Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak CamilloVillegas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Kıyasın yanlış hocam. Cinayet için yargılanmak başka, yanlış beyan vermekten yargılanmak başka. Kendini savunurken yapmadım demek ayrı (sırf bu nedenle ceza kesilmez). İki ayrı vukuat iki ayrı ceza olması lazım.
    Tamam işte, yalan beyânı şikeyle karşılaştır, yalan beyânın cezâsı 2 yıl ise şikenin cezâsı bunun en az 5 katı, yâni 10 yıl civârı olması lâzım. Acaiplik burada. Şikeden dolayı 10 yıl men verirler mi...
    En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 04.06.2014, 12:50.
    7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Tamam işte, yalan beyânı şikeyle karşılaştır, yalan beyânın cezâsı 2 yıl ise şikenin cezâsı bunun 5 katı, yâni 10 yıl civârı olması lâzım. Acaiplik burada. Şikeden dolayı 10 yıl men verirler mi...
      Tamam şimdi anladım ne demek istediğini. Haklısın tuhaf. Ben sadece şöyle tahmnin ediyorum: UEFA sadece kendi turnuvalarında yapılan şike için şike kararı verir. Eğer ulusal liglerde şike yapılmışsa sadece yalnış beyanlardan dolayı?
      UEFAnın Disiplin/Ceza uygulamalarını bilmiyorum. Yanılabilirim.
      Ömer

Yorum

Tamam şimdi anladım ne demek istediğini. Haklısın tuhaf. Ben sadece şöyle tahmnin ediyorum: UEFA sadece kendi turnuvalarında yapılan şike için şike kararı verir. Eğer ulusal liglerde şike yapılmışsa sadece yalnış beyanlardan dolayı?
        UEFAnın Disiplin/Ceza uygulamalarını bilmiyorum. Yanılabilirim.
        Ben de bilmiyorum açıkcası ama UEFA şike ile mücâdeleye bu kadar önem veriyorken senin yukarda yazdığın doğru ise benim ilk verdiğim örneğe geliyor olay, kendi liginde yaptığın şike benim için önemli değil, ben sana yalan söylediğin için cezâ veriyorum. Bu da acaip geliyor bana.
        7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• Geçen akşam ,Sivasspor avanesinin hakkımızda ortaya attığı ve ''delillendirdiği'' belgelere baktım da dehşete kapıldım.

Şikeci Trabzon kümeye diye haykırasım geldi!
          Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

Ben de bilmiyorum açıkcası ama UEFA şike ile mücâdeleye bu kadar önem veriyorken senin yukarda yazdığın doğru ise benim ilk verdiğim örneğe geliyor olay, kendi liginde yaptığın şike benim için önemli değil, ben sana yalan söylediğin için cezâ veriyorum. Bu da acaip geliyor bana.
            Bunda ben bir acaiplik görmüyorum. Bunun bir çok örnekleri var. Mesela devletten yardım talep ederken de mal beyannameleri verirsin. Eğer burda yalan söylersen bu kendine has bir suçdur ve cezalandırılır. Daha çok emsallar veririm.
            Ömer

Yorum

Bunda ben bir acaiplik görmüyorum. Bunun bir çok örnekleri var. Mesela devletten yardım talep ederken de mal beyannameleri verirsin. Eğer burda yalan söylersen bu kendi has bir suçdur ve cezalandırılır. Daha çok emsallar veririm.
              Yalanın cezâlandırılmasına değil itirâzım, eğer 2 yıl men yalan beyandan verildi ise şikeden dolayı da ayrı bir cezâ verilmemesi bana garip gelen. Şikeye sıfır tolerans gösterilecekse şikeye de ayrı bir cezâ tarifesi uygulanması gerekir. Üstelik şimdiye kadar hangi kulüp yaptığı şikeyi yargılama sona ermeden kabullenip, evet biz şike yaptık üzgünüz demiştir acaba, herhalde hepsi karar açıklanana kadar reddetmiştir şikeyi. Dolayısıyla asıl ağır cezâ yalana değil şikeye verilmeli. Yalan hemen hemen bütün suç işleyenlerin standart olarak başvurduğu bir yöntem, asıl cinâyet şike yapmak.
              En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 04.06.2014, 13:12.
              7

Yorum

• hukukçu arkadaşımız varsa cevap verirse sevinirim

1- bursaspor TRABZONSPOR gibi davaya müdahil olmadı değil mi ?
                2- şahıslardan tazminat talep edebilmek için davaya müdahil olmak gerekir değil mi ?
                3- TRABZONSPOR suçlu bulunursa bu suçlu bulunan ve tazminatla karşılaşacak şahısları rahatlatır değil mi ?

