hurriyet.com.tr İsrail korkusu Atilla TÜRKER Trabzon’da oynanacak Türkiye- İsrail Ümit Milli futbol takımları maçının yeri Vali Yavuzdemir’in Federasyon’a başvurup Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir demesi üzerine Ankara olarak değişti. ORTADOĞU’daki savaşın Ümit Milli Takımı’mızın, İsrail Ümit Milli Takımı’yla oynadığı maçın güvenlik nedeni ile Trabzon’dan Ankara’ya alınmasına yol açtığı ortaya çıktı. Trabzon Valiliği’nin Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir şeklindeki başvurusu üzerine durum değerlendirmesi yapan Futbol Federasyonu yönetimi, Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda son derece önem taşıyan karşılaşmayı Ankara’da oynattı. OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER Ortadoğu’da İsrail’in 2 askerinin Hizbullah tarafından kaçırılması ve bunun ardından da bu ülkenin Güney Lübnan’ı bombalaması ve çocuklar başta olmak üzere çok sayıda sivilin ölümü Türkiye’de İsrail’e duyulan tepkileri arttırmıştı. Bu gelişmeleri ve Vali’nin başvurusunu değerlendiren federasyon, Daha iyi güvenlik önlemi alınabileceği gerekçesiyle maç yerinin değiştirildiğini bir yazı ile UEFA’ya da bildirdi. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in 1 ay önceki yazılı başvurusu sonucu maçın oynanacağı şehri değiştiren federasyon, seyircinin fazla ilgi göstermediği Ankara’daki karşılaşma nedeniyle de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. İsrail Ümit Milli takımının korunmasına ilişkin önlemler, maç öncesinden itibaren uygulanmaya başlandı. İsrail takımının konakladığı Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yanındaki Stad Otel’de emniyet güçleri, çok sayıda polis ve özel güvenlik elemanın dışında havadan da helikopter koruma yaptı. Otel önünde Türk polisinin yanı sıra İsrail’li 2 özel güvenlik de hazır bulundu. Maçta da 250 özel güvenliğin yanı sıra sivil ve resmi olarak stat çevresi ve içinde toplam 3 bin polis görevliydi. Önceki gün Ankara’da oynanan maçın golsüz sona ermesi üzerine millilerimiz, finallere gitme şansını yitirmişti. ////A Milli maç neden verilmiyor diye federasyona kızıyoruz ama bir Ümit Milli maçın güvenliğini dahi sağlayamıyoruz. O zaman Avrupa Şampiyonası'na talip olunduğunda stadımızın adı listede yok diye dövünmeyeceğiz. Neden güvenlik sağlanamazmış onu da anlamış değilim
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
En son Travelair tarafından düzenlendi; 09.09.2006, 00:26.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
-
www.trabzonspor.org a girince niye alakasız bi spor sitesi çıkıyor. sonuna tr yazmadanda bizim site açılırdı. şimdi alakasız bi spor sitesi çıkıyor2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Yorum
-
Doğan ikinci sırada
TRABZON'DA görev alan 18 teknik direktör içinde Ziya Doğan, Şenol Güneş'den sonra en başarılı ikinci teknik adam. 2003-2004 sezonunda Adanaspor maçıyla takımın başına getirilen Ziya Doğan, 29 maçta 20 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 de mağlubiyet aldı. Doğan yönetiminde takım 58 gol atarken, kalesinde 23
gol gördü. Son 10 yıl içinde görev yapan 18 hoca arasında Şenol Güneş 69.56 gol ortalamasıyla 1. sırada bulunurken Ziya Doğan 68.96'lık gol ile ikinci sırada yer aldı.
Yorum
-
Beşiktaş ile Trabzonspor yarın 98. randevuda...
Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın BJK İnönü Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 98. kez karşı karşıya gelecek.
11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 33 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 97 karşılaşmanın 40'ını Beşiktaş, 36'sını da Trabzonspor kazanırken, 21 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.
Siyah-beyazlıların toplam 129 golüne, bordo-mavililer 106 golle karşılık verdi.
LİGDE EŞİTLİK VAR
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise her iki takım da eşit sayıda galibiyet aldı.
İki takım arasında yapılan 64 lig maçında taraflar 25'er kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 14 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Ligde Beşiktaş'ın attığı 89 gole, Trabzonspor 71 golle karşılık verdi.
İki takımın geçen sezon yaptığı lig maçlarında Trabzonspor İstanbul'da 1-0 galip gelmiş, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de yapılan karşılaşmayı ise Beşiktaş 2-1 kazanmıştı.
İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında İstanbul'da yapılan maçlarda siyah-beyazlıların, rakibine karşı büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
İki takım şimdiye dek İstanbul'da 49 kez karşı karşıya gelirken, siyah-beyazlılar 28, bordo-mavililer ise 9 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 12 maçta ise eşitliği bozamadı.
