Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Kim demiş girmedi diye.Geçen bölümde lafı geçti.Artık memati'nin düğününde de kolbastı oynanmasını bekliyoruz.

yok artık
    *Gamze Melâl Tokay

Yorum

• Dün gece Beyaz Show'da Ümit Tokcan, ısrarlar üzerine kolbastı oynadı ama oynadığı şey daha çok çiftetelliye benziyordu.
      Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• hoptek.tv die bir sitede açmışlar

Yorum

• İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          ona bakarsanda trabzonlular kemencenin K sini bilmeden bizim diyorlar.
          kemence asil göreleden cikmadir
          Arkadaşım öyle bir yorum yapmışsınki,akıllara zarar,Trabzonlular kemençenin k sini bilmiyormuş,kemençe göreleden çıkmaymış,kemençenin tarihine çoğu kez baktım, göreleden çıktığına dair hiçbir kanıt yok,ayrıca Trabzondaki gelmiş geçmiş kemençe üstadlarınada haksızlık ve saygısızlık ediyorsun,Trabzonlular kemençenin k sini bilmiyor heee,hiç güleceğim yoktu
          TRABZONSPOR 1967

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bmn Ankarada - Bolu Abant Üni'nin yazdığı Bir Kolbasti Hikayesi adı altında bir makale vardı okumadım o gün cebime koymuşdum bu akşam üzeri okuyayım dedim gerçekden muhteşem Yazan arkadaşın Ellerine sağlık eğer buraya orjinalini koyarsa süper olur koyamazsa ben yazarım kağıttakini muhteşem özetlemiş herşeyi sert bir üslüpla.
            Evet Abant Üni_Ts'li arkadaşlar çok güzel hazırlamışlar, bulabilirsem eklemeye çalışacağım buraya.
            BMN TRABZON

Yorum

• Kolbastı güzeldir fakat, bilmek lazım..

Yorum

• çok güzel bi oyunya kilosu olanlar için büyük bir zayıflama aracı insanın her tarafı hareketleniyo
                ''...TrAbZoNsPoR...''

Yorum

• Feci sekilde abartilmis ve herkesce sahiplenilmis nden biz millet olaral biseyi abartik bitiriyoz anlamis degilim ackcasi.
                  Yetenekli insanlarida he keza öyle birden yukarlara tasiyip tekrardan yerin dibine kadar yolliyoz.
                  Hersey tadinda güzel

Yorum

• Koyduğum resmin aynısı yukarıda da varmış. edit.
                    En son Özkan tarafından düzenlendi; 20.04.2009, 00:23.
                    Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• Kolbastı ile meydan okudu

Sami, kendisi gibi yeni albümünde kolbastı'ya yer veren İbrahim Tatlıses'e sordu: 'Dansını yapabilecek misin? Halay çekmeye benzemez!..

Balkan şarkılarıyla şöhret olan Seferad Grubu'nun solisti Sami ile ünlü türkücü İbrahim Tatlıses yeni bir polemiğin arifesinde. İki ünlü isim daha önce Fatih Ürek'in de seslendirdiği "Hadi Hadi" adlı şarkı için karşı karşıya gelmişti. İbrahim Tatlıses'in okuduğu şarkıyı Sami, "Duke Duke" adıyla Balkan tarzında söylemişti. İkili arasında rekabet aylarca sürmüştü.
                      Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Genç şarkıcı Sami şimdi, son günlerin popüler müziği kolbastı ile Tatlıses'e meydan okudu.

Balkan şarkılarından oluşan son albümüne kolbastıyı da dahil eden genç sanatçı, yeni albümünde türkü formunda kolbastı okuyacağını açıklayan Tatlıses'e seslenerek şöyle dedi:

'DOĞU ŞİVESİYLE OLMAZ'

"Eminim o şarkıyı muhteşem sesiyle çok güzel okur. Ama benim müzik tarzım, enerjim ve fiziğim kolbastıya daha uygun. Ben kolbastıyı hem okuyorum hem de bu müzikle oynanan dansı yani 'hoptek'i çok iyi yapıyorum. İbrahim Bey hoptek dansını yapabiliyor mu, merak ediyorum. Hoptek zor bir dans; kilolarla daha da zor olur. Halay çekmeye hiç benzemez! Ayrıca kolbastıya gırtlak nameleri ve Doğu şivesinin yakışacağından da çok emin değilim."

Kaynak : haber61.net
                      Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Şeref yoksunu bir adam(?)ın ağzında kolbastıyı dinlemem ben !.
                        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• petek dinçöz kolbastı konusunda bayrağı Flash Tv den almış durumda.demin baktım 4558752 tane kolbastı ekibi vardı programında.bu arada Sefarad grubunun solisti Sami' de Dere Boyu Kavakları söylüyordu.artık yakında 50 Cent te söyler heralde.bi söylemeyen o kaldı

Yorum

• Star Tv'deki rezilliğe bakın.Tolgahan mıdır nedir nerden çıktı o herif? Bir kolbastı meşhur oldu heemn sahiplenmeye kalkıyor.Patentini ben aldım dedi.
                            uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• İlk olarak Onur Şeref tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Star Tv'deki rezilliğe bakın.Tolgahan mıdır nedir nerden çıktı o herif? Bir kolbastı meşhur oldu heemn sahiplenmeye kalkıyor.Patentini ben aldım dedi.
                              yalan söylüyor.

ben bir mail atmistim kolbasti sitesine. Trabzonda kurulan bir site adini unuttum.

geri gelen mailde kolbastinin patentinin alindigini hatta böyle konulara cok önem verildigi söyleniyordu...

serefsiz köpekler kolbastinin tadi kalmadi ya

Yorum

• İzleyemiyorum artık.. Bırakın Şu Oyunun Yakasını ..
                                Hayır O Değil Zıplamayı Bilen Grup Kuruyor.. Güzel Oynayanlara Bırakın Şu Oyunu.
                                Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X