Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuzhan Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    en yüksek merciilerden şöyle katmerli cezalar çıkacak bana göre yargıtay cezaları onayacak. türkiye ayağında hukuk süreci lehimize sonuçlanmış olacak. cas ta cezanın spor hukuku açısından artacağını düşünüyorum cas en az 5 yıl ceza verecek bunlara
    şu önümüzdeki aylar içinde, şikecilerin bağıra bağıra ceza çekmesini (yargıtay-CAS) ve ardından kupanın kanırta kanırta gelmesinin dayanılmaz güzellikteki anlarına tanık olacağız.

her geçen gün ızdırap çekecekler ve biz de kupamıza yakınlaşacağız.
    2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
    82 HELAL PUANLA
    TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Tatar Kemal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1 yıldır dosyanın önlerine gelmemiş olması bir çok şeyi açıklıyor aslında. aziz yıldırım ceza aldı, cezaevinde yatıyordu ve cezası onanıp hüküm giydi. yargıtay'a başvurdular ki hükmü bozsun. 1 senedir yaprak bile kıpırdatmadılar. geçen ay da hasan gerçeker dosyanın 2 seneden önve yargıtay üyelerinin önüne gelmeyecğeini söylemişti. bu olay uyuşturucudan ceza alıp cezaevine düşmüş olan ünlü bir sanatçıyı akla getiriyor. yargıtay'da cezası onandı ve şu an içeri girmek için sıra bekliyor. sanırım o karar 1 yıldan önce onanmıştı.
      Bazı hukukçular şike davasından tutuklu kimse olmadığı için bu dosya Yargıtay'da normal sırasını bekleyecek demişti . Tutuklu olan dosyalara öncelik tanıyorlarmış. Süreci sulandırmak istedikleri belli. Aslında bu kadar insanı ilgilendiren bir davayı en öne alıp çoktan sonuçlandırmaları gerekirdi.
      2010 - 2011 Sezonu Şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• yargıtay bile bile bu işi uzattı, bu nasıl bir ülke adaletidir? bitirin şu işi artık yeter yahu
        82 HELAL PUANLA
        TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak İlker Gazioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bazı hukukçular şike davasından tutuklu kimse olmadığı için bu dosya Yargıtay'da normal sırasını bekleyecek demişti . Tutuklu olan dosyalara öncelik tanıyorlarmış. Süreci sulandırmak istedikleri belli. Aslında bu kadar insanı ilgilendiren bir davayı en öne alıp çoktan sonuçlandırmaları gerekirdi.

zaten uefa devreye girmeseydi fb çok rahatlamıştı. yıldırım demirören'in 6 ay önce "bu iş artık bitti" demesi de ondandı ama uefa hiç beklenmedik bir anda devreye girdi. bunu da büyük bir ihtimalle gs yaptı. uefa'ya "yargıtay kararı 2 yıldan önce çıkmaz siz devreye girin" demeleri ve bu konuda uefa'yı etkilemiş olmaları yüksek ihtimal. bell ki fb'nin avrupa kupalarında bu sene yarı finale çıkmış olması gs'yi rahatsız etti. fb'nin dünkü gs saldırısı bundan diye düşünüyorum. gs ve fb lobilerinde ecnebi çok. aralarında savaş var belli ki. vakti zamanındaki yugoslavya lobilerini hatırlatıyorlar.
          En son Tatar Kemal tarafından düzenlendi; 18.07.2013, 10:03.

Yorum

• Olaya geniş açıdan bakarsak bu cezaların ne CAS ne de Yargıtayda kaldırılma ihtimali yoktur. En kötümser ihtimalle hafifletilebilir ama sonuçta her iki merciden de ceza alacakları kesin. Hal böyleyken federasyonun pişkinlikle ağırdan alması ancak zaman kaybıdır. Benim anlamadığım dün klüp yaptığı açıklamada neden TFFyi harekete geçmesi konusunda uyarmadığıdır. Bu saatten sonra bizim fenerbahçe onu yaptı bunu yaptı diye eleştirmemiz anlamsız. Bizim işimiz artık tffyledir. Onların üzerinde dört koldan baskı kurmamız lazım. Elimizde kapı gibi tahkim kararı var. Fakat biz hala UEFA kararı bekliyormuşuz. Yönetim tff üzerinde baskı kurmuyorsa biz onların üzerinde baskı kurarak buna zorlamalıyız. Lig başlamadan en az -20 puan ceza verilmez ise lige başlamamamız lazım.