İstanbul'da Beşiktaş 80, Trabzonspor ise 29 gol attı.
İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI
''Kara Kartallar'', İstanbul'da genel toplamdaki üstünlüklerini lig maçlarına da yansıttı.
Ligde iki takım arasında İstanbul'da toplam 32 maç oynandı. Bunların 17'sini Beşiktaş, 8'ini ise Trabzonspor kazanırken, 7 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Siyah-beyazlıların 52 golüne karşılık, bordo-mavililer 22 gol atabildi.
FARKLI SKORLAR
Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.
Siyah-beyazlılar ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı.
Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 7 Ağustos 1988'de Serdar'ın jübile maçında 4-1'lik sonuçla aldı.
Yorum
-
Naim
İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülehurriyet.com.tr İsrail korkusu Atilla TÜRKER Trabzon’da oynanacak Türkiye- İsrail Ümit Milli futbol takımları maçının yeri Vali Yavuzdemir’in Federasyon’a başvurup Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir demesi üzerine Ankara olarak değişti. ORTADOĞU’daki savaşın Ümit Milli Takımı’mızın, İsrail Ümit Milli Takımı’yla oynadığı maçın güvenlik nedeni ile Trabzon’dan Ankara’ya alınmasına yol açtığı ortaya çıktı. Trabzon Valiliği’nin Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir şeklindeki başvurusu üzerine durum değerlendirmesi yapan Futbol Federasyonu yönetimi, Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda son derece önem taşıyan karşılaşmayı Ankara’da oynattı. OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER Ortadoğu’da İsrail’in 2 askerinin Hizbullah tarafından kaçırılması ve bunun ardından da bu ülkenin Güney Lübnan’ı bombalaması ve çocuklar başta olmak üzere çok sayıda sivilin ölümü Türkiye’de İsrail’e duyulan tepkileri arttırmıştı. Bu gelişmeleri ve Vali’nin başvurusunu değerlendiren federasyon, Daha iyi güvenlik önlemi alınabileceği gerekçesiyle maç yerinin değiştirildiğini bir yazı ile UEFA’ya da bildirdi. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in 1 ay önceki yazılı başvurusu sonucu maçın oynanacağı şehri değiştiren federasyon, seyircinin fazla ilgi göstermediği Ankara’daki karşılaşma nedeniyle de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. İsrail Ümit Milli takımının korunmasına ilişkin önlemler, maç öncesinden itibaren uygulanmaya başlandı. İsrail takımının konakladığı Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yanındaki Stad Otel’de emniyet güçleri, çok sayıda polis ve özel güvenlik elemanın dışında havadan da helikopter koruma yaptı. Otel önünde Türk polisinin yanı sıra İsrail’li 2 özel güvenlik de hazır bulundu. Maçta da 250 özel güvenliğin yanı sıra sivil ve resmi olarak stat çevresi ve içinde toplam 3 bin polis görevliydi. Önceki gün Ankara’da oynanan maçın golsüz sona ermesi üzerine millilerimiz, finallere gitme şansını yitirmişti. ////A Milli maç neden verilmiyor diye federasyona kızıyoruz ama bir Ümit Milli maçın güvenliğini dahi sağlayamıyoruz. O zaman Avrupa Şampiyonası'na talip olunduğunda stadımızın adı listede yok diye dövünmeyeceğiz. Neden güvenlik sağlanamazmış onu da anlamış değilim
artık Trabzona Zarardan öte Zararlar vermeye başlamıştır
bir an önce şehirin üst kademelerinin değiştirilmesi gerekmektedir
Yorum
-
Ekonomide denge sağlamak!
Ergun Ata
eata@fanatik.com.trOnlar dışında herkes biliyordu işin sonunun bu olacağını. Lazaroni’in çalıştırdığı kulüplerdeki ortalama görev süresinin 3 ay olduğunu... 09.09.2006
Şu ya da bu nedenle sezonu tamamlama durumunun söz konusu olmadığını. Ya kendini ya da onu göreve getirenlerin kısa sürede birbirlerine karşı bir güven bunalımı yaşayarak sözleşmeyi ya tek taraflı ya da karşılıklı feshettiğini. Sadece Trabzonspor Yönetimi bilmiyordu. Tamamı değil, birkaç kişi. Diğerleri ya sadece el kaldırıcı, ya da “küskün” modundaydı çünkü!
