Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak OYılmaz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İnto the Wild

Bu film anlatmak istemiyorum. Sadece izleyin ve yaşadığınızı hissedin. Şu an etkisindeyim. İzlediğim en iyi filmler arasına girmeyi başarmıştır.
    Çok Güzel Bu Film Evet.

Macera ve Gerçek Hikaye
    ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
    Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• Law Abiding Citizen - Adalet Peşinde

İkinci kez izliyorum. İlk izliyormuş gibi heyecanlandım.

imdb 7,2/10

Shelton un 10 yıl yaptıkları gerçekten çok enteresan.

Yorum

• Source Code
        Chicago’da bir trenin içinde bir adam uyanıyor. Karşısındaki kadın onunla konuşuyor fakat adam kadını tanımıyor. Kadın adama Sean ismiyle sesleniyor fakat adam adının Colter olduğuna emin. Ve sonra en şok edici ayrıntı: Adam aynaya baktığında başka birisini görüyor.

Bu ilk kısmın The Bourne Identity‘yle ve Unkown‘la büyük benzerlikleri var. Hatta filmin yapımcıları bu benzerliklere aldırış etmeden filmi üstte belirttiğim ayrıntılarla pazarlamaya çalışıyor. Bence bu pazarlama seçimi biraz talihsiz. Çünkü Bourne’un neredeyse kopyası olan Unknown Identity bu kadar kısa bir süre önce çıkmışken, bu kadar iyi bir filmi, diğer iki filmle olan benzerlikleriyle pazarlamak izleyici kaybına yol açabilir.

Üstelik Source Code‘un bu iki filmden daha çok benzediği bir film de var: Deja Vu. Bunun yanında 12 Monkeys benzerlikleri de yok değil. Paralel evrenlere ve zaman yolculuğuna yıllarca kafa yormuş ve onlarca film izlemiş birisi olarak söyleyebilirim ki, filmi oldukça başarılı buldum.
        Filmin ilk bölümlerinde oldukça fazla soru oluşuyor kafamızda. Bunlardan en önemlisi, konu ne? Konunun ne olduğunu film ilerledikçe öğreniyoruz.

Yazının devamı spoiler içerir.

Source Code ABD’de devletin bir biriminin geliştirdiği bir programdır. Bu programı kullanabilen tek kişiyse Colter Stevens adında bir gazidir. Anlatıldığı kadarıyla Colter’ın beyin ölümü büyük ölçüde gerçekleşmiş, kolları ve vücudunun göbek altı savaşta kopmuş. Bu program sayesinde, ölmüş birinin bedenini son 8 dakikalığına kontrol edebliyor Stevens.
        Stevens uyanıyor. Sekiz dakika geçiyor, bir bomba patlıyor ve herkes ölüyor. Stevens tekrar o bedene gönderiliyor ve aynı şeyleri defalarca kez yeniden yaşıyor. Görevi bombayı koyan adamı bulmak. Çünkü bu adam ‘gerçek’ zamanda Chicago’yu yok etmeye çalışıyor.

Neyse fazla ayrıntılara girmeyeceğim. İzleyin görün

Filmde bize Source Code adlı programın tam olarak ne olduğu anlatılsa da, tam olarak nasıl çalıştığı anlatılmıyor. Bu bence kötü değil çünkü böyle bir makineye bilimsel bir açıklama getirmeye kalksalar izleyicinin beyni sulanır, hatta ülkemde bir çok insan “Sikerim böyle işi” diyerek sinemadan çıkar.

Programın ne olduğuna gelirsek, programın üreticisi, bunun basit bir simulasyon olduğunu anlatıyor. Yani kahramanımız o bedene 8 dakikalığına giriyor ve öldükten sonra o evren yok oluyor. O dünyada değişiklikler yapabiliyor ama 8 dakika sonra öldüğünde o dünya yok oluyor.

Bu kuram bana mantıksız gelmişti. Paralel evrenlere ve zaman yolculuğuna yıllarca kafa yordum. Bu sebeple 8 dakikanın her başladığında paralel bir evren yaratıldığını düşündüm. Filmin finalindeyse düşüncemin aşırı toz pembe olduğunun farkına vardım. 8 dakika sonra her şey yok olsaydı çok daha etkileyici bir final olurdu.

