Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Benim sayısal sizinki ne? Yani YDS'den girince ÖSS'deki hiçbir şey önemli olmuyor mu?

Sadece sözel önemli oluyor biracık da matematik.Ama yeni sistemde nasıl olacak onu bilemiyorum.

Yorum

• Yahu sistem baştan aşşağı berbat, bir tarafı diğer tarafından ağır çeken teraziye benziyor.
      Yahu bir kere şu sistemde Fen Anadolu liselerinin M.Liseleri ile aynı sınava girmesi kadar mantıksız bir olay olamaz. Dersaneler bayram ediyor.
      2 şişeyi kaldırırken 3'ünü devirmek gibi bişi yaptılar.
      M.Lisesi öğrencisi,Yada İmam hatipliler falan Hukuğa girecekse biz Niye bu alanları seçiyoruz. Ayrıca bu okul puanı etkilemesini niye bu kadar düşürüyorlar. Okullardaki kaliteyi hepten 0'a mı indireceksiniz. Ne öğretmenler ne öğrenciler okulların önemini yitirmesi ile bir yere varacak. Hepsi kendini salar.
      Adam okulu takmaz, dersanelerden özel derslerden kaldrımaz kafayı.
      Buna imkanı olmayan Hakkari Düz lisesi 1.si de kendini kadırmış olur okuldaki başarısı bişeye yaramaz sınavda çakılır.

Böyle saçma sistem olamaz, Bu sene hukuğa başvuran 100-150 bin kişi var sa bu seneye yarım milyona yaklaşır. Türkiye'de eğitim hepten özele bırakılıyor. Okullarıda meb bir an önce özelleştirsin dersane sistemine geçilsin okullarda.
      Ey Türk Gençliği!
      Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Herkesin önü açılmadı. İmamhatipler esas amaçtı. Meslek Liseleri de bonus oldu yanında.
        ee yeter zaten başka önü kapalı okul mu vaR?
        ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
        ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

• İlk olarak Tuğba ÖZTÜRK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          ee yeter zaten başka önü kapalı okul mu vaR?
          Başka önü kapalı yoktu, önü kapatılmaya çalışılanlar oldu. Kendi kadrolaşmaları uğruna meslek liselerini de yanında göz boyaması olarak paketleyip Normal liselerin girebilecekleri yerlere girme şansı tanındı.
          Bu alanlarda normal dışı yoğunluk olup, aslında normal bir lise veya anadolu lisesinden girebilecek kişi bunların gerisinde kalıp giremeyecek.
          İmam Hatipler ve M.Liseleri için ya ayrı bir kontajan oluştursunlar yada Başka bir sınav yapsınlar. Anadolu ve Düz Liselerinin Fen Liselerinden yerleşecek öğrenci sayısı azalmış olacak. Bu da hiç adil değil.Normalde yerleşeceği yer yerleşemeyecek.

Bir imam hatipli Hukuğa girmeye kalkarsa başı kapalı bir vatandaşımız örneğin nasıl olcak hiç bilmiyorum.
          En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 16:26.
          Ey Türk Gençliği!
          Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

Başka önü kapalı yoktu, önü kapatılmaya çalışılanlar oldu. Kendi kadrolaşmaları uğruna meslek liselerini de yanında göz boyaması olarak paketleyip Normal liselerin girebilecekleri yerlere girme şansı tanındı.
            Bu alanlarda normal dışı yoğunluk olup, aslında normal bir lise veya anadolu lisesinden girebilecek kişi bunların gerisinde kalıp giremeyecek.
            İmam Hatipler ve M.Liseleri için ya ayrı bir kontajan oluştursunlar yada Başka bir sınav yapsınlar. Anadolu ve Düz Liselerinin Fen Liselerinden yerleşecek öğrenci sayısı azalmış olacak. Bu da hiç adil değil.Normalde yerleşeceği yer yerleşemeyecek.

Bir imam hatipli Hukuğa girmeye kalkarsa başı kapalı bir vatandaşımız örneğin nasıl olcak hiç bilmiyorum.
            başı kapalı hukukçularımız yokmu sanki. Ama şu da var imam hatip lisesinde okuyorsan eğer. Okuduğun gibi geleceğini devam ettirmeli bence yani hatiplik üzerine ilahiyat üzerine. O zaman neden imam hatipte okuyorsun ki.Baş örtüsü sorunu yüzünden elbette o zaman başörtüsü sorununu da halletmeleri gerekecek.Biraz karışık.

