ülkede fikir alışverişi yasak çünkü. Güçlü olan, danışma kültürüne sırtını dönmüş çoktandır. Ağzınızı açıp "Yahu sahil kenti Trabzon'da suyu görebilmek için şehir merkezinden yarım saatlik mesafeye gitmek lazım, bu toprakları ne hale getirdiğinizin farkında mısınız?" demeye kalkınca bile sermaye, yatırım vs. düşmanı oluyoruz. Çünkü alışmışlar daha inşası bittiği anda iç yol haline dönüşmüş Tanjant'ına, Sahil yolu saçmalığına, dalgakırandan geçilmeyen kıyı şeridine. Şimdi bana gelip "Orası doğal değil, T var" demeniz trajikomik. Daha komik olanı söyleyeyim, o çirkin stad projesini taraftara sormadan şehrin göbeğine dikecekler, feryadınız da fayda vermeyecek. Biz o gün de itiraz ederiz de.. dinleyen olmayacaktır yine.

Statükoya karşı güçsüzlerin takımı Trabzonspor. Tabi.

~~Şimdi TRT'de karşılaştım. Makedonya'nın Ohrid kenti. Resimlerine bakın lütfen GoogleImages'dan. Denizle bütünleşmeyi başarmış yeşil bir sahil kentini nasıl hayata geçirmişler görün.. Türkçe aksanları ve şehirdeki mimari dokusuyla -eski- bize çok benziyorlar.

Sonra karar verirsiniz şimdiki Trabzon mu daha göz alıcı yoksa bu ufacık yerleşim yeri mi?
    Naber?

Yorum

• Kac gündür calışılmıyo yazıktır ya...
      ŞAMPİYON TRABZON

Yorum

• İlk olarak Cenkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Hafif raylı sistem gelsin ben de isterim ama şehrin iç dinamiği bunu kaldırmıyor. Belediye otobüsleri yaygınlaştırılmaya çalışıldığında içine düşülen kaosu İstanbul'dan takip etmiştim. Çok rahat hayal kurulacak bir kent değil Trabzon.

Şurası tartışmaya açık: Stad yürüme mesafesinde mi olmalı, şehir dışında mı, dağ başında mı, Şana'da mı, Akyazı'da mı? Adamlar en azından bir bakış açısı getirmiş. Futbol kültürünü bozar, şehir yeni yaratılan trafik boğumunun yükünü etkin bir şekilde dağıtamaz diye. Samimiyetsizlikle suçlayacağımıza neden yanlış yorum yaptıklarını açıklayın, ikna olsunlar. Tabii bu dediğim zor olanı, "Höt, vatan haini!!!1bir!!" diyip susturmaya çalışmak 2002'den beri popüler kültür olmuş nasılsa.

Aşikar ki, şehir merkezi bu yoğunluğu çekemiyor. Ama çözüm konusunda tek bir doğru yok. Son yıllarda büyük kulüplerin çoğu stadını terk ederek başka bir komplekse taşındı. Bu akımı yakalamak gibi bir niyetimiz varsa bizim de Fatih'teki köhne yapıdan taşınmamız lazım. Ellerindeki çirkin projeleri arkası kartonlu a3'e bastırıp basın toplantısı yapanlardan acaba tek bir tanesi bile Avrupa'daki örneklerden birini analiz etmiş midir? Sanmıyorum. Futbol zihniyeti ve tutuculuğuyla bize en yakın tayfa olan canımız ciğerimiz Britanyalılara danışılmış mı mesela? Oradaki üniversitelerle bağlantı kurulmuş mu?

Bu proje öyle veya böyle Akyazı'ya yapılacak, farkındayım. Bu ülkede fikir alışverişi yasak çünkü. Güçlü olan, danışma kültürüne sırtını dönmüş çoktandır. Ağzınızı açıp "Yahu sahil kenti Trabzon'da suyu görebilmek için şehir merkezinden yarım saatlik mesafeye gitmek lazım, bu toprakları ne hale getirdiğinizin farkında mısınız?" demeye kalkınca bile sermaye, yatırım vs. düşmanı oluyoruz. Çünkü alışmışlar daha inşası bittiği anda iç yol haline dönüşmüş Tanjant'ına, Sahil yolu saçmalığına, dalgakırandan geçilmeyen kıyı şeridine. Şimdi bana gelip "Orası doğal değil, T var" demeniz trajikomik. Daha komik olanı söyleyeyim, o çirkin stad projesini taraftara sormadan şehrin göbeğine dikecekler, feryadınız da fayda vermeyecek. Biz o gün de itiraz ederiz de.. dinleyen olmayacaktır yine.