Yorum

zaten uefa devreye girmeseydi fb çok rahatlamıştı. yıldırım demirören'in 6 ay önce "bu iş artık bitti" demesi de ondandı ama uefa hiç beklenmedik bir anda devreye girdi. bunu da büyük bir ihtimalle gs yaptı. uefa'ya "yargıtay kararı 2 yıldan önce çıkmaz siz devreye girin" demeleri ve bu konuda uefa'yı etkilemiş olmaları yüksek ihtimal. bell ki fb'nin avrupa kupalarında bu sene yarı finale çıkmış olması gs'yi rahatsız etti. fb'nin dünkü gs saldırısı bundan diye düşünüyorum. gs ve fb lobilerinde ecnebi çok. aralarında savaş var belli ki. vakti zamanındaki yugoslavya lobilerini hatırlatıyorlar.
              Ben GS'ın, taraftarlarının, büyük oranda, kişisel çabaları dışında kulüp bazında kapalı kapılar ardında bir şeyler yaptığını sanmıyorum. Bu iddia daha çok artık paranoya artı şizofrenide sınır tanımayan FB taraftarı akıl tutulmasının önemli bir parçası gibi geliyor bana.

Yorum

• Ekstra ceza geliyor
                UEFA Müfettişi Palacios’un Fenerbahçe’nin CAS’a gitmesi halinde ekstra ceza talebinde bulunacağı iddia edildi

Şike yaptığı tescillenen Fenerbahçe'ye ekstra ceza gelebilir.

Hatırlanacağı gibi Sarı-Lacivertliler, UEFA’nın verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men kararından sonra Tahkim Kurulu’na başvurmuşlardı. Kurul’da yapılan duruşmalı toplantıda bir sürpriz yaşanmıştı. UEFA Müfettişi Palacios son anda dosyaya şike davasında bulunmayan 4 maçı daha ekleyerek Fenerbahçe’ye karşı suçlamalarda bulunmuştu.

Müfettiş; Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehirspor- Trabzonspor, Trabzonspor-İstanbul BŞB ve G.Birliği- Fenerbahçe maçlarında da şike ve teşvik girişiminde bulunulduğunu belirtmişti. Yapılan savunmaların ardından UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin 2+1 olan cezasını 2 yıl Avrupa’dan mene çevirince Sarı-Lacivertliler de soluğu CAS’ta aldı.

‘BU YENİ DELİLDİR’
                Ancak bu girişimin Fenerbahçe’nin başına daha büyük dert açacağı öğrenildi. İddiaya göre Palacios, Sarı-Lacivertliler’in CAS’a başvurması halinde dosyaya sonradan koyduğu 4 maç için, “Bunlar yeni delillerdir” diyerek Fenerbahçe’nin ekstra cezaya çarptırılmasını isteyecek. Ayrıca bu durum karşısında Türk futboluna yaptırımlar gelebileceği de iddia edildi.
                2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• İlk olarak Alper Calik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Görünen o ki;

UEFA nın temyizden çıkan kararına rağmen, tff ve siyaset geri adım atmıyor. Bizim siyasiler seçimden önce oy kaybettirecek hiçbir adımı atmamaya yeminliler. O yüzden ilk iş olarak tüpçü Ankara ya çağrıldı ve "seçimlere kadar tff nin başında kalacaksın ve hiçbirşey yapmayacaksın" denilerek görevi söylendi.

CAS süreci en az 8-9 ay sürecek. O zaman boyunca da bizim basın, tff kararlarını bekleyin, mahkemeyi bekleyin, spor hukuku ayrı onu bekleyin, spor hukuku bağlamaz Yargıtay ı bekleyin, UEFA yı bekleyin, UEFA temyizi bekleyin ... laflarından sonra şimdi de CAS ı bekleyelim, CAS tan sonuç çıkana kadar karar kesinleşmemiştir diyecekler.

CAS bittikten sonra İsviçre yerel mahkemelerine başvuracaklar, onları beklemek lazım diyecekler.

O da bittikten sonra AİHM ye başvuracakları, "hakkımızda hüküm yok" AİHM sonuçlanmadı diyecekler.

O da bittikten sonra, Türkiye de tekrar bir dava açarlar, onu bekleyin diyecekler.

Bu söylediklerim şaka değil. Eğer Türkiyedeki yöneticiler şikebahçenin başında şimdiki şikeci yönetimlerinin durmasına izin verirlerse, izlenecek yol bu olacaktır. Bu açık.

Adaleti sağlamak için seçimlerden önce Türkiyede bir adım atılacağını sanmıyorum. Seçimlerden sonra da çok az ihtimal.

Bu sabah itibariyle radyospor daki adam diyor ki, "şikebahçeliler de haklı, onlar da diyor ki sadece biz mi yaptık, diğerleri de yaptı". Yani 2 yıldır, "yargılama sürüyor, şikebahçe masum" diyen yorumcular rotayı çevirmiş şimdi de "şikebahçe yaptı ama diğerleri de yaptı" diyorlar.

