Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Başkan Albayrak: "UEFA’da yola devam"
    Başkanımız Nuri Albayrak, hedefimizin ligde ve Türkiye Kupası'ndaki gibi UEFA Kupası'nda da yola devam etmek olduğunu vurguladı.

İspanya temsilcisi Osasuna'nın güçlü bir takım olduğunun bilindiğini kaydeden Albayrak, “Trabzonspor güçlü takımlara karşı geçmiş yıllarda daha iyi futbol oynadığını ispatlamıştır. UEFA Kupası'nda APOEL maçıyla çıkışa geçtik. Artık üzerimizdeki stres atıldı. Serinin devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Başkan Albayrak, "Bunu başaracak bir kadroya sahibiz. Bu doğrultuda camiamızın ve taraftarlarımızın desteğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazla. Eğer el ele verirsek aşamayacağımız hiçbir engel yok. Hep birlikte bunun bilincinde olmalı ve ona göre davranmalıyız" diye konuştu.

12.09.2006 16:05:00
    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
    Kazım Koyuncu

Yorum

• radyospor

Ankaraspor’un Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunduğu Brezilyalı oyuncuları Wederson ile Jaba’ya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Mehil Gökçek ile oğlu Ahmet Gökçek’in isimleri veriliyor.

Fenerbahçeli futbolcu Marco Aurelio ve Beşiktaşlı futbolcu Marcio Nobre’nin Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından Ankaraspor da Wederson, Jaba ve Ankaragücü’nde kiralık forma giyen Tita’nın Türk vatandaşı olması için başvuruda bulundu.
      Mavi-beyazlı ekibin bir hafta önce yaptığı başvuru İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nde inceleniyor.
      JABA ’MELİH’, TITA ’AHMET’ OLACAK
      İçişleri Bakanlığı’nın Ankaraspor’un bu başvurusuna olumlu cevap vermesi halinde Brezilyalı oyunculara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek ve oğlu Ahmet Gökçek’in isimleri verilecek. Böylece Wederson Gökçek’in ön adı olan ’İbrahim’, golcü oyuncu Jaba ’Melih’, Ankaragücü’nde forma giyen Tita ise ’Ahmet’ ismini alacak.
      Ankaraspor’da forma giyen Brezilyalı oyuncuların Türk vatandaşı olması halinde Wederson ’İbrahim Wederson’, Jaba ’Melih Jaba’, Tita ise ’Ahmet Tita’ ismi ile yeşil sahalarda top koşturacak
      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• inşallah devam ederiz..... demesi kolay

Yorum

• Önce Tigana Sonra Ziganda

Osasuna teknik direktörü: Türkiye'de kaybetmenin özürü olamaz...
          Şenhan Bolelli

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında 14 Eylül?de Trabzonspor ile karşılaşacak Osasuna?nın Teknik Direktörü Jose Angel Ziganda iddialı açıklamalarda bulundu.
          Trabzonspor karşısında "Agresif, rakibini bunaltan ve özellikle oyununu sahaya koyabilen bir Osasuna istiyorum" diyen Ziganda, "Türkiye?de kaybetmenin özürü olamaz" diye konuştu.
          UEFA?da iyi bir başlangıç yapmalarının çok önemli olduğunu, Trabzonspor?a karşı çok ciddi ve çok motive olmuş bir maç oynayacaklarını vurgulayan İspanyol teknik adam, ligde oynadıkları ilk Getafe ve daha sonra Barcelona maçlarındaki Osasuna?yı beğenmediğini ancak perşembe günü farklı bir Osasuna olacağını savundu.
          Ziganda, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Her zaman mücadeleci oldum. Benim için Türkiye?de ne Türklerin ne de özürlerin geçerli olmadığı kesindir. Az oynayan 8 futbolcumdan çok şey bekliyorum. Özürleri yok" dedi.
          Osasuna Teknik Direktörü, Trabzonspor?un son maçını izlemediği ancak kontraatakta forvet oyuncularının çok hızlı ve tehlikeli olduklarını bildiğini ifade etti.
          Ziganda, Trabzonspor maçının seyircisiz oynanmasıyla ilgili olarak ise "Antreman maçına çıkmıyoruz. İdmanlardaki hatalar ödenir ama perşembe günü gerçek ve sonucu belirleyecek bir maç olacak" değerlendirmesinde bulundu.
          Ziganda ayrıca sakatlıkları olan Flano ve Izquierdo?nun Trabzonspor maçında forma giyebilecek durumda olduklarını söyledi.
          Program değiştirerek Trabzon?a çarşamba akşamı 20.00?a gelecek olan Osasuna?da kadroda yer alan 18 futbolcu şöyle:
          "Kaleciler: Elia, Ricardo, Defans: Izquerdo, Monreal, Cuellar, Cruchaga, Josetxo, Javier Flano.
          Orta saha: Raul Garcia, Punal, Valdo, Nekounam, Juanlu, Juanfran Forvet: Miloseviç, Romeo, A.Webo"
          https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• bu ossuna bizi biraz küçümsüyor sanki,göstermek lazım onlara,
            @zafercalikoglu
            @trabzonspor

