Kalk git diyor içimden bir ses. Git vur kapısına kırarcasına seni kırdığı gibi. Çıkar dışarıya gece yarısı kuru ayaza, ölüm gibi korkunç o boş sokakları göster. Yalnızlığın ne demek olduğunu göster ki anlasın yaptığı hatayı. Tutma elinden bilsin korkunun ne olduğunu. Tutma elinden üşüsün bilsin ne kadar zor olduğunu, hissetsin üzerine esen rüzgarı. Sarıl ona seni seviyordum de öğrensin sevmenin ne demek olduğunu.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Aşk ve Aşık Olmak!
Daraltma
X
-
KUTADGU
"Güzel bedenler için zevk güzel ruhlar için ıstırap gerektir" demiş Wilde.
Istırap çekiyorsanız bilin ki güzel bir ruhunuz var demektir.
Güzel bedenlerin yaşadıkları zevkleri televizyonda ya da başka yerlerde "aşk" olarak gösterdiklerinizi de biliyorsunuz.
Zor olduğuna göre, acı çektirdiğine göre, korkuttuğuna göre hem güzel bir ruha sahipsiniz hem de gerçek aşka yürüyorsunuz demektir.
Birilerin "hayatı zevk için yaşayayım" düşüncesinin şimdiki dildeki adı aşk.
Demem odur ki, kendi ruhunuzdan başkasına güvenmeyin.En son Misafir tarafından düzenlendi; 05.01.2011, 11:03.
- Düzenle
- Alıntı
Yorum
-
Emirhanın ilk sayfada bir sözü var;
''kişilik bulmak için gerekli''. çok doğru.yalnız şuda var ''kişilik kaybettircek kadar tehlikeli''.
yaşım 19,27 gün sonra 20 yim.forumdaki abilerim kadar tecrübem yoktur. ama anlatayım birşeyler,anlatayım çünkü başlığı yeni farkettim(:
Aşk,tam olarak tarifi yapılamayan birşey.Belkide kelimenin çıkış noktası budur.ne biliyim adam duygularının tarifini yapamaz,kız arkadaşının isimlerini kısaltıp kelimeyi kurmuştur(: A.ş.k gibi(: çünkü ben tarifini yapamadım, yapanıda görmedim.Leyla ile Mecnunu okudum,kayda değer bir tanım yok.Ee Amasyaya uğradığım zamanda,yine o meşhur hikayeyi dinledim,yine bir tanım yok.O yüzden tanımı yapılamayan güzel ama tehlikeli bir rüya diyeceğim kendisine.
Ben ne zaman aşık oldum? Tam olarak liseye başladığım zaman. Bir tane kız vardı,Allah vergisi bir güzellik.Sade,makyajsız bir güzellik(Şimdi büyüklerim diyecek ki belkide,ulan lisede makyajlı kız mı olur,zaman değişti valla öyle bi oluyoki). İşte ben o kıza aşık oldum.Kimisi inanmaz belki ama ben ilk görüşte aşık oldum.Konuya girmişken detaylandıriyim;
--İlk görüşte aşk tek başına birşey ifade etmez.İlk görüşte hoşlanabilirsiniz ama tam anlamıyla aşık oldum diyemezsiniz çünkü ilk görüşte aşık olduğunuz kişinin kişiliğini bilmiyorsunuz,ama dış görünüşüne aşık oldunuz demektir.İlk görüşte Aşk merak hissi uyandırır.Hep merak edersiniz.Sonra zamanla tanırsınız ve beğenmezseniz,ilk anda gördüğünüz güzelliği bulamazsınız.Bu gayet doğal bir duygudur.Belkide Cenab-ı Hakk 'ın ''herkes dış görünüşü en güzele aşık olmasın'' diye insana verdiği bir duygudur.Bu sadece bi tahmin,en doğrusunu O bilir.