Dolayısıyla hiçbir şekilde, şikebahçe şike yaptı, kupa Trabzonspor un hakkı lafı ağızlarında çıkmaz bu beslemelerin.

UEFA dışarıdan zorla müdahale edene kadar oyalama eveleme gevelemeye devam edecekler.

İyi olan ise, ne kadar geciktirseler de ENİNDE SONUNDA KUPA TRABZON a GE LE CEK.
                  Uefa kazığı çakıp 2 yıl men verdiği gün herkes sevinirken ben de aynı bunları düşündüm ve yazdım,
                  tüm yazının özeti şu;
                  Uefa ordan zorladı,zorladı,yoksa ülkemde adam yok hakkı adaleti uygulayacak.
                  ülkemi çok seviyorum ama üzerindeki çoğunluktan tiksinme boyutuna geldim,
                  tff ye kim gelirse gelsin Uefa baskı yapmazsa normal yoldan bize kupa vermezler.
                  5 maç şike 3 maç teşvik var diyen uefa 2 yıl men veriyorsa onlar da ne kadar baskı yapar orası da ayrı bir dert kınusu.
                  Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• Bu Aziiz Yıldırım denen armut sapı,çakalın önde gideni ve Şenez bidonunun kavgasının zamanlaması ilginç değilmi? Şöyleki bu yamyamlar Cas a başvurulmadan bir gün önce neden böyle biribirlerine giriyorlar hayırdır? Danışıklı dövüş olmasın.bu şenes contası Cas a erteleme talebi için başvuran bu şikecileri kolluyorda topluma karşı ayakamı yapıyolar? Ayrıca Cas erteleme görüşmesinden bir gün önce Aziz gibi bir çakal erzikle dalaşma gafletine ve uefa ya ağzına geleni söyleme salaklığında bulunurmu? ne dersunuz?
                    Ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, ŞAMPİYONLUĞU beklediğimiz kadar...

Yorum

• İlk olarak Adnan Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bu Aziiz Yıldırım denen armut sapı,çakalın önde gideni ve Şenez bidonunun kavgasının zamanlaması ilginç değilmi? Şöyleki bu yamyamlar Cas a başvurulmadan bir gün önce neden böyle biribirlerine giriyorlar hayırdır? Danışıklı dövüş olmasın.bu şenes contası Cas a erteleme talebi için başvuran bu şikecileri kolluyorda topluma karşı ayakamı yapıyolar? Ayrıca Cas erteleme görüşmesinden bir gün önce Aziz gibi bir çakal erzikle dalaşma gafletine ve uefa ya ağzına geleni söyleme salaklığında bulunurmu? ne dersunuz?
                      aklıma gelmiyor değil valla...
                      2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

cas bugün fb ve bjk için olağanüstü oturup açılıp açılmayacağı konusunda toplanıyor. eğer oturum açılmaya karar verirlerse kura çekimlerine kadar kararı nihayete bağlamaları gerekiyor. olağanüstü oturuma gerek yok kararı çıkarsa o zaman fb ve bjk kura çekimlerinden şutlanıyor. kura çekimlerine çok az bir zaman kaldığı için büyük bir ihtimalle olağanüstü toplanma kararı çıkacaktır. bugün çıkacak karar sadece bu. cezaların onanıp onanmama kararı en az 10 günde çıkar.

bjk ve şikebahçenin CAS başvurusu yürütmeyi durdurma için bildiğim kadarıyla. yani "bize ceza verildi, bu kararı durdurun" demek istiyorlar. CAS ın bütün dosyayı baştan inceleyip tek tek savunma alıp karara bağlaması en az 8 ay sürer diyorlar. o yüzden yürütmeyi durdurma kararı vereceklerine kimse şans vermiyor. çünkü 2 sene öncede ortada hiçbir ceza yokken bile şikeciler şampiyonlar ligine alınmadıklarında CAS a dava açmışlar ama CAS yürütmeyi durdurmamıştı. ama davanın şekli tazminata dönmüş ve 45 milyon euro tazminat olmuştu. sonrada o dava geri çekilmişti.

CAS süre darlığından yürütmeyi durdurmayacak cezalar aynen devam edecektir bence. çünkü bu kadar kısa sürede davayı sonuçlandırması beklenmez. ama CAS davası devam edecektir şikeciler için. fakat bu sefer yürütmeyi durdurma kararı isteği bitmiş olacak ama tazminat davası için dava devam edecek. CAS bunun kararını verecek yani. 10 gün içinde cezalar haklıdır veya haksızdır kararının verilmesi çok zor, hatta imkansız.
                        Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!