Yorum

• küçümsemeleri avantaj olur bizim için . devam etsinler..
              2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
              Gerçek budur. ☆

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Osasuna Teknik Direktörü, Trabzonspor?un son maçını izlemediği ancak kontraatakta forvet oyuncularının çok hızlı ve tehlikeli olduklarını bildiğini ifade etti.

En son rakibi küçümsediğinden dolayı izlemeye gitmeyen bir teknik direktör hatırlıyorum. Sonra o küçük takım koskoca Trabzonspor'u elemişti de sonun başlangıcı olmuştu bu..
                Gerek Milosevic ve gerek bu teknik direktörün yaptığı açıklamaları çok olumlu buluyorum doğrusu.. Ziya Hoca bu açıklamaları soyunma odasında bizim futbolculara okur muhtemelen.. gerisini Osasuna düşünsün!
                #7 King of Kings

Yorum

• Güvenç Kurtar'dan iddia: Kuyumu Rıza kazdı

Muhammet KAÇAR / RİZE,12(DHA)

ÇAYKUR Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz'le tartıştıktan sonra teknik direktörlük görevine son verilen Güvenç Kurtar, “Sezon başından bu yana takımın başına gelmek isteyen Rıza Çalımbay, kuyumu kazdı“ dedi.
                  Güvenç Kurtar, yaptığı açıklamada sezon başında yeşil mavili takımda kalmasının kesin olmadığını belirtti. O dönemde Rıza Çalımbay'ın Çaykur Rizespor'un başına geçmek için çok uğraştığını da öne süren Güvenç Kurtar, şu iddialarda bulundu:
                  “Hatta kulüple anlaşmış gibiydiler. Ama kulüp, son anda beni tercih etti. Bu nedenle kırgın. Ama devamlı olarak benim kuyumu kazmaya çalıştı. Sezon içinde de böyle yapmaya devam etti. Bu yanlış. Kendisine yakışmadı. Kaldı ki arkadaşım. Ama herkes ektiğini biçer. Biz teknik adamlar, böyle yaparsak gerisini düşünemiyorum. Herkes için hayırlısını diliyorum. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.“ Kendisinin yerine getirilecek antrenöre taş gibi bir takım bıraktığını da belirten Güvenç Kurtar, sözlerini şöyle sürdürdü:
                  “Elimde çok sağlam bir takım vardı. Bu takım patlama yapacak. Şu an çok iyi bir durumdalar. Yeni gelecek antrenörle beraber iyi bir çıkış yakalayacaklarından eminim. Oynadığımız oyunun karşılığını bir türlü alamadık. Ama inşallah o şansızlıkları, yeni arkadaşım yaşamaz. Rize'de güzel günler yaşadım. Çok dostum var. Herkes hakkını helal etsin. Görüşemediğim insanlar da var. Ama kalbim gönlüm her zaman Çaykur Rizespor'dan yana. Başarılı olmalarını bir Rizeli'den fazla isteyeceğim. Çaykur Rizespor için ne zaman ne görev düşerse de yapmaya hazırım. Zaten bir gün yeniden döneceğim.“

SON 4 YILIN EN KÖTÜSÜ

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de mücadele ettiği son 4 yılda en kötü ilk 5 haftalarından birisini yaşıyor. Geçtiğimiz sezona göre bu sezon oldukça kötü bir başlangıç yapan yeşil mavililer, oynadığı 5 maçta 2 beraberlik, 3 yenilgi alarak 2 puan topladı. Rakip kaleye 4 gol atan Çaykur Rizespor, kalesinde 7 gol gördü. Galibiyete hasret kalan yeşil mavili ekip 1'inci Lig'e çıktığı 2003 yılından sonra ilk yarıda ilk defa 17'nci sıraya düştü.
                  Öte yandan Çaykur Rizespor yönetiminin bugün Rıza Çalımbay ve Samet Aybaba'yla birer görüşme yapacağı öğrenildi.

