Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ben Twitter'da bir başka konudan dolayı Atilla Dilaver'le tartışmıştım, o da beni bloklamıştı. Kendisinin tahammülsüzlüğüne ve bilmediği konularda ahkam kesmesine iki çift etmiştim.

Ama şike davasına verdiği katkı ve bu davaya hakimiyeti, kullandığı dil ve bütün çabası takdire şayan. Verdiği emeği, gösterdiği dirayeti ayakta alkışlıyor ve her Trabzonsporlu gibi (ya da her Trabzonsporlunun olması gerektiği gibi) kendisine teşekkürü bir borç biliyorum.

Not: Hukuk kurulumuzun diğer üyelerini dışlamış gözükmek istemem. Övgülerimin hepsi, bütün hukuk kurulu üyeleri için de geçerlidir.

Yorum

• Fenerbahçe, CAS'ın kararına karşı İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurdu.
      Buraya kadar her şey güzel...
      Çünkü, kararın Fenerbahçe'ye ulaşmasının ardından 30 gün içinde böyle bir hakkı vardı. (Gerçi aynı Fenerbahçe, mayıs başında çıkan haberleri, 'Bize gelmedi' diyerek yalanlamıştı ama neyse!)
      Şimdi de, neden başvurulduğu konusunda bir takım iddialar ortaya atılıyor. İddialar diyorum, sarı-lacivertlilerden bununla ilgili detaylı bir açıklama yapılmıyor. Sadece, "Cezamız bir yılda bitebilir" söylemi ortaya atılıyor; neden, nasıl, ne şekilde, bununla ilgili bir bilgi de yok.
      Federal mahkemenin kararı bozma yetkisi tabii ki var. Ama bu, büyük oranda usül yönünden gerçekleşebiliyor. Bu ne demek? Türkçesi, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'yi yargılarken usulüne aykırı davranmış mı? Taraf tutmuş mu? Verdiği kararın kamu düzenine aykırılığı var mı? Hakem heyeti kurulurken, tarafsızlığını yitiren biri bunun içinde yer alıyor mu?" gibi olaylara bakacak. Fenerbahçe şike yapmış mı, Aziz Yıldırım bunun ne kadar içinde, vay efendim UEFA'nın şikeyi yargılama yetkisi var mı? gibi, gibi arka arkaya sıralanacak birçok soru, İsviçre Federal Mahkemesi'nin kapsamında olmayacak.
      Bu nedenle Fenerbahçe'nin karşısında gibi görünmek istemeyiz ama sarı-lacivertlilerin kararı değiştirme şansı yok denecek kadar az.
      * * *
      Fenerbahçe, "UEFA'dan neden ceza aldı?" sorusuna cevap verecek Fenerbahçeli bir hukukçu çıktı mı bugüne kadar... Daha doğrusu, bunun gerekçeli kararı kamuoyuyla hiç paylaşıldı mı?
      Hadi bizi geçtik, bu konuyla ilgilenen hukukçular bile, "Gerekçeli kararı görmeden yorum yapılmaz" diyor. Öyleyse neden saklanıyor?
      * * *
      Bir kere şunu bilmemiz gerekiyor. Fenerbahçe - ve de Beşiktaş- şikeden dolayı ceza almadı. Şikenin bir sonucu olarak Avrupa kupaları dışında tutuldu.
      Şöyle düşünün, bir işyeriniz var ve buraya eleman alacaksınız. Belirlediğiniz şartlardan biri de sabıkasız olması... Biri (Fenerbahçe), "Ben sabıkasızım" beyanıyla işe girmeye çalışıyor ve giriyor. Diğeri de (Beşiktaş), "Şu şu sabıkam var ama vallahi ben temizdim" diyerek iknaya çalışıyor.
      Ama patron (UEFA), "Adı hiç suça karışmamış (sıfır tolerans) elemanlar istiyorum. Benim işyerlerimde (Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi) çalışamazsın" diyerek iki başvuruyu da reddediyor.
      Üstelik Fenerbahçe'ye, bir önceki sezon "Ben temizim" diye kendisini yanılttığı için bir yıl daha ekstra ceza veriyor.
      Bunları nereden biliyoruz?
      Bilmiyoruz ki...
      Sadece tahmin ediyoruz.
      Neden?
      Gerekçeli karar yok ki...
      * * *
      Fenerbahçe ve Beşiktaş geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmeseydi ceza alacak mıydı?
      HAYIR.
      Tıpkı Sivasspor ve Eskişehirspor örneğinde olduğu gibi Avrupa'ya gideceği ilk anda yakasını kaptıracaktı. Ancak bu, beş yıl ile sınırlıydı.
      * * *
      NOT: Beşiktaş, UEFA kararının ardından gerekçeli kararı hem İngilizce, hem de Türkçe olarak yayınladı. Bu şeffaflık nedeniyle kamuoyu adına bir teşekkür boynumuzun borcu…
      County of Essex

Yorum

• bu CAS kararını mutlak ele geçirmemiz lazım, o zaman tüm gerçekler gün gibi ortaya dökülür..

FB nin elinde ama neden yayınlamıyorlar demekki şemsiye bayağı büyük..
        County of Essex

Yorum

• Karabük zaten gidemeyecek , yol yapıyor. Onlarında şikede adı geçiyor. Eğer yiğidoşla satılmışşehiri şutlarsa uefa , Rizeye kadar düşer sıralama ve Rize gider.
          Teşekkürler ADMIN!!!

