Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak berabaskurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Kale arkasındaki rezalet neydi? Maalesef yönetim belli ki küçük bir akp fraksiyonu olarak kendini konumlandırmış. Belirli taraftar grupları da buna çanak tutuyor alenen.
    bu işler böyle geldi böyle gidecek... goygoycular,yalakalar,yanaşmalar,asalaklar hep olmuştur bu kulüpte... sorsan onlardan büyük taraftar yoktur ama kendi cebinden kuruş harcamaz takımı için diğer taraftan kendi nafakasından kesip kombine alan,bilet alan,ürün alan taraftarın değeri yoktur... yazık çok yazık...
    Başkan TARAFTAR,Antrenör TARAFTAR,Sportif Direktör TARAFTAR !!!

Yorum

• İlk olarak berabaskurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kale arkasındaki rezalet neydi? Maalesef yönetim belli ki küçük bir akp fraksiyonu olarak kendini konumlandırmış. Belirli taraftar grupları da buna çanak tutuyor alenen.

Siyasi konularda bayağı dik duruyor yönetim zaten. AKP il teşkilatını kapatabilir aslında bizim yönetim varken gereksiz duruyor.
      2010 - 2011 Sezonu Şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• UEFA ile Fenerbahçe arasında CAS'ta görülecek dava hakkında yapılan yazışmalar ortaya çıktı.

Dün Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen CAS'ta Fenerbahçe tarafından açılan dava üzerinde UEFA ile yapılan anlaşma sonrasında UEFA ve Fenerbahçe arasındaki yazışmalar ortaya çıktı.

Bu yazışmalarda UEFA'nın CAS'a gönderdiği metinde ilginç detaylar yer alıyor.

UEFA, CAS'a gönderdiği resmi yazıda, "UEFA'nın verdiği karar haklı, adil ve uygundur. Bu nedenle onanmalıdır" ibaresi ilk madde olarak yer alıyor. UEFA'nın bu talebi, CAS'tan çıkacak karardan emin olduğu ve kararın lehine çıkacağı şeklinde yorumlandı.

Ayrıca UEFA, ikinci maddede ise, "UEFA, Şampiyonlar Ligi Talimatı M.2.04/F uyarınca mevcut konu ve benzeri konuların hızlandırılmış usule göre çözümlenmelidir. Kararı temyiz edenin (Fenerbahçe) bunu da kabul ettiğini görmekteyiz" ifadesi yer alıyor.

3. maddede, UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuralarının 29 Ağustos'ta çekileceği belirtilerek, "Dolayısı ile, UEFA'nın bunu gerçekleştirme mecburiyeti olmamasına rağmen ve Temyiz eden (Fenerbahçe) tarafın iddia edildiği şekilde bir durdurmaya hak kazanmasını hiçbir şekilde kabul etmemek ile birlikte, UEFA Tahkim Kurulu tarafından verilen kararın yürütmesinin durdurulmasına, UEFA şu şart ve varsayımlar ışığında itiraz etmemektedir.
        1- CAS, belirtilen takvim seçeneklerinden birini uygulayacaktır.
        2- CAS, esasa ilişkin kararını en geç 28 Ağustos 2013'te verecektir" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca UEFA, "UEFA, Beşiktaş ve Bursaspor’un cevap veren olarak adlandırılmasına karşı çıkmaktadır. Tek cevap veren UEFA olmalıdır. Çünkü, “Temyiz eden” , UEFA disiplin kurulunun kararına itiraz etmektedir. Ayrıca, Temyiz eden ile Beşiktaş ve Bursa arasında hiçbir uyuşmazlık yoktur Ayrıca, UEFA Beşiktaş ile ilgili de karar almıştır. Beşiktaş buna ilişkin karara itiraz edip, yürütmenin durdurulmasını talep edebilir. Bu durum, Beşiktaş'ın cevap veren olarak adlandırılmasını daha da uygunsuz hale getirmektedir" diyerek, Beşiktaş ve Bursaspor'un Fenerbahçe ile UEFA arasındaki bu dava ile bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.
        UEFA, Disiplin Bölümü Başkanı Emilio Garcia imzası ile yayınlanan bu metin ile ilgili farklı yorumlar yapılıyor. Ancak TurkFutbol.Com'un görüşüne başvurduğu hukukçular, bu maddelerin tamamının UEFA'nın kendisini garantiye almasının bir işareti olduğu ve CAS'ın kesinlikle bir karar vermediği görüşünde birleşti.