Rıza Çalımbay'dan Güvenç Kurtar'a cevap: Saçmalamış

Gökçeyan YILDIRIM / İSTANBUL (DHA)

ÇAYKUR Rizespor’da Başkan Ekrem Cengiz ile tartıştıktan sonra görevine son verilen teknik direktör Güvenç Kurtar, Rıza Çalımbay’ ın sezon başından bu yana takımın başına gelmek istediğini belirterek, "Kuyumu Rıza Çalımbay kazdı" demesinin ardından hedef gösterilen Rıza Çalımbay da cevap hakkını kullandı.
                  Kurtar, meslektaşı Rıza Çalımbay’a sitem ederek, "Benim sezon başında görevde kalmam kesin değildi. O zamanlar Rıza hoca devamlı Rizespor’a gelmek için uğraştı. Hatta kulüple anlaşmış gibiydiler" derken, Çalımbay’dan sert cevap geldi.
                  Rıza Çalımbay "Kendi kendine saçmalamış. İstesem çoktan giderdim ben Rize’ye, sezon başında da giderdim. Ki şimdide kabul etmedim. Rize’yi kovalayacak bir adam da değilim ben. Onlar beni sezon başında da istediler ben yine kabul etmemiştim. Benim ne işim var Rize’de. Saçmalamış o ya. Bir kere yaptığı terbiyesizlik. Böyle bir açıklama beklemiyordum. Ona saygım vardı ama bu yaptığı terbiyesizlik yani.
                  Güvenç Kurtar kim ya? Benim onlan bir alakam yok. Madem çok iyiydi ayrılmasaydı. Benim kafamda zaten Rizespor diye bir şey yok. Neyi kovalayacağımm ben. Sanki 3 büyüklerden biri de kovalayacağım. Saçmalamış" şeklinde konuştu.

Yorum

• Küçümsediklerini sanmıyorum, kendi forumlarında "Şimdi siz bizi küçümsersiniz" dediğimde, hayır biz emekçi takımız, emek vererek bugünlere geldik, kimseyi küçümsemeyiz türünden bir cevap vermişlerdi. Ama td'lerini bilemem
                    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Trabzonspor'a dev ekran desteği

A.A.

Trabzonspor-Osasuna UEFA Kupası 1. Tur ilk maçının seyircisiz oynanması durumunda, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanında bulunan Yavuz Selim Sahası'na 2 dev ekran kurulacak.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzonspor'un Trabzon için çok önemli olduğunu belirterek, "Her zaman takımımızın yanındayız ve destek vermeye devam edeceğiz. Trabzonspor-Osasuna maçının seyircisiz oynanması halinde, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanında bulunan Yavuz Selim Sahası'na iki dev ekran kuracağız. Tüm taraftarları takımımızı desteklemeye davet ediyorum. Maç günü hep birlikte Yavuz Selim Sahası'nda olmalıyız." diye konuştu.

UEFA Kupası 2. ön eleme turundaki Apoel maçında tribün olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan bordo-mavili kulüp, UEFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. UEFA Tahkim Kurulu, yarın toplanarak konuyla ilgili karar verecek.
                      ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• Kayserispor’un UEFA Kupası ön eleme turundaki rakibi Hollanda ekibi Az Alkmaar’ın golcü oyuncusu Shota Arvaledze, Kayserispor’u tanımadığını söyledi. Trabzonspor’un eski futbolcusu, bordo-mavili taraftarlara da mesaj gönderdi.

Shota Arvaledze yaptığı açıklamada, "Kayserispor’u tanımıyorum. Ancak Türkiye’nin gol kralı onlarda ve genç bir ekibe sahipler. Genç ve hırslı bir teknik direktöre sahip olduklarını biliyorum ve maç zorlu olacak" dedi.