Onca uyarıya karşın “tazminat maddesi” koydular. Uyarıcıları, “kendilerinin”, dikkat ediniz “kulübün” değil, “kendilerinin başarısını istemeyenler” diye ilan ettiler. 850 bin dolar tazminat maddesi koydular. Önce reddettiler, sonra kabul. Gelinen nokta; 600 bin dolar peşinat artı anlaşma sonucu yardımcılarıyla 723 bin dolar, tazminat karşılığı uçtu gitti.
İlginçtir, Ergun Gürsoy da birkaç gün önce şunları söylemişti: “Pek çok kişi, “şan- şöhret” için talip olduğu kulüp yöneticiliğine seçiliyor. Ancak kendi işlerinde gösterdiği başarıyı, kulüp yöneticiliğinde gösteremiyor. İşinin yönetiminde yanlış yapan, bedelini şahsen ödüyor. Ama kulüp yönetimindeki hataların yüklü faturaları, kulübe kesiliyor.”
Lazaroni gitti, Ziya Doğan geldi. Doğan imza atarken bir yanında Asbaşkan, diğer yanında İkinci başkan vardı. O Başkan Yardımcısı ki, İspanya’da randevu aldığı teknik direktörlerle görüşmek için beklerken, o Asbaşkan, kendini by-pass ederek yönetim içi iktidar zaferi kazanıp(!) Lazaroni’yi getirmiş, aynı şekilde kameralara gülümseyerek imza attırıyordu. O Başkan Yardımcısı da haberi SMS’le öğreniyordu. 2 aylık kısa süredeki büyük yanılgıdan vazgeçtik, Ergun Gürsoy’un dediği gibi faturayı kulüp ödediğinden, tazminat maddesine imza atsa da Asbaşkan’ın orada bulunması ve gülümsemesi doğal. Ama ilkeli bildiğimiz Başkan Yardımcısı bu durumu nasıl açıklar bilemeyiz.
Geçtik ütopik vaadlerini, Trabzonspor’un ekonomisini dengeye oturtarak düzlüğe çıkarma iddiasıyla göreve gelen Başkan’ın ise bu büyük operasyondan sadece iki gün önce, resmi siteden, suçu geçmişe yüklemeye yönelik sözleri ve daha düne kadar desteklediği borsa konusundaki eleştirileri yayınlandı. Borsanın kulübün ekonomisini bozduğunu yeni anlamış sayın Başkan. Eski yönetimin eline verdiği 104 sayfalık faaliyet raporunu okuyup anlaması için 8 ay beklemesi gerekmiş demek ki. Kürsüde konuşurken ya gerçekten farkında değildi bütün bunların ya da takkiye yapıyordu, öyle ya!
30 yaşındaki oyunculara trilyonlar, sözleşmesi biten oyuncuya 750 bin dolar ödeyerek, futbolcu alırken bol keseden para harcayıp, gönderirken Fatih Tekke dışında “eli açık ağa” rolüne bürünerek, hayatında 300 bin dolar kazanamayan teknik direktöre 2 ayda bir milyon 323 bin dolar vererek kulübün ekonomisinde denge oluşturacaklar ha? Sevsinler!Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Marcelinho: Trabzon'a Brezilyalılar için geldim...
Ömür AVCI / TRABZON (DHA)
TRABZONSPOR?un bu sezon Almanya?nın Hertha Berlin kulübünden transfer ettiği Brezilyalı yıldız oyuncu Marcelinho, kulübün aylık dergisine, Trabzonspor?dan teklif aldıktan sonra, Berlin?den takım arkadaşı Yıldıray Baştürk?e danıştığını ve Yıldıray?ın teklifi kabul etmesi için kendisini teşvik ettiğini söyledi.
Marcelinho, teklif aldığı kulüpler içinden Trabzonspor?u seçmesinin en önemli nedenini ise Brezilyalı teknik kadronun bulunması olduğunu söyledi. Trabzonspor Dergisi, Lazaroni?nin sözleşmesi feshedilmeden önce baskıya verildiği için Marcelinho?nun bu sözleri ve Lazaroni?nin ?Sahadan'' başlıklı değerlendirme yazısı okuyucuyla buluştu.
YILDIRAY CESARETLENDİRDİ
Trabzonspor Dergisi?nin Eylül sayısına verdiği ropörtajda, Trabzonspor?a transferini anlatan Marcelinho, ?Trabzonspor?un teklifi dışında Rusya ve Brezilya?dan da teklif almıştım. Ülkeme dönmeyi düşünmüyordum o nedenle Avrupa?da kalmak için Trabzonspor?un teklifini kabul ettim. Trabzonspor hakkında en büyük bilgiyi Hertha Berlin?den takım arkadaşım Yıldıray?dan aldım. Kendisi beni Trabzon?a gelmem konusunda cesaretlendirdi ve teşvik etti. Ayrıca Almanya?daki Türk arkadaşlarımdan şehir ve takım hakkında bilgi aldım'' dedi.
