Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
Daraltma
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Spy Game benim de çok beğendiğim bir film. Özellikle Robert Redford ve Brad Pitt'in oyunculukları ve senaryonun akıcılığı çok hoş.
    Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
    Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Die Pâpstin
      (Pope Joan)
      9. Yüzyılda tesadüfen Papa olan bir kadının hayatını anlatıyor film. Resmi bir belge olmamasına rağmen Vatikan böyle bir olayın yaşanmış olması ihtimalinin yüksek olduğunu açıklamıştı sanırım film çıktıktan sonra.

Film etkileyici bir anlatıma sahip. Özellikle o çağda Avrupa milletlerinin sapıklıklarını bayağı nesnel bir şekilde anlatmışlar. Bu tip tarihi dramlardan hoşlananlar izleyebilir. Açıkçası etkili bir hikaye olmasına rağmen düz anlatımı ve ağır temposu sebebiyle ben pek beğenmedim ve 6 puan verdim.
      Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Devrim Arabaları
        Türk Sinemasını biraz geriden takip ediyorum. İnsanlar Av Mevsimi'ni izlerken ben Devrim Arabaları'nı izledim. İyi ki de izlemişim. Çok güzel bir film.

Yönetmen koltuğunda Tolga Örnek var. Gelibolu belgeselinin de yönetmenliğini yapmıştı. Belgesel konusundaki tecrübelerinden çok güzel bir şekilde faydalanmış. Filmde aşırı gerçekçi bir hava var sanki. Sanki film izlemiyormuşsunuz gibi. Sanki devlet 60'lı yıllarda bu görüntüleri çekmiş de, 2008'de vizyona sookmuş gibi. Filmde anlatılanların hepsi gerçeğe uygun mu bilmiyorum ama ben böyle hissettim.

Tolga Örnek'in çok başarılı olduğu bir konu var, o da eşdeğerli onca karakter olmasına rağmen filmin bu kadar akıcı olmasıdır. Film onca karaktere rağmen gereksiz uzunlukta değil. Yan hikayeler yan hikaye olarak kalmış. Ve aynı zamanda karakterler fazla yüzeysel de olmamış. Çoğu hakkında bir kaç şey öğreniyoruz. Yalnız, anlamadığım bir konu var es geçilen; Necip'in ve Gündüz'ün eşleri pazarda dolaşırken Gündüz'ün eşi bir dükkanın camında asılı olan patikleri görüyor ve morali bozuluyor. O konuya hiç değinilmedi.

Filmde ilk göze çarpansa inanılmaz geniş kadrosu. Kadro Anlat İstanbul'a bile rakip olabilir, o derece Hoşuma gitmeyen şey ise filmin başında huysuz ve karamsar olan Selçuk Yöntem'in film ilerledikçe o görüntüden uzaklaşmasıydı. Ara sıra karamsar sözleri oldu ama özellikle filmin sonunda fazla zorlama gibi geldi. Senarist yazarken "Bu adam karamsardı lan. Dur bir iki karamsar şey söylesin" edasıyla yazmış sanki karakterin ilerleyen sahnelerini.

Ana konuya dönecek olursak, mühendisler arabayı hazırlarken her an bir şeylerin ters gideceğini düşünüyorsunuz. Bu da aslında bizim de hâlâ ülkenin o dönemdeki karamsarlığından bir parçayı içimizde sakladığımızı gösteriyor. Yönetmen böyle bir mesaj vermek istedi mi, istemedi mi bilmiyorum ama güzel olmuş

Film biterken ve ben 8 puan vermeye hazırlanırken bir sahne her şeyi mahvetti. Necip'in ihtiyar versiyonu (Haluk Bilginer) Eskişehir'de son Devrim'e bakarken birden arabaya biniyor, motoru çalıştırıp gidiyor. Bu ne saçmalıktır yau

Neyse fazla uzattım, filmle ilgili görüşlerim bunlar. Neticede güzel bir filmdi. İzlenmesi gereken yerli filmlerden.
        Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Selim katılıyorum..

Hele o Haluk Bilginerin sahnesine yürekten katılıyorum..

Bence orada daha farklı bir yöntem uygulanabilirdi..
          Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• İlk olarak Kubilay Şahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Selim katılıyorum..