Trabzonspor forması altında 1995-96 sezonunda Türkiye gol kralı olan Shota Arvaledze eski takımına da mesaj gönderdi. 32 yaşındaki Gürcü golcü, "Trabzonspor’un kalbimdeki yeri ayrı. Trabzonspor’da geçirdiğim günleri unutmam mümkün değil. Onların sevgisini kalbimde sürekli taşıyacağım" şeklinde konuştu.
                        ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• İlk olarak Nytre tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Kayserispor’un UEFA Kupası ön eleme turundaki rakibi Hollanda ekibi Az Alkmaar’ın golcü oyuncusu Shota Arvaledze, Kayserispor’u tanımadığını söyledi. Trabzonspor’un eski futbolcusu, bordo-mavili taraftarlara da mesaj gönderdi.

Shota Arvaledze yaptığı açıklamada, "Kayserispor’u tanımıyorum. Ancak Türkiye’nin gol kralı onlarda ve genç bir ekibe sahipler. Genç ve hırslı bir teknik direktöre sahip olduklarını biliyorum ve maç zorlu olacak" dedi.

Trabzonspor forması altında 1995-96 sezonunda Türkiye gol kralı olan Shota Arvaledze eski takımına da mesaj gönderdi. 32 yaşındaki Gürcü golcü, "Trabzonspor’un kalbimdeki yeri ayrı. Trabzonspor’da geçirdiğim günleri unutmam mümkün değil. Onların sevgisini kalbimde sürekli taşıyacağım" şeklinde konuştu.
                          bizim için gayseriye koy, Şota koy, Şota koooyyy....
                          Şota atsın, AZ turu alsın..

Yorum

• Güzel günler göreceğiz Beşiktaş maçına üç gün kala takımın başına getirilen ve Trabzonspor’a ilk zaferini yaşatan Ziya Doğan, gelecek için umut saçtı. 13.09.2006

Ziya Doğan, ikinci Trabzon serüveninde ilk kez ve sadece FANATİK’e konuştu:

Karadeniz ekibinin başında ikinci sınavını Osasuna karşısında verecek olan tecrübeli hoca, A’dan Z’ye birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı

İnciler:
                            *Yattara ile çok uğraştım. Bir babanın evladıyla uğraşmayacağı kadar. Ama futbolcu uyanıktır. Sonuçta o da biliyordu her şeyin onun iyiliği için olduğunu.
                            *Bu şehirdeki ortam dünyanın hiçbir yerinde yok. Herkes Trabzonsporlu, futbolu biliyor. En büyük itici güç de bu. O insanları hayal kırıklığına uğratmamalıyız.
                            *Bir gün Fatih Tekke ile oturuyoruz. Hocam bana hiç ayrıcalık yaptın mı diye sordu. Hayır dedim. İşte o yüzden seni seviyoruz dedi. Adil olursanız oyuncuyla sorun olmaz.
                            *Beşiktaş maçı geride kaldı. Osasuna’ya döndük. Onlar da çıkış arıyor ama rövanş için gol yemeden iyi bir skor yakalayacağımıza inanıyorum
                            *Takımda, birlikte hareket etme sorunu vardı. Geldik, aşacağız. Futbolcularıma büyük oyuncular, Trabzon’un da büyük kulüp olduğunu hatırlattım
                            *Şampiyonluk hayal değil. Hatta birçok şehre oranla Trabzon daha hazır. Daha önce de başarılmış bu. Takımını iten bir halk var kulübün arkasında
                            *Trabzonspor taraftarı sahada duran, aklı başka yerde futbolculara dayanamıyor. Mücadele et, hırsını koy ortaya o zaman taktir eder. Tepkinin sebebi de aşırı sevgi zaten.