BREZİLYALILAR VAR DİYE GELDİM
Marcelinho, Trabzon?u tercih etmesindeki en büyük etkenin teknik kadronun Brezilyalılardan oluşması ve takımda Brezilyalı oyuncu bulunması (Jefferson) olduğunu ifade ederek, ?Bunların dışında takım UEFA Kupası?nda mücadele ediyordu ve bu da ekstra bir statü demekti. Buraya gelmeden önce Türkiye ve Türk futbolu hakkında çok fazla birşey bildiğim söylenemez. Sadece Galatasaray ve Fenerbahçe?nin Avrupa kupalarındaki maçlarını takip etmiştim'' diye konuştu.
ŞAMPİYONLUK SADECE BANA BAĞLI DEĞİL
Marcelinho, Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamayı çok istediğini ifade ederek, ?Ama bu sadece bana bağlı değil. Sahada birlikte mücadele ettiğim birçok arkadaşım var. Şampiyonluk ancak bu kadronun göstereceği toplu gayretle olur. Herkes elinden eleni yaparsa başarı gelir. Benden büyük beklentiler var. Bu doğru ama bu durum bende sıkıntı yaratmıyor. Çünkü birçok büyük kulüpte oynadım ve çok tecrübeliyim. Bu tür söylemlerin olması beni daha çok motive ediyor ve daha hırslı oluyorum. Her futbolcu gibi giydiğim formanın hakkını vermek istiyorum'' diye konuştu.
TARAFTARLA BİRLİKTE OLMAYI SEVERİM
Trabzon?a geldiğinde taraftarların ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Marcelinho, ?Şehir Berlin?e göre çok ufak ama sevimli. Taraftar davranışları konusunda Brezilya ile Almanya?yı karşılaştırsaydım birbirlerinden çok farklı olduğunu söylerdim. Fakat Brezilya ile Türkiye?nin bu konuda benzer özellikler taşıdığını söyleyebilirim. Taraftarlar son derece sıcakkanlı ve destekleyici. Bana gösterdikleri ilgiden son derece memnun oldum. Hepsini teşekkür ederim ama ülkemle arasındaki benzerlik yüzünden çok da şaşırdım diyemem. Ben kendimi halktan biri gibi görürüm. Onların arasına karışıp isteklerine cevap vermeyi çok severim'' diye konuştu.
BAŞARI İÇİN BİRAZ BASKI GEREKLİ
Marcelinho, Denizli maçında attığı golün kendisini çok mutlu ettiğini de belirterek, ?Aslına bakarsanız benim üç maç üst üste hiç asist yapmadığım ya da gol atmadığım nadir görülmüştür. Denizlispor?a gol atınca büyük bir huzur duygusu hissettim içimde. Taraftarlara sabır gösterdikleri için de teşekkür ederim. Takımın uzun yıllardır şampiyon olamaması tabii ki futbolcular üzerinde baskı yaratıyor. Bu durum benim için de geçerli. Sonuçta şampiyonluk olmadan geçen 20 sene uzun bir dönem. Bu da oyuncuları bir bakıma hırslandırır ama diğer yandan da onlar üzerinde ufak bir baskı yaratabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Formasını giydiğin kulübe bir şeyler kazandırmak istersin, bu yönde mücadele edersin bu da bir nebze baskıya neden olur. Bu baskıyı her oyuncu hissetmeli ki başarı gelebilsin. Aksi halde içinde bulunduğunuz durumu önemsemiyorsunuz demektir. Başarı için biraz da baskı gerekir'' ifadesini kullandı.
LAZARONİ?NİN SON YAZISI
Trabzonspor?un eski teknik direktörü Sebastiao Lazaroni de, dergide kendisine ayrılan köşede, ?Güven kazanıyoruz'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Brezilyalı teknik adam, taraftarlara son seslenişi olduğunu bilmeden kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:
?Peşpeşe alınan iki galibiyet oyuncularımıza güven kazandırdı. Sahada mücadele etmeden başarı kazınılmaz. Biz de bu nedenle hazırlıklarımızı üst düzey mücadele üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Osasuna ile eşleştik. İspanya önemli futbol ekollerinden biri. Ancak bizim açımızdan en önemli olgu isteklerimizi sahaya ne ölçüde yansıtabildiğimizdir. Rakibimizi yakından tanımalı ve iki maça da çok iyi hazırlanmalıyız. Artık bizim açımızdan beklenen sonuçlar gelmeli. Çok pozisyon yakalıyoruz ama değerlendiremiyoruz. Bundan sonra hata yapmayacağız. Ben futbolcularıma güveniyorum. Tek eksiğimiz gol. Bunu da aşacağımıza inanıyorum. Takıma daha fazla destek verip itici güç olmanızı bekliyorum.''