Statükoya karşı güçsüzlerin takımı Trabzonspor. Tabi.

~~Şimdi TRT'de karşılaştım. Makedonya'nın Ohrid kenti. Resimlerine bakın lütfen GoogleImages'dan. Denizle bütünleşmeyi başarmış yeşil bir sahil kentini nasıl hayata geçirmişler görün.. Türkçe aksanları ve şehirdeki mimari dokusuyla -eski- bize çok benziyorlar.

Sonra karar verirsiniz şimdiki Trabzon mu daha göz alıcı yoksa bu ufacık yerleşim yeri mi?
        Bence neden yanlış yapıyorlar? Çünkü durdurma kararını aldırıp bundan istifade üstlerine vazife olmayan birçok konuyu gündeme getiriyorlar (Bence). Bu da samimiyetten uzak görüşleri olduğu hissi uyandırıyor bende
        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Bu arada imzasını görmemiştim vatandaşın,Recep Çetin'de Fatih Tekke kadar Trabzonsporludur yazılı.Öyle ya Recep'te giderken 8 milyon euro kazandımıştı,hepimiz unutmuşuz.

Bu arada biz stadyum ve kompleksini istiyoruz.Şehirin estetiği, mimarisi filan masallarını çocuklara anlatmak lazım,artık onlarda inanmaz ya.Çünkü asıl mesele bu işi yapacak kurumlara,siyasi husumetten dolayı engel olamaktır,onları engelleyelimde ne olursa olsun mantığıdır.
          Zira 50 senedir göbeğinde çimento fabrikası olan,her tarafı ucube evler ,gecekondularla dolu olan şehrin estetiği şimdi akıllarıan gelmiş mimar arkadaşların.
          Bari dürüst olun,şehri A.akeri filan karıştırmayın da,bu stadı filancalar yapıyor,bizde hazmedemiyoruz,engel olmaya çalışıyoruz deyin .
          Birde Trabzona şimdiye kadar kim yol yaptı,stad yaptı,şehri değiştirdi,güzelleştirdi de birileri "etme ,eylema" diye koluna yapıştı.Yat aaşağa 60 sene,biri bişe yaptığı zaman,kes önünü.İyi iş valla.

Yorum

• Cenkhan, yazından çıkarabildiğim somut görüşlere cevap vermeye çalışayım.

''Futbol kültürünü bozar, şehir yeni yaratılan trafik boğumunun yükünü etkin bir şekilde dağıtamaz diye.''

Akyazı'da trafik sorunundan endişe eden adam mevcut yerimizde 40.000 kişilik yükü nasıl kaldırmayı düşünüyor merak ediyorum. Bu projenin Trabzon'da futbol kültürünün bozulması gibi bir sonuç doğuracağını da düşünmüyorum.

Akyazı'nın yerleşimi Avni Aker'den çok daha iyi. Avni Aker'in kapasitesi iki katına çıktığında oradaki keşmekeşi düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca Akyazı ideal uzaklıkta. Şehir dışı ile şehir içinin arası, ne şehir karmaşasının içinde ne de olimpiyat gibi dağın başında; ben bu yönden çok sıcak bakıyorum Akyazı'ya.

Ayrıca bu proje ilk ortaya atılalı 6 sene olmuştur herhalde, o günden beri dillendirilen alternatif görüşleri yazayım:

1. Stad mevcut yerine yapılsın. (Asla kabul etmiyorum)
            2. Çimento fabrikasının yeri. (Şu an için mümkün değil, geleceği de belirsiz)
            3. Bir de ''yahu şu maçka taraflarında da bir yer vardı'' tadında bir öneri. (Söylenmiş olması için söylenmiş bir cümle)

Başka hiçbir görüş, öneri çıkmadı Trabzon'dan. Önümüze mantıklı bir alternatif koyan yok, olsaydı elbette tartışılırdı, ama yok, elimizdeki tek fikir Akyazı. Biz de ona sarıldık.