söylediklerinin bir kısmına katılıyorum ama bir kısmı bana doğru gelmiyor. meslek liseleri seçtikleri mesleklerin lisanslarını yapabilme şansları yüksek olmalıydı. sanırım olucak. ee o zaman düz liseler ne yapıcak diye bir soru geliyor aklımıza. ee o da kendi mesleğini karar vermesi gerekicek. girebileceği yerlere girmeye çalışıcak. Bir meslek lisesinin girebileceği 4 yıl lise eğitimi aldıkları bölümleri düz liseler yazmicak meslek lisesinin suçu ne o kadar lisede bunun eğitimini görüyorlar.
            ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
            ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

Ne varmış imamhatipli birinin hukuk bölümünde okumasında,bi söyle bakayım??
              İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
              Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• Bende ondan şikayetçiyim bu kadar o derleri görüyorlar liselerinde bu eğitimi alıp gidip Fen Anadolu liseleriyle aynı sınava girmeleri bana çok adaletsiz ve mantıksız giriyor. O dersleri önemsemeyip dersanelrde özel derslerle normal öğrencileri geçerseler bu da çok daha adaletsiz bana kalırsa.
                Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ne varmış imamhatipli birinin hukuk bölümünde okumasında,bi söyle bakayım??
                  Niye imamhatip seçiyorsun o zmn, Anadolu lisesinde biz devletin okulunda dersaneye gitmeden dirsek çürütüp buralara girmeye çalışıyoruz. İmam Hatipli o dersi görmediği halde dışardan bu işi hallederek önümüze geçecek.Ek katkılarla hadi ben İzmir'deyim şanslıyım, Şırnak ,Hakkari'deki ne yapacak.
                  Bu işte tek çıkarlı Dersaneler olacak! Alan dışı isteyen öğrenciler için kaçırılmaz fırsatlar dersaneler ve özel dersler olacak.

Bunu da geçtim, İmam hatipli bayan bir vatandaşımız ve başı türbanlı ise zaten okuyamayacak. Eğer okumak isterse ayrı bir sorun ve skandal daha olacak.
                  Yine 1-1.5 sene öncesine döneceğiz. Anayasaya aykırı mı değil mi?
                  Laiklik mi değil mi?
                  Eğitimin içine bu tarz tartışmaların sokulması yada sokulmasına yol acacak hareketler çok titiz davranılarak yapılmalı.
                  Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Arkadaşlar!!!

Bilindiği gibi forumumuzda siyaset yasaktır. Eğer yazdığınız yazılara böyle devam ederseniz mesajlarınız silinir ve ceza alabilirsiniz bilginize!!!
                    Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
                    Her Türlü

Yorum

• Benim açımdan dinini bilen bir kişinin doktor avukat vb. olabilmesi kadar doğal bir şey olamaz şayet olamıyorlarsa burda sorgulanması gereken bu kişilerin bu meslekleri icra edebilmesinin önüne engel koyan sistemdir...

Yorum

• Ya sabır!!
                        Sınav bu sınav.Sen hakedersen sen gidersin,o hakederse o gider.
                        Zoruna giden ne?

Senin Anadolu Lisesinde gördüğün ve Hukukla alakalı bir ders söyle bakayım??Madem sen gidebiliyorsun o gidemiyor.
                        Hangi derslermiş sana bu hakkı veren??
                        İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                        Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• bu iş hepten can sıkmaya başladı
                          ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                          ~Twitter ~

Yorum

• Evet sınırların dışına çıkmamalıyız, Trabzonspor'umuzun forumunda.
                            Zaten asıl sorugulanması gereken eskiye dönüp aynı şeyler değil.
                            Meslek ve İmam Hatip mezunlarının Fen ve Anadolu Liseleriyle aynı sınava tabi tutulması!

Bence ayrı bir sınav ve farklı kotejanlar oluşturulursa herşey çok daha tatlıya bağlanabilir.
                            Bu gidişle kendi okulunu yetersiz gören herhangi bir düz lise yada Anadolu lisesi öğrencisi dahi önceden ihtiyaç duymadığı halde bu sefer geçilme riski arttığı için dersaneye gitmek zorunda hissdecek kendini.
                            YÖK'ün eğitimi bu kadar özele bırakması hiç mantıklı değil. Eğitimi daha çok okulların etrafına toplamaları şart. Okulun önemini okulun katsayısını başarıya etkilediği puanı arttıracakları yerine düşürüp özel eğitime yelken açıyorlar.
                            Ey Türk Gençliği!

Yorum

• kaka6191 her dediğine katılıyorum
                              ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                              ~Twitter ~

Yorum

• bugün öğrendim katsayı zülmünün sona erdiğini... YÖK sağolsun....

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X