ÇAĞDAŞ: BAŞLANGIÇ KÖTÜ OLDU
Trabzonspor?un Beşiktaş?tan transfer ettiği Çağdaş Atan da, en büyük korkusunun lige iyi başlayamamak olduğunu ifade ederek, ?Çünkü benzer bir problemi Beşiktaş?ta da yaşamıştım. Kaliteli oyunculardan oluşan bir kadro kuruldu. Ligin favorisi olarak gösterildik ama lige iyi başlayamadık. Daha sonra toparlanmamıza rağmen bunun üstesinden tam olarak gelemedik, çünkü puan olarak geriye düşmüştük. Trabzonspor?da da aslında takım olarak iyi oynuyor, çok pozisyona giriyoruz ve kalemizde rakibe fazla şans tanımıyoruz. Ancak, yakaladığımız fırsatları gole çeviremiyoruz. Bunda konsantrasyon eksikliği kadar şanssızlığın da rolü var'' dedi.
Çağdaş, takımın şampiyonluk şansını değerlendirirken de, ?Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş?ın maçlarını izliyorum. Hiçbirisi bizim kadar pozisyon üretip iyi futbol oynamıyorlar ama maçlarını kazanmayı başarıyorlar. Çünkü yakaladıkları fırsatları gole çevirebiliyorlar. Gol sorununu en kısa şekilde halledip tekrar şampiyonluğun favorisi konumuna oturmak istiyoruz. Kadromuz bunun için fazlasıyla yeterli. Sadece en çabuk şekilde 3-4 seri galibiyet elde etmemiz lazım. Maçlarda erken gol bulabilsek birçok takımı rahatlıkla yenebiliriz. Ancak, biz gol atamayınca rakip takımlar da bir süre sonra cesaretleniyorlar. Hele bir de gol atmışlarsa iyice defansa çekiliyorlar, bizim işimizi zorlaştırıyorlar'' dedi.
REKABETTEN ÇEKİNMEM
Çağdaş, defans oyuncularının sayısının çok olduğunu da ifade ederek, ?Ben hiçbir zaman rekabetten çekinmedim ve oynamadığım zaman da küsmedim. Kimin oynayacağı hocanın takdiridir ve ben her zaman rekabete açığım. Çünkü rekabet Trabzonspor?a yarar sağlıyor. Bu sene Anadolu takımları da çetin bir mücadele verecek gibi gözüküyorlar. Geçen yıl maalesef böyle olmamıştı, maçlarında çok kolay teslim olmuşlardı. Kalite konusuna gelirsek, burada da gençleştirme adına yapılan yanlışların olumsuz yansımalarını görüyoruz. Ligde yetenekli olsun ya da olmasın çok fazla genç oyuncu var. Genç oyuncular tecrübesiz ve deneyimli olan ağabeylerine, yıldız oyunculara karşı heyecana kapılıp hata yapıyorlar ve takımlarının başarılı olmasını engelleyip ligin kalitesini de düşürüyorlar. Fazla gençleşmenin Türk futboluna yarar getireceğine inanmıyorum. Zamanında biz de gençtik. ?Gençlere hayır? demiyorum. Saha içinde karakterli olan ve gerçekten yetenekli gençlere şans tanınmalı diyorum. Bence şimdiki gençlerin yüzde 60?a yakını yetersiz'' ifadesini kullandı.
YATTARA EŞİNİ DÖVDÜ İDDİASI
Trabzonspor?un özel hayatıyla sürekli gündemde olan futbolcusu İbrahima Yattara?nın eşi Aminata Yattara?yı dövdüğü iddia edildi. Trabzon?da yayınlanan yerel bir gazetede yer alan habere göre, perşembe günü Yattara?nın eşi Aminata Yattara, Yomra İlçe Sağlık Ocağı?na başvurdu. Yüzünde ve omuzlarında darp izleri olduğu iddia edilen Aminata Yattara?ya doktorlar 10 günlük rapor verirken, Aminata Yattara?nın eşi hakkında yasal bir işlem başlatmadığı belirtildi. Jandarma yetkilileri, kendilerine bir başvuru olmadığını ifade etti. Yattara, daha önce de iki çocuğunun annesi olan Aminata?yı dövdüğü için karakolluk olmuş ve olay araya giren yöneticiler tarafından kapatılmıştı. Gineli oyuncunun gece yaşamına düşkünlüğü nedeniyle eşiyle sık sık tartıştığı biliniyor.