Bir endişen de denizin doldurulması, bişey diyemiyorum. ''Düz ve boş bi yer yok mu yahu Trabzon'da'' herkes bu soruyu soruyor, evet yok, varsa gösterin. Ayrıca bugün Akyazı özelliğinde bir yerde bir stadlık yer istimlak etmeye kalksan bir stad parası da ona harcaman lazım.

Biz de bayılmıyoruz denizi doldurmaya ama önümüze başka bir fikirle çıkan da yok. O zaman? Ya buraya yapacağız, ya da hiçbir şey yapmayacağız.

Tamam, yapmayalım o zaman ne diyim...

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              trafik boğumunun yükünü etkin bir şekilde dağıtamaz diye.''

Akyazı'da trafik sorunundan endişe eden adam mevcut yerimizde 40.000 kişilik yükü nasıl kaldırmayı düşünüyor merak ediyorum. Bu projenin Trabzon'da futbol kültürünün bozulması gibi bir sonuç doğuracağını da düşünmüyorum.

...
              paragraftaki düşüncelerine katılamayacağım şöyleki....

Avni Aker mevcut yerinde şehirin tam ortasında.... Ve meydana bile yürüme mesafesi olarak 15-20 dakika mesafede.. Maç günü stadyuma maça gelenlerin yarıdan fazlası vasıta kullanmadan maça gelebiliyor.... Hatta maçtan 25-30 dak önce evden çıkıp maça yetişebiliyor...

Buna rağmen maç günü trafiğinmaçsonu rahatlaması 1 saati buluyor....

Sahilde yapılacak stadyum 40 bin kişiik olucak ve mevcut yerinde yarısının maçayürüyerek geldiğini hesap edersek tam 4 misli trafik olucak... Çünkü kimse arabasız oraya gidemez....

Kabaca 5 kişi 1 araca binerse 8 bin araç lazım olucak.....

Bunun parkı trafiğe girmesi çıkması anayola bağlantısı büyük sorun....

Genelde maçlar haftasonu oluyor.... Haftasonu normal trafiğinde tavana vurduğu zamanlar.. Kullanılan yolda hem Trabzonla ilçelerin hemde Trabzonla bütün Türkiyenin tek bağlantı yolu olması nedeniyle mevcut hattı bayağı zorlar ve trafiği kilitler gibime gliyor...

Evet Avni Aker şehirin içinde ama dediğiniz gibi şehri o kadar rahatsız etmiyor....
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                paragraftaki düşüncelerine katılamayacağım şöyleki....

Avni Aker mevcut yerinde şehirin tam ortasında.... Ve meydana bile yürüme mesafesi olarak 15-20 dakika mesafede.. Maç günü stadyuma maça gelenlerin yarıdan fazlası vasıta kullanmadan maça gelebiliyor.... Hatta maçtan 25-30 dak önce evden çıkıp maça yetişebiliyor...

Buna rağmen maç günü trafiğinmaçsonu rahatlaması 1 saati buluyor....

Sahilde yapılacak stadyum 40 bin kişiik olucak ve mevcut yerinde yarısının maçayürüyerek geldiğini hesap edersek tam 4 misli trafik olucak... Çünkü kimse arabasız oraya gidemez....

Kabaca 5 kişi 1 araca binerse 8 bin araç lazım olucak.....

Bunun parkı trafiğe girmesi çıkması anayola bağlantısı büyük sorun....

Genelde maçlar haftasonu oluyor.... Haftasonu normal trafiğinde tavana vurduğu zamanlar.. Kullanılan yolda hem Trabzonla ilçelerin hemde Trabzonla bütün Türkiyenin tek bağlantı yolu olması nedeniyle mevcut hattı bayağı zorlar ve trafiği kilitler gibime gliyor...