Hocayla en son, imzayı attıktan bir gün sonra, Beşiktaş maçına 2 gün kala konuşmuştuk... Telefonda tanıyamamıştım neredeyse... Kısılan sesini duyurmak için belli ki ekstra güç harcıyordu. Uzun aradan sonra idmana çıkıp, sesini ve enerjisini takımına ulaştırmak isteyince ses telleri dayanmamıştı. 2 gün çalıştı sadece takımla. Ama idmandan, teknik ve taktikten çok moral aşılamıştı belli ki. Beşiktaş maçında takımı öyle bir efor sarf etti ki, kendi deyimiyle kapasitelerinin üzerine çıktı. Ziya Doğan hocayla planlanan görüşmemiz dün gerçekleşti... Bu kez toparlanmıştı. Sesi daha gür ve mutlu çıkıyordu. ‘Sadece sen değil aradığım çok kişi, bırak ya işletme bizi’ diyerek “tanımadı beni” dedi görür görmez. Umutlu ve heyecanlıydı. Bir an önce tesislere gitmek bu kez Osasuna’ya hazırlanmak için hadi başlayalım dedi... Başladık, konuştuk... İşte Trabzonspor’da ikinci dönemini yaşayan Ziya Doğan’ın ilk röportajı.

* Hocam yeniden Trabzon’da olmak nasıl bir duygu?
                            - Aynı otelde kalıyorum, aynı tesislere gidiyorum... İnan ki, hiç ayrılmamış gibiyim.

* Ama sonuçta başkanın da hatırlattığı gibi yarım kalmış bir işiniz var. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?
                            - İyi irdelemek gerekir bu şehri. Dünyada eşi benzeri olmayan bir ortam söz konusu. Futbol heyecanı olağanüstü düzeyde. Beşiktaş maçından dönüşte havaalanının halini görmeni isterdim. Kadın-erkek, yaşlı-genç, herkes oradaydı. Oyuncusunu, camiasını bu kadar sevip sahiplenen bir toplum yok. Zaten zaman zaman tepkilerin büyük olmasının sebebi de bu sevginin yoğunluğuyla alakalı. İnsanlar Trabzonspor ile yaşıyor. Ben de bu yörenin insanıyım. Buranın yapısını çok iyi biliyorum. Sonuçta hedeflerim de büyük. Teklif gelince oturduk, konuşup anlaştık. Hemen iş başı yapmam gerekiyordu öyle de oldu.

* İmzayı atıp idmana çıktınız. Nasıl bir Trabzonspor buldunuz?
                            - Fiziksel olarak takımın durumunu bilmiyordum. Ayrıca o yönde çok bir katkı da sağlayamazdım. Belki lige verilen arada gelseydim testlerle falan takımın durumunu görürdüm ama vakit yoktu. Sonuç itibarıyla kadronun kalitesini biliyordum ve güveniyordum. Zaten Beşiktaş karşısında da takımın fiziksel olarak istediğim seviyede olmadığını gördüm. Ama o gece futbolcularım inanılmaz bir şekilde, terlerinin son damlasına kadar savaştılar. Kapasitelerinin üzerine çıktılar. Çünkü oyuncular da herkes kadar bu maçın öneminin farkındaydı. Onlara büyük futbolcu; Trabzonspor’un da büyük camia olduğunu hatırlattım sadece. Diğer büyük kulüplerle kıyaslandığında 1967’de kurulmuş bir kulüp 6 şampiyonluk almış. O atmosfer o yapı var yani. Trabzon’da herkes Trabzonsporlu. Yani başarılar şans değil. Daha önce başka bir takımda da şampiyonluk havasını yakaladım. Ama şehirde o havayı göremedim. Burada her şey hazır. Bunları bildiğim için tekrar geldim.

* Genelde motivasyon çalışmalarıyla geçti o zaman, Beşiktaş maçına kadarki süreç. Neler yaşandı başka?
                            - Trabzon halkı çok hırslı. Sahada mücadele etmeyen bir takım istemiyor. Ama çıkıp savaşsın, bunu taktir ediyor. Bu önemli bir itici güç. Yani bizi zorlayıp başarıya götürecek etkenlerden de biri. Konuşmaların geneli bu çerçevede geçti. Zaten artık Beşiktaş maçı da geride kaldı. Fazla büyütmemek gerekir. Nihayetinde Trabzonspor büyük bir kulüp ve bir lig maçı kazandı. Takılıp kalmak olmaz, çünkü Osasuna karşılaşması var. Beklenmedik bir çıkış yakaladı Trabzon diyorlar ama gerçek şu ki, maç da başa baş geçti. 2-1 öne geçtikten sonra Beşiktaş kontrolü bıraktı. Bizim de önemli futbolcularımız var. O kadar pozisyon yakalamamız doğaldı.