şimdiden saygılar sevgiler
                sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için

Yorum

Yalanın cezâlandırılmasına değil itirâzım, eğer 2 yıl men yalan beyandan verildi ise şikeden dolayı da ayrı bir cezâ verilmemesi bana garip gelen. Şikeye sıfır tolerans gösterilecekse şikeye de ayrı bir cezâ tarifesi uygulanması gerekir. Üstelik şimdiye kadar hangi kulüp yaptığı şikeyi yargılama sona ermeden kabullenip, evet biz şike yaptık üzgünüz demiştir acaba, herhalde hepsi karar açıklanana kadar reddetmiştir şikeyi. Dolayısıyla asıl ağır cezâ yalana değil şikeye verilmeli. Yalan hemen hemen bütün ş uç işleyenlerin standart olarak başvurduğu bir yöntem, asıl cinâyet şike yapmak.
                  gene geldik başa.

Sanırım UEFAnın ulusal liglerde işlenmiş suçlara direk ceza kesemiyor. Bu sanırım tffnin yetki alanı (aynı kötü tezaruhat nedeniyle verilen saha kapatma cezalarında gibi vs.)?
                  Ömer

Yorum

• UEFAnın azizbahçeye vermiş olduğu kararın gerekçeleri açıklanmış mı? Açıklandıysa bir link bilen var mı?
                    Okuyasım geldi.
                    Ömer

Yorum

gene geldik başa.

Sanırım UEFAnın ulusal liglerde işlenmiş suçlara direk ceza kesemiyor. Bu sanırım tffnin yetki alanı (aynı kötü tezaruhat nedeniyle verilen saha kapatma cezalarında gibi vs.)?
                      Mesela şiketaş ziraat kupasında şike yaptı, yönetimde şike yapacak tiynette birisi varsa ligde de şike yapar, avrupada da şike yapar. Nerede yaptığı önemli olmamalı, şikeye tevessül eden zihniyet cezâlandırılmalı. Kayseri'de cinâyet işlediyse kötü, Adıyaman'da işlediyse çok da sorun yok gibi oluyor, cinâyet her yerde cinâyet muamelesi görmeli. Bu durumdan seni sorumlu tutmuyorum tabii.
                      7

Yorum

... Bu durumdan seni sorumlu tutmuyorum tabii.
                        Oh be, yırttık.
                        Ömer

Yorum

Oh be, yırttık.
                          7

Yorum

Mesela şiketaş ziraat kupasında şike yaptı, yönetimde şike yapacak tiynette birisi varsa ligde de şike yapar, avrupada da şike yapar. Nerede yaptığı önemli olmamalı, şikeye tevessül eden zihniyet cezâlandırılmalı. Kayseri'de cinâyet işlediyse kötü, Adıyaman'da işlediyse çok da sorun yok gibi oluyor, cinâyet her yerde cinâyet muamelesi görmeli. Bu durumdan seni sorumlu tutmuyorum tabii.
                            tff doğru düzgün cezayı kesmiş olsaydı şikeden, bu sorunlar olmazdı işte. O nedenle en ağır suçu işlemiş olan tff: senin yapdığın kıyası devam ederek:
                            cinayeti işleyen suçunu kabullenmek istemez, yırtmaya çalışır doğal olarak (yok namus meselesi, yok provoke oldum vs.....). Ama eğer yargı bunu bilerek salı veriyorsa ve ilerde yapılacak cinayetlere önlemler almıyorsa, kaos olur. Suçluları teşvik etmiş olursun. (Hele kişileri ve kurumları ayırdın mı, ooooh! Gel keyfim gel ).
                            Ömer

Yorum

tff doğru düzgün cezayı kesmiş olsaydı şikeden, bu sorunlar olmazdı işte. O nedenle en ağır suçu işlemiş olan tff: senin yapdığın kıyası devam ederek:
                              cinayeti işleyen suçunu kabullenmek istemez, yırtmaya çalışır doğal olarak (yok namus meselesi, yok provoke oldum vs.....). Ama eğer yargı bunu bilerek salı veriyorsa ve ilerde yapılacak cinayetlere önlemler almıyorsa, kaos olur. Suçluları teşvik etmiş olursun. (Hele kişileri ve kurumları ayırdın mı, ooooh! Gel keyfim gel ).
                              TFF'nin işlerinde hukuk mantığı aramak Fatih Öztürk'ü başkanı savunmaktan vazgeçirmeye çalışmak gibi birşey. Her ne kadar tersini söylüyorsa da.
                              7

Yorum

TFF'nin işlerinde hukuk mantığı aramak Fatih Öztürk'ü başkanı savunmaktan vazgeçirmeye çalışmak gibi birşey. Her ne kadar tersini söylüyorsa da.
                                Futbolcu Fatih Öztürk? Cahilim biraz.
                                Mantık yok aynen, ama daha önemlisi İLKE yok. İlkelerin olmaması veya ilkelere sahip çıkılmaması daha kötü.
                                Ömer

Yorum

Çalışıyor...
                                X