Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Temel ve Dursun Fıkraları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• dursun temele sorar:Kac tane dua bileysun
    4 der temel
    dursun say bakayum
    temel de:3 kulhuvallahu ehed 1 elham der

Yorum

• Adamin biri esek arabasiyla yolda gidermis. Polisler bunu gormus ve kafa bulmak icin onu durdurmuslar.
      Polis: Hizli gittigin icin sana ceza yazicaz. Cezayi sana mi yazalim yoksa esegemi. sana ceza yazarsak 5 lira esege yazarsak 3 lira.
      Adam: Cezayi bana yazin.
      Polis: Sanami? Ama esege yazarsak sadece 3 lira odeyeceksin.
      Adam: Olsun olsun siz bana yazin cezayi. Esegin sicili temiz olsun ilerde polis yapicam.

Yorum

• Tüp Geçit

Mısır hükümeti kızıl denizin altına tüp geçit yapmak için ihale açar. ihaleye ingiltereden, Amerikadan, Japonyadan ve Türkiyeden de Temelin firması olmak üzere birer firma katılır. Firmaları teker teker mülakata çağırırlar ve teknik bilgi isterler. ingiliz firması: - Biz iki taraftanda eşzamanli olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin altında tam ortada buluşuruz. Tüneller arasında maksimum 1 Metre fark olur. 30 metre enindeki tüneldede 1 metreyi rahatlıkla düzeltiriz der. Amerikan firması: Bizde ikitaraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum 50cm farkolur der. Japon firması:Biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada bulusuruz. Maksimum 20cm fark olur der. Sıra bizim Temele gelir. Temel der ki : Valla biz de iki taraftan kazmaya başlarız. Ortada buluştuk buluştuk buluşamadık iki tüneliniz olur.
        elbet bir gün toprak olup gideceğiz...
        TRABZONLU DOĞDUK TRABZONSPORLU ÖLECEĞİZ...
        legends never die ...

Yorum

• Bir grup ingiliz,amerikan ve Türk gemiyle yolculuk ediyorlarmış.
          Birden şiddetli bir fırtına kopmuş.
          Geminin batacağını anlayan kaptan hemen yolculara koşup gemiyi boşaltmalarını istemiş.
          Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayı kabul etmemiş.
          Bir süre sonra bütün yolcuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gören kaptan
          hemen bir tayfasını çağırmış.
          "Git bir de sen dene onları gemiden atlamaya ikna etmeyi" demiş.
          Tayfa gitmiş ve kısa bir süre sonra geri dönmüş.
          Kaptan merakla sormuş:

-Eee,noldu?

-Hepsi atladılar efendim.

Kaptan çok şaşırmış:

-Nasıl olur,daha demin kıllarını bile kıpırdatmamışlardı.

Ne dedin onlara?

-Çok kolay.
          İngilizlere "Sizin gibi soylu insanlar batmak üzere olan bir gemide olmamalılar" dedim.

Amerikalılara deniz suyunun insan vücudu için çok faydalı olduğunu söyledim.

-Peki ya Türklere ne dedin?

-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim
          legends never die ...

Yorum

• Dilenci

Temel kapıyı açtığında karşında bir dilenci görür.

Dilenci:
            - Lütfen yardım edin, bir kolumu kaybettim...

Temel umursamazca cevap verir:
            - Burda deguldur, başka yerde arayun...

-------------------------------------------------

Tercüme

İngilizce dersinde öğretmeni çocuğa sordu :
            -Oğlum, sana Türkçe cümle söyleyeceğim, sen bunu İngilizceye çevireceksin.
            -"Çocuk, koştu koştu, denize düştü, boğuldu..."
            Öğrenci yanıt verdi :
            -The boy tıkıdık, tıkıdık, culup, glu, glu...

Yalan mı?

Öğretmen tarih dersinde öğrencilerden birini sözlü sınava kaldırmıştı :
            -Söyle bakalım yavrum...Napoleon Bonapart Fransa tahtına çıkınca ne yaptı?
            -Oturdu öğretmenim!

Temelin ineği

Temelin inegi hastalanmış.. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş.
            Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp ALLAH'a yalvarmış..
            -''Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarım... ".
            Bu hayvan iki günden fazla yaşamaz diyen veterinerlere ragmen inek iyileşmiş..
            Bizim temel 15 gün oruç tutmuş. 16.gün inek ölmüş.
            Temel ne yapacağını şaşırmış.
            İnek ölü, havadan 15 gün tutulan oruç.....
            Ellerini açmış :

-"Yarabbi sen sanıyorsun ki Temel aptaldır, hiç itiraz kabul etmem, ineği kurbana sayar, tuttuğum oruçları da Ramazan'dan düşerim hiç kusura bakma..'''

legends never die ...

Yorum

• Fadime ölür. Hoca tabutun başında cemate sorar.Meftayı nasıl bilirdiniz diye.Cemat daha ses vermeden Temel arkadan bağırır.Hoca hoca benim karıyı kime soraysın sen
              İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.

Yorum

• Temel , Dursunun evine yatılı olarak misafirliğe gider.Yatma saatı gelir.Dursun Temele derki.Temel Tuvalet ihtiyacın varsa gider yoksa gece Tuvalaete kalkamasın çünkü Bizim odadan geçmen gerekir Tuvalete gitmek için.Temelde yok der ihtiyacım yok.Gece yarısı olur Temelin büyük abdesi gelir.Tabi Tuvalete gidemeyeceğinden çok sıkışır.Sağ sola bakaınır bir saksı bulur.İhtiyacını ona yapar.Aradan aylar geçer Temel ile Dursun yolda karşılaşırlar.Ula Temel der dursun.Sen gittiğinden bir 3 ev değiştirdik o bok kokusu gitmedi nereye yaptın sölede kurtulalım der.Kokudan bıktık
                İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.