İlk görüşte aşk safhasından sonra,doğal olarak bende merak ettim.Sürekli izledim(ula izledim derken sapık gibi takip etmedim,okulda gözlerimle hep takip ettim yani).Tanıştım da.Dış güzelliğinden midir bilmiyorum,ama ben bu kızın sesinede hayran kaldım.öyle güzel bir sesi varki(şarkı söylemedi,konuşmasından bahsediyorum
).Tabi huyunu suyunu hiç bilmiyorum hala.Sonra muhabbetimiz devam ettikçe,çok çekingen olduğunu anladım.Her gün daha fazla hayran oluyordum ki korkulan başıma geldi. Kız bana küstü... Yaptığım espriye alınmış olsa gerek,dedim ya kırılgan,normal bir espriydi ama alındı işte. Beni aldı bi dert.gece uyuyamayrım.Sabah kalkıyorum,okula hep bi ders geç giden ben, törenden bi saat önce okulda duruyorum derken 3 gün sonra ilk göz temasını yakaladım fakat benim için 1 saniyeden daha kısa süre sürdü.neyse uzatmıcam.tekrar barıştık.sonra tekrar küstük.tekrar barıştık derken biz iyi bir arkadaş olduk.Yani ben kızı huy olarakta tanıyordum artık ve ben bu kıza aşık olmuştum.Şimdi diyeceksiniz ki; ''ula,aşık olduğun kızla arkadaş olunur mu?''. bi kere bende anlamadım nasıl olduğunu.Arkadaş olduk diyosam,kızla muhabbetim iyi ama hala aşığım yani.Ama kızın haberi yok
. Normalde çok girişken biriyimdir,ama kıza açılmaya korkuyorum,çünkü bana bu sebepten küserse sittin sene barışmaz.O kadar sevmişimki onu, yani küseceğine,varsın bilmesin sevdiğimi.Bu kısmıda fazla uzatmıcam,ben bu kıza açıldım.Lise1e başlamıştık.Kız şaşırdı,bana iyi bi giydirdi(sövmedi ula,hem yakışmıyo ağzına öyle şeyler(: ). Ben o gencecik lise1 yaşımda,rapinden rockına,arabeskinden(arabesk bi başkadır) popuna en karamsar şarkılarla acımı çektim.Allah kimseye o acıyı yaşatmasın diyebilirim.Kız tabi benle konuşmuyor.Bne beter haldeyim.Lisanslı olarak basket oynuyordum,antremana gidiyorum ama ölü gibiyim.hiç birşey yapasım gelmiyor.koşası gelmez mi insanın ya maçta? yemin ediyorum,adamı geçipte turnike atmaya üşeniyordum maçta.
nitekim unutamadım.okul takımındada bulunuyordum o sırada.o takımdan bir arkadaşım(artık arkadaş demiyorum tabii ki ona,i..e diye kısalttım ismini) bu kıza teklif etti.Kızda kabul etmesin mi.Haydaa.Ula ben daha yeni adladmiş idum habu pokyiyenun işini.Bu bana bir darbe daha oldu.Ama artık kıza o gözle bakmamam lazım.biliyorum o çocuk benim kadar sevmiyor onu.biliyorum.adım gibi.ama sevmemem laızm o kızı benim.çünkü başkasının sevgilisi.ve seversem çok büyük eşeklik yapmış olurdum.O kızı Allah'a ettiğim dualarla o çocukla çıktığı sürece düşünmedim.Hamdolsun 1 ay çıktılar(: .Bu arada bu yaşadıklarım,benim yaradan inancımı çok güçlendirdi.tahmin etmiyordum bu kadarını ama her işte bir hayır vardır derler ya.Belkide dönüm noktam oldu benim.o yaşımda.
Lise 2ye geldim, o yaz büyük bi uğraş verdim unutmak için.unutamadım ama dindirdim.Kız benimle konuşmak istiyor.çünkü biliyorum içini.arkadaş olarak konuşmak istiyor ama.içinin çok temiz olduğunu bilmesem,zaten unutmuştum onu ama,içi çok temiz biliyordum.ama konuşamazdım onunla.çünkü ben onunla konuşursam aşık olurdum.Lise2 zamanımda bi kız gördüm okulda, sevdiğim kıza benziyor(halbuki benzemiyor,aşık kafası işte aptal saptal işler(.Tanıştım.Çıktık.( bu benim hayatımda yaptığım en salakça şeydi.çünkü ben bi kızı unutmasam bile içimde söndürmüşüm ateşi,çok çok çok az alevle yanıyor o ateş,ama git sen başka kızla çık.)SOnra hatamı anladım,çünkü çıktığım kızı sevemedim.yapamadım.ondan özür diledim ve Hakkını helal etmesini istedim.Ettide.ama ben emin olmak için 2 ay osnra yine bi helallik istedim.çünkü önemli olan insanın içinden etmesi.Yine etti rahatladım.Lise2 senem böyle geçti.