Yorum

• İlk olarak Adnan Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bu Aziiz Yıldırım denen armut sapı,çakalın önde gideni ve Şenez bidonunun kavgasının zamanlaması ilginç değilmi? Şöyleki bu yamyamlar Cas a başvurulmadan bir gün önce neden böyle biribirlerine giriyorlar hayırdır? Danışıklı dövüş olmasın.bu şenes contası Cas a erteleme talebi için başvuran bu şikecileri kolluyorda topluma karşı ayakamı yapıyolar? Ayrıca Cas erteleme görüşmesinden bir gün önce Aziz gibi bir çakal erzikle dalaşma gafletine ve uefa ya ağzına geleni söyleme salaklığında bulunurmu? ne dersunuz?
                          Adnan'ım bence hiç alakası yok danışıklı dövüş olmasının,
                          tek sebebi var aziz gerçekten geri zekalı,kendi taraftarının de geri zekalı olduğunu biliyor ona göre saldırıyor,hedef saptırıyor.Dün de alenen şenes ve lütfü arıboğan a fikirsizce saldırınca onlarda cevap vermek zorunda kaldı.Yani aziz o kadar meydanı boş görüyor ki ürüyor da ürüyor,bu sefer karşısındaki yavşaklar cevap verdi,hepsi bu.Cas la alakalı değil bence.
                          Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• fener bu sezon düsmeyi, ceza almayip süperligde oynarsa bu bir skandaldir, ondan sonra yok 2 yil ßk belki 2 yil sonra ceza alir diye beklemek bizi timarhanelik yapmak anlamina gelir.

Uefa umarim derhal indirir bu s....... Derhal.
                            "Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

• İlk olarak İlker Gazioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Hasan Gerçeker 2011 yılında emekli oldu . Emeklilikten sonra bir süre TFF tahkim kurulu başkanlığı yapmıştı.
                              İlk olarak Tatar Kemal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              emekli olması birşeyi değiştirmiyor. dosyayı görüşecek kişilerle arası olması yeter. yargıtayda kaç dava var ki şike dosyası 1 yıldır görüşmek üzere bekletiliyor. lobi gücü sebebiyle kararın çıkması en az 2 yıl daha uzar diye düşünüyorum.
                              Evet h.gerçeker eski arkadaşlarına ulaşıp elinden geleni yapacaktır,emekli olması bişi değiştirmez ilişkileri aynen devam ediyordur ama en fazla yapacakları şey zamanı uzatmak,onun dışında bu adamlar temiz deme olasılığı sıfır bile değil daha altında.
                              Aldığım cezalar ve devamı ile ilgili az biraz yargıtay la haşır neşir olmuş ve işleyişini bilen birsi olarak söylüyorum(hukukçu renktaşların affetsin,bu konuda fikir sahibi gibi konuştuğumdan dolayı) bozarsa kıl dan tüy den bozar,o kıl tüy düzeltilir,bu arada zaman uzamış olur tabi,sonra onaylarlar işi bitiriler.Hapis yatmış onca adama pardon deme imkanları yok.

Yorum

• İlk olarak celal demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                ekstra ceza geliyor
                                uefa müfettişi palacios’un fenerbahçe’nin cas’a gitmesi halinde ekstra ceza talebinde bulunacağı iddia edildi

şike yaptığı tescillenen fenerbahçe'ye ekstra ceza gelebilir.

Hatırlanacağı gibi sarı-lacivertliler, uefa’nın verdiği 2+1 yıl avrupa kupalarından men kararından sonra tahkim kurulu’na başvurmuşlardı. Kurul’da yapılan duruşmalı toplantıda bir sürpriz yaşanmıştı. Uefa müfettişi palacios son anda dosyaya şike davasında bulunmayan 4 maçı daha ekleyerek fenerbahçe’ye karşı suçlamalarda bulunmuştu.

Müfettiş; trabzonspor-bursaspor, eskişehirspor- trabzonspor, trabzonspor-istanbul bşb ve g.birliği- fenerbahçe maçlarında da şike ve teşvik girişiminde bulunulduğunu belirtmişti. Yapılan savunmaların ardından uefa tahkim kurulu, fenerbahçe’nin 2+1 olan cezasını 2 yıl avrupa’dan mene çevirince sarı-lacivertliler de soluğu cas’ta aldı.

‘bu yeni delildir’
                                ancak bu girişimin fenerbahçe’nin başına daha büyük dert açacağı öğrenildi. Iddiaya göre palacios, sarı-lacivertliler’in cas’a başvurması halinde dosyaya sonradan koyduğu 4 maç için, “bunlar yeni delillerdir” diyerek fenerbahçe’nin ekstra cezaya çarptırılmasını isteyecek. Ayrıca bu durum karşısında türk futboluna yaptırımlar gelebileceği de iddia edildi.
                                bu güzel film hiç bitmesin
                                82 HELAL PUANLA
                                TRABZONSPOR

Yorum

Çalışıyor...
                                X