DOĞAN?IN 11?İ MERAK KONUSU
Trabzonspor?da önceki gün teknik direktörlük görevine getirilen ve Beşiktaş karşılaşmasıyla ilk kez takımının başında sahaya çıkacak olan teknik direktör Ziya Doğan?ın sahaya süreceği 11 merak konusu oldu. Doğan?ın, Lazaroni?nin kurduğu takımda ne gibi değişiklikler yapacağı merakla beklenirken, Yattara?nın sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olması başarılı teknik adamı düşündüren en önemli konuların başında geliyor. Ziya Doğan?ın, defans kurgusunda değişikliğe gitmesi beklenmezken, Beşiktaş karşısına orta sahayı kalabalık tutarak tek forvetle çıkması bekleniyor. Bordo mavililerde sakatlığı nedeniyle Yattara, Celaleddin ve ameliyat olan Ufukhan takımdaki yerlerini alamayacaklar. Doğan?ın, takımla birlikte çok fazla antrenman yapamayan Musampa?ya da görev vermeyi düşünmediği öğrenildi.
MUHTEMEL KADRO
Jefferson- Ferhat, Stepanov, Fatih, Murat Ocak- Gökdeniz, Hasan, Hüseyin, Szymkowiak (Musa)- Marcelinho, Umut.
SAKAT: Yattara, Celaleddin, Ufukhan.
CEZALI: Yok.
Yorum
-
Karadeniz ekibi, ikinci kez anlaştığı Ziya Doğan ile ilk döneminde, Beşiktaş karşısında iki maçtan galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Doğan yönetimindeki Trabzonspor, 2003-2004 sezonunun 24. haftasında, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ı 3-0 yendi. Bordo-mavililer, 2004-2005 sezonunun 8. haftasında da yine Beşiktaş'ı sahasında 1-0'lık sonuçla geçerek, haftayı 3 puanla kapatmıştı.Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
DERIN TRABZONSPOR
Yorum
-
Basın Sözcüsü Kafkas: ‘’Herkes sorumlu davranmalı’’
Basın Sözcümüz Zeyyat Kafkas, bugün bir ulusal basın kuruluşunda yer alan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz’e transfer teklifinde bulunduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yapmayı uygun gördü.
Adnan Polat gibi tecrübeli bir yöneticinin sözleşmesi devam eden bir oyuncuya talip olması halinde öncelikle kulübüyle temasa geçilmesi gerçeğinden haberdar olması gerektiğini kaydeden Kafkas, ‘’Sözleşmesi 2009 yılında dolacak olan bir sporcuyu almayı düşünen yönetici önce bizimle temasa geçmeli ve ‘oyuncunuzu vermeyi düşünürseniz, biz talibiz’ demelidir. Sayın Adnan Polat bu yolu bilecek derecede tecrübe sahibidir. Eğer söz konusu haber doğru değilse Galatasaray yönetimi duyarlılık göstermeli ve gereken açıklamayı yapmalıdır’’ ifadesini kullandı.
Her büyük maç öncesinde Gökdeniz konusunun sürekli ısıtılarak gündeme taşınmasını da anlamlı bulduklarını kaydeden Kafkas, ‘’Son birkaç gündür okuduklarımız ne yazık ki aynı tesadüfün yine tekrarlandığını gösteriyor. Takımımız yarın Beşiktaş’la, 2 hafta sonra da Galatasaray’la oynayacak. Ülke futbolunda yönlendirici olan medya ve sorumlu konumundaki biz yöneticiler üst üste zorlu maçların oynanacağı haftalara girildiğinde daha dikkatli davranmalı ve tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınmalıyız. Bu konuya gösterdiğimiz hassasiyetin aynısını Galatasaray’dan da bekliyoruz’’ diye konuştu.Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
DERIN TRABZONSPOR
Yorum
-
Dolmabahçe'de futbol heyecanı... İşte muhtemel 11'ler
Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk büyük maçında Beşiktaş ile Trabzonspor yarın İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.
Beşiktaş, hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayarak, kampa girecek.
Trabzonspor ise bu sabah yaptığı antrenmanın ardından öğleden sonra İstanbul'a gelecek.
BEŞİKTAŞ, GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR
Beşiktaş, Trabzonspor'u yenerek, ligdeki galibiyet serisini sürdürmek amacında.
Sezona 1-0'lık Vestel Manisaspor yenilgisiyle başlayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı lig maçlarında İstanbul'da Gaziantepspor'u 2-1, Denizli'nin cezası nedeniyle İzmir'de yapılan maçta Denizlispor'u 2-0, son olarak da İstanbul'da Konyaspor'u 3-1 mağlup etmişti.
''Kara Kartallar'', sezona iyi başlayamayan ve ilk galibiyetini son maçında alan Trabzonspor önününde galibiyet serisini 4 maça çıkarmak istiyor.