Lise 3te,yani son senemde... ilk başlarda konuşmadık.sonra doğum günümden mevzuyla konuşmaya başladık.tahmin edersinizki bende yine o alev başladı, sömesrtda falan konuştuk,sonra tam açılcam bu sefer kibarca bir ret alacağımı anladım.Kızdım ama bu sefer.Bu ne ulan? şamaroğlanına döndük diyeceğim tam. sonra tekrar konuşmaya başladık.Össyede 1 hafta kalmış...7 haziran türkiye portekiz maçıben onunla konuşuyorum,maç umrumda değil. sonra en sonunda yeter ula dedim,ettim teklifi,çok zorlandım ama malum 2 kere reddedilmişiz
Aaaa kabul etti
o gece portekize yenildik ama(çokta derdimeydi kız teklifimi kabul etmiş) ben en mutlu anımı yaşıyorum.1 ay kızla çıkmama rağmen uyuyamıyorum heyecandan(:
Şimdi üniversite 3.sınıfın güz dönemini bitirdim.Oda bitirdi.Allah'ıma bin şükür hala devam ediyoruzVe ben hala aşığım.Hani diyorlar ya,aşkın ömrü 2 sene diye(genellikle nedendir bilmem isviçreli bilim adamları yiyor bu haltı)onlara a.r.o.g dan bir alıntı yapıyorum; hassikomeee
Bu yazıyı niye buraya yazdım,Çünkü biz bmn olarak bir aileyiz,aşkında tarifi kısa olmaz.hatta tarifi olmaz.Aşk vardır her zaman.Kim reddederse etsin,Aşk en büyük ödül,aşk en büyük cezadır insanoğluna.Ve aşkı en iyi,karadeniz insanı bilir.Di mi kazım?...Yazımın sonunda,Kazım Koyuncuyada bir kere daha rahmet diliyor ve ona teşekkür ediyorum.Bu kadar güzel sesle,bu kadar güzel şarkılar okuduğu için.
Bu yazı sonsuza doğru gider aslında,çünkü aşkı 29 harfle oluşan bir alfabede,sonsuz cümleyle bile anlatamazsınız.( isterseniz 61 harfli bir alfabe olsun,yine anlatamazsınız).Bende zaten tam olarak anlatamadım,ama yüzünüzde tebessüm,aşka küsenlerdede bir ümit oluşturduysam hayde horona(:
Bu yazıyı okuduktan sonra maşaallah deyin lütfen.Çünkü nazara çok pis inanırım(:
Emirhan Makul'a bu başlığı açtığı için çok teşekkür ediyorum,bu başlığı çok geç gördüğüm için Emirhandan çok özür diliyorum.
Şimdi reklamlar.. Kahlenberg işi noldu ula geliyimi?(:En son Barış Burak tarafından düzenlendi; 03.01.2011, 11:46.Entropi İyidir.
- Alıntı
Yorum
-
@Barış Burak Kanbur
Hiç sıkılmadan okudum,Çok güzel yazmışsın Eline sağlık...
Daha önce okuduktan sonra kafamı bu denli karştıran bir yazı olmamıştı,Ben en ufak şey de vazgeçmiştim,ayrıldıktan sonra Daha kızı önemsemiyordum Ama bu yazıdan sonra yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım
Oysa kız da Bana atıfta bulunmuştu önceden İşine gelince seviyorsun,Zoru görünce vazgeçiyorsun tarzında bir şey paylaşmıştı,Ben yine zoru görünce vazgeçiyorum...
Ama yemin ediyorum Kız sorunlu,psikolojisi bozuk,
Bir insan ayrılalım olmuyo dedikten sonra,24 saat geçmeden yine niye mesaj atar?
Ayrılmamıza rağmen yine niye 24 saat mesajlaşmaya devam eder?
Valla ne yapcam,nasıl davrancam hiçbir fikrim yok...
Kafam çok karışıktı,bu yazıdan sonra daha da karıştı
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Bekir Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@Barış Burak Kanbur
Daha önce okuduktan sonra kafamı bu denli karştıran bir yazı olmamıştı,Ben en ufak şey de vazgeçmiştim,ayrıldıktan sonra Daha kızı önemsemiyordum Ama bu yazıdan sonra yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım
Oysa kız da Bana atıfta bulunmuştu önceden İşine gelince seviyorsun,Zoru görünce vazgeçiyorsun tarzında bir şey paylaşmıştı,Ben yine zoru görünce vazgeçiyorum...
Bir insan ayrılalım olmuyo dedikten sonra,24 saat geçmeden yine niye mesaj atar?
Kafam çok karışıktı,bu yazıdan sonra daha da karıştıben vakfıkebirden trabzona buluşmaya gitmiştim kızla o ayrılalım dedi bana sonra yanımdan kovdum
akşam msj atmıştı niye peşimden gelmedin diye
...
- Alıntı
Yorum
-
Bekir o olay sanırım Kızların daha olgun düşünmesinden dolayı kaynaklanıyor ; "Hadi canım ya o kadar da değil" deme ;
Bak teknik olarakda öyle değil mi onlar bizden 2 sene önce ergenliğe girmiyorlar mı herşey daha önce gidiyor.
Konuya dönersek kızlar sevgili olunmasa bile arkadaş kalınmasını isterler çünkü kızların erkek arkadaşı ihtiyacı çok fazladır genel olarak arkadaş ihtiyacı daha fazladır daha sosyal bir varlık olmak ister kadınlar. Bu konuda karşı tarafın duygusunu umursamazlık oluyor buda bizi cinnet geçiriyor ; yani arkadaş ben seviyorum sen ya o olmazda ee daha daha naber diyorsun oha yani arkadaş ateş mi istedik ki ateş yok valla deyip sohbete devam ediyorsun sevgi ula bu yani şaka değil seviyorum arkadaş.