Yorum

• İlk olarak Jedi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            .....
            NOT: Beşiktaş, UEFA kararının ardından gerekçeli kararı hem İngilizce, hem de Türkçe olarak yayınladı. Bu şeffaflık nedeniyle kamuoyu adına bir teşekkür boynumuzun borcu…
            Link var mı bu gerekçeli karara?

(Buldum)
            En son CamilloVillegas tarafından düzenlendi; 04.06.2014, 21:18.
            Ömer

Yorum

• link yok sanırım cas ile fb gizlilik anlaşması yaptı, ama demekki toplumun bilmesini istemedikleri çok önemli şeyler var bu kararda

yoksa hemen satılmış basın yayınlayıp zafer şarkıları söylemeye başlardı.
              County of Essex

Yorum

• bjk nin linkini bilmiyorum çok da önemli değil fb ninki lazım
                County of Essex

Yorum

• İlk olarak Jedi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  bjk nin linkini bilmiyorum çok da önemli değil fb ninki lazım
                  Beşiktaşın gerekçeli kararı (ingilizce):

türkçe

Okumakda hukuki yönden fayda var, en azından hangi disiplin kurallarına göre cezalandırıldığını anlamak açıdan.
                  Ömer

Yorum

• Arkama yaslandım keyif yapıyorum. Biraz da şikeciler kıvransın. Şike olayının uzadığı iyi oldu. Yoksa herşey örtbas edilecekti. 17 Temmuz u bekleyin. Ne dyordu bir yöneticimiz. SARACAK.
                    https://twitter.com/#!/BURHANACIKGOZ78

https://www.facebook.com/burhanack

Yorum

• Ynt: Şike Davası | Şike Tescillendi! CAS ve Yargıtay Onadı!

Bugün 5 Haziran.

Yorum

• Yavru sikecilerin cezasi bugun kesilecek sıkıcı baslayan ama bitmesini hem isteyip hem de istemedigim bir film gibi su süreç.
                        Messi playstation oyuncusuysa , Jose Mourinho bir Championship Manager , Football Manager ustasıdır .

Herşey için Rabbime sonsuz şükürlerimle,eyvallah...

Yorum

• Şike Davası | Şike Tescillendi! CAS ve Yargıtay Onadı!

Haydi UEFA, sustur bunları. Sivas 2 yıl alırsa bjk'nin de cezası büyük ihtimal artar.

Yorum

• Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. İtalya'da bu Juventus başta olmak üzere olaylara karışmış Fiorentina Lazio ve Milan ki en ağır darbe Juventus'a geldi araştırıyorum bakıyorum mafya operasyonunda dinlemeye takılan hakem ayarlama görüşmelerinden mütevellit ağır şekilde cezalandırılıyorlar. Sadece bir telefon görüşmesi.

Şimdi bize bakıyorum İtalya'da patlayan skandaldan daha çok bilgi belge foto dinleme kayıtları olmasına rağmen UEFA denen kurum bu olayı örtbas etmeye uğraşıyor. İşte aklımın karıştığı nokta bu.

1-Şikeci köpekler Juventus'tan daha mı büyük bir kulüp ?

2-Bizim dünyanın hiçbiryerinde yapamadığımız beceremediğimiz lobi denen şey bi tek bu futbolda mı bu kadar büyük ki kimse bunlara dokunamıyor?

3-Dünya bu olayı duymuşken bu Juve ve bazı bu işlerden ceza alan takımlar hiç mi itiraz etmezler bize şu kadarcık şeylerden ne cezalar verdiniz bunlara ceza vermiyorsunuz diye ?

Yorum

• İlk olarak OFFLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Karabük zaten gidemeyecek , yol yapıyor. Onlarında şikede adı geçiyor. Eğer yiğidoşla satılmışşehiri şutlarsa uefa , Rizeye kadar düşer sıralama ve Rize gider.
                              Başka ülke takımlarını alacaklar...
                              Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin. Bilseydin ödün kopardı; dokunamazdın. // Mevlana

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Mesela şiketaş ziraat kupasında şike yaptı, yönetimde şike yapacak tiynette birisi varsa ligde de şike yapar, avrupada da şike yapar. Nerede yaptığı önemli olmamalı, şikeye tevessül eden zihniyet cezâlandırılmalı. Kayseri'de cinâyet işlediyse kötü, Adıyaman'da işlediyse çok da sorun yok gibi oluyor, cinâyet her yerde cinâyet muamelesi görmeli. Bu durumdan seni sorumlu tutmuyorum tabii.

Rize’de HES protestosu yapan İkizderelilere jandarma sert müdahalede bulunuyor. yaşlıbaşlı demeden dayak atılıyor.
                                “suyumuza sahip çıktık güç kullandılar” diye isyan ediliyor haliyle..

Ama aynı Türkiye Cumhuriyetinde Diyarbakır-Bingöl yolunu günlerce kapatan teröristleri ise Diyarbakır jandarması sadece izliyor.

Yukarıda verdiğin örneği okuyunca bu olaylar geldi aklıma...
                                2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                                Gerçek budur. ☆

Yorum

Çalışıyor...
                                X