TRABZONSPOR ÇIKIŞ ARIYOR
Hafta içinde teknik heyetinde değişikliğe giden Trabzonspor ise Beşiktaş maçına ''dönüm'' karşılaşması gözüyle bakıyor.
Sebastiao Lazaroni yönetiminde ligde yaptığı ilk 4 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alabilen bordo-mavili ekip, Brezilyalı teknik direktörün yerine hafta içinde göreve getirdiği eski çalıştırıcısı Ziya Doğan yönetiminde İstanbul'daki zorlu maçtan 3 puanla dönmeyi amaçlıyor.
Bu sezon deplasmanda yaptığı 2 lig maçını da yitiren Karadeniz temsilcisi, teknik heyetteki kan değişikliğinin ardından kötü gidişine son vermek amacında.
BEŞİKTAŞ'TA İBRAHİM TORAMAN YOK
Beşiktaş'ta, kırmızı kart cezalısı İbrahim Toraman, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
Konyaspor maçında rakibine yönelik sert hareketi nedeniyle gördüğü kırmızı kart sonrası Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maçla cezalandırılan milli futbolcu, önemli karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.
Siyah-beyazlılarda ayrıca sakatlığı bulunan Gökhan Zan'ın durumu henüz netlik kazanmazken, milli futbolcunun büyük olasılıkla yarınki maçta oynayabileceği öğrenildi. Beşiktaş'ta ayrıca Mustafa Doğan'ın sakatlığı bulunuyor.
NOBRE DÖNÜYOR, RICARDINHO İLK 11'DE
Beşiktaş'ta, 2 maçlık kırmızı kart cezası biten Mert Nobre, yarınki Trabzonspor maçında forma giyebilecek.
Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası PFDK'nın 2 maçla cezalandırdığı golcü futbolcu, Trabzonspor'a karşı ilk kez Türk oyuncu statüsünde sahaya çıkacak. Türk vatandaşlığına geçerek Mert ismini alan Nobre, Beşiktaş formasıyla ligde gol yollarındaki suskunluğuna da son vermek istiyor.
Öte yandan siyah-beyazlı takımın yeni transferlerinden Ricardinho'nun da yeni takımıyla resmi bir maçta ilk kez yarın ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Transfer dönemin sonlarına doğru kadroya dahil olan Berzilyalı futbolcu, Konyaspor maçında ikinci yarıda oyuna girmiş, Antalyaspor ile yapılan özel maçta ise ilk 11'de sahaya çıkmıştı.
TRABZONSPOR'DA YATTARA YOK
Trabzonspor'da ise İbrahima Yattara, Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek.
Gineli oyuncu sakatlığı nedeniyle oynayamazken, yeni transferlerden Hollandalı Kiki Musampa da büyük olasılıkla, hazır olmadığı gerekçesiyle forma giymeyecek.
MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş ile Trabzonspor'un yarınki maça şu olası 11'lerle çıkması bekleniyor:
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, Koray, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Delgado, Ricardinho, Bobo, Nobre.
Trabzonspor: Jefferson, Ferhat, Fatih Akyel, Stepanov, Hüseyin, Hasan, Szymkowiak, Mustafa, Gökdeniz, Marcelinho, Umut.
Yorum
-
Ziya Doğan: Beşiktaş maçıyla iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz
Trabzonspor kafilesi yarın oynayacağı Beşiktaş maçı için İstanbul'a gitti.
Bordo-mavili takımın İstanbul'a hareketinden önce havaalanında bir açıklama yapan teknik direktör Ziya Doğan, takımda göreve geleli çok kısa bir süre olduğunu ifade ederek, ''Beşiktaş'ın kasetlerini seyrettik. Kısa sürede ne kadar çalışabilirsek çalıştık'' dedi.
Doğan, iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurgulayarak, ''Beşiktaş maçı zor bir maç olacak. Ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Bu maçla birlikte Trabzonspor çıkışa geçer'' diye kaydetti.
Bordo-mavili takımın kaptanı Hüseyin ise son günlerde kaptanlığı konusunda çeşitli söylentilerin çıktığını hatırlatarak, bu görevi kendisine yönetimin verdiğini ve sadece yönetimin alabileceğini vurguladı.
Fatih Akyel de İstanbul'a kazanmaya gittiklerini belirterek, ''Yeni hocamız geldi. İyi takımız, kazanacağımıza inanıyoruz. Ziya hoca kendini Türkiye'de kanıtlamış birisi'' dedi.
Ersen Martin ise Beşiktaş maçında 3 puan alan tarafın kendileri olması gerektiğini vurgulayarak, Ziya Doğan döneminde kendisini gösterip, formayı sürekli olarak almayı düşündüğünü kaydetti.
Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Celalettin, Ufukhan ve Enis ile kaleci Ahmet Şahin İstanbul'a götürülmedi.
Sakatlığı bulunan Yattara ve hazır olmayan Musampa ise teknik direktör Ziya Doğan'ın isteği doğrultusunda, kafileye dahil edilerek İstanbul'a götürüldü.
Yorum
-
haylaz.com
İlk olarak forever61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülewww.trabzonspor.org a girince niye alakasız bi spor sitesi çıkıyor. sonuna tr yazmadanda bizim site açılırdı. şimdi alakasız bi spor sitesi çıkıyor
Yorum
-
İlk olarak FANATIK61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBasın Sözcüsü Kafkas: ‘’Herkes sorumlu davranmalı’’
Basın Sözcümüz Zeyyat Kafkas, bugün bir ulusal basın kuruluşunda yer alan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz’e transfer teklifinde bulunduğu yönündeki haberle ilgili bir açıklama yapmayı uygun gördü.
Adnan Polat gibi tecrübeli bir yöneticinin sözleşmesi devam eden bir oyuncuya talip olması halinde öncelikle kulübüyle temasa geçilmesi gerçeğinden haberdar olması gerektiğini kaydeden Kafkas, ‘’Sözleşmesi 2009 yılında dolacak olan bir sporcuyu almayı düşünen yönetici önce bizimle temasa geçmeli ve ‘oyuncunuzu vermeyi düşünürseniz, biz talibiz’ demelidir. Sayın Adnan Polat bu yolu bilecek derecede tecrübe sahibidir. Eğer söz konusu haber doğru değilse Galatasaray yönetimi duyarlılık göstermeli ve gereken açıklamayı yapmalıdır’’ ifadesini kullandı.
Her büyük maç öncesinde Gökdeniz konusunun sürekli ısıtılarak gündeme taşınmasını da anlamlı bulduklarını kaydeden Kafkas, ‘’Son birkaç gündür okuduklarımız ne yazık ki aynı tesadüfün yine tekrarlandığını gösteriyor. Takımımız yarın Beşiktaş’la, 2 hafta sonra da Galatasaray’la oynayacak. Ülke futbolunda yönlendirici olan medya ve sorumlu konumundaki biz yöneticiler üst üste zorlu maçların oynanacağı haftalara girildiğinde daha dikkatli davranmalı ve tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınmalıyız. Bu konuya gösterdiğimiz hassasiyetin aynısını Galatasaray’dan da bekliyoruz’’ diye konuştu.
Zeyyat Kafkas, Adnan Polat denilen herifi hala tanıyamadıysa ne diyeyim ki? Belki bu forumu okuyor ümidiyle ben kendisine hatırlatayım: Sayın Kafkas Adnan Polat Türk futbol tarihinin gördüğü ve görebileceği en büyük pisliklerden, kirli çıkınlardan biridir. Adını Ali Şen, Aziz Yıldırım gibi şerefsizlerin yanına aynı büyüklükte necasetten harflerle yazdırabilecek kadar iğrençtir. Tevessül etmeyeceği yol, başvurmayacağı hile yoktur. Bir yılan kadar sessiz ve gizli yaklaşır. Trabzon'a gelişinde kendisini "İndiler gökten melekler saf saf!" usulü karşılamadan onca iltifat ve âlâyişi kendisine göstermeden hakkında biraz araştırma yapsaydınız ya! Aslında ona da gerek yoktu. Galatasaray'ın son 20 yıllık tarihine baksanız zaten onun nasıl biri olduğunu bilirdiniz. Gayeye varmak için her şeyi meşru gören bir aile çetesinin en akıllı ve kendini en geliştirmiş üyesi. Muhtemelen Orhan Çıkrıkçı'yı bizden koparmak için çevirdiği dolaplardan haberiniz yoktur. Hami ve Abdullah için başvurduğu yolları da bilmiyorsunuzdur herhalde! Ekranlarda milletin yüzüne baka baka çevirdiği dümenleri ve şaibeli Bursaspor maçını da seyretmemişsinizdir eminim. Sahi 8–0 biten Galatasaray-Ankaragücü maçının öncesi ve sonrasında olanlardan da haberiniz yoktur değil mi?
Sayın Kafkas,
Şahsınızı ve yönetimdeki arkadaşlarınızı tenzih ederek bir uyarıda bulunmak istiyorum:
Centilmenlik, misafirperverlik ve enayilik arasındaki çizgi zannedildiği kadar ince ve belirsiz değildir. Bazı insanlar anılarıyla bazıları analarıyla hatırlanır ve Adnan Polat ikinci gruptandır. Haberiniz ola!En son poetricus tarafından düzenlendi; 10.09.2006, 04:09.
Yorum
Yorum