* Ama en azından özgüveni artırma adına kritik bir galibiyetti.
                            - Elbette. Seyircinin, kamuoyunun takıma güvenmesi, oyuncunun özgüvenin artması ve benim de ilk maçım olması nedeniyle farklıydı. İyi de başlamış olduk. Beşiktaş galibiyeti, ileriye daha ümitli bakmamızı sağlayacak.

* Osasuna’ya geçelim hocam... Onlar da lige kötü başladı. İzleyebildiniz mi rakibi?
                            - Yardımcım izledi, kasetlerini de getirttik. Şunun altını çizmek gerekir. İspanya Ligi kaliteli takımlardan kurulu. Şu an itibarıyla formsuz görünüyorlar ama onlar da bizimle yapacakları maçı bir çıkış karşılaşması olarak görüyorlar. Oranın medyasını da takip ediyoruz. Ciddiye alıp Beşiktaş maçına olduğu gibi hazırlanacağız. Bize gol yemeden iyi bir skor gerektiğini biliyoruz.

* Seyircinin yokluğu ne kadar etkiler peki?
                            - Böyle bir ortamda, Beşiktaş galibiyetinden sonra taraftarımızla birlikte mücadele edebilseydik müthiş olurdu. O moral halka da yansıdı çünkü. Ama kısmet değilmiş, yapılacak bir şey yok. Mazeretlere sığınmadan elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

* İzledik dediniz Osasuna’yı. Nasıl bir takım? Trabzon’u ne kadar zorlar?
                            - Barcelona maçında teknik direktörleri bazı futbolcularını oynatmamış. Demek ki, beraberlik ya da galibiyet kovalamadan kabullenmiş yenilgiyi. İki oyuncu dinlendirmiş bize karşı. Hatta bunun için de eleştirilmiş gazeteler tarafından. Çıkışa geçmeyi hedefleyen takımlar tehlikelidir. Zor geçecek elbette ama Trabzonspor yenecek ve tur için iyi bir fark yakalayacak güçte. Ama dediğim gibi gol yememeliyiz.

* Peki, mevcut Trabzonspor kadrosunu nasıl buluyorsunuz?
                            - Forvette müthiş bir alternatif zenginliği var. 2-3 cephede mücadele edecek güçte. Dinlendirilerek maçlara göre kullanılabilir. Daha önceki çalışma dönemimde bunu yapamamıştım, o kadar büyük bir zenginlik yoktu. Galatasaray’ın UEFA’yı aldığı döneme de dikkat ederseniz bu alternatif çokluğunun ne kadar etkili olduğunu görürsünüz. Yani forvet hattında en küçük bir sıkıntı yok. Ancak orta sahada ufak tefek pürüzler var. Orada böyle bir bolluk mevcut değil ama çözeceğiz, büyütülecek, endişelenilecek bir şey yok. Savunmada ise sağda sakatlığa bağlı bir eksik var gibi görünüyor. Ufukhan iyileştiğinde işimiz kolaylaşır. Ferhat da kaliteli bir çocuk ama özgüveni yükselirse daha iyi maçlar çıkarabilir.

* Önemli yıldızlarla çalışıyorsunuz. Onların son durumu nedir?
                            - Musampa’nın kalitesi biliniyor ama şimdilik bir fizik sorunu var. Bunu halletmeye çalışıyoruz. Marcelinho çok yetenekli bir oyuncu. Beşiktaş maçında eleştirildi ama ben beğendim. Fakat kapasitesini düşünürsek daha da iyi olacaktır. Zaten dediğim gibi hücum hattında dönemsel formsuzluklar normal ama alternatif çok olduğu için elbet birinden biri işimizi çözer.

* Hocam birçok genç de var takımda. Altyapınız da çok verimli. Nasıl bir çalışma uygulamayı planlıyorsunuz?
                            - Günü düşünürken, gelecek planlarını da mutlaka yapmalıyız ama şu an çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Ben gençlerin önünü açmayı seven bir antrenörüm. Gençlerbirliği’nde ASAŞ’tan gelen futbolcuları Skoko’yu falan keserek oynattığımda kızanlar oldu ama kazanımlar ortadadır. Ayrıca bu bölgemiz genç oyuncu yetişme açısından da çok verimli. Bir de tabi ki, çok taktir ettiğim, Özkan hocanın (Sümer) altyapıda olması önemli avantaj. Şimdi altyapı hakkında ne biliyorsun diye sorsanız, Özkan hocanın olduğu yerde iyi şeyler vardır diyebilirim.