Bu arada Fenerbahçe'nin avukatları tarafından UEFA'ya gönderilen mektuba cevabında da UEFA'nın belirlediği kararlar ve takvimlere tam mutabakat sağlandığı belirtiliyor. Fenerbahçe ayrıca bu davada Beşiktaş ve Bursaspor'un da dava dışında bırakılmasını kabul ediyor.

Açıklamanın son bölümünde ise, UEFA ile Fenerbahçe arasında görülecek davanın Beşiktaş ve Bursaspor'un taraf olma taleplerinin reddi ile birlikte, UEFA Tahkim Kurulu'nun daha önce Fenerbahçe hakkında aldığı men kararını da bu kararla durdurduğu ifade edildi.

TurkFutbol.Com Özel / Burak KARAKUŞ
        Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
        Real Madrid
        Manchester United
        twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• Dün Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında alınan kararlar sonrasında yaşanan gelişmeleri eski PFDK Üyesi Yusuf Reha Alp, TurkFutbol.Com'a değerlendirdi.

CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tedbir talebiyle yaptıkları başvuruları UEFA ile anlaşarak tedbir kararından vazgeçmesi ve Avrupa Kupaları ön eleme turlarına katılma hakkı kazanmasını Yusuf Reha Alp değerlendirdi.

TurkFutbol.Com'a konuşan eski PFDK üyesi Alp, "UEFA bu kararla kendisini açıkça sağlama almak istedi. Bunu da başarmış gibi gözüküyor. UEFA, Fenerbahçe'ye verilen ceza sonrasında Fenerbahçe'nin CAS'a açacağı dava sonrasında ağır tazminatlar ödeme riskini ortadan kaldırıken, 'Ben seni yargıladım, ceza verdim ama gel sen bu tedbiri kaldır, ben de senin belirlediğim süre içinde CAS'ın alacağı karara kadar ön elemelerde oynamana izin vereyim" dedi. Fenerbahçe'de bunu kabul etti. Aynı zamanda bu kararı ile CAS'a da 'Ne Fenerbahçe'yi mağdur et ne de beni' diyerek önlem almış oldu" dedi.

Yusuf Reha Alp, gelinen noktada ne UEFA ne de Fenerbahçe'nin bundan sonra sıkıntı yaşamayacağını belirterek, "Fenerbahçe ön elemeleri geçse dahi, CAS'ın vereceği kararın olumlu ya da olumsuz olması halinde 1 yıllık cezasını çekmiş kabul etmez. UEFA Tahkim Kurulu, kulüplerle ilgili men kararlarını açıklarken, 'Şampiyonlar Ligi'ne gidemez' ya da 'UEFA Avrupa Ligi'ne gidemez' gibi bir kriter koymuyor. Açıkça, 'Avrupa Kupaları'na katılamaz' diyor. Dolayısıyla Beşiktaş ya da Fenerbahçe'nin ön elemelerde yer alması açıkça Avrupa Kupaları'na katılım anlamına gelir. Bu sebeple de cezalar çekilmiş sayılmaz. Yani Fenerbahçe gruplara katılma hakkı kazanıp, daha sonra ceza alsa dahi UEFA'nın verdiği 2 yıllık men cezası gelecek yıldan itibaren başlar" diyerek tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

UEFA'nın bu kararı sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın men kararlarının ardından Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanması beklenen Kasımpaşa ve Kayserispor'un da mağdur edildiğini söyleyen Yusuf Reha Alp, "Bu daha önce 2011'de Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması sürecinde de yaşandı. UEFA, o sezon Fenerbahçe'yi men kararını erken alsa, Trabzon'un da Şampiyonlar Ligi'ne alındığını daha erken bildirse, Trabzonspor'un yerine bir başka Türk takımı daha Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanacaktı. O sezon bir takım eksiltilirken, bu sezon 2 takım eksiliyor. Bence UEFA'nın aldığı bu karar Türk futboluna büyük bir ayıp. Çünkü ön elemeler sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ceza alması halinde Avrupa Kupaları'nda 6 kulüple temsil edilmemiz gerekirken bu rakam 4'e düşecek" diyerek konuya farklı bir bakış getirdi.