Son olarak oyuncu tercihlerine değinmek istiyorum. Başroldeki Jake Gyllenhaal olmamış bence. Ne bileyim o adamı gördükçe Donnie Darko‘daki psikopat halleri geliyor aklıma. Bu abimizi daha psikopat filmlerde görmek isteriz. Böyle aksiyon filmleri falan olmuyor. Coen biraderlerin filmlerine çok yakışır bence bu tip.

Michelle Monaghan
        … Source Code’un içindeki ben olsam ve ordu beni sürekli o 8 dakikanın içine atsa, sanırım her seferinde 8 dakikamı da bu hanım kızımızı izlemekle geçiririm. O kadar güzel.
        Film mi? O da güzel, izleyin.
        En son Mayls tarafından düzenlendi; 11.07.2011, 23:39.
        Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
        Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Biraz da izlemediklerimizden bahsedelim İyi filmler için Eylül'ü bekleyeceğiz. Eylül-Ekimde yerli filmler de olacak Bir Zamanlar Anadolu'da ve Behzat Ç'nin filmi. Bu Ramazan şöyle sıcak günlerde kendimizi sinema salonuna atacağımız film pek göremedim gören söylesin Vay be geçen sene Inception'ın fragmanlarını buraya koyduğumu hatırladım da zaman ne çabuk geçiyor. Onun gibi bir filmi daha bekliyoruz artık.

Killer Elite

Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2011

Jason Statham, Clive Owen ve Robert De Niro. Bu film her türlü izlenir. Gerçi fragmanda abartı aksiyon gözüküyor ama olsun.

Mission: Impossible Ghost Protocol

Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2011

Tam sinemada izlenecek film işte.

Şöyle bir baktım da Blue Valentine yeni vizyona girmiş. Valla filmin nasıl olduğunu unuttum ben nerdeyse

Captain America: The First Avenger

Vizyon Tarihi: 2 Eylül 2011

Tipik ABD filmine benziyor Gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

Cowboys and Aliens

Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2011

Daniel Craig ve Harrison Ford.

The Dark Knight Rises

20 Temmuz 2012

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• Adam gibi film izlemek isteyenlere ,

"We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• "Ya Sonra"

İzlemeyen varsa hiç kaçırmasın derim.
              İzlediğim en güzel Romantik Türk filmi diyebilirim.
              Hani Issız Adam bunun yanında HİÇ desem yeridir sanırım.
              Trabzonlu olmasak da sonuna kadar TRABZONSPORLU'yuz...

Yorum

• gelmiş geçmiş en iyi filmler için ; http://www.imdb.com/chart/top

burada ki siyah beyaz filmler dışında çoğunu indirdim zaman olunca izliyorum, izleyip önerebileceğim bir kaç film;

Catch Me If You Can
                Pulp Fiction
                A Beautiful Mind
                Shutter Island
                Snatch
                Leon The Professional
                The King's Speech
                Se7en
                Forrest Gump

not: filmleri kesinlikle alt yazılı izleyin
                En son abcabca tarafından düzenlendi; 15.07.2011, 07:30.

Yorum

• I am Legend - Ben Efsaneyim.

Şu an Kanal D Tv de ilk kez yayınlıyor.

Yorum

• Fight Club

İmdb puanı 8.8/10

İzlemeyi düşünüyorum.

Yorum

• İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Fight Club

İmdb puanı 8.8/10

İzlemeyi düşünüyorum.
                      Adaş geç kalmışsın bir an evvel izle

Yorum

• The Dark Nigth Rises.

Serinin ikinci filmi süperdi. Nolan olduğundan bu da süper olacak gibi. Bekliyoruz.
                        - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• İlk olarak Ömer Kibar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Adaş geç kalmışsın bir an evvel izle
                          Evet izledim.

Etkileyici bir film gerçekten

Şimdiye kadar izlemediğim cinsten

Yorum

• Sherlock Holmes

Bu akşamki listede bu film var

Yorum

• Filmi tam olarak anlamam için birkaç kez daha izlemem gerekecek galiba
                              "We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• Zindan adasını izlemeyenler biran önce izlesin. Ben Başlangıcı o kadar beğenmedim yalan yok

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X