Evet Avni Aker şehirin içinde ama dediğiniz gibi şehri o kadar rahatsız etmiyor....
                bu stadın yapılmasını kim kaşı cıkıyorsa kimler yapılmasına karşı youmlar yapıorsa benim gözümde trabzonporlu deildir bilmem anlatabildimmi bu benim düşüncemdir

bir stad takımın aynasıdır ş.ligine gittin zaman bi o stadlara bi bizimkine afadersin ama bizimki onların yanında klube gibi kalıyor

Yorum

• Toplu taşıma ile trafik rahatlatılır
                  Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                  Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                  Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                  Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• stadyum oraya yapılırsa yen yolda yapılabilir faruk özak yetmez falan diyodu...
                    Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.(en'am 116)

Yorum

• İlk olarak Emre Dumangöz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bu stadın yapılmasını kim kaşı cıkıyorsa kimler yapılmasına karşı youmlar yapıorsa benim gözümde trabzonporlu deildir bilmem anlatabildimmi bu benim düşüncemdir

bir stad takımın aynasıdır ş.ligine gittin zaman bi o stadlara bi bizimkine afadersin ama bizimki onların yanında klube gibi kalıyor
                      Yukarıdaki sözlerimden stadyumun yapılmasına karşıdır anlamını çıkartmamışsındır umarım.....

Ha benim içinde senin gözün değilde benim kalbim daha önemlidir....

Yorum

• Fatih Eğitim Fakültesine yapılacak hafif raylı sistemle hem üniveriste ile şehrin bağlantısı sağlanabilir hemde muhtemel trafik sorunuda çözülebilir....

Ben olaya birazda ekonomik bakıyorum.....

Bakın dolgu işi yapılırken ortalama 5 trilyon gibi bir para şehre akıyordu...

İnşaat sürecinde bu para çok daha fazla olucaktı....

Ayrıca otobüs terminali , otel ve spor tesisleri ile şehrimize yeni güzellikler ve iş alanalrıda yapılacaktı.....

Bir Miarmar Odası bu süreci belki 1 yıl ileriye taşıdı.... Ve şehre gram faydaları olmayan bu insanları Allaha havale ediyorum...

Umarım yasal süreci bir önce aşarlarda inşşat süreci yeniden tüm hızıyla devam eder.....

Not : Eğer bu engelleme süreci olmasaydı stadyum inşşatı için ihale yapılacak ve büyük ihtimalle dolgu yapılan yerden de inşşata başlanacaktı....

Yorum

• Faik abi sen de herkesi arabaya bindirdin

Mesela ben Kuran Kursu'nda oturuyorum ve stad Akyazı'ya yapılırsa oraya da yürüyerek gideceğim. Kaldı ki bunun dolmuşu var, otobüsü var. Hatta belki de tamamen bittiğinde bu proje hafif raylı sistem için itici güç bile olabilir.

Akçaabat tarafına ayrı, Trabzon tarafına ayrı, 2. tanjant yoluna ayrı giriş-çıkışlar verildiğinde bu yük kaldırılabilir. Sıfırdan yapılacak bir yer sonuçta, mekan kısıtlaması yok, hesaplar iyi yapılır bağlantılar da ona göre yapılırsa sorun kalmaz bence.

Ben Avni Aker'e giderken darlanıyorum abi. Birbirimizin ayağına basmaktan bıkmadık mı? Avni Aker'in adam olması için etrafında en az bir stadlık alanın daha boşaltılması gerek ki bi yere benzesin.

Ben stadın mevcut yerine yapılmasına kesinlikle karşıyım.

Yorum

• Valla ben mac olmayan günde avni akere gittigimde darlanmistim Bekir abi Sehir merkezinde stad olmamali...
                            ...TRABZONSPOR...
                            "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• ne haysiyetsiz insanlar mışsınız lan mimiarlar mısınız ne kerestelersiniz..az kaldı birkaç güne başlamasın ha bu stad geliyorum trabzona..adiler,haysiyetsizler..bunları trabzonda barındırmayın arkadaşlar..daha ağır konuşacam ya...
                              paraya karşı yetenek ve emeğin savaşı...

Yorum

• Önceki sayfalarda Polonya'nın Euro 2012 için yapmış olduğu Gdansk stadının resimleri vardı. Bir de inşaatının 60 saniyede nasıl tamamlandığını izleyin bakalım...

Trabzon bir sevda,
                                Trabzonspor bir destan...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X