TFF'nin bu durum karşısında UEFA'ya bir tepkisinin olması gerektiğini belirten eski PFDK üyesi Alp, "TFF, Türk futbolunun hakkını korumalı ve temsil sayısı hakkında girişimde bulunmalı. Ama UEFA kaale alır mı bilmem! Çünkü TFF, şike cezalarını vermemiş, Beşiktaş geçen yıl ceza alırken bu cezayı Demirören yüzünden almış, bu sezon da şike iddiası ile ceza alıp Avrupa Kupaları'na gidemiyor ve o dönemin Beşiktaş başkanı da Demirören! O Demirören şimdi TFF Başkanı. UEFA şimdi seni kaale alır mı? Elbette almaz" diyerek TFF'ye eleştirilerde bulundu.

Ayrıca Bursaspor'un UEFA tarafından Fenerbahçe gruplara kalma hakkı kazanıp ceza alırsa, Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınacağı yönündeki kararı hakkında ise Alp şunları söyledi ; Bu kararı sanırım idari bir karar olarak açıklayacaklar. Ama bu beraberinde mağdurlar doğuracak bir karar ve tartışma yaratacaktır. Birincisi Bursaspor'un ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi'ne katılması mantık dışı. İkincisi ise Fenerbahçe tarafından elenen takımların bu duruma itirazları olur ki Tahkim Kurulu'na ve CAS'a başvuruları halinde bu kulüpler tazminat hakkı kazanabilir.

TurkFutbol.Com Özel / Osman ALTUNTERİM
          En son Serdær tarafından düzenlendi; 19.07.2013, 01:20.
          Real Madrid
          Manchester United
          twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• İlk olarak İlker Gazioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Uzun yargılamayı seçebilirlerdi abi , taraftarlarına da davanın ayrıntılı incelenmesini istiyoruz bu yüzden bu yolu tercih ettik , haklılığımız ortaya çıkınca tazminat davaları ile UEFA çatırtacağız diyebilirlerdi. Nasıl olsa fener taraftarı inanırdır bunlara , yeni bir namus davası çıkartırlardı ortaya.

Birde bu süreçte Yargıtay kararını verip pek beklemiyorum ama cezaları kaldırması durumunda elleri daha da güçlenebilirdi. Şimdi Yargıtay'ın kararını açıklaması diye bir durum yok , adli tatil başladı.
            Zaman verip yazdigin icin sagol renkdas. Ote yandan yazdiklarina katilmiyorum. Bence diyemezlerdi. Bir de yargitay kararlarinin (yine bence tabii) UEFA CAS ayaginda hicbir onemi kalmadi. Belki onceden kendilerine agirdan alin talimati gitmisti, bilemem ancak su son UEFA kontrasi (eger varsa) bunu ters teptirtti resmen. Bundan sonra yargitaydan UEFA kararlari ile ters dusecek bir karar cikabilecegini hic zannetmiyorum.

Yorum

• Mert Yaşar ‏@mert_yasar 11 dk
              UEFA'nın atadığı Efraim Barak, Pobeda'nın CAS davasında hakem heyeti başkanı idi. CAS, Pobeda'ya verilen 8 yıllık cezayı onamıştı.
              Real Madrid
              Manchester United
              twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• Bursaspor maalesef bu saatten sonra ancak rüyasında görür şampiyonlar ligini. Adamlar ön eleme oynayacak edecek, sonra men edilirlerse seni mi alacaklar? Ancak tazminat açabilirler o kadar. Onu da yapmazlar. Ancak kendilerini şampiyonlar ligine gideceğiz diye umutlandırmaları yerine katıldıkları avrupa ligine odaklansınlar derim ben.