Yorum

• Lazistan'ı gezmekte olan turist :
                  -Allah Allah, burada herkesin bıyığı var, demiş.
                  Temel, burnuna dikkat çekerek :
                  -Piz önemli ve değerli şeylerin altini çizeruz.

Yorum

• Temel bir gün tren kullanirken treni devirmis, 400 kisi ölmüs.
                    Amiri sormus "Oglum nasil oldu ?", demis.
                    Temel "Tren rayina bir adam çikti, onun yüzünden oldu.",demis.
                    Amiri "Oglum ezseydin o adami da 400 kisi ölmeseydi ,"demis.
                    Temel de "Ben de öyle düsündüm , adam raydan çikinca onu ezmeye
                    çalisirken tren devrildi ", demis.

Yorum

• ri yarı bir adam kahveye girmiş.
                      - Hasan cimdur?
                      - Penum, demiş adamın biri.
                      Adam bu adamı bir güzel pataklamiş ve yüzünü gözünü kan içinde bırakmış.
                      Sonrada çekip gitmiş. Adam gittikten sonra dayak yiyen adam baslamış gülmeye. Kahvedekiler şaşırmış ve hemen sormuşlar:
                      - Ya o kadar dayak yedin, yüzün gözün kan içinde. Ne diye durmuş gülüyorsun
                      simdi.
                      - Penum adim Hasan teğul Temel, nasıl kandurdum o enayi adamı ama....

Yorum

• Rize'de yaşayan karadenizli bir yurttaşımız ağaç kesmek için eline
                        baltasını yanına karısını almış yola koyulmuş, bir uçurumun kenarında gözüne
                        kestirdiği bir ağacı kesmek için ve ağacın uçuruma düşmemesi için ağacın
                        gövdesine bir ip bağlamış, ipin ucunuda karısının beline..
                        Ağacı kesince ağaç ile birlikte kadıncağız da uçuruma yuvarlanıp, ölmüş.
                        Adli kayıtlarda, adamın ifadesi şöyle imiş:
                        "İpin bir ucunu ağaca bir ucunu da kariya bağladım. O kadar 'sıkı dur!'
                        diye tembih etmeme rağmen beni dinlemedi, hem kendi geberdi hem de ağacı
                        uçuruma düşürdü"....

Yorum

• Savci, morgdaki uc ceseti incelemek uzere gelmisti.

Birinci ceset siritiyordu. Savci nedenini sordu.
                          "Milli piyangoda buyuk ikramiyeyi kazandi, sevincine
                          dayanamadi, kalp krizi gecirdi ve oldu", dediler.

Ikinci ceset de siritiyordu. Savci sordu;
                          -Bu neden siritiyor?
                          "Bunun da oglu dogmustu. Sevincten kalbine yenik
                          dustu" diye acikladilar.

Ucuncu ceset Temel'in komur halindeki cesediydi. O da
                          siritiyordu. "Bu neden oldu?" diye sordu savci.
                          "Efendim, buna yildirim carpti" dediler.
                          -Peki neden siritiyordu?
                          -Fotografini cekiyorlar sanmis.

Yorum

• BU FIKRA TEMEL DURSUN FIKRASI DEĞİL AMA ANLAMLIDIR...

yaşlı amcanın teki tıklım tıklım dolu belediye otobüsüne binmis.
                            Elindekı bastonu yere vura vura, ses çıkarta çıkarta belki birileri yer verir dercesine arka sıralara doğru yavaş yavaş yürümüş.
                            Kimsede tık yok. Arka sıralardan bir genç:
                            - "Amca şu bastonun ucuna bir lastik taksaydın da biz de rahat etseydik" der.
                            Otobüsdeki herkes döner ve şasırmış bir şekilde gence bakar.
                            Ardından hemen yaşlı amca otobüsü kahkaya bogacak o cumleyı patlatır:

-"O lastiği 18-19 yıl önce baban taksaydı sımdı biz de rahat ederdik".

Yorum

• temel şehit düşen mehmetcik haberlerinden bunalıma girmiş bir halde kahveye girer.bunu gören arkadaşları ula temel ne oldu sağa derler.temel de ula bağa bişe olsaydı keşke.onca vatan evladı şehit düşüyor.ben çaresiz dolaşıyorum da

Yorum

• Temelin ineği

Temelin inegi hastalanmış.. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş.
                                Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp ALLAH'a yalvarmış..
                                -''Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarım... ".
                                Bu hayvan iki günden fazla yaşamaz diyen veterinerlere ragmen inek iyileşmiş..
                                Bizim temel 15 gün oruç tutmuş. 16.gün inek ölmüş.
                                Temel ne yapacağını şaşırmış.
                                İnek ölü, havadan 15 gün tutulan oruç.....
                                Ellerini açmış :

-"Yarabbi sen sanıyorsun ki Temel aptaldır, hiç itiraz kabul etmem, ineği kurbana sayar, tuttuğum oruçları da Ramazan'dan düşerim hiç kusura bakma..'''

bu superdi
                                __________________SÜRMENE'Lİ______________________

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X