Her Aşk emek ister bu kesin birşey ; Sizin sürelerinizi bilmiyorum ancak bu emek harcama işinin bir sınırı var hani olması için emekten bahsediyorum yoksa genel emek hiç bitmez hep harcanır karşılıklı olarak. Ama kendiniz ile oynandığını anladığınız zaman arkanızı dönün ve gidin artık bu dünya ;
Ya bilmiyorum ama
Daha sonra söylesem
İleride birşeyler hissedebilirim
Dünyası değil artık , bunlar ilk utanma sözcükleridir ama emek harcandığı taktirde bu sözler halen daha söyleniyorsa topaç siz oluyorsunuz ipi çevrenize sarıyorlar atıp atıp dönderecekler kaçınız.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Bekir Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@Barış Burak Kanbur
Kafam çok karışıktı,bu yazıdan sonra daha da karıştıama nie olduğunu bilmiyorum hala
nedenini bulsam zaten,kitabı ıyazarım yok satarım
Emirhan,bence kızların erkek arkadaş ihtiyacının sebebi,kızların kendi aralarında sağlam arkadaşlıkların olamayışı.En ufak şeyde herşey değişebiliyor onların arkadaşlığında,ama erkeklerin arkadaşlığı çok sağlam olabiliyor.onlarda kızlar kadar erkek arkadaşları olsunda olsun istiyorlar.
tabi bazı erkekler bundan istifade edip içinden nuri alço müziğini geçiriyor ama olsun bence geneli böyle
Bekir gardaşum,Allah kolaylık versin gardaşum.Bu işler çok zor.Allah kimseyede acısını yaşatmasın...Entropi İyidir.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Serdar Ersoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
abi naaptınççç ççç ççç ççç ççç ççç ççç
Entropi İyidir.
- Alıntı
Yorum
-
Sağolun arkadaşlar...
Valla anlamsız şeyler,Kız Hem onu deli gibi sevmemi istiyor, Hem biraz sevgi gösterince sevmememi istiyor..
Kız kendini bana ait hissediyor,Sabah uyanında mesaj atıyor,Yemek yerken,Ders
çalışırken,hayatında ne olursa olsun bana anlatıyor,
Hatta uyurken,TV izlerken bile beraber uyumamızı,beraber TV izlememizi istiyor...
''Bana yar olamadun,Dost nasıl olacaksun'' diyor ve umursamamaya devam ediyorum
Yakında sıkılır bu davranışlarımdan çeker gider...
İnşallah olgunluktandırEn son Bekir tarafından düzenlendi; 03.01.2011, 13:05.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Barış Burak KANBUR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülerenktaşım kızın psikolojisi bozuk değil bence klasik kız işi buama nie olduğunu bilmiyorum hala
nedenini bulsam zaten,kitabı ıyazarım yok satarım
Emirhan,bence kızların erkek arkadaş ihtiyacının sebebi,kızların kendi aralarında sağlam arkadaşlıkların olamayışı.En ufak şeyde herşey değişebiliyor onların arkadaşlığında,ama erkeklerin arkadaşlığı çok sağlam olabiliyor.onlarda kızlar kadar erkek arkadaşları olsunda olsun istiyorlar.
tabi bazı erkekler bundan istifade edip içinden nuri alço müziğini geçiriyor ama olsun bence geneli böyle
Bekir gardaşum,Allah kolaylık versin gardaşum.Bu işler çok zor.Allah kimseyede acısını yaşatmasın...
Bunun bir çok belirtisi vardır mesela ; Genellikle sevgili ile dolaşan erkekler başka bayanlar tarafından ilgi görür ve süzülür.
Kıyafet çeşitliliği ve makyajında alt yapısında bu rekabet yatar.
Kızlar kendi cinsleri ile samimi arkadaşlıklar kuramazlar çünkü onların hem olumlu hemde olumsuz söylediklerini kaale almazlar veya hoşnut etmez.
Bir sabah "çok şık olmuşsun" lafını bir erkekden duymaları ile bir bayandan duymaları arasında dağlar kadar fark vardır.
Hem erkekler onlar için keşfedilecek esrarengiz düşünce ve hissiyatlara sahip yeni bir dünyadır merak eder ve içine girerler. Erkek açısında da böyledir ama kadın daha meraklıdır daha düşüncelidir bu yüzden detaya iner ancak işte kadınların bu düşünceleri sırasında erkek Aşk'a Sevgi'ye odaklandığından " La ben seviyorum bunun amacı ne böyle " durumu olduğundan çoğu kadınla erkek arasında ilişkiler kopma noktasına geliyor yada işkence vari sürüncemeler ortaya çıkıyor.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
- Alıntı
Yorum
Yorum