Yorum

• cas bile ilk uygulamayi bizim davada yapti
                  Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin. Bilseydin ödün kopardı; dokunamazdın. // Mevlana

Yorum

• İlk olarak Serdær tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Dün Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında alınan kararlar sonrasında yaşanan gelişmeleri eski PFDK Üyesi Yusuf Reha Alp, TurkFutbol.Com'a değerlendirdi.

CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tedbir talebiyle yaptıkları başvuruları UEFA ile anlaşarak tedbir kararından vazgeçmesi ve Avrupa Kupaları ön eleme turlarına katılma hakkı kazanmasını Yusuf Reha Alp değerlendirdi.

TurkFutbol.Com'a konuşan eski PFDK üyesi Alp, "UEFA bu kararla kendisini açıkça sağlama almak istedi. Bunu da başarmış gibi gözüküyor. UEFA, Fenerbahçe'ye verilen ceza sonrasında Fenerbahçe'nin CAS'a açacağı dava sonrasında ağır tazminatlar ödeme riskini ortadan kaldırıken, 'Ben seni yargıladım, ceza verdim ama gel sen bu tedbiri kaldır, ben de senin belirlediğim süre içinde CAS'ın alacağı karara kadar ön elemelerde oynamana izin vereyim" dedi. Fenerbahçe'de bunu kabul etti. Aynı zamanda bu kararı ile CAS'a da 'Ne Fenerbahçe'yi mağdur et ne de beni' diyerek önlem almış oldu" dedi.

Yusuf Reha Alp, gelinen noktada ne UEFA ne de Fenerbahçe'nin bundan sonra sıkıntı yaşamayacağını belirterek, "Fenerbahçe ön elemeleri geçse dahi, CAS'ın vereceği kararın olumlu ya da olumsuz olması halinde 1 yıllık cezasını çekmiş kabul etmez. UEFA Tahkim Kurulu, kulüplerle ilgili men kararlarını açıklarken, 'Şampiyonlar Ligi'ne gidemez' ya da 'UEFA Avrupa Ligi'ne gidemez' gibi bir kriter koymuyor. Açıkça, 'Avrupa Kupaları'na katılamaz' diyor. Dolayısıyla Beşiktaş ya da Fenerbahçe'nin ön elemelerde yer alması açıkça Avrupa Kupaları'na katılım anlamına gelir. Bu sebeple de cezalar çekilmiş sayılmaz. Yani Fenerbahçe gruplara katılma hakkı kazanıp, daha sonra ceza alsa dahi UEFA'nın verdiği 2 yıllık men cezası gelecek yıldan itibaren başlar" diyerek tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

UEFA'nın bu kararı sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın men kararlarının ardından Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanması beklenen Kasımpaşa ve Kayserispor'un da mağdur edildiğini söyleyen Yusuf Reha Alp, "Bu daha önce 2011'de Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması sürecinde de yaşandı. UEFA, o sezon Fenerbahçe'yi men kararını erken alsa, Trabzon'un da Şampiyonlar Ligi'ne alındığını daha erken bildirse, Trabzonspor'un yerine bir başka Türk takımı daha Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanacaktı. O sezon bir takım eksiltilirken, bu sezon 2 takım eksiliyor. Bence UEFA'nın aldığı bu karar Türk futboluna büyük bir ayıp. Çünkü ön elemeler sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ceza alması halinde Avrupa Kupaları'nda 6 kulüple temsil edilmemiz gerekirken bu rakam 4'e düşecek" diyerek konuya farklı bir bakış getirdi.

TFF'nin bu durum karşısında UEFA'ya bir tepkisinin olması gerektiğini belirten eski PFDK üyesi Alp, "TFF, Türk futbolunun hakkını korumalı ve temsil sayısı hakkında girişimde bulunmalı. Ama UEFA kaale alır mı bilmem! Çünkü TFF, şike cezalarını vermemiş, Beşiktaş geçen yıl ceza alırken bu cezayı Demirören yüzünden almış, bu sezon da şike iddiası ile ceza alıp Avrupa Kupaları'na gidemiyor ve o dönemin Beşiktaş başkanı da Demirören! O Demirören şimdi TFF Başkanı. UEFA şimdi seni kaale alır mı? Elbette almaz" diyerek TFF'ye eleştirilerde bulundu.