Hele o Haluk Bilginerin sahnesine yürekten katılıyorum..

Bence orada daha farklı bir yöntem uygulanabilirdi..
            Araba onca yıl çalışmaya hazır bir şekilde bekliyorsa zaten aküsü bitmiş olmalıydı
            Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Turist - A. Jolie ve J. Depp

"En"li konuşmayı pek tercih etmem ama izlediğim en berbat film diyebilirm. Sanki saç şampuanı veya ruj reklamı ve Jolie'yi oynatmışlar.

Ajanların bu kadar aleni görev yaptığını bilmezdim.

Tek güzel şey Venedik manzaralı sahneler...
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.12.2010, 18:27.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• IP Man'i izledim dün. 2008 Çin yapımı bu filmi mutlaka herkes izlemeli. Muhteşem bi film.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  IP Man'i izledim dün. 2008 Çin yapımı bu filmi mutlaka herkes izlemeli. Muhteşem bi film.
                  Katıldım. İzlenmesi gereken film.

Bu arada dün peşpeşe Kill Bill Vol 1 ve Kill Bill Vol 2'yi izledim.

Gelip bir daha tavsiye edeyim dedim.

İzlemeyenler muhakkak izlesin, izlemiş olanlar bir kez daha izlesin diye.

Yorum

• Klasik izliyorum bu ara.

Psycho ve Dr.Strangelove güzel filmlerdi.
                    Bordomavi.net

Yorum

• İlk olarak Fatih Küçük tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Klasik izliyorum bu ara.

Psycho ve Dr.Strangelove güzel filmlerdi.
                      İlgilenirsen arka sayfalarda birkaç film önermiştim.

İlk olarak Tangerine Dream tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Hazır başlığa girmişken bir klasiksever olarak birkaç film önereyim.

To Kill a Mockingbird
                      12 Angry Men
                      Birdman of Alcatraz
                      The Wrong Man
                      North by Northwest
                      Vertigo
                      Fail Safe
                      Dr. Strangelove
                      The Grapes of Wrath
                      It's a Wonderful Life

Yorum

• The Invention of Lying

Herkesin sadece gerçekleri söylediği ve yalan diye bir şeyin olmadığı bir dünyada bir insanın yalanı icad etmesini anlatıyor. Çok özgün bir konu ve hoş bir komedi.

Filmi izleyip hala "ben çok dürüstüm" diyebilen varsa, ellerinden öperim. Günlük hayatta gereksizce ne kadar çok yalan söylediğimizi fark ettiriyor film. Bunun dışında çok güzel göndermeler de vardır. Hatta dinin ve Tanrı kavramının nasıl oluşmuş olabileceği konusunda bir tezdir bu film diyebilirim.

Bazı mantık hataları var filmde. Kendi içinde biraz tutarsız bir film. Filmi başyapıt beklentisiyle izlemeyince fark edilmeyecek cinsten hatalar ama ben konunun orijinalliğinden dolayı tamamen böyle bir beklenti içinde izlediğim için hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Senaryo biraz aceleye getirilmiş gibi. Biraz daha üzerinde çalışılsa ve düşünülse manyak bir toplum eleştirisi olacakmış.

Sonuç olarak, kendi içindeki hatalardan dolayı bir başyapıt değil. Ama çok hoş ve ince vurguları ve ayrıntıları var ve iyi vakit geçirmek için izlenilebilir.

Not: Dinsel eleştiriyi hazmedemeyen teistlerdenseniz, boşverin. Yerli bir komedi izleyin.
                        Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak Tangerine Dream tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İlgilenirsen arka sayfalarda birkaç film önermiştim.
                          Listeden devam edeceğim.
                          Bordomavi.net

Yorum

• benim favori top 1o num taksi şoförü bir zamanlar amerika avcı esaretin bedeli kelebek stalingrad yaralı yüz iyi kötü çirkin şeref bağı ve baba serisi

Yorum

• Fatih Akın'ın 1998 yılında çekilmiş bir kısa filmde üzerinde Trabzonspor forması var. İlginizi çekebilir;

http://www.youtube.com/watch?v=17hMzQYEkb0
                              En son zokoto tarafından düzenlendi; 26.12.2010, 22:56.

Yorum

• Direkt olarak linki verirseniz daha iyi olacak galiba.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X