* Yönetim de çok sıkıntılar yaşadı, eleştirildi. Belki ilk kez şu an olduğu kadar rahatlar. Takıma idari anlamda yaklaşımları nasıl sizce?
                            - Bir kere Trabzonspor’da ekonomik sorun yok. Bu çok önemli. Hatta başkanımız hep, ‘kazanın, isteyin’ diyor. Elbette futbolcu da hep para için oynamayacak. Başka değerler de var. Sokakta başı dik yürümek, bu kadar takıma sahip çıkan insanları mutlu etmek gibi. Yönetim de herkes kadar başarı istiyor, bunun için çalışıyor. Şu ana kadarki ilgilerinden çok memnunuz.

Yorum

• * Şampiyonluk Trabzonspor için bir hayal mi? Yoksa İstanbul dışına çıkarabilir mi o kupa?
                              - Bu şehir aslında diğer kentlere göre daha hazır. Kesinlikle bir hayal değil bence. Zamanında başarılmış bunlar. İtiyor bu şehir seni. Yani olmaz değil. Dinamikleri iyi kullanmak gerekiyor sadece.

* Adam gibi adam Ziya Doğan, sloganı nasıl etkiliyor sizi?
                              - Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor’da olmadığım dönemde de Trabzonlular’ın ilgisiyle karşılaştım hep. Bu oluşum nasıl doğdu bilmiyorum ama bu insanlar çalışanı görüyor, hakkını veriyor. Görüyorsun ve biliyorsun ya, benim hayatım hep böyle geçiyor, çalışmakla. Benim onlara vaadim de şu olabilir zaten; bana gösterilen bu ilgi ve alaka karşısında mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım.

* Ayrılışınız sonrasında aranızın açıldığı konuşuldu. Şimdi yine büyük ilgi var. Nedir olayın özü?
                              - Demiştim ya, aşırı sevgiden kaynaklanan tepkiler de büyük olabiliyor. Ayrılışımdan sonraki yönetici demeçleri de zaten beni destekledi hep, olayı açtı. Yine herkes inanıyor. Bizi motive etmek için çabalıyor insanlar.

* Lazaroni’yi nasıl gözlemlediniz? Dışarıdan bakınca Trabzon’a neydi eksikler?
                              - Lazaroni ile ilgili yorum yapmak doğru olmaz. Ama takımı takip ettiğim kadarıyla beraber hareket etme eksikliği söz konusuydu. Çok da yeni oyuncu vardı. Onun sistemi ayrıydı benim ki ayrı olacak. Meslektaşım olarak ona bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.

* Yakın zamana kadar bazı oyuncular hocayla sorun yaşadı, sıkıntılı oldukları herkesçe biliniyordu. Yattara, Szymek gibi... Sizin gelişiniz nasıl etkiler onları?
                              - Futbolcu çok uyanıktır. Yattara ile çok uğraştım. Bir babanın evladıyla uğraşmayacağı kadar uğraştım belki de. Çünkü yetenekleri belliydi. Dünya yıldızı olabilir. Onlar akıllı insanlar. Daha başarılı olmaları için bu mücadeleyi verdiğimi biliyorlar. Sadece Yattara değil olay. Tüm yıldızlar için geçerli. Onların kapasitelerini artırmak bizim görevimiz. Tabi ki adil olarak. Bir gün Fatih Tekke ile konuşuyoruz. Şunu sordu, “Bana hiç ayrıcalık yaptın mı hocam” dedi. Ben de “hayır” cevabı verince, “İşte biz seni bu yüzden seviyoruz” dedi. Yani olay bu. Futbolcuya adaletli davranırsanız asla problem olmaz.

Yorum

• Konyaspor maçının saati değişti
                                Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında 17 Eylül 2006 Pazar günü Konyaspor'la Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapacağımız maçın saati Türkiye Futbol Federasyonu tarafından saat 16.30 olarak değiştirildi.

Daha önce karşılaşmanın 20.00'de başlayacağı açıklanmıştı.

Yorum

Yükleniyor...
                                X