Ayrıca Bursaspor'un UEFA tarafından Fenerbahçe gruplara kalma hakkı kazanıp ceza alırsa, Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınacağı yönündeki kararı hakkında ise Alp şunları söyledi ; Bu kararı sanırım idari bir karar olarak açıklayacaklar. Ama bu beraberinde mağdurlar doğuracak bir karar ve tartışma yaratacaktır. Birincisi Bursaspor'un ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi'ne katılması mantık dışı. İkincisi ise Fenerbahçe tarafından elenen takımların bu duruma itirazları olur ki Tahkim Kurulu'na ve CAS'a başvuruları halinde bu kulüpler tazminat hakkı kazanabilir.

TurkFutbol.Com Özel / Osman ALTUNTERİM
                    Benim aradigim cevap koyulastirdigim cumle (fahis gramer hatasi benim degil). Gerisi ayrinti
                    En son fteotdgs tarafından düzenlendi; 19.07.2013, 01:29.

Yorum

• Serdar beye teşekkürler.

Benim için UEFA açıklamasının en önemlisi burası:
                      'Temyiz eden (Fenerbahçe) tarafın iddia edildiği şekilde bir durdurmaya hak kazanmasını hiçbir şekilde kabul etmemek ile birlikte, ...'
                      En son CamilloVillegas tarafından düzenlendi; 19.07.2013, 01:29.
                      Ömer

Yorum

• Bu iş sarpa sarıyor.Sonunu duymak bile istemiyorum.
                        Bilmem ne ettiğimin dünyasında adalet yok!
                        Allah kahretsin.!
                        Ya ayakta kal,ya öl...Asla diz çökme!
                        Şampiyonluk var ufukta..Karadeniz dalga dalga.
                        Türkiye'de futbol,içinde oyun olan bir oyundur.

Yorum

• Koskoca Uefa neden böyle birşey yaptı anlamadım almıyorsa almıyorum diyip normal süreyi neden beklemediki bunu anlamıyorum.

Yorum

• Yani Uefa fenerin detayli cas davasindan korkdugu icinmi bu öneriyi yapdi ?
                            "Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

• İlk olarak fteotdgs tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Zaman verip yazdigin icin sagol renkdas. Ote yandan yazdiklarina katilmiyorum. Bence diyemezlerdi. Bir de yargitay kararlarinin (yine bence tabii) UEFA CAS ayaginda hicbir onemi kalmadi. Belki onceden kendilerine agirdan alin talimati gitmisti, bilemem ancak su son UEFA kontrasi (eger varsa) bunu ters teptirtti resmen. Bundan sonra yargitaydan UEFA kararlari ile ters dusecek bir karar cikabilecegini hic zannetmiyorum.
                              Doğru abi şu aşamada Yargıtay kararının bir fonksiyonu kalmadı, ben uzun yargılama yolunu nasıl seçmedi bunlar hala anlayamadım. O yüzden kafamda kuşkular oluştu ama bir yanımda UEFA müfettişi inceliyor ceza talebi ile disiplin kuruluna sevk ediyor, disiplin kurulu ceza veriyor , tahkim bu cezaları onuyor. +1 meselesine takılmıyorum bile o önemli değil. Bu süreçte nerden baksak 10'un üzerinde bu işin uzmanı kişilerin önünden geçen bir dosya var ve bu adamlar suçlu bulmuş feneri. Şimdi CAS ayağında sadece 3 kişi bir karar verecek ve verdikleri karar nihai olacak. O yüzden bu adamlar UEFA ile ters düşmezler diyorum.
                              2010 - 2011 Sezonu Şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak arifberkay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                cas bile ilk uygulamayi bizim davada yapti
                                fenerbahce adim adim zafere gidiyor. bizimkiler fener ceza yer diye düsünüyor ve uyumaya devam ediyorlar. ya fener ceza yemezse düsünen yok. fener cas davasindan aklanirsa trabzon kupanin sapini alir.

Yorum

Çalışıyor...
                                X